icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

veronika1417
28. jún 2011

@tasiko ak chce byt manzel pri porode musi mat absolvovane 4 hodiny predporodnej pripravy 🙂 je to v pohode ja aj s nejakymi babami uz chodime len na prvu hodinu ziadny chlapi neprisli teda okrem toho mojho, ktory radsej potom ostal vonku 😀 sestricka Ti dopredu povie na ktore hodiny ma manzel prist 🙂

harper
28. jún 2011

@palinkova87 hmm, hmm si sa nepozrela do tabulky co? uz som to zmenila a uz to tam aj asi pol hodiny je ak nie viac 😉
@stefie a Ty to tam mas zapisane tiez, teda ak myslis pohlavie drobca 🙂

veronika1417
28. jún 2011

@tinika neboj ultrazvuky vobec neskodia ale tak ako s kazdou technikou pri detickach su lekari obozretni a nechcu riskovat 🙂 ultrazvuk najprv niekolko rokov testovali no a teraz sa pouziva aktivne v medicine vyse 50 rokov nebol zaznamenany jediny pripad kedy by ultrazvuk sposobil akekolvek poskodenie 🙂 ide o to, ze poistovn preplaca tri ultrazvuky a tak su uvedene aj tehotenskej knizke, ostatne by sa mali robit len vo vynimocnych pripadoch.

lenkakrchova
28. jún 2011

@eskymacik17 no ja som aj pri synovi bola na Slovensku pocas tehotenstva, určite by som nenechala celé moje tehotenstvo na irskych lekárov. Takze som rada,že aj teraz som bola. A áno ešte stále pracujem, ale len na part-tíme, takze to zvláda v pohode a aj dobre sa cítim, tak dúfam, že všetko bude ok. A aj tebe prajem aby všetko bolo ok a mala krasneho, zdravého chlapčeka

harper
28. jún 2011

@veronika1417 ja som mala ultrazvuk naposledy v 13tt ☹ a vyzera to tak ze skor ako za tri tyzdne ani nebudem mat 😠 v piatok idem na poradnu, co si mam vymysliet aby drobceka aspon pozrel?

stefie
28. jún 2011

@tinika ved ja netvrdim ze nieco naznacujes 😀 😀 podla mna je to cele o tom, ze iny doktor, iny zvyk...sak ono to cele zacalo tym morfom...vidis, moj ho berie automaticky, ine baby za to platia nenormalne prachy..este som mu aj vravela o vas z konika a cudoval sa ze si to musite platit...

kiribaby
28. jún 2011

@harper v 13tt naposledy a teraz az o 3tt?! A co povinny v 20tt, resp. morfologicky, na drzovku sa normalne lekara spytaj 😔

tinika
28. jún 2011

mne prvy robil gyndos v 7tt na určenie tehu to som platila, potom mi robili v nemocke jeden v 11tt tak hned o tyzden gyndos kontrolny a aj este jedne v 12tt čo robia v nemocke čo doky posiela, potom v 20tt a najblizsie v 30tt takze dokopy 5 mam za sebou .))

stefie
28. jún 2011

@harper si proste sikulka 😉 😉 😉 😵 a inak to je dost s tym uzv u teba...asi ti je smutno..ja som bola dnes taka rada, ked mi ju ukazal.. a pritom nebolo treba, len ja som mala napisane poznamky pri tehu knizke ze co sa chcem spytat v poradni a bolo tam aj pohlavie okrem ineho...preto bambulku kukol aj dnes a bude aj vo stvrtok, lebo vtedy ju bude merat vazit a robit "morfo"..

veronika1417
28. jún 2011

@harper jaaaj moje ja tiez uz cakam skoro dva mesiace na sono ☹ a teraz vo stvrtok konecne drobate uvidime tak sa velmi tesim no aj bojim lebo budu vsetko kontrolovat - vsetky organy. Normalne ho popros, ze nemas dobry pocit alebo tak ze nech ho radsei mrkne 😉

veronika1417
28. jún 2011

@harper jaaaj moje ja tiez uz cakam skoro dva mesiace na sono ☹ a teraz vo stvrtok konecne drobate uvidime tak sa velmi tesim no aj bojim lebo budu vsetko kontrolovat - vsetky organy. Normalne ho popros, ze nemas dobry pocit alebo tak ze nech ho radsei mrkne 😉 a v 20tt sa robi povinne lebo aj v knizke je tak zapisany

