icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

misag23
8. feb 2011

@ellahop teda tak to sis taky pěkně užila. Hlavně že už je lépe, doufám, že u nás taky brzy bude. Já tam zatím k vytlačení nic nemám, ale taky mi říkali, že k tomu může ještě dojít. Mám to zarudlé a antibiotika beru od včerejška. Břicho bolí pořád, ale je to o malinko lepší. Doktorka mi dneska říkala, že mám ránu ledovat, tobě doporučovali teplo?

louisiana
8. feb 2011

@misha8 aha, tak asi naozaj koli tomu UM. budem drzat palce aby sa u vas reflux nepotvrdil 😉 idete na kramare?

haniula
8. feb 2011

Holky, chtěla jsem se zeptat, jak je to u Vás s koupáním?? Vyvádí Vaše mimi taky strašně?? Já mám někdy dojem, že ji u toho vraždíme ☹ . Řve jak protržená a to na ni mluvím, hladím ji, zpívám, dělá pomalé pohyby a manžel ji po každé drží za ručku. Je to všude tak stejné?? Máte nějakou dobrou radu??? Děkuji za případné odpovědi a tipy.

annmarie
8. feb 2011

takze nastastie sa nam reflux nepotvrdil...malinka zvracia s hlienov...sice je to tiez dost katastrofalne pretoze neviem poriadne papkat a ked sa napapka tak ju drazdia hlieny a vyvracia skoro vsetko, musime odsavat a dokrmovat UM...nespinkame poriadne, chrapcime a mala je nestastna, asi ju aj hrdielko pali od zvratkov...chuda moje... no hadam sa to spravi...dnes mi uz len raz vracala,,tak dufam ze zajtra vobec...no a to zajtra idem na skusku, musim ju spravit inak neprejdem do dalsieho semestra a na ucenie som nemala cas...ale nastastie sme aj napriek vsetkemu pribrali a mame 3,55 kg a nemusime balit nasiroko...ueeff som KO...

annmarie
8. feb 2011

@haniula no aj nasa mala spociatku plakavala, ale teraz sme sa naucili vystihnut cas ked nie je este velmi hladna a dokonca sa jej vo vode velmi paci 🙂 niekedy po kupani ked ju davam do poriadku tak uz place pretoze pride hlad a niekedy dokonca stihneme aj masaz 🙂

haniula
8. feb 2011

@annmarie většinou hladová není... ale i tak je to u nás z řevem!! co se týče masáží, tak chodíme na Klubíčko pro nechodící děti, kde dochází fyzioterapeut... zajímalo by mě, proč tak vyvádí...

loola80
8. feb 2011

@haniula Koupete ve vaničce, nebo v kyblíku? My máme kyblík a je neuvěřitelný, jak je v něm malá spokojená. Řve spíš předtim, nemá ráda, když ji svlíkneme do naha, ale jakmile ji ponoříme, nasadí blaženej výraz a je po řevu🙂 Ale to je asi individuální, holt někdo možná není vodomil vůbec.. i když, měli by být, když ve vodě žili devět měsíců🙂

haniula
8. feb 2011

@loola80 máme vaničku... kyblík se mi zdál divný... a musí to být ten speciální??

loola80
8. feb 2011

@haniula V kyblíku je podle mě dobrý, že je mimčo celý ponořený, takže mu není zima + je tam pěkně schoulený v poloze, kterou znaj z břicha. Záklon oni prej neradi, ve vaničce to pro ně může být dost nepřirozená poloha. Kyblík je asi dobrý pořídit ten speciální, je dělanej tak, aby se nepřevrhl atd., nevim jestli na klasickej kýbl se v tomhle dá spolehnout.

haniula
8. feb 2011

@loola80 hmmm... poradím se s manžou... dík za tip!!

macina_k
8. feb 2011

@kinsli Děkujeme moc. Je to zvláštní, připadá mi to jako včera. 😉
Přidávám nějaké fotky, když byl Irence přesně 1 měsíc. Ty miminka umí dělat také pěkné ksichtíky 😀 , to já bych se takhle nikdy nezatvářila

haniula
9. feb 2011

@macina_k Ta je kouzelná!!! 😵

neliq
9. feb 2011

@monik1 no my ho ale už máme asi dva alebo tri týždne 😀 😀 😀 a nevyzerá to, že by mal skončiť 😀

kinsli
9. feb 2011

@macina_k je nádhetrná pusinka 😵 😵

holky co bojujete s potničkami tak nám zabralo potřít mateřským mlékem a na noc poťukat potničky imazolem ( obsahuje zinek a vysušuje 😉 ) dnes je téměř čistý zůstaly jen světlejší flíčky, ale ty snad brzy zmizí 😉

