Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@cara.m my máme doma Nanny a sme zatiaľ spokojný .... ja si už bez nej našu postieľku ani neviem predstaviť. Myslím si, že tie nemocničné sú používané viacerými ľuďmi a preto nemusia už 100% fungovať.
Ale takto je to i s inými spotrebičmi - niekomu vydržia 10 rokov, niekto ide po týždni reklamovať ...... Mám takú aj takú skúsenosť.
@markysek2 ahoj!! mě sice taky řekla, že mám balit, ale já se na to vybodla... když leží na bočku, tak ji mezi nožky šupnu polštářek... širokou plenu nesnese!! řvala s ní jak tygr a uklidnila se, až jsem ji jí vyndala... jinak jsem tam vkládala obyč a přichycovala spec kalhotkama... 😉
Rozhodně bych široké balení nepodceňovala, obzlášť když by mi to řekli doktoři. Zejména u holčiček je to důležité...
Ahojky holky! Měla bych tip pro ty, co se jejich dětičky špatně vyprazdňují a bolí je bříško. Doktorka mi doporučila na hemeriody a dobré vyprazdňování koupit si homeopatika ARNICA MONTANA 9 CH. Jsou to kuličky, které stojí asi 70,- a opravdu to hned zabralo. Samozřejmě to jíte vy a musíte kojit. Já jdu dobře na záchod, hemeroidy se hojí a maličká s prominutím "sere" jak divá 😀
@haniula - ahojky, ohledně návštěvy, tak to ych nechala na později, jelikož nám byli ted 3 týdny, a nechci se s ní trmácet v tramvajce a pak začínají ty chřipky tak moc nechci vycházet ani ven. Já bych to viděla až tak na konec února. Zatím je má komunikace přes net. Budu ráda jak se setkáme a pokecáme. Aspon budem moci probrat miminkovské problémy, kolem mě jsou zatím nemaminky. 🙂
Ahojky, tak sem tu jen na skok, nestíhám vás číst.
Sem ráda, že už sme z porodnice doma, byl to záhul, nechtěl malej pít a tak pijeme přes kloboučky a začal přibírat.Včera sme byli poprvé v poradně a máme po úbytku 3100g.Přes den je malej moc hodnej, ale večery dělají problémy.
@annmarie ahojky, chtěla jsem se tě zeptat zda si jizvu něčím mažeš, aby byla pružnější. Já to mám nějaké tvrdší, ale nebolí mě to už. Jak se jinak daří spolu s miminkem. Už je vše v poho nebo ještě s něčím bojuješ? My už ani amoc ne, celkem to jde, chce to prostě čas. Jen by mi mohla více spinkat přes den. Včera mi skoro celý den nespala, tak jsem si říkala, že bude večer brzy spát a houbelec. Usla tak ve 23 hod. já totálně vyčerpaná, jelikož prořvala celý odpoledne, a já už byla na pokraji zhroucení 😒 Na jídlo se mi vzbudila teda až ve 4 ráno to je fakt, tak jsem se vyspala,. Ted mi tu chrní a využívám tu chviličku na menší úklid 😀 už to tu potřebuje.
@mimirinko
@misag23
@vikaki
Ahoj holky, tak jak se dnes cítíme? Já mám od rána nepravidelné bolesti. Když byly několikrát po 7 minutách, tak jsem zbystřila. Ale teď se nahřívám takovým rašelinovým polštářkem, který se dává na 2 minuty do mikrovlnky a pak drží asi hodinu krásně teploučko, a bolesti pomalu ustupují. Už mě to nebaví... 😔
@vilca Ahoj, akurat rozmyslam, ze to pocasie je tak mizerne, ze zajtra dufam, ze sa do tej poradne aj dostanem. Tu u nas nakotilo tolko snehu a este teraz zacina snezit, ze sa normalne obavam cesty tam a spät. Kedze chodim s mojou maminkou, a ta sa boji takychto zimnych ciest, no bude to veru zaujimave.
