Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
odsavali ste uz sopliky vasim babatkam? lebo moj ked spinka tak strasne dycha...sopliky sme si doniesli z porodnice, ale to v raj boli take cistiace hlieny lenze toto co tu teraz pocuvam sa mi uz nezda. dufam ze nebude chory 😒
Tak se hlásíme z včerejší poradny. Paní doktorka si ze mě dělala srandu, že jestli prý nemám místo mlíčka smetanu. Malá přibrala za týden 250g. A to prý by stačilo, kdyby přibrala 100g 😀 No náš malý hamánek 🙂 Příští týden chodit nemusíme, když tak hezky přibíráme, zase až za 14 dní! Jo a maličká byla strašně hodná....všechny děti tam plakali jak o život a Domča ležela a hleděla. No náš andílek, snad jí to tak vydrží i nadále 🙂
@mimirinko
@lolittka ahojte maminky!!! u nas tiez este vsetko po starom, tak som sa ráno obárala v sprche, obliekla a hybaj po nakupoch 🙂 vonku je nechutne zima, ale aspon som videla aj nieco ine ako interier nasho bytu.... v potravinach som nalozila plny wagen 😝 ( vratane catsanu pre nasho kocura) a teraz som sa dovalila domov. dufam, ze to prinesie vysledky, lebo dalsi level mam uz len snad baterkou si medzi nohy svietit 😀 😀 😀. ale aj zajtrajsi datum 3.2.11 nie je na zahodenie, no nie, treba to brat optimisticky!? Stella 231 asi porodila po tych vcerajsich bolestiach, lebo tu uz tiez odvtedy nebola 😠 😎 😅
ahojte dievcence,tak uz to mam tiez za sebov...28.1.sa nam narodila lukia=4230 gr.....,ale zabudli ju odmerat 😖 ...porod bol strasny....kontrakcie prisli nahle a rychlo...za hodinu som porodila a keby neboli komplikacie,hadam by som uz aj za pol hodinu mala odrodene//asi pomohol malinnik a fitlopta//.......Lukia bola na mna privelka a nezmestila sa,zacali sme ju stracat a tak ju doktor vytiahol za pliecka nasilu,a to tak ze si ruku domna vnoril az po lakte a tahal....dve sestry mi tahali nohy nad hlavu,dalsie dve sestry sa mi zvalili na brucho a dalsia doktorka strihala.....malu museli ozivovat ....nasledkom vsetkeho je,ze ma poranenu rucicku,nemoze s nou velmi hybat=musime chodit k ortopedovi a mne praskla cevka v maternici tak stale krvacam....museli ma 2 krat zasivat a doteraz nemozem sediet ani behat.....teda poviem vam,moje posledne dieta......uz nikdy viac rodit nechcem....vraj 3.krat=cisarsky povedal doktor....ale ani to nehrozi.....staci ze som skoro stratila 2 deti pri porode.....dufam ze ste uz vsetky porodili a ze tymto nevyvolavam strach este cakajucim tehulkam
@vikaki v prvom rade GRATULUJEM ku krásnej dcérke, je úžasná!!!!! 😀 😀 😀
nechápem, prečo Ti hned nerobili cisarsky, kedze uz bol predpoklad, ze mala bude velka..... 😠 😠 😠 fakt treba natrafit na dobrych lekarov a sestry 😒 😒 😒 uplne chapem tvoj postoj kdalsim pripadnym detom, ja tiez budem musiet zabudnut na urcite veci, aby som sa odvzila k druhemu babu 🙂
pripomienka lekara, ze 3. krat cisarsky pri pride teraz ako totalna ironia....... 😖 😖 😖 verim, ze popri starostlivosti a uzivania si malej coskoro zabudnes na porod a budes sa s nej len radovat 😀 😀 😀
prajem pevne nervy, malo prebdenych noci a len prijemne spomienky!!!!!!!!!!!!!!!!
