icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

27zuzka
3. okt 2011

@kaekole musím sa aj ja veľa vecí popýtať vzhľadom na vek, hneď ako mi dr. potvrdila tehotenstvo, povedala, že musím podstúpiť aj amniocentézu. Ešte neviem, kde budem rodiť, ani u akého doktora. Ja mám už 2 veľké deti a vôbec som nerátala, že by som ešte otehotnela. Zatiaľ sa len začínam orientovať 🙂 Ale pravdepodobne na Antolskej. Ty si už rozhodnutá kde a u koho?

jaja018
3. okt 2011

@bublinkaa2 neboj bude vsetko ok. 🙂 😉 🙂

jaja018
3. okt 2011

Caute baby prave som dosla od Dr. Vsetko je v poriadku a mame uz aj tehotensky preukaz 😀

snu
3. okt 2011

ahojte,aj ja by som mala byt majovka 🙂 ale ak sa aj tento drobec nebude ponahlat ako aj ten prvy,tak mozno jun 🙂 v ktorom tt vam videli srdiecko? ja som bola v piatok na pohotovosti kvol krvacaniu a dr este srdiecko nevidel,,som v 7tt,,povedal ze asi o tyzden uz by malo byt vidiet..

snu
3. okt 2011

jaja blahozelam,

kaekole
3. okt 2011

@27zuzka ja bud Antolska alebo Kramare. Musim sa opýtat mojho Dr. kde je lepsie a kde ma može on odrodit.
Hej na amniocentézu sa posiela po 35, ale je to na žene, ak všetky skíningove testy budu v poriadku, tak sa nemusi robit.

kaekole
3. okt 2011

@jaja018 to je supeer. kolko meralo male? mas foto?

alikaa
3. okt 2011

@27zuzka moja kamoska odmietla ist na amniocentezu, ma 37 rokov, takze nemusis ist, len sa to odporuca.

lienkalenka123
3. okt 2011

@me5 fuuu, neviem si ani predstaviť, že by mi bolo zle...jeden deň ma pobolievalo brucho a bola som hotova...verím, že teraz bude všetko ok a že ťa nebude počas tehu trapiť nič 🙂 držíme pästičky
ozaj ak sa smiem spýtať, čo na to okolie, ako to zobrali napr. svokrovci a tvoji rodičia?

me5
3. okt 2011

@lienkalenka123 - no uz ma zacina aj napinat - najvaic ked prebalujem malu - kokso to je fakt desne. varit este zvladam, ale sa obavam, ze uz nie dlho.
inac sme to zatial podali len rodicom, tym ze este nebolo nic vidno, tak zatial cakame, zatjra mam kontrolu, tak snad bude vsetko pekne vidno a inac sa vsetci tesili 🙂
u vas ako? tesili sa?

katuskaaa29
3. okt 2011

@snu ja som bola na zaciatku 7 TT a videli srdiecko

katuskaaa29
3. okt 2011

@arieska ahoj, ja mam znamu v socialnej poistovni, zatial viem len tolko, ze asi od 1. januara budu nejake zmeny, ale ze ake este ani oni sami nevedia, takze zatial si to platim aj ja, mne to akurat tak vyhcadza, ze potom hned sa dam vypisat na matersku dufam, ze nam to vyjde a nezrusia to

katuskaaa29
3. okt 2011

@kaekole na vyhcadzkach sa da dohdout s lekarom, aspon ja mam take skusenosti

katuskaaa29
3. okt 2011

Inak baby je tu niekto z NZ???

