icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

lucida
20. sep 2011

@kattarinab no to ti verim,ze v praci sa to vlecie,ja som v minulom tehotenstve isla hned od zaciatku na PN(mam v praci trochu stresy) a moj doki ma vypisoval az do konca tehu a teraz ked sa mi chce spat,mozem si lahnut alebo oddychnut,pokial mala dovoli samozrejme 😉
@jammka ty sa mas,aj zabudnes ake to je 😀

zuzka_zilina
20. sep 2011

@daskabaska no a platis si odvody do socialky? musia sa platit minimalne myslim 270 dni pred nastupom na matersku. a materska sa ti bude pocitat z predchazajuceho roka, teda ked nastupis v 5/2012,tak za rok 2010,z odvodov. teda ak si platis minimalne odvody,tak minimalna materska. sice si mozes dat dobrovolne pripoistenie,ale je to uz len oktober,november,december

lucida
20. sep 2011

@daskabaska pozri si www.tehotenstvo.academy.sk a tam si zadas prvy den posl.ms a to by si uz mala byt v takom6-7t a malo by byt uz nieco vidno,nie baby? 😅

kattarinab
20. sep 2011

@lucida ja sa tu velmi nenarobím -no záleží ako sa rodia detičky -mám krásnu robotu, predávam kočíky, postielky, kojenecký tovar, výbavu pre novorodencov a všetko okolo toho - no a teraz sa to týka aj mna, tak priebežne vyberám, čo by mi bolo, keby bol chlapček, alebo dievčatko a tak... stale nejaka tehulka príde tak sa vykecávam, ale dnes mi je tu smutno...

lucida
20. sep 2011

@kattarinab ajaj tvoje babo sa bude mat fajnovo,keby som s tymi vecickami v kontakte asi by sme skrachovali 😀

lucida
20. sep 2011

@kattarinab ja som tiez hrozne zvedava,co budeme mat,pre dievcatko mam toho kopec,pre chlapca by ma nakupovanie cakalo odznova 😵

tinara23
20. sep 2011

ináč kočky, ktoré neviete je aj súkromná téma máj 2012 : , ak máte záujem sa pridať napíšte IP @darinkazv

kattarinab
20. sep 2011

@lucida u mna je to naopak... ja mám už synčeka, ale rada by som začala nakupovať teraz ružovučké... no ved len ťažko odolávam, ešte teraz sa to dá, ale neviem čo bude v januári, vo februári, ked už začnem postupne nakupvať výbavu

daskabaska
20. sep 2011

@zuzka_zilina socialku neplatim, lebo mi vyslo male danove, tak teraz neviem ci sa to da spatne a ci sa to oplati zacat platit. To treba potom aj platit pocas materskej?

zuzka_zilina
20. sep 2011

nie,počas materskej nebudeš platit,to je akoby si bola na PN. ale ono uz asi nema vyznam zacat to platit,to sa ma 270 pred nastupom na matersku,a ak si uz tehotna,tak ti to uz nevyjde.. takto ti budu asi od začiatku vyplacat matersku do vyšky rodičovskeho prispevku 190 Eur.. ale skus sa radsej ist spytat na socialku,ako to je. škoda ze si si nedala platit pred otehotnenim dobrovolne nemocenske,to sa oplati,a nie je to take hrozne vysoke

daskabaska
20. sep 2011

@lucida tak podla toho asi hej, ale ked som bola u lekara, tak on to pocital od predpokladanej ovulacie, co mohla byt v mojom pripade, kedze mam dlhsi cyklus asi 27.8. tak to som potom na zaciatku stvrteho tyzdna. Ale on to pocital ako treti, tak som si myslela ze sa to pocita na dokoncene skutocne tyzdne. Tak som z toho jelen..

daskabaska
20. sep 2011

@kattarinab aj blahozelam.. ty si uz bola u lekara? bolo nieco vidiet?

daskabaska
20. sep 2011

@zuzka_zilina dakujem za radu, pojdem sa tam opytat, ci sa to neda nejak spatne...

zuzka_zilina
20. sep 2011

@daskabaska skus,drzim palce,potom sa ozvi 🙂

nana
20. sep 2011

@mimi blahoželám, tak J. bude mať doma súrodenca, veď aj my už premýšľame nad druhým 🙂

iljanka
20. sep 2011

Ahojte kocky, tak ja sa dufam ku vam pridam 🙂 Zajtra si idem kupit test a uvidime. Poslednu ms som mala 16.augusta, ale cyklus mavam dlhsi. Drzte palce 😉

kattarinab
20. sep 2011

@daskabaska este som nebola, pojdem asi tak o dva-tri týždne, to stačí...