Inak, co sa tyka bolesti, tak pravdu povedat, tuto noc som spala dobre (sa cudujem), ale pocitovala som take zvlastne bolesti trosku do bruska a teraz ma boli napravo v slabinach. Tak neviem, co to je 😒 Ja neskusena prvorodicka fakt netusim ☹
@markysek2 teraz sa uz na siroko deti nebalia, citala som o tom clanok, ze sa ma pockat na kontrolu po troch tyzdnoch, ked vsetky deticky idu na sono klbikov a tam ti povedia ze ci mas balit na siroko alebo nie. ono to bolo vraj niekedy ako prevencia ale teraz sa zas dr. zhodli ze je to zbytocne trapenie tych deti, ktore maju nozicky v poriadku. nas maly ma kontrolu za sebou a nebalili sme a ani nemusime 🙂
@mimirinko já jsem včera odpoledne šla pro Evičku do školky a několikrát jsem musela dávat hodně velký pozor, abych neuklouzla...tak přemýšlím, že dneska zavolám manželovi, aby zkusil přijet z práce dřív, vzal sáně a zašel pro ni on...to by byla nadšená 🙂 Jinak já sice prvorodička nejsem, ale už si ty pravé porodní bolesti nějak nedokážu vybavit...člověk rychle zapomene 🙂 Ale každopádně to u mě spíš než bolest byl takový velký tlak na pánev...a pokud je to pravidelné a stupňuje se to, tak je to ono 😉
@haniula mmm, takze nijako extra nepomohli...a malinka je aspon pokojnejsia?teda co sa uz tyka aj toho zaspavania pri radiu...u nas zasa funguje lampa...po tme sa jej dako posledne dva dni nelubi 🙂
@albao fiha, tak ozaj malinky papkacik,ale to je dobre a ma aj take faldiky na stehnach a ruckach?to zboznujem na malinkatych babatkach 😀 ....sice musis vyrazit do obchodov nakupit 🙂 ja mam teda teraz o starost menej 🙂 ale, uvidime ako sa malinka rozsupne po tomto spurte...zajtra ideme na poradnu, tak som zvedava kolko narastla a pribrala 🙂
@misinka22 jej 🙂 tak este raz gratulujem...a neboj sa rana sa zahoji a ani nebudes vediet 🙂 len sa moc nepremahaj 🙂
@vilca Ahojky, tak já jsem měla bolesti celou noc. Začalo to asi v deset, bolesti jako při MS a v kříži. Ale bylo to nepravidelné a hlavně to mám úplně jiné, než se všude píše. Prostě mě to břicho třeba několik minut bolí a pak je zase klid. A tohle se pořád opakuje. Ale nijak se to nestupňovalo a ani to nebylo pravidelné. Asi v jednu jsem si šla zkusit lehnout a zaspat to. No, moc to nepomohlo, ale chvilku jsem spala. Teď je to o něco lepší, ale břicho se pořád hlásí. Tak uvidíme, zda vydržíme do zítřejší kontroly. Myslím, že s tímhle nemá cenu do porodnice jezdit, že by mě stejně poslali domu. Ale už bych to opravdu měla ráda za sebou. Tak přeji, ať se ti to co nejdříve rozjede a už to máme za sebou. @mimirinko Na zítřejší kontrolu jsem taky zvědavá, jak se tam dopravím. Ale jak jsem psala, třeba se to konečně rozjede a pojedeme ještě dřív.
@janettan no malinka ma dnes tri tyzdne, neviem presne kolko vazi , ale zajtra ideme na poradnu k detskej tak ti dam vediet, ze ci uz nabrala svoju porodnu vahu spat. 🙂
@verca84 hello...no mne bolo povedane, ze to zavisi odo mna...neviem, ale tebe vyberali stehy?pretoze mne nie, ja tam mam daku nit, co sa vstrebe...a ak to mas este v okoli tvrde, to nic nie je, to je len svalovica nasledkom sitia...ani mna rana neboli, len ozaj tie krize (s ktorymi bojujem uz cele tehu) ale to musim vydrzat bo ani na masaz ani chiropraktikovi nemozem ist este...a radili ti ju mazat calciovou mastou?mne to neodporucili, pretoze calcium lepta dost, skor tu dubovu koru, teda gel a tak. a inak s tym spanim sme na tom podobne, ja som dnes bola do polnoci s malou hore a potom mi vstala az okolo piatej rano...no ale hadam to bolo len vynimocne, ale sranda je ze kym sa vozi v kocari trebars aj tri hodiny, tak spi jak dudek... 😀 😀 😀 sice to by som aj ja vydrzala spat tak dlho a nechat sa vozit 😀 😀 😀 😀

@brego
Tak to jsme se v Podolí nakonec minuly, já jsem porodila 11. ledna v 15:14, domů nás pustili 15. Na kterém jste byli oddělení? My na P2 a musím říct, že jsem se tam cítila jako v bavlnce. Po příchodu domů to bylo horší 🙂