icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

zuzik28
21. feb 2011

@ellahop A ty už nekojíš? Že očekáváš menses?

karmenina
21. feb 2011

Ahoj holky, nemáte některá zkušenost s potničkama? Můj čtyřtýdenní chlapeček je celý slitý pupínkama a už 14 dnů se to nehne. Noční teplotu máme 19 stupňů, denní 21. Používáme jen bavlněné oblečení a to jen bodyčko a kaťatka. Mejeme v řepíčku, od dr. máme Imazol a stále nic. Spíš horší než lepší. 😝

ellahop
21. feb 2011

@zuzik28 ja som ani nekojila,,, takze preto ho ocakavam

zuzik28
21. feb 2011

@ellahop Jo tak to je jasný...ale ono je možný, že je to tělo po porodu ještě takové zmatené. Však doktor ti řekne co a jak.

ajkalc
21. feb 2011

@ellahop ja som mala cisarsky 2.1. nedojcila som.teda len 2 tyzdne.pred tyzdnom mi skoncilo sestonedelie a uz som mala aj menzes.dostala som 4 tyzdne porode. 😢 😢 😢 😢

misha8
21. feb 2011

@kostri ahoj po akej dobe sa vam upravilo kakanie???? my to berieme tiež kôli tomu refluxu a čitala som že to posobí dobre na traviaci systém ....berieme ich týžden ...a zasa sme kakali s rektalnou rurkou zapeká ju hrozne od 03 hod sme hore ☹ ☹ ☹

lavazza
21. feb 2011

@karmenina My máme taky potničky už cca 14 dní,myjeme nebo potíráme řepíčkem.Kolikrát mě to příjde ještě horší.Už nám to začíná někde vysychat,ale někde se mi to zdá ještě horší.Máme to i ve vláskách a kousek na hrudíčku.Doktorka říkala,že když to nebude lepší, tak se máme ozvat.Kamarádka říkala,že to měli 4 týdny.
No moc pěkně to nevypadá.

kinsli
21. feb 2011

holky k potničkám, řepíček bych nedávala, potírala jsem Tím Kačenku a bylo to fakt čím dál horší. Nám na potničky pomohlo potírat mateřským mlékem + na noc natřít Imazolem.

@karmenina Není to prý jen o teplotě 😉 potničky se prý objevují 3 týdny po porodu a je to z rovnání hormónu ještě z těhotenství 😉

Nedivím se, že Vás to holky štve, já byla z toho taky hotová, protože to měl fakt hodně, obličej, hrudník, a po celé hlavičce 😖 Vypadal hrozně 😖 Teď už je naštěstí čistej tak to měl cca 14 dní 😉

kinsli
21. feb 2011

Jinak moc díky za radu ohledně pití. Já mám doma koj. čaj od Hippu, ale už si ho moc nedělám, tak piju alespoň tu vodu. Gravimilky mám 3 krabice, ale moc mi to nechutná 😖 No ale budu muset se přemoct a dávat si ho alespoň ráno a večer.

Jinak dnes jsem konečně vybrala postýlku tak mám z toho radost 😵
http://ajashop.mimishop.cz/detail.php?zbozi=179...

ještě kdo chcete tak jukněte na Vojtíška dnes jsem Kačku s Vojtíškem fotila 😵
https://www.modrykonik.cz/fotoblog/kinsli/album...

vilca
21. feb 2011

Ahoj holky, tak jsem měla strach, že bude malej v noci špatně spát, když má trošku tu rýmečku, ale spal pěkně, dokonce i pěkně papal, i když občas to v něm pořádně zachrčelo... Zatím jsem ho neodsávala, protože sice máme odsávačku na vysavač ještě po Evičce, ale někam jsme zašantročili takovou tu koncovou trubičku, co se dává do nosánku, takže musíme koupit novou...
Chtěla jsem se zeptat, jak dlouho vám z těla odcházely "očistky"? U Evičky to ze mě šlo asi 3 týdny a teď to bude asi na dýl... A navíc do minulého týdne už to bylo jen takové slabší, spíš do hněda, ale teď je to zase červená krev a trošku víc, jako kdyby už to byly menses, ale to je asi blbost, že jo? 😅

vilca
21. feb 2011

@kinsli jůůůů 😵 krásný dětičky 🙂

kinsli
21. feb 2011

@vilca moc díky 😵

Jinak já očistky něla chviličku ale krvácela jsem hodně dlouho, vždycky ale jen trošku a jen při kojení. Mlíčko jsem měla myslím od 2 dne po porodu jako záčátek, ta kapka jinak se mohlo rozběhnout cca 4 den. Vojtíšek byl pohodář dokud to neteklo tak o žádnou akci se ani nesnažil, takže zakt asi 1,5 dne v porodnici jsem nekrvácela vůbec. Pak když se mlíčko rozjelo a on začal sát tak jsem začala znovu krvácet. Jinak na MS máš fakt brzy myslím, že ta přichází nejdřív po šestinedělí 😉