bibi11
21. sep 2011

Ahojte, pridávam sa k Vám aj ja🙂 Po dlhom čakaní sa nám podarilo prvé IVF🙂)) Veľmi sa z toho tešíme🙂 4.10 ideme na prvé sono, tak sa nevieme dočkať🙂
Môžem sa spýtať či niektorá z Vás riešila prechladnutie takto na začiatku tehotenstva? Mám pocit že niečo na mňa lezie....Snažím sa čajíkovať, jesť ovocie a chcem si dnes kúpiť v lekárni homeopatikum Oscillococcinum...nemalo by to ublížiť bábetku, že?
Ďakujem za odpoveď🙂

tariah
21. sep 2011

ahoj bibi, myslim, ze homeopatika mozes pokojne uzivat aj pocas tehulkovania, babatku by nemali v spravnej miere ublizit.

dada78
21. sep 2011

ahojte, aj ja sa pridávam, pomaly po roku snaženia sa zadarilo // 😵 😵 😵 už sa neviem dočkať mája 2012, tehotenskú knižku mi dá dr. až po prvých odberoch, 11.10. idem aj na Sono 🙂

@bibi11 homeopatiká môžeš určite, 😉 v podstate v tehotenstve sú to okrem vitamínov a zopár liekov jediný pomocníci. A aj na spustenie mlieka je výborný Ricinuss ale to až po pôrode 😉

danielka1982
21. sep 2011

ahoj mamulky,,,chystá sa niektorá z vás na koniec mája do monobloku v Prešove?

matso
21. sep 2011

@bibi11 ahoj a gratulujem 😉 . Ja som bola pri prvom tehu asi v 3. mesiaci riadne prechladnuta, riesila som to len cajickami a polihovanim v posteli, no ked mi uz bolo ale fakt ze na prd, tak som si dala Paralen a ten mi dost pomohol. Paralen sa v tehu moze.

raa2
21. sep 2011

@kattarinab som citala ze robis v deckom obchodiku, vedela by si mi prosim ta poradit nejaky naskakovak na kocik? mame casualplay. zatial len infosky zhanam 😉 kupovat budem neskor, myslim si ze matko este nebude schopny chodit sam a budem potrebovat ten stupienok...

zuzanka7834
21. sep 2011

@kattarinab to by bolo super a myslim, ze je to aj velmi pravdepodobne 😉 Ja som bola dnes na sone, mali sme uz ♥ a krasne bilo, aj som ho chvilku pocula tak sa velmi tesim 🙂 Drobcek ma 5mm a zodpoveda 7tt (6+1), termin nam dali krasny prekrasny 15.maja tak sa uz neviem dockat kedy si konecne budem moct zavolat s drahym, lebo to je jedine, co ma mrzi, ze tam nebol dnes so mnou...

Ako sa citis? Mas nevolnosti? Ja som cele doobedia nefunkcna, boli ma hlava, je mi zle, bud zvraciam alebo ked nezvraciam tak mi je este horsie, no proste krasa 😠 Ale najdolezitejsie je to srdiecko bijuce pod mojim 😵

zuzanka7834
21. sep 2011

@bibi11 vitaj kocka 🙂 😵 😀

zuzanka7834
21. sep 2011

@bibi11 2dcl mlieka, cca 1 mala lyzicka masla, asi tolko medu, 1-2 pretlacene alebo nakrajane struciky cesnaku a kusok majoranky, vsetko priviest do varu a potom pomaly vypit. Neboj sa, nie je to take zle, ako mozno na prvy pohlad ta kombinacia vypada, ja ked to lezie na mm ta zvyknem spravit aj sebe, lebo to mam rada 😉 Pomaha najma na bolesti hrdla a kasel.

iljanka
21. sep 2011

Tak sa k vam mozem oficialne pridat 🙂 Na testiku boli krasne dve ciarocky. K dokimu pojdem asi o dva tyzdne, nech je babatko vacsie. Dufam, ze mi nebude byvat tak zle ako pri malej, zatial nepocitujem ziadne priznaky, ale je to este velmi zavcasu.

kattarinab
21. sep 2011

@raa2 fuuu - stupienok som ešte nikomu neobjednavala, ale super cena napr. stupienok baby point, na www.kociky.sk - cena 32,90 univerzalny, nosnosž do 30kg, v piatok k nám pride od nich obchodný zástupca tak sa popytam presnejšie, ale kludne z tej stranky možeš objednať, sú spolahlivý, roky s nimi spolupracujeme a teraz maju super výpredajové ceny na tovar.... mrkni

kattarinab
21. sep 2011

@zuzanka7834 joooj super, aj ja idem v piatok ráno, chcela som isť až v 10tt, ale dnes mi pán dr. vravel, aby som sa prisla ukazať v piatok - taaaaak sa teším 😀 😀 😀 mne absolutne nič nie je a dufam že ani nebude, minimum ma bolia prisia, ale inak žiadne priznaky, už aj tlak je ok, ten mi robil problém asi 7-8dní. Ani pri synovi mi nič nebolo, tak to snad už nepríde. ku komu chodíš v LC k dr.?

raa2
21. sep 2011

@kattarinab dakujem pekne, ozaj maju dobre ceny, ja co som len tak na rychlo kukala tak pod 50 eur som nic nenasla. idem pokukat aspon co maju, ja zatial nic nekupujem, vsetko mam po malom univerzalne a neskor hadam par veciciek prikupim 😉