icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

boise
5. okt 2011

@castania to je super sprava 😵 😵 😵 ja idem v piatok a dufam ze budem pocut podobnu spravu 😵

arieska
autor
5. okt 2011

@cobhan 😀 stipec na nos. fakt pachy aj mne vadia. nic ine

aamanda
5. okt 2011

ake ste tu vsetky uz mudre...si pripadam jak debil... to amno sa robi vzdy akoze je to povinne vysetrenie alebo to si mam u dr pytat nech mi take spravi?? ja som tusim kazdym dnom nervoznejsia...

raa2
5. okt 2011

@aamanda amnio sa robi ked ti vydu zle geneticke testy z krvi, vtedy ti to doktor doporuci. nikde sa nepytaj, pokial ta tam neposiela doktor. a robi sa aj vtedy ak mas viac ako 35 rokov mam pocit, ze vtedy je to tiez povinne.

helenka333
5. okt 2011

@snu ahoj, tiež som v 7 tt teraz presnejšie 6+3 a chystáme sa bud tento týždeň alebo buduci na sono, lebo ešte v 5 tt lekár nič nevidel, som už po jednom MA, tak mám obrovský strach, ale teraz verím že to dopadne ok. Držím aj Tebe palčeky 🙂!!!Tiež mi tak vychádza že koniec mája začiatok júna. 🙂!!!

helenka333
5. okt 2011

@forgiven Držím palčeky 🙂!!!

helenka333
5. okt 2011

@petra1209 Ahoj...tiež píšeš že tentokrát....ja som tiež po jednom MA, neviem ty čo si prežila a teraz som v 7tt, ale tá neistota a strach, no neviem si pomôcť, ale musím kvôli bábätkku myslieť pozitívne a verím že to tentokrát dopadne dobre. Držím aj Tebe palčeky 🙂!!!

pifina
5. okt 2011

@raa2
@aamanda amnio nie je povinne (ako vlastne kazde ine vysetrenie), je to len odporucane, bud na zaklade veku alebo na zaklade krvnych vysledkov ... samotne vysetrenie sa spaja s rizikom potratu 0,5 - 2 % (zalezi od sikovnosti lekara) ... zena by sa mala rozhodnut na zaklade toho, ci riziko poskodenia babatka je vacsie, ako riziko potratu a tiez podla toho, ako by pristupovala k pripadnemu potvrdeniu vyvojovej vady babatka (ci by isla na interupciu) ...

helenka333
5. okt 2011

AHOJ TEHUĽKY!!!
Som tu nová, ale aj keď som tak tichúčko veľmi šťastná, napriek tomu sa velmi bojím o moje bábo. Raz som už potratila a ešte raz by som to nechcela prežiť. Bola som u dokiho v 5 tt ešte nič nebolo vidieť, kázal mi ísť o dva týždne, čiež pôjdem cez víkend alebo v pondelok. Dúfam že bude všetko ok. Držím aj Vám palčeky 🙂!!!

aamanda
5. okt 2011

@raa2
@pifina takze ak to dobre chapem, pokial budem mat krvne vysledky dobre, tak je zbytocne tam chodit? a to ktore krvne testy, tie prve co sa robia hned na zaciatku?

sisipetka
5. okt 2011

@aamanda - vobec sa netrap, ze vela veci nepoznas a nerozumies im. Kedze si 1x tehu, tak postupne zistic, co vsetko je potrebne absolvovat 😉 A tvoj dr. ta urcite bude spravne kontrolovat a vsetko Ti vysvetli, pripadne sa ho priamo pytaj, od toho je tam 😉

@helenka333 - hlavne sa netreba bat a vsetko bude ok, i ked uz mas zlu skusenost.
@alikaa - a to som ani nevedela, ze luki bol darcek k 30-tke 😀

pifina
5. okt 2011

@aamanda uplne zbytocne 😵 neviem presne, po ktorych krvnych testoch sa to odporuca, tipujem, ze AFP a tripple, ale mozno aj pri niecom inom, keby sa doktorovi nezdalo ... ale sikovny doktor vie niektore veci aj podla ultrazvuku zistit, netreba za kazdych okolonosti amnio (napr. razstep chrbtice) ... vzdy sa treba pytat, ked treba, tak aj viacerych odbornikov 😅

aamanda
5. okt 2011

@pifina ok riadit sa heslom, kym dr nepovie ze nieco nie je v poriadku,netreba sa nikam hrnut ani nic riesit🙂

aj vy ste take vystresovane ako ja?

pifina
5. okt 2011

@aamanda presne tak 😅 a ked si v strese, tak sa skus ukludnit, pre babo stres nie je dobry, ono vsetko vnima 😅 ak nemas ziaden problem, tak sa nemas preco stresovat 😅

aamanda
5. okt 2011

@pifina ja som z toho celho v strese, nemam ziadny problem, ale sa straaasne bojim

stvura
Odpoveď bola odstránená
pifina
5. okt 2011

@aamanda strachov si este uzijes ako mamina, nemusis sa nimi trapit preventivne 😅 tvoje babatko je teraz na tom najbezpecnejsom mieste a mas ho cely den pod dozorom, ked sa narodi, uz budes musiet viac striehnut 😅 tak si zacni tehotenstvo uzivat 😅

alikaa
5. okt 2011

@aamanda nebud taka vystresovana, teraz musis byt co najviac v klude, nech mas kludne zdrave babatko 😉 Doktor ti vsetko vysvetli. po 1. trimestri sa robia trippletesty, cize sa skladaju z 3 testov. Prvy je NT vysetrenie, kde sa meria hrubka sije a potom 2x krvne testy v urcitych tyzdnoch, tusim v 12. a 16. ale uz si nie som ista. A tieto tri testy sa prekombinuju a zistuje sa, ci tam je nejake riziko, ak ano, tak dr. ti odporuci amnio. Ale ani amnio nie je 100%, viem o 3 babach, ktorym po amnio povedali, ze budu mat downa a porodili zdrave deti, nechceli ist na potrat. Odsun strach na vedlajsiu kolaj a riad sa vnutornym pocitom.

