icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

vikaki
27. feb 2011

tusim to nejako uteka,az teraz som si vsimla,ze mala uz ma 4 tyzdne a 2 dni...a ja ze 26 dni 😀

vikaki
27. feb 2011

@misag23 kukam ze mas este foto s bruskom 😀

misag23
27. feb 2011

@vikaki jj, ještě jsem ji nějak nestihla změnit. Budu to muset co nejdříve napravit 🙂

vikaki
27. feb 2011

@misag23 😀

kinsli
27. feb 2011

@misag23 Tak to je škoda, že už nechce od tebe ☹ Když tak ho ještě zkoušej. Vojtíšek naštěstí má větší problém z flaškou než s prsem 😀

kinsli
27. feb 2011

Holky jsme u tchánovců na obědě, dali jsme si knedlo vepřo zelo a oboum nám to strašně pomohlo 😀
V pátek jsem byla u mamky a dala jsem si kousek kubánského dortu no a oba nás to totálně zacpalo 😔
Vojtík si tak 30 min po koj. 2x ulevil a pořádně se po... 😀 😀 😀
Ještě že měl na sobě plínu Kačenky 😅 měla jsem jeho v pokoji u Lukyna bratra i ty tam s přítelkyní spali, nebo co já vím co dělali 😀 😀 Tak jsem tam nechtěla líst a dala jsem mu Kačenky, měl ji až po prsa 😀 😀 😀
No a já už taky navšítívit onu místnost byla 😀 Takhle jsme to měli i s rizotem ( 2x pdr a následovala pořádná nálož do plíny )

misha8
27. feb 2011

@haniula ano aj naša nepotrebujem ani hodinky 😀

misha8
27. feb 2011

@misag23 obdivujem ťa ja som robila presne to isté len ako náhle sa zvyšovali nároky na množstvo mliečka už som nestíhala takže do 2 mesiacov dostavala aj UM aj MM teraz už len UM ale už sa nestresujem ....

sirael
27. feb 2011

@vikaki Tak myslim, ze v puberte na nasich drobcov uz nedociahneme...🙂

luciemar
27. feb 2011

@kinsli Juj, já právě čekám, co bude...Dělala jsem k obědu kachničku se zelím a knedlíčkem...Tak doufám, že to zelí malého nebude nadýmat ☹ Snad ne...
A kubánskýho harlekýna jsem snědla asi čtvrtku a nic mu to neudělalo 😉 Maximálně si pošmákl 😀

vikaki
27. feb 2011

@sirael moja starsia dcera nosi 34 cislo topanok a uz po mne dedi aj ponozky,lebo jej su uz vsetky male......mojej mamine je uz po plecia a to v 6.rokoch

kamusek
27. feb 2011

Holky, chtěla bych poprosit o radu. Dávala jsem teď malé 3dny večer před spaním ještě po kojení příkrm (klasický Nutrilon 1) a přišlo mi, že jí ráno vždycky bolelo bříško. V noci jsem pak normálně 2krát kojila. Myslíte, že by to mohlo být tím Nutrilonem? Někdo tady psal, že ten Nutradefense je řidší. Myslíte, že by byl lepší? Děkuji za každou radu "zkušenější" maminky 🙂

misha8
27. feb 2011

@kamusek mohlo to byť z toho UM je ťažšie straviteľné a tvoje babo zatiaľ pozná MM ,ale ťažko radiť ktoré mlieko je výhodnejšie , lebo každému babu vyhovuje iné ...skús zmeniť ak sa ti zdá že toto jej nerobí dobre .

nadja11
27. feb 2011

@kinsli ja odstriekam najviac 80 ale to ratam dokopy z oboch, po kojeni z toho 1.prsa ledva 20ml, z druheho cca 40- az 60 ale je to o hubu. volala som laktacnej, vravela vtedy ,ze dieta je lepsie ako odsavacka, a vraj si vie viac vytiahnut, ak je dobre prilozene ako by si si sama predtym z toho isteho prsa odsavala ty, tak to uz neriesim. 🙂

nadja11
27. feb 2011

@neposedna 😎 😎 😎 drzim palce

misag23
27. feb 2011

@kinsli Zkouším to pořád. Někdy si vezme, někdy ne 😉
@misha8 Taky jsem zvědavá, jak nám to takhle dlouho vydrží 😉

Já taky teď řeším příkrm. Od pátku dáváme Nutrilon HA 1, ale dnešní noc a i přes den nás hodně bolelo bříško (před tím na to tolik netrpěl) a má hrozný průjem. Tak jsme koupili Sunar nutra defense, ale zatím jsme nezkoušeli. Co jsem tady tak četla, tak většina dokrmujete tím a jste spokojené.

misag23
27. feb 2011

Holky a kupujete ten Sunar nutra defense HA nebo normální?

neposedna
27. feb 2011

@neliq mala zatial neplakava po jedeni, jedine vecer, ale pred jedenim a to je nejaka nespokojna, nevieme, co ju trapi 😠 😠 😠
uz si hovorim, ze vydrzat s cisto kojenim este mesiac a pomaly zacnem s prikrmom so zeleninkou, bo uz vidim, ze jej mliecko bude malo, pribera jak diva, akurat na svoje srdiecko 🙂 🙂 🙂

kamusek
27. feb 2011

@misag23 Právě mám pro malou taky Nutrilon (ale obyčejný) a taky mi přijde, že od té doby, co jí ho dávám jí bolí bříško. Předtím na to taky netrpěla (jedině když jsem snědla něco co jsem neměla 🙂 )! Takže zítra manžel přiveze taky Nutradefense a zkusíme!

