icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

lavazza
7. feb 2011

@kostri díky

lavazza
7. feb 2011

@misag23 díky

lavazza
7. feb 2011

@macina_k díky

kostri
7. feb 2011

@misag23 ja som mala v porodnici len do 37,8 kazali mi sprchovat sa vo vlaznej vode,ze to prejde a aj preslo.myslim,ze ked ti tie horucky neklesnu ,mala by si ist k lekarovi 😔

kostri
7. feb 2011

tiez som neni velmi za dokrmovanie,radsej kojit aj kazdu pol hodinu,ako dokrmovat,lebo tym sa straca materske mliecko(teda ked davate umele) ja som starsiu kojila tri mesiace tak,ze som ju mala non stop na prse 😅 setrili sme kocar 😀 🙄
no a teraz zuzanku kojim tak kazde tri hodiny ale s tym,ze ked sa napapa,potom ju prebalim,zvycajne sa zas pokaka 🙄 😀 prebalim,napapa sa este trochu,potom sa pestujeme a ked vidim ze sa jej chce spinkat,dam ju do kocika a podho von.no niekedy jej skusim dat este raz papat,ale zvycajne je z toho potom len stikutka,lebo ma plne brusko 🙂
tiez sa mi zo tri krat stalo ze vrackala prudom aj z nosteka 😒 a to vtedy,ked bola unavena a nevedela zaspat a ja som si myslela ze je hladna,tak som jej dala papkat a za chvilu ten nadbytok vyvrackala 😒

kostri
7. feb 2011

chcem sa spytat,ked sa vase deticky zobudia,ako dlho su potom hore do dalsieho spinkania?
a ako zaspavaju?su tu aj take ,co zaspavaju same?
lebo mne zuzanka na prsku nezaspi asi od tretieho tyzdna,zaspi len v kocari,alebo v noci na dudliku,ale ten je musim stale davat,lebo jej vypadava 😒
a este moja oblubena stranka 😉 http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/

kostri
7. feb 2011
haniula
7. feb 2011

@macina_k jsewm ráda, že přibírá... jak se narodila byla droboučká a ještě o dost spadla, protože nechtěla papat... z porodky nás pustili s váhou 2580g...

haniula
7. feb 2011

@lavazza malý je úplně nádherný!!!! fotky jsou úžasné!!!

haniula
7. feb 2011

Ta první fotka - zkouší pást koníčky, ta druhá - to mě opět používá jako matraci, přece nebude sama spát v postýlce, ta třetí - tak se u nás spinká, když mamka vytáhne paty z baráku... 😀

kamusek
7. feb 2011

@lolelole No mě to chodí až po 10. v měsíci, takže ještě taky nic....Ale je ještě brzo!

lolelole
7. feb 2011

@kostri super odkaz ! díky 🙂

macina_k
7. feb 2011

@haniula jsme na tom velmi podobně, my jsme odcházeli s porodnice s 2600 g a slabou žloutenicí

sova33
7. feb 2011

Ahoj, tak po několika dnech jsem se sem zase dostala. Malý je na procházce s babičkou a za chvilku se vrací. Konečně se mi podařilo uklidit obývák a vysát. Dneska se nám podařilo spát v noci pět hodin v kuse. Pak byl teda od 4 do 6 vzhůru, ale pak zase tři hodiny spal. Tak jsem byla docela ráda. Venku je dnes krásně, tak jsem ho vzala ven dopoledne já a teď je venku zase. Tam se mu spí krásně. Ale už mám hrůzu z večera, to se mu spát vůbec nechce 😀

cara.m
7. feb 2011

My měli taky žloutenku a byli jsme spaví a před týdnem jsme měli 4660 g, tužím, že tento týden už budeme mít cca 5 kg 😀 přibýváme totiž rychlostí blesku. Taky mám z toho děsnou radost. Už je to takové to faldíkaté miminko, ne samá ruka, samá noha 😀

sjussi
7. feb 2011

my sme taky byli zluti 🙂 a v porodnici 2dny pod fotolampou a pak nas na dva dny pustili domu a pak zase na 2 dny sme lezeli na detskem maly byl zase 2dny pod fotolampou.my uz mame taky skoro 5kg 🙂
a musim se pochvalit,ted sem odsala 120ml 😀

verca84
7. feb 2011

@haniula jejda, bobišek. to musí být strašné, a mudr. ti na to něco dala? Musíš ji poškrabkat 🙂

verca84
7. feb 2011

@haniula taky si z vás dělá matraci? z nás taky, ale já si zdřímnu s ní, vydržíme i 2 hodky takto spinkat a já si spočnu. otázka je jak to budem dávat až bude mít 10 kg. také si oblíbila usínání na ramínku a pak na kolínkách, kdy sedím a ám pokčene nihy, tak tam jak v klubíčku. už to na nás prostě zkouší 😀