harper
28. jún 2011

@kiribaby no ved to ked som mu minuly tyzden volala ze kedy teda mam prist, lebo mi kazal, ked som tam naposledy bola - nevedel kedy bude mat dovolenku. ze mam prist v piatok prveho a ked som sa pytala ci to bude aj s ultrazvukom - chcem zobrat malu aby sa pozrela na svojho noveho surodenca - mi povedal ze to ma musi objednat vraj sa zato plati aj 5 eur, co sa vlastne u neho plati ako ked sa objednam na urcity cas vraj aby nebol nervozny a mal na to cas a nemusel sa nahanat. plus 2 eura fotka ak budem chciet. tak rozmyslam ze tam aj napriek tomu zoberiem malu keby si to nahodou rozmyslel a bolo tam malo ludi ze mi ho predsa len spravi, len neviem kde bude zatial mala cakat kym ma bude vysetrovat, ci ju necham v tej kabinke v ktorej sa vyzliekam, lebo v cakarni ju moc nechcem nechavat.

tinika
28. jún 2011

@stefie no ja tiez som musela platit, tak si zober prvy utz 6tt dalsi v nemocke zadarmo, kontrolny u lekara zadarmo a potom 10e a 20e a ten v 30tt tiez 10e dakedy sa dalo chodit do nemocky zadara ale teraz morfo robia lne dvaja lekari a neviem ten druhy či berie len svoje a pacientky zmluvnych lekarov abo aj ine tak chodime do sukr. ambulancie a tam sa plati vsetko a navyse sa objednas a čakas aj tak hodinu min. bo je tam natresk no des čo uz, pri prvom mi to bolo jedno teraz uz nezarabam tak je to horsie a čo sa čakania tyka berem muza aj maleho tak naso bčas vezmu skor kvoli malemu

harper
28. jún 2011

@stefie
@veronika1417 no ved uvidim, skusim nieco vymysliet, a pri najhorsom zoberiem aj babku aby mala Anetka s kym pockat v cakarni ked ho neukecam. inak neviem ci mi netvrdne trosku brusko alebo sa len zapiera, uz som to dvakrat tak pocitila rano na posteli - ako keby sa nozickami a rucickami zaprel a chrbatik citim na podbrusku. lebo pri prvom si nepamatam ze by mi tvrdlo brusko tak neviem skusim sa ho spytat.

harper
28. jún 2011

no nic ja idem off. idem sa osprchovat, dopozeram v posteli kriminalku a idem spat, teda ak nezaspim skor 😀
Dobru noc vsetkym.

stefie
28. jún 2011

@harper mne dnes dr povedal ze na lavej strane ked kopka tak tam nozkami napravo /obe strany myslim v oblasti vajecnikov/ je ritka a ked sa mi robi hrca napravo nad pupkom, tak ze to je hlavicka..a hned sa ma aj pytal ci ma krize nebolia, lebo ze chrbatikom je tam otocene.. som sa cudovala, ze nad pupkom a on mi povedal, ze uz mam maternicu dost vysoko nad pupkom kvoli tomu, ze babatko je vacsie, ako by malo byt na tento tyzden, ale presne pomeria az vo stvrtok..ale ze uz teraz vidi, ze je to macko..teda macka 😀

tasiko
28. jún 2011

@veronika1417 a to kde sa chodí na predporodnú prípravu a zato sa aj platí a koľko?

stefie
28. jún 2011

..ja som tiez sla kvoli tvrdnutiu, mne nezmaklo od nedele rana a hned som sa ho pytala aj na to magnezium, ze ho neberiem.. a on mi ze by som mala, ze to je zakladny mineral, ktory sa v tehu berie, ale ze mi ho zatial neda, lebo mam prilis nizky tlak, aby som nezacala odpadavat, ale ze ak to do tyzdna neustupi, budem musiet do nemocnice..
@harper, krasnu nocku, dufam ze sa vyspis lepsie ako ja poslende dve noci 😉

tasiko
28. jún 2011

@harper ahoj ale keby nemohol ís´t respektíve nechcel lebo by si to rozmyslel môže ísť napr kamoška ?