stvura
Odpoveď bola odstránená
jammka
3. okt 2011

@me5 @lienkalenka123 caute kocky, vidim, ze mame podobne stare deticky🙂 ja to zatial tiez zvladam v pohode, aj ked mi je permanentne blbo cely den a stale by som spala, takze ked sa da, tak si pospim s malou...
nasa mala prave zacina chodit, takze je doma veselo, ale dufam, ze to spolocnymi silami spolu zvladneme 🙂

me5
4. okt 2011

@jammka - jeeej super, aspon viem ze v tom nie som sama, co sa bude trapit s dvoma malymi krpcami. nasa tiez uz zacina chodit, zatial okolo nabytku a za rucky, takze tiez milujem tu polohu zohnutu nad nou :D

inac teda dnes som bola na kontrole - srdiecko bilo, vsetko v podriadku a oficialne sa pridavam k majovkam. termin mame az 26.5. tak uvidime, ci budeme majovky, alebo to potiahneme do juna :D

forgiven
4. okt 2011

ahojte, pridávam sa k vám... 🙂

pred 2 týždňami (23.9.20111) som bola u lekára, povedal, že som v 5.-6.týždni. Teraz v piatok mám ísť na krv....pevne verím, že všetko bude ok, a už bude vidno aj srdiečko. Poslednú MS som mala 6.8.. Podľa internetovej kalkulačky som momentálne v 8týždni... Tak uvidíme....

arieska
autor
4. okt 2011

@katuskaaa29 no to dufam aj ja, lebo by to bolo pekne svinstvo

arieska
autor
4. okt 2011

dnes som radostnu novinku oznamila aj v praci. tak kamen zo srdca 🙂

katuskaaa29
4. okt 2011

@stvura kedy mas termin??? ja by som mala mat okolo 12.5.

katuskaaa29
4. okt 2011

@arieska ja som to uz oznamila minuly tyzden, a vsetko bolo v pohode, a vedela som sa dohodnut aj so sefom🙂

arieska
autor
4. okt 2011

@katuskaaa29 prva otazka mojej sefky bola, ze ako dlho planujem byt doma 🙂
ale asi ako sefka by som bola rovnaka...tazko teraz povedat...s dvomi to uz bude tazsie ako s jednym...

arieska
autor
4. okt 2011

@jaja018 gratulujem. ja neviem, ci sa v tomto tehotenstve vobec nejakej tehotenskej knizky dockam. vypisovala mi ju moja MUDr, ale tu som sa rozhodla vymenit a moj novy MUDr. mi povedal, ze od starej MUDr sa jej uz nedockam, aj keby ju vyziadal, takze musime nanovo brat krv, kym pridu vysledky aj s knizkou...tak mozno aj porodim 🙂

arieska
autor
4. okt 2011

@27zuzka zuzi, ja som bola na amniocenteze, nie je to nic strasne a ani po odbere som nemala ziadne problemy, len som si musela 2 tyzdne povegetit doma

stvura
Odpoveď bola odstránená
jaja018
4. okt 2011

@arieska No to je blbeeeee. A preco nedala knizku aj so zdravotnou dokumentaciou?

tetapetra
4. okt 2011

ahojte ja som taky prechod april - maj. Uvidime co budeme 😀

qwertinka
4. okt 2011

ahojte, ja by som mala byt teraz v 9 tt a som po ivf a chcem sa vas opytat ze ci niektora z vas uziva utrogestan vaginalne. mne sa totizto v posledne dva dni miestami pusti taky hnedsi vytok a vcera sme mali s mm sexik a je to uz od rana. pytala som sa aj mojho gynekologa a vravel ze je to normalne a ze nic s tym nevie spravit ale ja sa aj tak bojim. doteraz som to mala len na vlozku ale dnes som to hnede mala aj na papieri po cikani. neviete mi niektora poradit? sono mam az bud. tyz. a bojim sa aby sa dovtedy nieco nestalo. vdaka

27zuzka
4. okt 2011

@arieska trošku ma vyľakala známa, ktorá tvrdohlavo odmieta amnio, kvôli hroziacemu potratu. Ja to kľudne podstúpim, ak je to nevyhnutné a môže to niečomu pomôcť. 31.10 ma dr. objednala na NT. Musela som si to naštudovať, čo to vôbec znamená a aké všetky vyšetrenia ma čakajú a neminú. Téma tehotenstva už dávno pre mňa nebola aktuálna, nakoľko dcéra má 20 rokov a syn 13, takže sa cítim ako celkom nezrelá prvorodička 🙂 darí sa ti zvládať tehotenstvo? vy ste dieťatko asi plánovali...