Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
Sem začla potírat řepíkem potničky a přijde mi, že to je snad ještě horší,Mikulášek má ve vláskách úplný boláčky, chudáček.Snad se to brzy ztratí.
Ahoj, krmím nutrilonem a chtěla bych se Vás zeptat, jak to je s dávkováním. Když chci 100 ml, jak to udělat, kolik dát odměrek? Na 90 ml jsou tři odměrky. Tak jestli mám udlěat 120 ml dát čtyři odměrky a 20 ml nechá? díky..
jinak dvě hodiny pláče by byly skvělé. Náš Kryštof je strašný nespavec a řvoun:/ Kolik Vaše mimi spí přes den a v noci?
Děkuju holky ,je to zlatíčko 🙂
@lavazza no mě malá dneska od rána nespí -až ted zabrala a vždycky tak pěkně hajala -večer zase usne už kolem půl 9. A jako ted co tady předvedla jsem myslela že jí prodám na aukru 😀 byla napapaná,přebalená ,vyprděná a spustila hroznej řev jak jsem jí dala do postýlky .tak jsem jí tam nechala řvát asi 10minut (pak už jsem to nevydržela) a kouknu a ona má rymičku u nosu tak jsem jí vyčistila nosánek a měla v jedný dírce šílenýho soplíka -myslíte že brečela kvůli tomu? 😕 no chvilku jsem jí měla u sebe a zase dala do postýlky ,za 5 minut zase jekot ale jen pár vteřin a ted chrní jak dudek 😀 ale řeknu vám jsem vyřízená kolikrát 😀
holky byla ste nějaká žádat o porodný? já se na to vykašlala ,ale četla jsem že to budou zase projednávat a že by sme to mohli dostat zpětně -nevíte některá víc?
@cufinka Taky jsem zatím nebyla žádat, ale právě včera a předevčírem na ČT 24 projednávali, že ČSSD zažalovala k soudu ODS, že ten zákon o tom porodným a ostatních sociálních dávkách schválili moc rychle a že je to nezákonné. Takže se to teď bude řešit. Ale nikdo neví, jestli kdyby se to opravdu povedlo, jestli by jsme to dostali i my zpětně nebo by to třeba bylo k 1.4. zrušeno a dostali by to pak zase děti, co se narodí po 1.4. Takže zatím jenom čekat. Ale našla jsem, že celý 1rok po narození můžeme žádat o porodné, takže zatím čas 🙂 Fakt jsem zvědavá, jak to nakonec dopadne.
@ajkalc Ta noc je u vás teda úplně stejná jako u nás - kojím co dvě hodiny a než ho přebalím, uspím, tak mi na moje spaní zbývá tak půl hodinka ☹ ☹ Teď jsme přijeli z procházky, tak ještě spinká v chodbě. Ale celé dopoledne byl vzhůru, přeci by takové miminko mělo ještě většinu dne prospat, ne? A ten náš je furt vzhůru 😒 A jak píšete skoro všecky, že večer děti ožívají, tak u nás to je taky tak..
@cufinka Domča nám taky hrozně blinká a dávám mu po každém kojení ten Gastrotuss baby, ale my kojíme co 2 hodiny, tak se zas bojím ať toho sirupu nemá v sobě hodně, ale Dr. říkala, že nevadí.