haniula
27. feb 2011

@misag23 já kupuji zásadně HA.... u nás jsou alergie i atopycký ekzém... a navíc se lépe rozpouští ve vodě... ten obyč dělá hrudky...

haniula
27. feb 2011

@kamusek malá nutra snáší v poho... ale radši to HA bych volila... zdá se mi lépe stravitelný...

sirael
27. feb 2011

@vikaki Fuha, tak to je uz dobre velka...🙂 A Lukia nosi ake oblecenie? Stale to najmensie, ci uz ste presli na vacsie? Lebo ja uz vyradujem najmensie a postupne prechadzame na vacsie. Uz jej je skoro vsetko male. A take pekne vecicky to boli..🙂

sirenita
27. feb 2011

Ahojky holky, tak musím říct, že se nám to papkání tento týden konečně upravilo, už tolik nepláčem a konečně spinkáme i přes den a nechceme tak často jídlo. 120ml nám začalo být nakonec málo, Kája stáhne 150ml, výjmečně míň a papkáme 5x za 24 hodin. Takže se i pěkně v noci prospí a většinou u pauzy před obědem je nejdéle vzhůru, tak si hrajeme 🙂
Skusila jsem se s ní a bez ní zvážit a máme ve dvou měsících cca 5kg. 🙂

kinsli
27. feb 2011

@misag23
@kamusek
nutrilon je dost hořký, zkus fakt ten nutra defens, nebo obyč sunar, mají nasládlou chuť jako MM 😉
My dáváme klasický nutradefens, alergie v rodině nemáme a mám to jen jako dokrm 😉 Vojítíškovi bude 1 měsíc a 3 týdny a máme spotřebované necelé dvě kraboce a to alespoň 40% skončilo v kanále 😀

My měli koliky zatím jen dvě a to bylo ždy z MM když jsem jedla smažené. Ale třeba o víkendu jsme slavili pčítele 30-tiny, takže k obědu byl u tchánovců řízek se salátem a neudělalo to s ním nic 😉

Četla jsem tu , že už se Vám děti smějou nahlas, tak to my ne, ale když ho kojím a on se pak pustí tak se děsně řehní 😵 Kačka se nahlas začala smát až tak mezi 3-4 měsécem, tak uvidíme na Vojtíška. Ten zatím křičí jen nenene - když je vytočenej 😀 a ejaeja když má hlad 😉

kinsli
27. feb 2011

@sirenita nádherně Ti hamá 😵 To nám fakt nehrozí 😒

@misag23 Vážila jsem malého po kojení a měl 4990g netuším kolik vytáhl, ale do těch 2 měsíců určitě přes 5 kg čistý váhy bude mít 😀
16.2. měl 4740g čístý váhy a teď tak možná 4920g. Zvážím ho zase ve středu 😉

tereza79
28. feb 2011

@cara.m mne to mal aj prvý syn a má to teraz aj Matej,prvému synovi sa to natieralo všetkým možným od lekára a stále sa mu to robilo potom keď mal asi rok tak mi babka kázala dať mu na to maslo a ke´d to odmekne tak to vyčesať a pomohlo to,Matejovi som s tým zatiaľ nič nerobila,ale ja som si to všimla na hlávke už keď sme prišli z pôrodnice mal to až do čela tam to už nemá,zliezlo to samá ale má to na väčšej časti hlávky.ale keďže má vlasov kopec tak to hneď nebolo tak vidno.netráp sa je to normálne.

vikaki
28. feb 2011

@sirael Lukia tie najmensie ani nestihla obliect....ja na cisla nekukam,len tak podla oka vyberam,mam kopu veciciek po starsej dcere.. a etikety s cislami som poodstrihovala aby malu neskriabali za krkom...inak plienky uz nosime c. 3....sice aj dvojky by sme este akotak mohli,ale omylom sme kupili trojky a sedia....

kamusek
28. feb 2011

@kinsli, @haniula - Děkuji holky za rady! Manžel se dneska staví v lékárně a koupí ty vzorečky. Je to na jednu dávku, tak zkusíme a uvidíme. Když bude sedět, tak pak koupím celé balení. A zítra jdu i do poradny na 6.týdenní prohlídku, tak se zkusím zeptat, co mi řekne doktorka.

vikaki
28. feb 2011

@kinsli ako vaha akotak,ale ta vasa vyska 😝 =budes mat basketbalistu 😀

verca84
28. feb 2011

@haniula ahojky, taky je vaše dcerunka zvědavá.. ta naše si může hlavu ukroutit.. pořád by se jen nosila a koukala po bytě.. a jak jsme u babiček a dědečků, tak neví kde dřív hlavu točit.. a jak ji položím tak hned spustí.. no ale kdo má tu tíhu pořád taááák dlouho nosit.. 🙂) už aby držela hlavičku a já ji mohla dát do klokánky.. 😀 budu jak indiánská babička 😀

verca84
28. feb 2011

@kamusek taky najíždíte na Nutradefence.. my asi také.. nějak poslední týden co ji dávám Nutrilon mi k ráno křičí a pláče bolestí.. nemůže si prdnout a u kakání má oči pomalu až na stropě..ak si ji dávám k ránu na sebe a usnem, a pak teda spustí. nechci ji trápit, tak tjsem zvědavá co s ní udělat nutráč 😀