kiribaby
28. jún 2011

@harper dobru noc aj tebe, snad ta babatko necha nerusene sa vyspinkat 🙂 v kazdom pripade, na usg v 20tt mas pravo, plne ho hradi poistovna a tvoj lekar si ho isto od poistovne vyuctuje, preto nevidim dovod, aby si platila co i len symbolicke euro 😖 to je tiez dobra hlaska, vraj aby mal dostatok casu a nebol nervozny aaaaah 🤐

kiribaby
28. jún 2011

@tasiko zalezi len a len na tebe koho si vezmes - ci na vysetrenia v tehotenstve - ci k porodu 🙂 na 3D alebo morfo ultrazvuky si zeny bezne beru aj viacerych prislusnikov...

lenkakrchova
28. jún 2011

tak dievcata dnes som sa dostala aj na ultrazvuk v Irsku, dopadol fajn, tiez sa mu zda,ze je tam dievka ... takze uz len ruzove vecicky 🙂 a takto vyzerame 🙂 19 tt

lianka7
29. jún 2011

Dobre ranko kočky 🙂
@lenkakrchova blahozelam k babulke 🙂 krasne brusinko 😉

eviiinka
29. jún 2011

@lenkakrchova blahoželám k princeznej 🙂

palinkova87
29. jún 2011

@harper joj prepáč dakujem veeeeeeeeeeeeelmi pekne :-* puska na bruško🙂..

blackrose
29. jún 2011

krasne ranko vsetkym 🙂
@lenkakrchova krasne brusenko a blahozelam k dievcatku 🙂
@harper mam taku poznamku k tabulke 😉 nevymazes tie neaktualne? lebo sa mi to pletie a neviem potom ktora je najaktualnejsia (teda asi tyzden mi to trvalo kym som na to prisla 😅 )
a mozes zvyraznit chlapcov na modro a dievcatka na ruzovo, aby sme mali prehladnejsie ktora skupina "vyhrava" 😀

ja mam tiez vela ultrazvukov za sebou... dr. babo pozrie vzdy, ked som tam a zo zaciatku som tam bola takmer stale 🙂 v 5tt, 6tt, 8tt, 12tt, 13tt, 16tt, 17tt a teraz idem znova v 20tt

henrieta44
29. jún 2011

@lenkakrchova ježiši to je náááááádherné brušenko aj ja už chcem taká, pripadám si ako pred menštruáciou a nie v 5mesiaci tehotenstva, aj manžel sa ma dnes pýtal koľko som pribrala, lebo sa mu vôbec nezdá že by som niečo nabrala ale skôr že som schudnutá, hlavne líca mam vpadnuté a trčia mi kľúčne kosti a to som nikdy nepatrila k vychrtlinám ale vždy som bola skôr plnšia, taká krv a mllieko, tak som z toho normálne že na nervy, ale malá sa mrví a rastie tak snád je všetko ok. 😒

henrieta44
29. jún 2011

@blackrose to prečo máš až toľko utz, to tiež nie je moc dobré toľko žiarenia, mala si nejaké problémy? mne dr. robieval častejšie sono pri prvom , lebo bol takmer celé tehotenstvo hlavičkou dolu a tlačil mi na krčok, takže bolo väčšie riziko prečasného pôrodu...nop nakoniec sme nasťastie vydržali až do konca a narodil sa 2 týždne pred očakávaným termínom takže v podstate v termíne

henrieta44
29. jún 2011

@blackrose a už aj vieš čo čakáte?

blackrose
29. jún 2011

@henrieta44 no na zaciatku nebolo este vidiet srdiecko, az na 3. krat a okolo 10-13tt sa mu nezdala NT (lebo malo zaklonenu hlavicku) a tiez okolo 16tt sa mu babo nechcelo spravne otocit, aby ho pomeral... robi si s nami co chce 😉
ale uzv nie je ziarenie 😉
este neviem co cakame, hadam sa zajtra dozviem 😵 ale podla toho ako nam nic co chceme vediet nechce ukazat, tak sa nebudem cudovat, ked sa to nedozviem ani zajtra 😀