Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@kamusek mala je podarena 😵 narastla teda poriadne 😉
@ellahop ja mam este 4kila navyse 😝 a tiez brucho jak pavuk 😝
@haniula tiez pekny rozdiel na tych fotkach 😵
@cufinka tyyyy brdo 😅 to kolko mala pribrala za mesiac? 😅 moje nervy,sak ta ta ozaj vycecka za chvilku 😅 😉
@kamusek aj nasa sa najlepise doma citi a s hankou to bolo a aj je tak isto 😉
@kostri chcem zacat skorej, ak to aj nebude ze uplne prikrm, tak aspon par lyziciek a dorazit MM, pripadne slaby vyvar, neslany a troska mrkvicky, nech si pomalicky zvyka 🙂 🙂 🙂
mala mi od narodenia pribrala 2 kg, porodna hm. 3620 gr, vcera mala 2 mesiace a ma nieco kolo 5,5 kg, neviem presne, na poradnu mame ist az v pondelok, ale uz viem, ze nepojdeme 😠 😠 😠 bo zas hospitalizacia v BA, opakovane mame zuzenu aortu, takze nas caka kateterizacia, balonikom sa jej budu snazit to roztiahnut, tak pevne verim, ze to pojde 🙂
viem, ze jej moje mliecko staci, len ju chcem trosku zvykat 🙂 🙂 🙂 ako pisem, par lyziciek raz do dna a az od ukonceneho 4 mesiaca zacnem s kasickami a zeleninkou....
inak sa snazim zuzanke vytvorit aky taky rezim,dva dni to aj bolo celkom ok,rano vstala okolo pol osmej,napapala sa,poumyvala som ju,prebalila,pohrali sme sa a zaspala tak na pol hodku hodku..potom zas hodinka hrania ,prebalovania,papania,potom von asi na hodinu a doma este spala tak hodinu dve,toto este jeden krat do vecera a potom kupanie,papanie a spat.inak moja mama raz skusila prehodit zuzanke cez hlavicku plienku pri vecernom zaspavani a musim povedat,ze ju to ukludnilo 😨 tak ked je najhorsie,ze velmi place pri tom zaspavani vecernom,tak jej dam plienku cez hlavku,este par krat jej idem podat dudlik a spinka 🙂 dufam ze som to nezakrikla a ze nam to takto vydrzi,lebo ten strasny plac pri zaspavani bol nezvadnutelny ☹
no a dnes uz tento rezim nefungoval,zuzanka spala malo v kociku,takze na viac razy spala po chvilke,uvidime aky bude vecer
@misag23 ještě k tomu Nutrilonu HA...když jsem ho dávala od tří týdnů naší Evičce, tak nebyl vůbec žádný problém...neměla snad nikdy bolení bříška...a nemocná začala vlastně být, až začala chodit do školky...do té doby byla zdravější než kámoščina holčička plně kojená celej rok...takže já na ten Nutrilon nedám dopustit...teď jsme s ním měli trošku problém kvůli blinkání, ale to se teď spravilo, když nechám malýho během krmení aspoň 2x odříhnout...a je to v pohodě...kakání má řidší, ale bříško ho nebolí a je naprosto spokojenej...
Ale jak tady píšou holky, každý mimi ke jiný a každýmu vyhovuje něco jinýho...takže ani Nutrilon asi každýmu nemusí vyhovovat...
A co se týče toho HA, já jsem alergička a astmatička, tak volím HA...sice ti to rozhodně nezajistí, že malej nebude alergik, ale přece jen si říkám, že kdyby pak moje děti byly alergické, tak bych si to třeba vyčítala, že jsem přece jen měla zůstat u toho HA...ale jak říkám, můžou být alergické i s ním...ale zase mám aspoň pocit, že dělám maximum 😉
ahojte krasky mamicky!!!
mame pokontrole v BA na kardiologii, mam 2 spravy:
ta SUPER je, ze malej lava komora rastie, ze to je ok!!!
