Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
ahojte, chcela som sa spytat, ci uz davate deticky na hracie deky
@silvia0111 ja jo,my mame rano takovy ritual,maly rano kolem 8 vstane,prebalim ho,naji se,chvili si hrajeme v postylce,chvili na hraci dece ale protoze ho vse zatim bavi jen chvilku tak musime vymyslet porad neco noveho
@sjussi my sme skusali zatial len kresielko a tiez tam vydrzal len chvilku
@sirael
@haniula
@kamusek akurat citam,ako prihrievate vodu.a mate to dost zlozite....ja mam stale prevarenu v nadobe.nalejem do flasky,dam do mikrovlnky na 25 sek a dam potom mliecko.takze priprava trva max minutu.tych 25 sek mam odskusanych,ze teplota je akurat.my papame kazde 3 hod,aj v noci.a keby mal cakat 5-10 min na mliecko,tak vresti ako zblazneny.mikrovlnka vobec nevadi,len je tam riziko,ze sa voda neohreje rovnomerne.ale ked to zatrepete,tak je to ok.tak si nemyslim,ze by mu to skodilo.ci mate iny nazor na mikrovlnku?ved aj v nemocnici tak prihrievali....
@sirael ja som urobila tak že som si odsala predtým a to som mu dala spapať z fľaše ale pozor aby tam bol dudel od 0-6 mesiacov cez ktorý to ide asi v takých intervaloch ako sekundovka alebo pomalšie,aby sa potom pekne vrátilo k prsníku.Ja som takto prišla na to že mám málo mlieka a malý sa jedoval zlostil plakal až bol bordový,niekto vraví že sa namá dávať s fľaše piť lebo potom nechce prsník,mne sa pekne potom vrátil k prsníku,tak ťa nechcem na hlúposť nahovárať,ak sa bojíš tak skús radšej tú váhu.
@haniula ved tak prihrievali aj v porodnici.neviem.no nas urcite nema ovplyvnene bolesti bruska mikrovlnkou.my sme na umelom prakticky od zaciatku.vtedy papal castejsie a brusko ho vtedy strasne bolelo.vtedy som prihrievala tak,ze som mala vo flaskach nachystanu prevarenu vodu.a ked zacal v noci pomrnkovavat,tak som ju supla do tej ohrievacky na mlieko.mala som ju totiz zapnutu 24 hod denne v spalni.a vtedy sa to ohrialo rychlo.a potom som len supla do toho mliecko.a vtedy ho brusko bolelo.potom sme zacali pouzivat espumisan a odvtedy mame pokoj a ani tak casto nepapa,tak preto ohrievam v mikrovlnke.teda u nas koliky urcite nie su ovplyvnene mikrovlnkou.teraz nas brusko nebolieva skoro vobec.tak mozno raz za tyzden.ale stale pouzivame espumisan.asi fakt zalezi,ze ktoremu babatku co sekne.
@haniula u nas v porodnici je na chodbe ohrievac na flase a kazda mamina si to ohrieva sama.ale ja som bola na nadstandardnej izbe a tam som mala aj chladnicku a aj mikrovlnku.bola som po sekcii a preto mi sestricky doniesli na izbu niekolko davok mlieka a ze mam si dat do chladnicky a potom ohriat v MW.ze to aj oni tak robia,ked nestihaju. 😕 😕 ved co my vieme,co oni robia za zatvorenymi dverami (toto je moj nazor,toto mi oni nepovedali).len ze materske odsate sa nesmie prihrievat v MW
@ajkalc já nevím, není to jen o kolikách, ale i o tom, že mikrovlnka není vhodná ani zdravá pro mimi... ptala jsem se i laktační poradkyně a ta to neschvaluje taky... ale každý at si doma dělá, jak uzná za vhodné... já chci malé dát to nejlepší, tak jsem mikrovlnku škrtla úplně... vůbec to není složité s tím ohřívání vody... mám skleněnou konvici se studenou převařenou vodou a ve varné konvici si vždy ohřeji trošku horké vody... během chvilky mám mléčko hotové.... my jsme taky od začátku na UM... měla jsem málo mlíčka, tak jsme hooodně přikrmovali a ted krmíme jen UM...
