icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

skubanekka
28. jan 2011

Maminky, používáte prosím někdo takové to houpací lehátko pro mimi?? A spinká vám v tom vaše mimi???

mimirinko
28. jan 2011

@annmarie No ja mam pocit, ze uz to na ostatne prislo, nikde nevidim @vilcu, @elzu. Vyzera to, ze som tu sama. No celkom v pohode to zvladam, zajtra mam termin, uvidim, ci budem prenasat, alebo to uz pride. Bolesti mavam, ale nie nejako vela.

annmarie
28. jan 2011

@mimirinko je dobre ze to v pohode zvladas, teda vsak uz len par dni hore dolu 🙂 a inak aj @vikaki som tu dlho nevidela...no pomalinky vas tu ubuda 🙂 a napokon budeme vsetky mamky 😀

albao
28. jan 2011

@haniula joj, to poznam. Ked nepomaha prebalit, nakojit ani pomojkat, tak som zufala a je mi strasne ☹ Tak hlavne, ze su uz prdiky v poriadku 😉

@skubanekka s rihnutim / odgrgnutim mame aj my problem. Vela raz si neodgrgne a vraj je to bezne. Ale nepaci sa mi kolko mliecka potom vyblinka. Tak sa snazim a nasim ju na vsetky 3 sposoby - na plece, na levika aj treti sposob, co ma naucili v porodnici. Ale nie vzdy to pomoze. Kamaratka, laktacna poradkyna, tiez vela raz nechala svoje deti zaspat bez odrihnutia. Jedine co vtedy treba robit je, ze babetko musi spat "sikmo" - aby sa neudusilo vlastnym blinkanim.

albao
28. jan 2011

@annmarie presne ma vikaki vcera napadla 😀 Ze je to podozrive, ze sa tu dlho neukazala 😉 O chvilku sme vsetky s babetkami 😵

annmarie
28. jan 2011

@haniula
@albao aj u nas je to podobne, dokonca sa niekedy aj handrkujeme o kocikovanie 😉 no moj nastastie pomaha vo vsetkom, niekedy ma vsak mrzi ze mi s tym krmenim neviem pomoct, pretoze to zaberie najviac casu...a teraz by sa mi fakt cas zisiel...sa musim ucit krucik a dajako nestiham 😒
a inak naposledy vikaki pisala ze uz mala bolesti len ju z nemocky poslali spat domov...bohvie ako to tam presne u nich v grecku chodi...

ale vsetkym este nemaminkam drzim palceky 😀

kika87
28. jan 2011

@neposedna Ďakujem moc 🙂

kika87
28. jan 2011

@elzu moc Ďakujem 🙂

llenkapettko
28. jan 2011

@mimirinko
aj ja som ešte tu 😉
pozerám ale, že v tejto téme už všetky porodili 😀
teda okrem nás dvoch

kookaij
28. jan 2011

@loola80 ahoj,čítam,že si mala tiež horúčky z naliatych prs,ako ti to prešlo a čo si na to dala,bola si aj u doktora?Ja som mala tiež teraz v útorok a stredu teplotu okolo 37,5 až 38,celé prso som mala červené,dávala som si studené obklady a pred kojením teplé a nakoniec mi pomohol obklad z tvarohu,teraz už je to v poriadku a tie rozkúsané bradavky som mala tiež,nato mi pomohlo režné.
Inak v pondelok sme boli na poradni,to mala malá 3 týždne a 6 dní a vážila 4150 g,čo pribrala za tri týždne 850 g a merala 54,5 cm,tiež narástla 5,5 cm.,Tak aspoň to ma teší,že aj pri bolestiach bradavky sme vydržali a pekne pribrala.Dnes máme presne mesiac.

kookaij
28. jan 2011

@monik1 Gratulujem k Dominičkovi,prajem veľa zdravíčka a nech robí rodičom radosť 🙂

luuca1
28. jan 2011

@haniula no ja síce nekrvácam ale bolí ma to pri každej veľkej potrebe....