@ellahop ahojky, ja odsavam tak 3x do dna 🙂 🙂 🙂 zvycajne rano, ked sa zbud, potom ked prideme z prechadzky a po vecernom kupani..... mala nie je chora, ale tiez sme si z nemocnice doniesli sopliky, niekedy je uplne v poho dychanie a niekedy chropti, ze by sa ani dospely za to nehanbil 😀 😀 😀 velmi sa mi osvedcili prechadzky na vzduchu, kedze je tam teraz vlhko a na noc mokry uterak do izby na radiator, jednoducho zvlhcit vzduch, aby si mala vobec co odsat.... nastastie to mala celkom dobre vlada, pouzivam odsavacku na vysavac a mala sa priama vzdy ukludni, ked ho pustim 😀 😀 😀
@neposedna marika ja som tomu doktorovi napriek tomu vdacna,lebo doktorka co ma mala odrodit by to nezvladla,esteze tam bol ten doktor ........ono to islo s tymi kontrakciami tak rychlo ze somn ledva stihla dojst do porodnice,cisarsky by uz nestihli....bola som na 7 prstov otvorena....na sone malu ukazalo mensiu,pod 4 kila tak zato prirodzene naplanovali......
@nadja11 Ja uz ked mam porodit, tak nech je to bud dnes este alebo az v piatok. To mam narodeniny 🙂 Zajtra ma narodky synovec (bratov syn), tak nech nemaju naraz narodky. Takze nie som tu este sama tehulka, aka ulava 😉 No ale zajtra poradna, uz si mam zobrat veci, tak snad uz aj ja budem moje zlaticko drzat coskoro v rukach 🙂
@lolittka
@nadja11 Pocujte, a to chodite same nakupovat? Ja by som si veru uz netrufla ist niekam sama. A navyse, uz som tak leniva obliect sa, obut sa, ze tieto bezne ukony povazujem za vrcholovy vykon, ktory by mali odmenit nobelovou cenou. Takze som doma a aspon som co to trosku poupratovala. Este nejake veci dobalim do tasky a zajtra sup do porodnice a nech uz je to za mnou 😉
@mimirinko no ja tiež kým sa oblečiem, obujem, mám chuť sa zvaliť od únavy na posteľ 😀
obchod mám 2 zastávky električkou, a manžel bol v pohotovosti doma ..keby dačo.. 😉 chcel ísť so mnou, samozrejme, ale som ho zrušila 😀
..aj si to zaslúži- nech si aspoň na chvíľu oddýchne od "leva v klietke" 😀 😀
@mimirinko
@lolittka no sama, ako sama, mesto plne ludi a na porod na ulici z filmov neverim 😀 , mam pri sebe mobil, pitie a sladkosti( niekedy sa mi z nizkeho cukru, alebo tlaku tak zatoci v hlave, len odpadnut) ked je zle sadnem na lavicku, alebo aj v obchode som sedela v mraziacom regali....najem, napijem, predycham,,, a tak 😉 , volanie sanitky mam uz na mobile rychlovolbu( tu je to rychlejsie, ako ist autom a zostat trcat niekde v zapche), a zase do vzdialenych nakupnych centier nechodim, len tuna tak o dom dalej a dokolecka...beriem to ako spacirku. s obuvanim a obliekanim podkolienok mam tiez problemy, ale som sa zatala- musim byt solidarna so slobodnymi mamickami, tym tiez nikto nepomaha a oni to zvladnut MUSIA, tak aj ja... ☹ ale ked su nasi doma, tak jasne ze fucim omnoho viac, a to potom aj cizmy si od mojho muzka navliect necham 😀 😀 😀
@vikaki aj som si zanadavala ked som to citala, ja neviem, ved vedeli ake si mala problemi pri prvom babatku a znovu toto, ja to nechapem, to su fakt idioti 😠 . Ozaj zabudla som, ze gratulujem a dufam ze bude vsetko ok aj s tebou aj malou 🙂
@ellahop ahoj,my sme už tiež odsávali soplíky,máme takú obyčajnú odsávačku,lebo občas v noci počujem taký chrapot,kamarátka mi hovorila,neviem či kojíš,že to môže byť mlieko niekde v nosíku jak vdýchnuté,no neviem,ja vytieram nosík morskou vodou na paličke,Stérimar,potom si väčšinou kýchne a niečo sem tam vyletí.

hej-som pár dní na špičku prsta 😀
ja mám zajtra monitor..ale nechajú si ma len keď bude nedobrý..jejdaaa-a čo by mal byť zlý?? nech ma nestrašia.
inak idem na príjem v pondelok po kontrole..teda ak to nepríde samé..
príznaky- všetky kosti tam dolu ma bolia, malá kolotočuje, ja funím, som "neskladná" ..a bývala som veru aj trpezlivejšia 😀 😀