kinsli
21. feb 2011

tak mi se pomaličku budíme na dláboš 😀 😀 Spál od 10h tak to má akorát 😵

cufinka
21. feb 2011

@kinsli to moje dítě taky nějak dlouho spí ,ale budit nebudu 😀

vikaki
21. feb 2011

@ellahop ja som pri prvej dcere aj trochu kojila a menzes som dostala presne na 40.den

kostri
21. feb 2011

@misha8 ☹ to ma mrzi,ze ste mali rano take tramponty ☹ no nam tie kvapky zacali upravovat stolicu tak na druhy den,uz nebola taka vodnata prskancova,ale pekna hustejsia,kasovita.a spokojnejsia je mala tak asi po piatom dni.volaj dokine,ze co mas robit,ked ju stale zapeka.ale v tom linku o tych kvapkach,co dala caram. tam pisu ze niektorym to zaberie neskor,aj trebars za 14dni

kostri
21. feb 2011

@karmenina zuzanka ma tiez potnicky,ja umyvam prevarenou vodou a potieram infandolanom,ale tiez je to raz lepsie raz horsie,nikdy to celkom nevymizne,treba na to asi aj cas,musime vydrzat,vraj okolo tretieho mesiaca to zmizne 😉

kostri
21. feb 2011

@kinsli krasne detuchy 😵 😵 😵 a ty budes mat doma cestovnu postielku namiesto klasickej?ci mas aj klasicku?ci co?som z toho.. 😕 😅 kde maly spinkava?a kde spava kacenka?

kostri
21. feb 2011

@vilca citam v knizke,ze v prvych tyzdnoch sa moze u dievcat vyskytovat kedy kolvek mensie krvacanie z posvy.je sposobene matkinymi hormonmi,ktore sa dostali do tela dietata cez placentu tesne pred porodom

kostri
21. feb 2011

@vilca ja uz si to ani nepamatam 😀 ale tusim tri tyzdne tak normalne som krvacala a potom len tak ze tri dni nic,jeden den silne krvacanie,potom zas tri dni nic,teda len taky slabsi vytok...a ked mi zacalo po prestavke to jednodnove krvacanie,bolelo ma aj podbrusko a myslela som si ze mam menzes 😕

kostri
21. feb 2011

@vilca rychlo citam,tak som myslela ze mala ma v plienke krvicku 😅 ,len skoda ze ta mala je vlastne Tomasek 😀 😀 😀 😔

kostri
21. feb 2011

@lavazza tak vy mate dnes vymesacie 😉 😵 pri kojeni sa nekrvaca,ale moja kamoska dostala menzes mesiac po porode a pritom kojila devat mesiacov.ja som dostala menzes po osmych mesiacoch a kojila som osemnast

vilca
21. feb 2011

@kostri 😀 nene, nikdo jinej, kromě mě, tam krvičku neměl 😀

kostri
21. feb 2011

@vilca 😀 😀 😀 no trosku som sa sekla 😀 😀 😀

kostri
21. feb 2011

jakoto ze vam deticky tak dlho spinkaju?? 😠 😀 ta nasa dava take desat minutove spanky a niekedy sa stane ze spi dve hodiny ale viac ani za svet

misha8
21. feb 2011

každej to nabehne inak 😒 ja mam už po šesto vlastne druhý krát a strašne krvácam čo som pred tehu nemavala tak dúfam že sa to upraví ... 😲

misha8
21. feb 2011

@karmenina mojej malej to tiež dlho trvalo kým jej zmizli my sme mali locoid a canesten masť ale potom jej zostala taká suchá koža po potničkách tak teraz mažeme zarobenou masťou z lekárne

misha8
21. feb 2011

@lavazza naša skro dva týždne ☹

misha8
21. feb 2011

@kostri no je to preto že sme na UM ☹ a deckár len povedal že mam davať viac čajiku tak uvidím 😒

zuzik28
21. feb 2011

@misha8 Locoid obsahuje kortikoidy...bacha na to. Určitě není dobré používat takový krém na "obyčejné" potníčky. Ach jo, co to jsou v dnešní době za doktory na všechno plácat kortikoidy. Nemyslím to špatně...nezlob se. Já jen, že můj syn má atopický ekzém a toto se spíš používá na to...resp. doktoři to předepisují, já nepoužívám.