icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

darinkazv
24. sep 2011

@dada78 sú tam májovky, ale aj aprílovky asi dve. mám termín v apríli. na začiatku som mala termín 29.4., tak som sa pridala aj do májoviek. lebo aj prvú dcérku som týždeň prenášala, takže by sa kľudne mohlo stať, že by bábo bolo v máji. až teraz vo štvrtok sa mi termín posunul na 19.4. ja som založila len súkromnú skupinu. túto verejnú zakladal niekto iný. a ako som písala, kľudne sa môžu maminky pripájať. pokiaľ tu na mk má aktívny účet a má termín v máji a prispieva alebo prispievala aj do verejnej témy, tak nie je problém.

raa2
24. sep 2011

@dada78 myslela nemyslela, neviem co take zakrne a ironicke som jej napisala ze ma uraza? len na rovinu som jej napisala ze to tu nepatri a kde to ma pisat! a stojim si za to ze to tu nepatri! na MK je vela tem kde to moze vypisovat a ked budem mat zaujem tak si to tam nastudujem! ja som tiez rodila a viem co je to porod a predsa to tu nerozpisujem 🙂

raa2
24. sep 2011

@kattarinab drzim palceky nech vsetko v utorok dobre dopadne!!!

raa2
24. sep 2011

@jajuuus neboj uvaris a zacnes jest, tak pomaly zjes, ja dnes varim tekvicovy privarok, vobec mi nejde na chut ale nejako zjem 😉

dada78
24. sep 2011

@raa2 tiež som nechápala tú jej urazenú odpoveď 😕
@darinkazv 😉 moji chalani zase boli obaja po ukončenom alebo v 38tt, tak som zvedavá ako to bude teraz 😉

darinkazv
24. sep 2011

@dada78 no, tak ty sa môžeš ešte v apríli ocitnúť 🙂 😉

raa2
24. sep 2011

@dada78 si rodila cisarskym? ci sa tak skoro pytali na svet? tiez nechapem tu zenu, ale nebudem sa rozculovat 🙂

dada78
24. sep 2011

@raa2 nie oba boli sponátnne, Romi sa vypýtal sám, asi som si pomohla, lebo som so spolubývajúcou na izbe išla do bufetu 4poschodia hore dole a potom za hodinku prásk voda 😀 a Maťko bol vyvolávaný, lebo bol nízko položený a úplne tlačil na krčok a keby sa mi pôrod spustí doma, hrozilo, že by vyliezla pup.šnúra a nemusela by som byť dostatočne otvorená a bol by sa zadusil, našťatie pôrodník je skúsený dr. tak som bola spokojná, že všetko išlo hladko. Tiež by som mohla machrovať, lebo som oboch mala porodených za 2,5h od počiatku kontrakcii, ale zase viem,že to nie každá má tak, v júnovkách máme baby čo rodili aj niekoľko dní a nakoniec išli SC 😒 ale na pôrod máme ešte fúúúúru času 😉

raa2
24. sep 2011

@dada78 presne ako pises, budem rada ak budu krvne testy v poriadku, sono a potom uz ku koncu tehu budem rada ze uz idem rodit 🙂 potom si mozno zacnem citat temy o porodoch 🙂 😉

dada78
24. sep 2011

@raa2 lepšie ani nečítať, iba ak techniky dýchania, lebo niektoré baby to buď zľahčujú alebo preháňajú, asi najlepšie je počúvať svoje telo a tiež pôrodnú asistentku, mne teda pomáhala dobre 😉 a tiež prítomnosť MM 😉

raa2
24. sep 2011

@dada78 ja pojdem asi aj tak znova na sekciu, ved uvidime ako sa potom z doktorom dohodneme a ako bude jazva posluchat...pri matkovi mi tiez kamaratka hovorila hlavne nech nezabudnem spravne tlacit..tiez som nic necitala, ani ma to nenapadlo sa zbytocne stresovat. mna by mozno zaujimalo ze aka je pravdepodobnost rodit normlane po sekcii, lebo ze doktory sa vacsinou boja rodit prirodzene, ked uz zena rodila cisarskym..

kisasonka83
24. sep 2011

@kattarinab ahoj velke to bolo asi 11mm mam pocit ze vravel doktor a to odpovedalo tomu 5tt,ovulaciu som mala posunutu asi o tyzden a aku ciernu bodku som mala vidiet?

dada78
24. sep 2011

@raa2 moja kamarátka teraz v piatok porodila prirodzene svojho druhého synčeka Adamka, prvého má Dávidka a tiež išiel CS a Dado má 21mes, takže to záleží aj od toho ako je mimi uložené, Dadovi sa nechcelo zasekol sa 😒

kattarinab
24. sep 2011

Ahojte - tak ja už k májovkám nepatrím, dnes ráno o 8.30 som potratila 😔 som veeelmi smutná, práve som sa vrátila z nemocnice a tam mi maternicu pod narkozou vyčistili... neviem čo bol dôvod, v utorok sa dufam na kontrole dozviem. ☹ tak vam všetkým držím palčeky - ahojte a dávajte si pozor

dada78
24. sep 2011

@kattarinab to mi je veľmi ľúto 😢 😢 😢 opatruj sa, budem držať palce nech sa čím skôr zadarí, aj keď strata vždy bolí 😢 😢 😢 😢

katuskaaa29
24. sep 2011

@kattarinab to je mi velmi luto ☹ davaj si pozor na seba, a dufam, ze nabuduce sa vam to podari ☹

katuskaaa29
24. sep 2011

Ahojte, je to normalne ze v kuse je mi zima? Ruky a nohy mam stale studene, darmo som aj zababusena do deky, ma niektora z vas podobny problem?

