Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@zuzanka7834 iba so stupajucim vekom matky sa zvysuje rizko poškodenia pre plod (Downow syndrom a ine chromozomove anomalie), otcov vek pri takýchto poruchahch je nepodstatný.
@raa2 áno,ty odkial?
@raa2 @zuzanka7834 ja som absolvovala amnio pri malej v 18tt kvôli zlým AFP testom...mala som 1:65 DS, čo je už dosť veľká pravdepodobnosť (chvalabohu malá je úplne zdravá)...mala som v tom čase 35r a manžela mám mladšieho o pár rokov, takže s tou 70 to nesedí 😉 ...závisí to od veku matky a jednou z indikácií na AMT je práve hranica 35r....ale nie je to povinné, AMT môžeš odmietnuť, lekár ťa nasilu nesmie poslať, ak ty nechceš a neposielajú ani automaticky...ja som najskôr odmietla, ale po tých zlých výsledkoch som nakoniec išla...nie je to nič hrozné, ale zvažujem či pri tomto tehu to podstúpim znova...predsa len, je to zásah do maternice a je tam aj nejaké riziko s tým spojené...keďže nemáme v rodine žiadne genetické poruchy, tak asi odmietnem aj tentokrát...uvidím, aké budú výsledky AFP, aj keď ešte je to predčasné riešiť teraz...a tie výsledky bývajú často nepresné, skreslené a veľa dr.už od tohto skríningu upúšťa...lepšie je vraj absolvovať v 12tt NT šijové presvetlenie, len to nerobia všade 😒
@zuzka_zilina ja som tiez zo ZA, ale nebyvam tu uz par rokov 🙂 ale chodievam hlavne teraz dost casto a aj doktorku mam zatial tu. kde v za byvas?
@nany100 ved nemoze poslat, ale keby mi vidu tie testy zle, tak by som sla...
Ahojte,mozem sa pridat?Aj ked sa este trosku bojim o tom hovorit,ale vo stvrtok som nasla 2 ciarky.Neviem kedy pojdem doktorovi,som len 4t 3d.Asi az v 7t,ze?
@lucida vitaj 😉 a gratulujem k // 🙂 Na potvrdenie krvicky mozes ist aj skor podla mna 😉
@zuzanka7834 ved to mam jasne na teste,menzes nikde a bola som v spravnom case na spravnom mieste(konkretne v turecku 😀 ),takze chcem,aby bolo vidiet na sone srdiecko....
@zuzanka7834 a dakujem za privitanie,dufam,ze tu budeme az do maja 😅
@lucida presne v to iste sa modlim aj ja, vydrzat tu pekne v poriadku do maja 😵
@lucida no mne lekar vravel,ze z krvi sa da urcite tehotenstvo uz okolo 26-28dna cyklu..
@raa2 ahoj,no byvam na vlcincoch. a ty kde? v BA?
@nany100 ahoj.ty si mala zle vysledky,a aj tak ste to vlastne nechali,a dietatko sa narodilo v poriadku? či ti este robili vela dalsich testov ktorymi to vylučovali? a čo prosim ta mysliš tou "70" ? spočitanie veku matky a otca - v čase splodenia babatka? a ak je 70,čo to znamena? dik moc za nove infošky 😉
@zuzka_zilina rodicov mam tiez na vlcincoch 🙂 a byvame v rakusku, hned za hranicami, kusok od BA 🙂
@lucida ja v stredu zacnem 7tt a este som nebola
Caute baby,nemate nahodou hnačky? Ja rano aj 2-3 x, a to uz 2 tyzdne,uff 😖 som na zaciatku 7 tt,nevolnosti nemam,len tie nekonecne hnačky. no neviem či to je uplne v poriadku 😒
@zuzka_zilina bud rada, ja zase aj 4 dni nejdem,a ked idem tak odtial pridem taka narobena, ako keby som celu zahradu pokosila, ide ma roztrhat, uz som bola aj vlekarni si pytat nieco nato ☹ pijem vela, jem ovocie, zeleninu, polievky a nic nezabera, presne to iste som mala aj pri matkovi, preslo to az ked som porodila 😒
@kattarinab ahoj a kedy pojdes?Ja asi az buduci piatok,to budem v 7t,to by uz malo byt srdiecko.Juj tak sa bojim a tesim zaroven,nech tie dni idu teraz rychlejsie 😝
inak sa divim,ze mi zatial absolutne nic nie je,kedze prve tehu som prevracala polku 😲
a to vas je tu tak malo baby??tak malo pisete,mne teraz mala spi,tak idem asi zalahnut aj ja... 😔
Caute baby,
cez vik. som si nasla dve ciarky, len ta jedna bola dost slabsia ako ta druha. Kedy asi sa to da potvrdit z krvy na 100% ?
Ahojte dievcata. Ja som si dnes nasla na teste zretelne 2 ciarky. Zatial sa z toho len spamatavam, hoci sme to planovali, ale nemyslela som si, ze sa zadari na prvy pokus. Manzel to este nevie, o par minut pride domov na obed, tak mu to idem zvestovat... to som zvedava na jeho reakciu, 🙂 😉
@kesika dakujem a pozeram, ze mas priblizne rovnako nacasovane deticky, ako ja 😉
@arieska nezadusil sa, povedala som mu to radsej predtym, ako som mu nalozila na tanier 🙂 Tiez tomu nemohol uverit. A asi ani doteraz neveri. Spytal sa ma, na kolko percent je spolahlivy ten test 🙂
Asi si buduci tyzden spravim este jeden, hoci ja som presvedcena, ze som tehotna - taka vnutorna intuicia, pretoze ine priznaky nepocitujem.
@zuzanka7834 mozem sa spytat, odkial si? Zdas sa mi na foto strasne znama. 🙂
@raa2 uf,to uz tak skoro? som myslela ze taketo zapchy pridu az tak v 2.trimestri,ze v prvom je skor o vracani.. u mna o hnačkach..

@raa2 ale ved ja to tiez nemam od lekara, len jedna pani povedala.. 😉 Ale na druhej strane nieco na tom byt moze, ved otecko odovzdava polovicu genetickej informacie...