Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
Ahoj holky, tak už i ze mne je maminka. Dominiček se nám narodil v sobotu 22.ledna v 10,40 dopoledne s váhou 3,40 kg a délkou 51 cm. Je úžasný, strašně hodňoučký, ale režim si teprve tvoříme. Včera nás pustili domů a dneska vegetíme doma už s taťkou 😉
Porod byl celkem těžký, jsem sešitá snad až k hlavě ☹ a trval dlouho - silné bolesti hned po 5 minutách mi začly ve 22 hodin a malinký se narodil ráno v 10,40... takže přes 12 hodin fakt silné bolesti a nakonec hlavička nesestoupila pořádně dolů (hrozily kleště ☹ ) tak jsme zvolili tu varianu, že mě radši nastřihnou a vevnitř mě potrhal pořádně. Na břicho mi skákal primář i PA... ale už je to špatné za náma 😉
@sova33 Děkuji za gratulaci 😉 Teď spinká, tak "stojím" u počítače, páč sednou si vůůbůec nemůžu 🙄 Už se ti zhojilo to šití? Mě to fakt děsně bolí ☹ A jakou mám modřinu na zadku - děsné 🙄
Vytvořila jsem fotoalbum jen pro přátelé, tak kukněte a když tak si mě přidejte, kdo chce kuknout 😉
@cufinka Děkuji, já ti taky gratuluju k Nelince, už jsem jí zkoukla, je krásnááá 😉
My už dneska musíme ven, na převážení k paní doktorce (páč porodní váha 3400 a domů jsme jeli 3250, tak musíme jít vážit), takže už dneska budu chviličku kočárkovat 😎 😉 volala jsem jí zda jet autem či kočárkem (máme jí od baráku kousek) a nařídila kočárek 😉
@monik1 Teda tak Dominiček už se dneska povozí v kočárku. Tak pak Moni písni, jak se mu to líbilo a jak se jelo. Už se taky těším, až ho konečně vyzkoušíme. Zkoušela si na sezení kruh? Nám ho radili v předporodních kurzech. Já ho teda zatím nemám, ale nejspíš si ho po porodu pořídím.
Tak po dnešní kontrole žádná změna. Kontrakce tam jsou, ale je jich pořád málo a otevřená jsem taky stejně jako minulý týden. Nejdříve mi řekli, že v pondělí mám přijít na další kontrolu a že nechávají přenášet i 14 dní, tak jsem se zhrozila, ale když malého zvážili, tak změnili názor a jsem objednaná na pondělí ráno na vyvolání. Vážíme už 3,8 kg, tak se toho porodu začínám děsit ještě víc. Budu doufat, že jim to tak úplně nevyjde a bude mít o něco méně.
Tak to snad do konce ledna stihneme taky 😀
@misag23 Míšo, mi v tu sobotu v noci řekli podle UZ, že bude mít asi 3400 g a fakt měl úplně přesně, tak jim to vyšlo a paní co ležela se mnou na pokoji měla holčičku 3800 g a měla lepší a rychlejší porod než já, tak držím moc moc pěsti ať to přijde co nejdříve. Jo kruh na sezení jsem taky měla v porodnici, ale i tak to bolí, protože přes jednu půlku zadku mám obrovskou modřinu 🙄
@monik1 Rodila jsem ve čtvrtek a týden to bylo utrpení.Věčně jsem byla ve vaně a sprchovala se, jinak jsem nemohla ani na malou. O velké ani nemluvím, to jsem mlátila hlavou do zdi a brečela bolestí. Seděla jsem jenom na dětském nafukovacím kruhu. Po týdnu už to bylo mnohem lepší, dnes je to 14 dní a jsem celkem v pohodě.
@misha8 - ahoj, mažuji bříško ted denně, nějak ji poslední 3 dny bolí bříško, a já jak ji ho mažu tak i masíruji bříško a je fakt že se ji pak do 30 min. uleví. Tak nevím zda je to tou mastí nebo masáží. Každopádně jsem ráda, že se ji uleví. Máte problémy s bolením bříška a prdíkama?
@monik1 Moc a moc velké gratulace!!! Hlavně ať vám roste a máš hodně mlíčka!!!
