Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
holky děkuju 🙂 hodím fotky ještě k sobě na blog ,příjdu za vámy pokecat až budu tak nějak v klidu 🙂
@misag23
@vilca Holky, no co, jak se vede? Mna tak v noci bolela hlava, ja fakt neviem, z coho to mam. Ci ozaj ta krcna mi uz tak zle robi. Vcera ma muz masiroval, zeby to nejako pomohlo, sa povedat neda, ale teda mam to riadne tvrdne, stuhnute. Po porode budem musiet ist na odbornu masaz, lebo inak to nevidim 😒
@annmarie - ahoj, tak to jo, když jste takový malý paneláček tak to se dá. Mám také kamarádku co jsou v takovém 3.patrovém panelačky (bytovka) a také musí nechávat kočárek ve sklepě, ale je v klidu jelikož tam z nich nikdo nekrade (teda aspon doufá). My ho parkuje v obyváku. Máme menší byt a tak tu bojujem s místem jak se dá 🙂) ale na kočárek tu místo bude (spíše musí 😀 )
@vilca takisto to mam za par dni ako vy, len my by sme si mali doniest domov dievcatko( ak sa amniocenteza nezmylila 😅 )uz si pripadam ako kriminalisticky technik- stale cistim byt ako by to bolo miesto cinu...u nas by nenasli ziadne odtlacky, tak si nahovaram, ze to uz nemoze dlho trvat, lebo pojdem na porod ustata ako z kolaudacie bytovky 😀 . a baby stale nic, len sem tam kopanec a sporadicky 2- 3 kontra za den
@cufinka - moc gratuluji, Nelinka je krásná (taková princezna). Jizva bude chvíli bolet, ale neboj za týden ji nebudeš ani cítit. Tak jsi také skončila císařem. Na druhou stranu lepší císař než aby se prckovi mělo něco přihodit. S tím kojením a pomoci personálu, tak můžu říci, že některé tam byly přímo nepříjemné. Prostě nebraly v potas že jsem prvorodička a nastudované techniky jsou něco jiného než praxe. Nakonec se tam našly takové, které byly ochotné přijít ke každému kojení a pomoci. záleží sestra od sestry. To si nevyberem ☹ Vanesska ze začátku taky dudlík nechtěla, ale ted ji ho občas dám jak moc křičí (než se nachystám na kojení tak se uklidní)
@mimirinko
@nadja11
Ahoj holky, já už jsem dneska trošku pohopsala na balóně, protože mě v noci zase chytla záda jako blázen...nejlíp mi je, když stojím nebo chodím...ale jak si sednu nebo lehnu, tak to začne...hrůza... 😒 Teď jsem posbírala prádlo, co jsem prala v neděli, a chystám se na velké žehlení 🙂 Pak ještě musím vyluxovat a odpoledne jít pro Evičku do školky, což asi bude pořádný výkon, protože tady od rána chumelí, tak se mi zase blbě půjde a budou mě bolet třísla 🙄 No neva, aspoň bude nějaký pohyb 😉 Včera večer už jsem byla nervózní, měla jsem nepravidelné, ale dost silné kontrakce... Pak jsem ale usnula a přešlo to... Dneska je mi zase fajn... No každopádně se už mimi začíná hlásit 🙂
@vilca Jeeej, ty sa mas. Ja som si vcera povedala, ze uz ziadnu turu po meste za nakupmi az do porodu nebudem absolvovat, lebo sa bojim, aby mi nedoslo zle (pridu na mna navaly tepla a odpadnut by som mohla), takze nakupit uz iba s muzom alebo sam nakupi. Ja uz sa z domu nehnem sama. Pocasie tu mame tiez vselijake, snehu nakotilo zase a stale snezi, takze parada 😒 Dufam, ze do stvrtka sa to zlepsi, moja maminka sa totiz boji jazdit v takom necasi a s nou chodievam na poradne.
@mimirinko
@vilca Aktivny pohyb vraj podporuje rozbehnutie, tak by sme mohli ist von aspon snehuliakov stavat, ked sa im uz podobame. Ja si uz len hovorim, ze do sväteho valentina sa urcite dockame 😎 . Tuna od 37 tyzdna nechodime do poradne, uz len na porod do nemocnice, teda az sa ti zda vsetko v poriadku, ale super mas aspon program a zmenu "tapety" 😀
Holky, co už jste z porodnice doma, můžu se zeptat, v čem prcky koupete? Jestli máte nějakou pěnu nebo tak? Já pořád nevím, každý radí něco jiného a já jsem z toho jelen.
@albao no veru 🙂 aj 50-tky...v 56 velkosti sa malinka este topi 😀 ked sa narodila mala 3150 a 49 cm, ale holt ked sme sli z nemocky mala 2800...sa mi vo vsetkom stracala a v podstate sa aj straca 😀 😀 😀 ale uz niektore 50tky som vyradila a obliekam je 56tky, no ruky ma utopene a o nozickach ani nevravim...keby niet plienky (ktore tiez sme mali dodnes novorodenecke), tak tei bodynka jej padnu 🙂 je taka mala stupla zabka 😀 a tvoj bol ako veliky?
holky moc děkuju ,my se pořád na ní koukáme 🙂 a pak se nemůžem k ničemu dohrabat 😀 jo a za týdenn mám 7kilo dole 😀
@kinsli ta fotka je bomba 😀 Jsou uplně úžasní !! maličkej jak pěkně kouká 🙂 sestřička se bude o něj pěkně starat 🙂
@elzu děkuju 🙂 A neboj ty zachvilku budeš mít taky mimíška u sebe 🙂
@sova33 my koupeme v pěně do koupele -od hippu
@verca84 děkuju 🙂 no mě překvapilo jak sestry se furt ptali "to máte první dítě?" (něco jako ve stylu co děláš blbko) Ale co kašlu už na to ,sme doma a poradila jsem si i bez nich 😉 no já mám strach aby se ta jizva nezanítila nebo tak víš -jak se o tu jizvu staráš? já si jí mažu tou lékařskou vazelínou a masíruju si jí a koupila jsem si od sestry takovej pásek něčím napuštěnej a je to na 3 měsíce a prý by mělla být jizvička pružnější .Ale když jsi jí masíruju tak je taková tvrdá máš to taky?
@cufinka malinka je krasna princezna 🙂 a este raz gratulujem...viem ze rana boli, aj mna bolela, ale teraz uz tri tyzdne po je to v pohode a zo dna na den lepsie...len radim nepremahat sa, pretoze sa potom nezbavis tej svalovky okolo rany 🙂
@kinsli nezapru sa veru 🙂 pekny parik surodencov 😀
@sova33 my kupeme v cistej vode a umyvam len obycajnym detskym mydlom...malinka mi totizto ine nezniesla...ma citlivu prdelku 🙂
caute dievcata, ja sa k netu teraz nejako nedostavam, stal je co robit, a ku tomu, som teraz este pekne nachladnuta, takze nic moc.
Gratulujem vsetkym novym mamickam a babatkam vela zdravicka a radosti na tomto svete 🙂

@haniula děkujeme 😉