verca84
7. feb 2011

@monik1 ahojky , já přes den kojím a večer dávám Nutrilon. dělám to od počátku.Málá se mi po mlíku budila co 30 min. a já ti nedávala přes den. Zatím nám to vyhovuje a malá spí večer i 6hod, vkuse, což je boží. Já bych se toho v tvém případě nebála. Uvidíš možná časem vysadíš a budete jen na mlíčku. 🙂

verca84
7. feb 2011

@kinsli já pro jistotu mám homeopatika - ricinus communis 5ch - na tvorbu mlíčka a pomohlo to. jsem ráda že se to potomto rozběhlo více. malou se snažím dávat k prsu častějí at se tvoří 🙂

verca84
7. feb 2011

@monik1 kapičky taky máme. kapeme 2 denně

verca84
7. feb 2011

@lavazza to je krása... 🙂 moc pěkné

janettan
7. feb 2011

@haniula maličká vám krásne rastie a priberá, fotky sa mi veľmi páčia 🙂 včera aj naša Tatianka "pásla koníky" manžel ihneď začal kamerovať a máme z toho videa veľkú radosť

janettan
7. feb 2011

@stella231 @lavazza nádherné fotky 😉

louisiana
7. feb 2011

Ahojte vsetky mamičky! Konečne som sa sem dostala a vsetkým maminkám k ich babatkám srdečne gratulujem!!! 🙂 My sa teda poriadne trapime, uz sme boli aj na týžden hospitalizovaní na kramároch - malý mal obštrukčný zápal priedušiek, no a soplíky máme doteraz, pretože tam ma nejakého stafilokoka (neviem ako sa to píše) a vraj vyliečenie trvá dlho. K tomu všetkému nám potvrdili reflux - baby, to je hroza. Musime davat nutriton na zahustenie mliečka. Problem je s tým ze malému to prestalo chutit, tak sme dostali gastrotus, tak to mu nechuti vobec, ma sa to davat po piti, ja to donho nedostatem iba ak pred pitim, ked je hladny. je to hroza. A aj tak mi grcká, niekedy hodi takú šablu, ze sa zlakneme obaja. V noci nespim, lebo sa bojim ze sa zadusi :(
Jeden lekar povie, prikladajte tak často ako babatko chce, iny lekar nam odporucil intervali medzi kojenim predlzovat az na 3hodiny, aby sa mu vyprazdnil žaludok. Neviem co mam teda robit :( Šimonko bol zvyknutý pit kedy si len zapýtal, aj každe 2 hodinky, mne to nevadilo.
Ale inak si myslim ze napriek tomu prospievame, 2.2. sme boli na poradni a malý mal 4900g a 60cm, porodna vaha bola 3200 a 50cm (20.12.), teda lekarka nepovedala ci je to malo alebo vela...
Hned mi je lepsie ked som sa vam vyrozpravala 😉

monik1
7. feb 2011

@verca84 Tak jsem koupila Sunar Nutra defense a uvidím jestli mu to dám nebo ne, ale mám to aspoň jako jistotu doma.. Protože dneska byl non-stop na prsu - jen mě žužle jak cumlík, no hrůza.. Spal jen na procházce v kočárku a teď ho manžel povozil v autě v autosedačce, tak taky spí, ale jinak den na houby.. Když není u prsa, tak řve jak tur, že jsem s ním musela i 3x zatřepat, aby se nadechnul, protože už byl úplně modrý.. Nevím jestli už může mít ten třítýdenní sprut (nebo jak se tomu říká) 🙄 z dnešku jsem KO, jsem zvědavá na noc ☹

@louisiana to je mi líto, že jste měli takové problémy, tak přeju ať už je jenom lépe.. Jinak náš malý taky hodně ublinkává a mám furt strach, že se zadusí ☹
@kostri dík za článek o tom odříhnutí, jinak vím že kojení je nejlepší pro mimi, chci kojit, ale stal se ze mně spíš dudlík na uklidnění ☹

kinsli
7. feb 2011

@verca84 také je mám 🙂 Dnes byla u mě sestřička a říkala, že prsa nejsou žádná zásobárna, že je v nich max 20-30 ml, jinak zbytek se postupně tvoří při sání. Tak tomu nerozumím, já když kojím třeba po 1,5h tak mám prsa měkká, v noci když spí a má pauzu třeba i 7 hod, tak jsou prsa jednou taková, tvrdá a on se u toho topí 🙂

kinsli
7. feb 2011

@monik1 Také máme sunar nutra defense 🙂

macina_k
7. feb 2011

@louisiana Moc mne mrzí, co si prožíváte. Držíme s Irenkou všechny palečky, ketré máme aby bylo u vás všechno v pořádku a dali jste se dohromady.

kinsli
7. feb 2011

@macina_k Vše nej k měsíčninám 🙂