@ajkalc My taky neohříváme v mikrovlnce. Slyšela jsem, že se to nemá, že to pro mimi není dobré. Připravujeme mlíčko přesně jako @haniula. Mám převařenou vodu pořád ve džbánku a pak jen vždycky zapnu konvici a doplním horkou vodou (už jsem vychytala ten poměr). My taky máme vodu dobrou, ale stejně většinou používám kojeneckou. Původně jsem přemýšlela o té ohřívačce, ale zjistila jsem, že takhle to ani dlouho netrvá a už jsme si zvykli.
@silvia0111 My jsme dneska měli na hrací dece premiéru 🙂 A docela se mu to líbilo, ale nevydrží ještě u ničeho dlouho.
Už se taky těším, až mi přijde další knížečka z DM. Taky kupónky hodně využíváme. Já jsem jim údaje doplnila asi před týdnem, tak třeba už příští týden přijde a rodný list jsem jim neposílala. Jen jméno a datum narození a odepsali mi, že registraci nám doplnili. Tak snad to stačí.
@ajkalc S tou mikrovlnkou by to aj bolo najjednoduchsie si myslim, tak ako hovoris, neviem si predstavit nechat ju 5-10 minut vrestat, ale nie je to nebezpecne? Neviem, len som citala, ze by sa pre deti vobec nic nemalo ohrievat v mikrovlnke. Tak fakt neviem. Neviete o tom niekto nieco blizsie? 🙂
@haniula fu.tak tie dve vety som musela precitat 2X,ci dobre vidim.ale bohuzial som videla dobre. urcite ani jedna mamina na konikovi nie je taka,ktora by nechcela svojmu drobcovi to najlepsie.ja som uz jedneho chlapa vychovala,ma 15 rokov a tiez bohuzial nebol dojceny.ale za svoj zivot bol chory mozno 8X,nema ziadne alergie a ani ine neduhy. je uplne zdravy chvalabohu.nechcem zo svojho dietata vychovat klon deti michaela jacsona. babyphone je ovela nebezpecnejsi ako mikrovlnka.len sa o tom tak nerozprava.a predsa ho pouziva milion maminiek.len niekedy to netreba s tou starostlivostou prehanat.menej je niekedy viac.a myslim ze nie som zla mama,ked mam doma zdrave a milujuce uz velke odchovane dieta.
@vilca za den celkově vypije 760 (čistě Um cca 250), ale to poslední 2 dny , předtím asi 650 (cca 150UM)...dneska to vypadá na těch 700 (a zase 150UM)...měli jsme nějaké pochůzky tak nám vychází jen 6 kojení, ale to asi na večer dá 150, ale zatím je spokojenejší než ty poslední 2 dny 😀
@ajkalc no chrčí jako starý hrnec 😀 😀 😀 , ale právě doktorka říkala že tu rýmu má vyrařenou v očích, trochu mu hlení...hlídáme to měli jsme podezření na uspaný slzný kanálek, tak nevím...a co obnáší skrytý reflux (vím co reflux je ale skrytý??? 😖 😖 😖 ).....jak nezvrací nám občas teda trochu ublinkne ale to je snad ok 😀
ad mikrovlka..nevím někde jsem četla, že mikrovlnka jako taková ničí vše co je v jídle výživné a z jídla dělá v podtatě něco na zaplácnutí žaludku...já bych v mikrovlnce mlíko pro mimi neohřívala, sobě jídlo ohřívám (hlad je občas silnější), ale to je věc názoru
navíc když si připravím vodu v rychlovarce, nebo dám do termosky mám příkrm připravený hned, zv konvi to chládne asi 20 na optimální teplotu

@haniula ja mam tu jak sem dostala ze registraci,i tu pro kojence a ted jeste tu za 150 bodu tak mam taky slev a slev.ted sem kupovala plenky a dva baliky ubrousku babylove kde je v jednom baliku 4 ty balicky a+slevy na ubrousky+ze 150ti bodove knizecky sleva 20% na jedno zbozi a ´diky tomu misto asi 600 sem tam nechala asi 300 😀