misag23
28. jan 2011

@mimirinko @llenkapettko Holky, já jsem tu ještě taky. Ale už vím, že nejpozději do pondělí - to nastupuji na vyvolání, pokud si to prcek o víkendu nerozmyslí sám. Tak pokud nebude porod trvat déle jak den, tak to ještě v lednu stihnu.

misha8
28. jan 2011

baby nestalo sa vám že vám mimi nie grckalo ale vracalo po napapaní??

sjussi
28. jan 2011

@misha8 mne se to stalo ale jen 2x

llenkapettko
28. jan 2011

@misag23
tak to ti držím palce, nech všetko dobre dopadne 😉
a závidím, že už to budeš mať za sebou. môj dátum pôrodu je v nedohľadne 😖

sjussi
28. jan 2011

@llenkapettko nebooj nekdy ven jit musi 😀

misha8
28. jan 2011

@sjussi aj si niečo robila nejaké opatrenia???

llenkapettko
28. jan 2011

@sjussi
to áno 😀
radšej nemyslím na to ako 😖
ale už sa tešííme 😉

sjussi
28. jan 2011

@misha8 ani ne ja ho jen davam spat na bok aby se nahodou nezacal dusit,ale kdyby to nebylo jen 2x a bylo by to castej a v takovem mnozstvi tak bych to zacala radeji resit s doktorkou

misha8
28. jan 2011

na bok ju davam po každom papaní ...tak uvidíme dufam ,že sa to nezopakuje ...

sjussi
28. jan 2011

@misha8 a kolikrat ti to tak udelala??

ellahop
28. jan 2011

@misha8 stalo a vtedy som znizila davku mlieka... moj maly by vypil aj liter 🙂 asi keby mohol a toto sa mi stalo ked som mu zvysila davku on to vypil hltavo a nasledne na to vyvratil asi to co sa uz do bruska nezmestilo..

neposedna
28. jan 2011

@ajkalc detsky cajik pijem ja pravidelne a malej ho davam s liekmi a obcas cez den par duskov na zapitie.... espumisan sme zatial dali len raz, odvtedy je dobre 😀 😀 😀 musim si zaklopat 😀 😀 😀 ale uz ho mam po ruke, keby zas.... ale vypdela sa po nom dobre 😀 😀 😀

ajkalc
28. jan 2011

@martuska75 tak som sa pytala lekarky na ten espumisan.ze sa fakt moze davat do kazdeho papania.a este nam dala bio gaya.a toto sa dava kazdy den 5 kvapiek,raz za den.

nadja11
28. jan 2011

@mimirinko neboj nie si sama, aj my sme este pokope 😎 , este dva dni...ale zatial nic, sem tam minikontra v podbrusku inac ticho.... 😀

nadja11
28. jan 2011

@skubanekka opatrne s olejmi, sice premastuju, ale v konecnom dosledku dehydratuju pokozku, hlavne si v kazdej kozmetike pozri, ci neobsahuje PARAFFINUM LIQUIDUM- to je cisty mineralny olej, a ako vieme tie sa tiez pouzivaju na mazanie strojov a motorov, tak bacha na to. Som mudra, lebo som nedavno absolvovala seminar o aromaterapii 😀

mimirinko
28. jan 2011

@misag23
@nadja11
@llenkapettko A ja uz som si myslela, ze tu s bruskom strasim sama 😀

@nadja11
@llenkapettko Uz mate nejake priznaky, ze by sa to blizilo?

@misag23 Drzim palce teda, aby to islo same, bez vyvolavacky 😉

mimirinko
28. jan 2011

@annmarie To by sme potom mali zalozit novu temu - januarove maminky 🙂

misha8
28. jan 2011

@ellahop hej bolo to preto ja som jej tiež začala od včera davať viac a nestačil to žaludoček spracovať už vyzerá že bude ok