ta horsie je, ze mame znova zuzenie aorty, cize rekoarktaciu, v pondelok ideme na hospitalizaciu, vraj nas v priebehu tyzdna niekam casovo supnu a spravia jej to kateterizaciou, cize roztahovanim balonikom, uz nie operacny zakrok 🙂, vraj pokial pojde vsetko ako ma, tak je to tak na 3-4 dni, tak uvidime ☹ ☹ ☹
ale radsej teraz, ked je mala a ked si to tak neuvedomuje ako neskor, ked by to horsie znasala 🙂
@misag23 - já jsem na své původní váze, a to jsem si říkala, no to už se můžu vlézt do původních kalhot.. no ouhle.. sice je zapnu, ale tlačí mě na jizvu po císaři, takže nic no.. musím si jít koupit nové kalhoty aspon o jedno číslo větší.. nevydržela bych v nich moc dlouho.. jizva se totiž po chvíli ozve.. holt to budem muset ještě nějakou dobu vydržet než se oblečem do svého původního oblečení.. tak hlavně že mi nezůstaly ty nabrané kila.. ale to bříško by mohlo taky trošku ještě splasknout 😀 ale tak o víkendu chci zkusit posilovnu a pak i zumbu.. tak uvidíme.. 😀
@neposedna Ty jo....no nechci moc radit, ale začínat u kojeného dítěte, které přibírá, dříve než od ukončeného 6. měsíce, je zbytečné a řekla bych, že i nerozum. Miminko nemá ještě uzrálý střevní trakt a takovéhle "přilepšení" mu určitě nepřispívá. Obzvláště vývar 😲 😲 😖 Ani u dětí na UM se nedoporučuje zavádět cokoliv před ukončeným 4. měsícem. Nezlob se na mě...
jak to čtu, tak každž řešíte nadbytečná kila... já řeším padající kalhoty.... 😅
Holky, já mám sice o kilo míň než před těhu, ale takový to spodní břicho mám furt takový vytahaný 🙄 Navíc se mi zhoršil atopický ekzém, takže mám flekatej obličej... No připadám si hrozně "nepřitažlivě" 😀
@zuzik28 nehnevam sa, je to vec nazoru a ja beriem tvoj nazor 😀 😀 😀
ja viem, ze MM staci kojenym detom do 6.mesiaca (pisu to mudre knihy a vravia mudry doktori), ale ked som ja zvladla vyvar v 3. mesiaci (slaby vyvar), tak skusim aj drobcovi 🙂 🙂 🙂 ako pisem, par lyziciek, ako sa bude spravat a ako bude reagovat, mozno mi to vypluje a bude 😀 😀 😀
viem, ze ma vela ludi a zvlast mamiciek bude odsudzovat...... ale mam skusenost z okolia, ze vyslovene len kojili do 6. mesiaca, pak zeleninka...... proste podla "pravidiel" a dieta ma 1,5roka a skoro nic nechce jest ☹ ☹ ☹ a dieta,co skusilo "normalnu" stravu skorej, tak to papa jedna radost 😀 😀 😀
vsak uvidime..........
inakako riesite kila, ja mam podobny problem ako @hanulia, 2 dni pred porodom 85 kg, vcera rano 71 kg, vsetky nohavice su mi trocha velke, takze nabehli opasky, co som nikdy nosila 🙂 🙂 🙂
a ako sa podarilo: hned po porode zmizlo 8kg, tie zostali v BA, potom dieta v BA na kardiu a pak som sa nestihla najest pri malej, casto sa stavalo a stava, ze prve a posledne jedlo o piatej poobede a aj to polievka 😠 😠 😠
nie moc dobre na creva, vsak to dam do normalnejsich kolaji, ale az ked vytvorime trochu rezim, co nam zas hospitalizacia nabura 😠 😠 😠
@verca84 ja som tiež po cisárskom, ale cvičiť sa ešte nechystám, aj keď to už veľmi potrebujem, lebo moje telo vôbec nie je pevné ... minulý týždeň som sledovala jednu reláciu a bola tam odborníčka, ktorá tvrdila, že ženy po pôrode cisárskym rezom by mali začať cvičiť až od 4. mesiaca, lebo sme po operácií a ešte sa musíme zotaviť 😕 a pohybu máme vraj dosť - kočíkovanie, dvíhanie bábätka, celková strarostlivosť o dieťa ... to bol jej názor
Dakujem baby, skusime olejcek a vycesat 😉 ma toho hodne tak uvidime ci to zaberie 😅
dnes kontrola po šesto a všetko ok 🙂

@kinsli 😅 u nas dnes tiez riadna nakladacka,plienka nestihala,lialo sa to z kazdeho rozka 😕 😅 a bolo to uplne riedke 😕 a vcera prvy krat od narodenia vobec nekakala 😨 ani cez den,ani v noci 😨 ale ta kacenkina plienka,ta ma dostala 😀 😀 😀 dufam,ze si ho v nej odfotila 😕 😀
@neposedna naozaj chces zacat tak skoro s prikrmami? 😕 a co budes davat?kolko ti mala pribrala od narodenia?
@kinsli to nenene mame aj my a ked je hladna,tiez hentake volaco zvatla 😅aoeo 😀 zuzanka sa usmieva od jedneho mesiaca ale tiez sa este nahlas nesmeje,hanka sa zacala presne tiez az medzi 3-4mesiacom