zuzana2981
24. sep 2011

@dada78 ahoj, prosim Ta, vedela by si mi poradit, ked si bola na prvom sone uz si mala srdiecko? ja som po umelom, vklad som mala 25.8. a zatial tam mam len vak s nejakym zltkom ☹

zuzana2981
24. sep 2011

@kisasonka83 ahoj, vidim, ze aj tebe povedala doktorka, ze si mala posunutu ovulaciu a otehotnela si neskor. ja som mala vklad 25.8. - takze by som mala byt teoreticky tiez v 7tt a mala som tam iba ten gestacny vak so zltkom a mal iba 3 mm. prosim ta, aky si ho mala ty velky?

dada78
24. sep 2011

@zuzana2981 zmeny teplôt sú prejavom hormonálnych zmien - mne býva práveže niekedy príliš horúco a už som zo dvakrát mala aj zimnicu 😕 teraz máme v sebe aj viacej krvi, a to všetko spolu navzájom súvisí 😉 Ja som na sone videla ten vak, v ktorom to mimi býva a dr napísala aktivitu + takže asi videla aj činnosť srdiečka, ja som ho ešte nevidela 😕 ak si mala posunutú ovuláciu, tak ešte činnosť srdiečka nemusela byť vidno, lebo to najskôr v 6tt je vidieť, super rozpísané je to na tehotenskakalkulacka.sk, dáš si tam termín poslednej MS a vyráta Ti termín pôrodu, jednotlivé týždne 😉

simonka18
24. sep 2011

Ahojte žienky, tak chcela by som sa ku vam aj ja pridať 🙂 podla PM by sa ja naše dieťatko malo narodiť v máji 😀 mám za sebou prvú kontrolu u lekára, to som bola v 5tt a už tam dačo videl. Teraz idem budúci piatok, to už bude 7tt + 4d, tak dúfam, že už uvidím, všetko čo treba 😉 mám za sebou aj nevoľnosti, držia sa ma už 6 dní po celý deň, žiadne také že ráno 😀 len by som spala a stále mi je zima, ale to je asi normálne 🙂

zuzana2981
24. sep 2011

@dada78 dakujem. ano viem o tej tehotenskej kalkulacke, len tam nie je nic o tom gestacnom vaku. tak som chcela vediet, ci hned bolo vidiet plod alebo len ten vak ☹. takze mi nezostava nic ine, len cakat tie dva tyzdne na sono, kde sa ukaze, ci to vobec rastie. uz druhy den placem, lebo som myslela, ze uz tam bude srdiecko

aadulik2110
24. sep 2011

aj ja by som sa k vám rada pridala 🙂 tento týždeň som si spravila test a bol ihneď pozitívny, objednala som sa u lekára a keď som povedala, že týždeň mi mešká ms, tak ma sestrička objednala až na 12. 10. čo by som pravdepodobne mala byť v začiatku 9tt, nie je to neskoro na prvú návštevu gyn? a taktiež mi je stále zima, občas ma napína...

dada78
24. sep 2011

@zuzana2981 hlavne sa nestresuj, to nepomáha bábätku, ono všetko cíti, treba byť pokojná a potom aj keď sa mimi narodí bude kľudné 😉
@aadulik2110 prvé merania sa robia v rozmedzí 9-11tt 😉

nany100
24. sep 2011

@kattarinab môj plodík mal 12mm...držím palce, všetko bude dobré 😉

kesika
24. sep 2011

@kattarinab To je mi naozaj ľúto ☹ Opatruj sa a pevne verím, že ďalšie snaženie bude veľmi skoro úspešné. Držím silno palečky 🙂

aadulik2110
24. sep 2011

@dada78 to ja viem, ale viem aj to, že sa robia nejaké krvné testy a pod. všade sa píše asi o 5-6tt a ja pojdem k doktorovi až v 9tt

nany100
24. sep 2011

@kattarinab och bože, prepáč...najprv som odpísala na tvoju správu zo včera a potom som začala dočítavať ☹ veľmi ma to mrzí...držím palčeky pri zotavovaní duše aj tela...viem, čím prechádzaš, v marci sme prišli o bábätko v 10tt...bol to MA 😢 ...o 5mes. sa nám zase zadarilo, takže určite sa to podarí aj vám...keď sa dáš doporiadku, môžete začať snažilkovať...drž sa!

dada78
24. sep 2011

@aadulik2110 mne prvé vyšetrenie robila iba sonom, pozrela, či nie je mimomaternicové a krv a moč bude brať až na poradni v 11tt 😉

raa2
24. sep 2011

@aadulik2110 nie je to neskoro, je to akurat, ja tiez idem az v 10 tt prvykrat 🙂 krvne testy sa v 5tt robia na zistenie hcg v krvi, prve testy co sa tyka genetiky a inych veci sa robia v 10-12 tt.neboj nic ti neujde, ja som pri prvom tehu bola az v 10 tt prvy krat 😉
@katuskaaa29 aj mne je skoro stale zima, tak asi je to v pohode...
@kattarinab joj, to mi je strasne luto ☹ nemam ani slov co by som ti napisala...