@monik1 Ahojky Moni! Psala jsem ti zprávu na facebook a když jsem ji chtěla odeslat, tak jsem ji nechtěně smazala 🙂 Takže večer písnu znova ju? 🙂 Jinak já jsem skoro 14 dní po porodu a i mě ještě někdy jizva bolí, tak jsem dost sešitá. Ale doktorka v porodnici mi doporučila ty bílé brufeny, že se můžou až 3denně, takže jsem je opravdu brala, jinak bych to nevydržela. A vždycky se mi ulevilo. A jinak taky pomáhala sprcha, střídavě studená a teplá a taky mi dali v porodnici roztok Rosalgin, kterým jsem si to taky máchala žíňkou skoro po každém záchodě a zklidňovalo se to. Jinak mě to totiž i dost štípalo. Do toho ještě hemeroidy, no síla. Ale už je to čím dál lepší, opravdu to chce čas 🙂 Ať se máte s Dominičkem krásně a jste zdraví a já písnu ju? zatím pa Zdraví Kamča a Domča
@misag23 Ahoj, tak som si precitala, ako si dopadla. Tak v pondelok vyvolavacka, ak teda neporodis. No, ja mam prist zase o tyzden, teda 3.2. a to uz si mam so sebou zobrat aj veci. Inak, uz sa tam nieco zacina diat, ale stale to este nie je na porod. Ale zacinam mat bolesti, tak snad to do stvrtka aj bude. Uvidime 🙂
Gratuluji všem novým maminkám!!!! Přeji hodně zdravíčka a mlíčka!!!!
gratulujem srdečne všetkym novým maminkam a prajem vela zdravička a mliečka 🙂
@luuca1 aj tebe moja srdecne gratulujem...mrzi ma ze si mala taky komplikovany porod, ale hadam sa to vsetko spravi a na zle sa zabudne...drzim palce aby si sa dala cim skor do poriadku a aby bola malicka zdravucka a pekne papkala 🙂
@verca84 ahojky! aj my sme sa trosku trapili s bolenim ruska a prdikmi ☹ ☹ ☹ uz po 2 noci mla viac-menej prespala noc pri mne v posteli a hladkala som jej brusko, raz dokonca pomohol len teplomer do zadku aby sa vykakala ☹ ☹ ☹ ale moc to neodporucaju, aby si crevo nezvyklo, akze uz mame doma aj kvapky espumisan, ak by bolo treba, zatial vsak masaze a hladkanie a cvicenie s nozickami pomaha 😀 😀 😀 verim, ze dnes v noci to uz bude lepsie!!!! 😉 😉 😉
@neposedna @annmarie @mimirinko @mimirinko @lavazza @verca84 Všem moooc děkujeme za gratulace 😉
@misag23 S kočárkem se jelo super - 5 minut k Dr. tam a 5 minut od Dr. zpět. Pochválila Dominička, že je šikulka, příští čtvrtek máme zase poradnu. A váží už 3460 gramů, tak mám radost, že přibírá a že mu moje mlíčko stačí. Jinak odsávačku asi potřebovat nebudu, prsa se mi nalévají přesně jak malý potřebuje, zatím fakt bez problému 😉
@haniula Hani, nakonec jsem taky rodila ve Vítkovicích 😉 a spokojenost, všechen personál tam byl úúúžasnýý 😵
@kamusek @sova33 Manža už mi koupil kruh, tak taky v něm sedím.. Používám taky ten Rosalgin a ještě Hemagel - tím si mažu to šití (mast stála 450 Kč 😝 ) ale snad pomůže. Jinak mě taky cévkovali, nemohla jsem ani na malou ☹
@monik1 Tak to taky máte doktorku kousek, my to taky máme tak 5 minut. A to poprvé nepřišla k vám domu? Mně říkala, když jsem u ní malého přihlašovala, že hned jak nás pustí z porodnice, tak ji mám zavolat a že na první návštěvu přijde k nám a až pak budeme jezdit do ordinace. Super, že Dominiček hezky přibírá a stačí mu tvoje mlíčko a nemáš problém s kojením. Moni, a to tě cévkovali po porodu, když sis nemohla dojít na záchod?

Ahoj, prosím o radu.Předevčírem sem koupala malého a pak ho natřela protialergenním mlékem od Johnson Baby a včera když sem ho šla převlákat na noc a trochu ho namazat,začal se dost loupat, tak sem zjistila, že se na hrudníčku osypal.Ale jinde nic nemá, to mi je divné.Ale za včera sem snědla 2 jablka, jestli to není třeba tím.
V čem koupete mimča, když se osypou? V heřmánku?