Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
Holky jsme u tchánovců na obědě, dali jsme si knedlo vepřo zelo a oboum nám to strašně pomohlo 😀
V pátek jsem byla u mamky a dala jsem si kousek kubánského dortu no a oba nás to totálně zacpalo 😔
Vojtík si tak 30 min po koj. 2x ulevil a pořádně se po... 😀 😀 😀
Ještě že měl na sobě plínu Kačenky 😅 měla jsem jeho v pokoji u Lukyna bratra i ty tam s přítelkyní spali, nebo co já vím co dělali 😀 😀 Tak jsem tam nechtěla líst a dala jsem mu Kačenky, měl ji až po prsa 😀 😀 😀
No a já už taky navšítívit onu místnost byla 😀 Takhle jsme to měli i s rizotem ( 2x pdr a následovala pořádná nálož do plíny )
Holky, chtěla bych poprosit o radu. Dávala jsem teď malé 3dny večer před spaním ještě po kojení příkrm (klasický Nutrilon 1) a přišlo mi, že jí ráno vždycky bolelo bříško. V noci jsem pak normálně 2krát kojila. Myslíte, že by to mohlo být tím Nutrilonem? Někdo tady psal, že ten Nutradefense je řidší. Myslíte, že by byl lepší? Děkuji za každou radu "zkušenější" maminky 🙂
@kinsli ja odstriekam najviac 80 ale to ratam dokopy z oboch, po kojeni z toho 1.prsa ledva 20ml, z druheho cca 40- az 60 ale je to o hubu. volala som laktacnej, vravela vtedy ,ze dieta je lepsie ako odsavacka, a vraj si vie viac vytiahnut, ak je dobre prilozene ako by si si sama predtym z toho isteho prsa odsavala ty, tak to uz neriesim. 🙂
@kinsli Zkouším to pořád. Někdy si vezme, někdy ne 😉
@misha8 Taky jsem zvědavá, jak nám to takhle dlouho vydrží 😉
Já taky teď řeším příkrm. Od pátku dáváme Nutrilon HA 1, ale dnešní noc a i přes den nás hodně bolelo bříško (před tím na to tolik netrpěl) a má hrozný průjem. Tak jsme koupili Sunar nutra defense, ale zatím jsme nezkoušeli. Co jsem tady tak četla, tak většina dokrmujete tím a jste spokojené.
Holky a kupujete ten Sunar nutra defense HA nebo normální?
@neliq mala zatial neplakava po jedeni, jedine vecer, ale pred jedenim a to je nejaka nespokojna, nevieme, co ju trapi 😠 😠 😠
uz si hovorim, ze vydrzat s cisto kojenim este mesiac a pomaly zacnem s prikrmom so zeleninkou, bo uz vidim, ze jej mliecko bude malo, pribera jak diva, akurat na svoje srdiecko 🙂 🙂 🙂
Ahojky holky, tak musím říct, že se nám to papkání tento týden konečně upravilo, už tolik nepláčem a konečně spinkáme i přes den a nechceme tak často jídlo. 120ml nám začalo být nakonec málo, Kája stáhne 150ml, výjmečně míň a papkáme 5x za 24 hodin. Takže se i pěkně v noci prospí a většinou u pauzy před obědem je nejdéle vzhůru, tak si hrajeme 🙂
Skusila jsem se s ní a bez ní zvážit a máme ve dvou měsících cca 5kg. 🙂
@misag23
@kamusek
nutrilon je dost hořký, zkus fakt ten nutra defens, nebo obyč sunar, mají nasládlou chuť jako MM 😉
My dáváme klasický nutradefens, alergie v rodině nemáme a mám to jen jako dokrm 😉 Vojítíškovi bude 1 měsíc a 3 týdny a máme spotřebované necelé dvě kraboce a to alespoň 40% skončilo v kanále 😀
My měli koliky zatím jen dvě a to bylo ždy z MM když jsem jedla smažené. Ale třeba o víkendu jsme slavili pčítele 30-tiny, takže k obědu byl u tchánovců řízek se salátem a neudělalo to s ním nic 😉
Četla jsem tu , že už se Vám děti smějou nahlas, tak to my ne, ale když ho kojím a on se pak pustí tak se děsně řehní 😵 Kačka se nahlas začala smát až tak mezi 3-4 měsécem, tak uvidíme na Vojtíška. Ten zatím křičí jen nenene - když je vytočenej 😀 a ejaeja když má hlad 😉
@cara.m mne to mal aj prvý syn a má to teraz aj Matej,prvému synovi sa to natieralo všetkým možným od lekára a stále sa mu to robilo potom keď mal asi rok tak mi babka kázala dať mu na to maslo a ke´d to odmekne tak to vyčesať a pomohlo to,Matejovi som s tým zatiaľ nič nerobila,ale ja som si to všimla na hlávke už keď sme prišli z pôrodnice mal to až do čela tam to už nemá,zliezlo to samá ale má to na väčšej časti hlávky.ale keďže má vlasov kopec tak to hneď nebolo tak vidno.netráp sa je to normálne.
@sirael Lukia tie najmensie ani nestihla obliect....ja na cisla nekukam,len tak podla oka vyberam,mam kopu veciciek po starsej dcere.. a etikety s cislami som poodstrihovala aby malu neskriabali za krkom...inak plienky uz nosime c. 3....sice aj dvojky by sme este akotak mohli,ale omylom sme kupili trojky a sedia....
@haniula ahojky, taky je vaše dcerunka zvědavá.. ta naše si může hlavu ukroutit.. pořád by se jen nosila a koukala po bytě.. a jak jsme u babiček a dědečků, tak neví kde dřív hlavu točit.. a jak ji položím tak hned spustí.. no ale kdo má tu tíhu pořád taááák dlouho nosit.. 🙂) už aby držela hlavičku a já ji mohla dát do klokánky.. 😀 budu jak indiánská babička 😀
@kamusek taky najíždíte na Nutradefence.. my asi také.. nějak poslední týden co ji dávám Nutrilon mi k ráno křičí a pláče bolestí.. nemůže si prdnout a u kakání má oči pomalu až na stropě..ak si ji dávám k ránu na sebe a usnem, a pak teda spustí. nechci ji trápit, tak tjsem zvědavá co s ní udělat nutráč 😀

tusim to nejako uteka,az teraz som si vsimla,ze mala uz ma 4 tyzdne a 2 dni...a ja ze 26 dni 😀