@haniula Taky bych šla do kyblíku 😵 malý je v něm mega spokojený, markétka jistě bude taky 😵

kinsli
9. feb 2011

Jinak spurt byl u nás příšernej, jsem ráda, že je mo něm, ale ne na dlouho 😒 do 14 dnů je další 😀

misag23
9. feb 2011

@macina_k krásná 🙂

Ten spurt má každné miminko? A kdy přichází první, někdy kolem toho 3. týdne? Už se na ně těším 😠

vilca
9. feb 2011

@misag23 děkuju, já už taky pomalu ztrácím přehled, komu už jsem gratulovala a komu ne 😀

lavazza
9. feb 2011

@haniula my máme taky problémy s koupáním, řve jak blázen, asi 2x se nám to povedlo bez řvaní,ale to byla asi jen náhoda, na lehátku se mu nelíbí vůbec, takže ho držím na ruce a myju, doufám, že to brzy přejde

lavazza
9. feb 2011

@kinsli nám se začli dělat potničky předevčírem a dneska to má skoro po celý hlavičce, i ve vláskách, dokonce to má trochu i na očičku, doktorka mi říkala potírat řapíkem

petah82
9. feb 2011

@lolelole tie homeopatika 3x denne 5 tabletiek nalacno, min. 10 min pred jedlom, nesmu sa chytat rukami, vysypat z vrchnacika do ust a nechat rozpustit v ustach, su sladke 🙂 ja som mala a este kupim, uskodit nemozu a strata mlieka ma desi menej, odsavam, tak takto sa istim. ale myslim, ze pocas uzivania, bolo toho mlieka o nieco viac....

ellahop
9. feb 2011

@annmarie ako zvladas skolu a malu, ja...no nic moc.... minuly tyzden som mala skusku a presla som vdaka spoluziackam, a mala som napisat seminarku, tak mi ju vratila,,, a mne sa uz nechce ju prepisovat, tak som tam co to pomenila a poslala ju naspat. som uz unavena.. domacnost, skola, babo a hlavne keby nebolo babiek tak neviem co... lebo muz.... no ze by aspon raz prisiel domov skor 😒 . hm, no co uz mam co som chcela.
ale celkovo ze by som prezivala nejake blaznive stastie... 😒 skor mam stres a som unavena.... a je mi luto maleho ze sa mu koli skole nemozem tolko venovat..ale da sa povedat ze dnes co som poslala tu jemne prepisanu seminarku mi skuskove skoncilo...
tebe zelam nech skusku das a ides do dalsieho semestra 😉

ellahop
9. feb 2011

@misag23 mne to nekazali, ale vtedy bolo vonku zima tych -18 a tak, a ked som niekde isla vzdy som si dala na jazvu tie bavlene lekarske stvorce..nesuchala sa mi rana,, a bolo mi tak prijemnejsie

cara.m
9. feb 2011

@kinsli no já se začínám děsit toho tříměsíčního, ten je prý nejhorší? ☹ 😒 😝

verca84
9. feb 2011

@lolelole - ahoj, já je beru, a to 2x denně 5kuliček pod jazyk. Hodně mi to pomohlo, 🙂

monik1
9. feb 2011

@haniula Hani, u nás koupání v pohodě, malý krásně kouká, to se mu líbí.. tak držím pěsti ať se to Markétce taky začne líbit 😉
@misag23 Náš Domík má ten spurt teď taky, potvrdila mi to i sestřička v ordinaci, taky to bylo jen to ležící spící miminko a ze dne na den změna jak hrom..
@macina_k Irenka je krásná 😉 Já mám někdy Domču místo televize, vydržím ty jeho ksichtíky pozorovat pořád, jsou boží 😀
Mamka má malého venku, tak mám chvílinečku čas a kukám na PC, kde je ten život v těhu, kdy se člověk jen válel, co? 😎 😀 😀 😀

cufinka
9. feb 2011

@macina_k 😀 malá je kouzelná 😀

kinsli
9. feb 2011

@lavazza jo, jo to odpovídá 😉 dělají se prý od 3 týdnů. já myslela, že je to tím, že jsem mu dala jednou tepleší vodu a to prý vůbec ne, že to způsobuje nějaké vyplavování hormónu, ještě z těhotenství. Nám Řapík u Kačenky nepomohl ☹
Ono to když tak samo vymizí, ale řekla bych okolo 3 měsíce, už si to přesně nepamatuji.

kostri
9. feb 2011

@misag23 tak prajem nech sa rana skoro zahoji,dobre ze si sla k tomu dr,teraz sa uz rychlo uzdravis a bude dobre 🙂
ja prebalujem malu po kojeni,lebo pri kojeni mi aj tak nezaspi a pred kojenim strasne vyplakuva,takze je hore nohami cely panelak 😀 po kojeni sa tiez vacsinou pokadi 😉
co robite s malinkym ked ho v noci trapia prdky?
@monik1 my sme mali spurt v 3tyzdnoch a ododnesku ma mala spurt zas,to ma 6tyzdnov a to som sa akurat vcera tesila,jak uz mame pekne vytvoreny rezim a uz sa mi to aj podarilo nejako zladit so starsou Hankou,koli prechadzkam a jej poobednemu spinkaniu a zase som v kybli 😝 😀 ale tak isto to bolo aj ked bola Hanka malinka,ze ledva som si zvykla na jej poziadavky,uz ich zmenila 😉
s tym kojenim som to nemyslela zle,pre Hanku som aj ja bola cumlik 😒 no potom sa mi mliecko krasne rozbehlo,ono je dolezite aj stimulovat bradavku,aj ked netaha a nejde z prska mliecko 😉

kinsli
9. feb 2011

@cara.m ty stánky o kojení jsou boží, setím tu nad tím po večerech 😵

kostri
9. feb 2011

@haniula nasa mala strasne vyplakuva pri kupani od zaciatku,tak ju vacsinou kupem len par krat za tyzden,inkody ju rano vzdy trochu narychlo oplachnem a to staci.alebo som skusala ju kupat tak,ze som si ju chytila tak,ze bola bruskom dolu a len pomalinky opatrne som sa jej prihovarala a oblievala vodickou,to sa jej pacilo
krasne ti malinka pribera a rastie 🙂 je to sikulka 🙂