Jinak příkrm jsem dala jednou po stříkačce a pak se to kojení zas upravilo, sice jsme kojili co 3 hodiny a teď co 2 hodiny.. no, snad se to rozjede, protože je to na palici 😀
Přidávám se do klubu. 😉 U nás malá taky v půl 6 ožívá a pak ne a ne usnout. 😒
@monik1 no já jí po každým kojení nedávám páč jsem se právě bála že by toho měla v sobě hodně -taky kojím co 2h někdy 2,5 a večer po 3h.a hlavně mě vždycky ožije po tý dávce 😀 ale je sranda jaký dělá chuděrka ksichtíčky když ho papá 😀
Jo holky vy co ste po císaři jak se vám hojí ta jizva? já jsem 3 týdny a kousek po porodu a pořád jí cítím a hlavně jak si na tu jizvu šáhnu(zatlačím na ní) tak cítím jakoby hrbolky pod tou jizvou ,že by to bylo to druhé vnitřní šití? se hrozně bojím abych nešla na čištění ☹
@misag23 ahoj, vytlacali mi to raz v ordinacii a robil mi to gynekolog... poviem pravdu bolelo to strasne... normalne mi ten hnisavy vriedok rozpucil pinzetou a vytlacal mi to rukami... bolo to take hnusne ze som aj kricala... ale kontrolovane... ☹ . potom mi do tej rany dal taku stuzku po ktorej mi ten hnis vytekal este asi 3 dni.. este sa mi jeden ten hnisavy vred vyrobil ale tym teplom mi praskol sam, nastastie...a hojilo sa mi to asi 2 tyzdne... teraz som po cisarskom 7 tyzdnov a citim sa fajn, jazvu citim sem tam ale prave vcera mi na kotrole po sestonedeli dr. hovoril ze na to vsetko ta jazva vyzera pekne 🙂
@ajkalc moj maly tiez zacal takto mrncat ale to skor okolo obeda a potom vecer pred papanim, zistila som ze chce len aby som bola s nim a drzala ho na rukach,, 😉 mne sa to zatial paci, lebo v tom vidim pokrok, ze uz taky maly cloviecik vie co chce a vie si to zariadit a okrem toho paci sa mi aj ten pocit ze chce byt so mnou...a co tu pisete o tom spani, tak ja si musim zabuchat ale este ani jednu noc nemal tomasko taku ze by plakal a ze by nam nedal sa vyspat... teraz najnovsie uz okolo pol deviatej lezi v postielke a ja si mozem pozriet telku alebo si dopriat kupel...dost mi to vyhovuje, lebo ta vecerna cast dna je pre mna odjakziva oddychova .... no ale my papame nutrilon, takze moze to byt aj tym,, teda urcite je... inak, fakt ked to tu tak citam, mame my co davame umele mliecko zivot jednoduchsi... 😉
@cufinka manžel byl dneska na sociálce pro papíry a vrátil se pouze s papíry na žádost o rodičovský příspěvek a přídavek na dítě. S tím že se mu v podstatě vysmála když chtěl papíry na porodný...prý je to v podstatě zrušená dávka a v podtatě mu řekla že s přídavkem na dítě je to podobné, ale zažádat si můžem ...vtipné 😖 😖 😖
@kamusek tak doufám že to bude platit i zpětně dost by mě to pak naštvalo 😒 😒 😒
@ellahop ono stačí malým přidat trochu příkrmu ( s odůvodněním aby lépe přibíral...to máme schváleno od dr.) a spíme taky jak zabití, v noci jsme sice byli bez příkrmu ale zato hned jsme usli a spali 3 -3,5 hodky....paráda
@ellahop ale my sme tiez na umelom mliecku a predsa sa nevyspime.ako citam,tak vsetky deticky na umelom krasne spinkaju,len ten nas krpec nie 🙂 🙂 ale my vela priberame.ked sme prisli domov z porodnice,tak sme mali 2800.a dnes 6 tyzdnov po porode vazime 4700.tak doktorka vravela,ze je "prezraty". ze je preto nepokojny.ale ked furt pyta.... ako mu vysvetlit,ze ma papat menej?
nevím on to zatím za mě vyřizuje manžel, protože to mám momentálně z ruky (už se těším až mi to domácí věžení skončí, už mi z toho být furt doma vadí)...poslali ho tam při vyzvednutí rodného listu a ta zas řekla kam to odevzdat, ale jestli je to jen u nás v jiné budově, nebo se to i jinak jmenuje nevím...prostě já vím kde to odevzat tady 😖 😖 😖 ..jsem ti moc nepomohla vid 😉
@ellahop myslim ze zalezi od dietata,kamoska ma dcerku,kojila ju rok a od narodenia jej pekne spinkala cez den,bola pokojna a prespala celu noc od prveho dna 😉 ked sa jej v stvrtom mesiaci zacala budit raz za noc 😕 😅 zacala uvazovat,ze jej vecer bude davat umele mlieko 😅 ale nedala,malinka jej zase za chvilu zacala prespavat celu noc. a druha kamoska kojila syna,nespal celu noc,plakal,nevedel zaspat ani cez den,ani v noci..tak v osmych mesiacoch rezignovala a odstavila ho,davala mu nutrilon, ale nespal nadalej,upravilo sa to az ked mal rok a pol,dovtedy sa vobec nevyspala 🙄 takze myslim ze to nebude v tom,ci dojcis,ci nie,ale v tom,ze tomasko je pokojne babo 🙂 uzivaj si to 😉

@kinsli povedali mi tak v lekarni a aj na obale od liekov to mam tak nakreslene, ono to asi nie je zasadna chyba, ale ked vravia... ja som sa tiez cudovala, podla mna to nemoze ovplyvnit ucinok... ale ja si sypem do ust 🙂