@sisipetka no uz sa asi nepamatas ako som v nasej teme nervacila, ze som prisla o moju zivotnu party 😀

sisipetka
5. okt 2011

@alikaa - no to som ja vtedy uz doma vyse mesiaca riesila kojenie, koliky, reflux a ine neduhy - to obdobie som na mk nechodila tak casto 😅

jammka
5. okt 2011

@lienkalenka123 u nas to rodina prijala v pohode, vsetci sa tesili, sice ich to troska prekvapilo, ale su radi🙂)

lienkalenka123
5. okt 2011

@jammka tak to je super 🙂 hlavné je, že sa tešíte vy 🙂 a malinká už bežká?

petra1209
5. okt 2011

@helenka333 ahoj ďakujem a aj ja tebe a všetkým tehuľkám držím palčeky. Na konci februára som potratila, takže som absolvovala čistenie a potom pn-ka doma, takže o strachu mi nemusíš nič rozprávať už mám niekedy pocit, že mi to asi z toho sledovania a obáv hrabne. Tiež sa zo všetkých síl snažím myslieť pozitívne a dúfam, že tentokrát bude všetko so šťastným koncom. Som teraz v 9tt užívam utrogestan vitamíny Calibrum babyplan snažím sa šetriť, tak hádam bude dobre.

jammka
5. okt 2011

@lienkalenka123 ved to, beha, prejde uz aj sama, ale najradsej ma, ked s nou beham za ruku, takze kazdy den mame po byte nabehanych zopar "kilometrov"🙂) snazim sa ju uz moc nenavlacovat, lebo mi je tazka,i ked to je dost narocne, kedze byvame na tretom poschodi bez vytahu, ale snad sa coskoro rozbehne aj sama a postupne zvladne aj schody 😉
Tvoja mala uz tiez chodi?

lienkalenka123
5. okt 2011

@jammka 😀 jéééj, to je náhoda, my tiež bývame na treťom a bez výťahu 😉 takže viem niečo o navlačovaní a nosení...hlavne ked ideme do obchodu a tak...ale ked nemám tašky tak schody cvičíme...a nie tak, že na jeden schod obe nožičky...ha, ona musí nožičky striedať...sa smejem lebo ešte len otváram vchod a držím ju na rukach a ona už rozkračuje nožičky 😀
bežkáme už pomaly mesiac...ona má najradšej ked ju nedržím, je dosť tvrdohlavá...aj jej to ide ale aj tak chodíme stále za ňou, čo ti budem opisovať 🙂
je to naše šidielko ale radšej takto ako keby začala neskôr...nič by nestratila ale aj tak...

qubi
5. okt 2011

Ahojte tehulky 🙂
mozem sa k vam pridat? Z mojejsvadby som sa presmerovala rovno sem 🙂 Dnes mi doktor konecne potvrdil to co pred tromi tyzdnami prvy test - ze v maji uz budeme pravdepodobne traja 🙂 🙂

jajuuus
5. okt 2011

@qubi gratulujem, je to super! 😉

helenka333
6. okt 2011

@petra1209 musí byť dobre, prešli sme si toho veľa tak už to musí dopadnúť len dobre 🙂 verím tomu, mne sa nejak bolesti vrátili, trošku bolí bruško aj nohy, niekedy nie, tak je to také všelijaké. Už sa neviem dočkať kedy pôjdem na kontrolu. A asi sa dám aj na PN, síce tieto dni je dobré že pracujem, lebo mám aspoň iné myšlienky, no uvidím čo povie lekár 🙂 myslím na Teba a dúfam, že v máji budeme mamičkami 🙂!!!

A všetkým tehuľkám držím palčeky, aby všetko šlo hladko a o pár mesiacov aby sme mali krásne zdravé babuľky 🙂!!!

sandrittta
6. okt 2011

Ahojte dievcata, vsimla som si vasu temicku a aj ked ja sem sice nepatrim, prvotne som tiez planovala porodit niekedy v maji, no postastilo sa nam vsak o nieco skor a je teraz pomalicky idem na 27tt. Chcem vam vsak vsetkym popriat krasne tehulkovanie, vela zdravia, pohody a pozitivneho myslenia, ktore je velmi dolezite. Drzkajte sa! 🙂

arieska
autor
6. okt 2011

ahojte dievcata, dobre ranko. my sme mali dnesne rano fakt zle...este mi nebolo tak zle ako dnes rano. som myslela, ze sa do roboty iba doplazim ☹ Zistujem, ze to druhe tehotenstvo je nejake narocnejsie. vsetko ma boli, som stale unavena, kym pri prvom som na byte v 5.mesiaci do polnoci natahovala omietku, teraz liham do postele casto uz o pol deviatej a zaspavam skor ako moj syn. ☹

stvura
Odpoveď bola odstránená