icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

luci66
29. jún 2011

@trinka Nadherne fotecky 🙂

henrieta44
29. jún 2011

@blackrose aha, tak to bude asi poriadne hanblivé bábo alebo veľmi hravé a tvrdohlavé, niečo podobné nám robil prvorodený, nechcel moc spolupéracovať a ostalo mu podnes, ked sa zatne nepohne s ním ani pár volov 😀 , ale držkám pačleky nech sa malé ukáže 😉

henrieta44
29. jún 2011

dnes mi prišli nádherné tehu kraťasové rifle, tak sa z nich vytešujem ako malé decko, sedia mi ako uliate a normálne sa mi zdá že v nich mám aj bruško 😀

blackrose
29. jún 2011

@henrieta44 no ved sa necham prekvapit 😉 a teda dufam, ze taketo tvrdohlave nebude aj potom 😀
nehodis sem fotku, alebo linku na tie kratasky? nech sa pokochame 😉

henrieta44
29. jún 2011

kupovala som ich od jednej maminy na mimibazare, ona si ich objednala z netu a boli jej malé, tak ich ani nenosila, sú úplne nové, boli ešte s visačkou

kukina79
29. jún 2011

@stellamiapiccola bre ranko, no nad tym pediatrom uz zacinam rozmyslat...no len tazko, tym ze musim vybrat takeho co neni az takym velkym zastancom ockovania malych babatiek....hm, ale to bude tazke, tym ze pediatri su na toto velmi dobre skoleny, skor s neuplnymi informaciami o tych latkach co to vsetko obsahuje a preto su tak strasne za to ockovanie... ☹

blackrose
29. jún 2011

@henrieta44 pekne su 🙂 neviem preco, ale myslela som si, ze su na traky 🙂

blackrose
29. jún 2011

@kukina79 a ty sa rozhodujes, ze by si nedala svoje dieta na nieco zaockovat? Lebo ja asi nebudem mat silu bojovat s pediatrom ☹ ale potom budem asi trpnut, ci mu to neublizi ☹

henrieta44
29. jún 2011

@blackrose ved aj sú na traky

stellamiapiccola
29. jún 2011

Dobré ránko @lenkakrchova krásne bruško
🙂

kukina79
29. jún 2011

hej rozmyslam nad tym a chcela by som, aby do min. 1 roku nebolo ockovane, ak by sa mi podarilo az do 2r. v tomto veku sa detom imunita len vyvija a nechem ho este ako zdraveho cloviecika zatazovat svinstvom, ktore sa nachadza ako pridavne latky vo vakcinach....v pripade ockovania chcem vediet presne co obsahuje ta vakcina a rada by som s pediatrom si zostavila vlastny ockovaci kalendar...heh ale to uz snivam bo tu na SK je asi take daco nemozne.... 😒

kukina79
29. jún 2011

@blackrose to patrilo tebe 😉

blackrose
29. jún 2011

@henrieta44 hej su na traky, ale ja som si to myslela este pred tym, nez si dala prvu fotku 😉 a pekne ti sedia 🙂
@kukina79 je to tazke s tymi ockovaniami a stale nechapem, preco viac a viac ockovani je povinnych! 😠 teta mojho manzela je zasadne proti ockovaniam a ma toho aj vela prestudovaneho, rozumie sa tomu, ale mne to pride ako boj na dlhe trate, ktory by som aj tak prehrala... ☹

kukina79
29. jún 2011

@blackrose no veru je to boj na dlhe trate, ale keby som ja povolila pod tlakom lekarov a mozno aj uradom, tak je tu este moj priatel a ten si velmi rad necha vysvetlit preco to musi byt, kedze v zahranici to neni povinne a tu len pridavaju toho viac a viac...tak nech sa lekari potom s nim dohaduju v nemcine alebo v anglictine, kedze neni slovak 😀 a ako ho poznam, keby sa maleho ihlou ktokolvek dotkol, tak by bol velmi neprijemny....myslim, ze toto rozhodnutie by malo byt na kazdom rodicovi s tym, ze mu spristupnia dostatok informacii o ockovani a hlavne by mali povedat, ze to ockovanie nechrani pred ochoreni. moze ho dostat aj ockovane dieta. v pripade, ze mas zaujem si pozriet velmi zaujimave video, trva sice 2 hod., ale oplati sa to si pozriet, tak ti to mozem dat do posty.

stellamiapiccola
29. jún 2011

@kukina79 no povinnému očkovaniu sa asi nevyhneš a čo dáš navyše to je na tebe. ja som menila pediatra lebo išla do penzie tá čo som mala pri prvom, no musím si zvyknuť na novú 😒

meminka
29. jún 2011

@veronika1417 juuuuj, tak to ma mrzí ☹ budeš si musieť ešte chvíľku teda počkať, mne sú dobré, aj teraz mám práve jedno na sebe 🙂

kukina79
29. jún 2011

@blackrose a myslim, ze ten boj sa oplati, pretoze sa uz dlhsie o tieto veci zaujimam, nie len o ockovanie deti, ale o celkovo farmaceuticky, priemyselny a potravinarsky priemysel co zial suvisi az moc spolu, tak preco mam cloviecika , ktory sa narodi zdravy robit chorim uz v prve dni jeho zivota?! no to som asi troska uz moc od temy odbocila...to je len moj nazor...

kukina79
29. jún 2011

@stellamiapiccola no myslim, ze na silu mi nemozu dieta ockovat a pri kazdom musi byt rodic pritomny, takze bez mojho suhlasu to nepojde...nech si ma nahlasia kde chcu...pokial sa mi zda tak to ockovanie v prve dni na TBC by od r.2012 nemalo byt povinne. niekde som to citala, ale na 100% to neviem...

kukina79
29. jún 2011

dievcata ako vas tak citam, tak vam terminy upravuju podla utz. podla utz sme o tyzdne a nieco pozadu a termin mi doteraz neposunuli 😒
A k tym utz, mne ho robi dr. v kazdej poradni, kukne mna zospodu a potom pozrie maleho ci je vsetko ok. no a za tie specialne utz platim, preto, ze su na sukromnej klinike robene a ti lekari su specialne skoleni na tieto vysetrenia s certifikatom, podla mojej dr. tieto vysetrenia by nemal robit hocikto,len ti co maju na to certifikat...take mam info...

mysti
29. jún 2011

Ahojte baby, ako sa mate? poteram, ze uz riesite ockovania 😀 dnes je take skarede pocasie, jooooj, nic sa mi nechce robit a mam strasnu kopu zehlenia... 🙄

kukina79
29. jún 2011

@henrieta44 jeee tie su perfektne.... 🙂

kukina79
29. jún 2011

@mysti ahoj to ja som len tak moje uvahy sem hodila, ale myslim, ze to tu je lepsie nerozoberat, radsej sa treba tesit na nase babatka 😉

fuha a o tom zehleni mi ani nehovor, odkedy som tehotna tak strasne nerada zehli, ze sa mi vzdy aj 3-4 pracky nakopia ☹

veronika1417
29. jún 2011

@harper to ked mu povies, ze Ti tvrdne brusko tak by Ti sono mal spravit 🙂 V nasom mesiaci sa to stava ale nie je to vraj zelane aspon tak som to citala. Mne sa to tiez stava a veru je to neprijemne som to tu akurat minule rozoberala ☹ normalne som az strah mala lebo mi to vydrzalo cely den, teraz uz len tak rano alebo vecer sa mi stane.

veronika1417
29. jún 2011

@tasiko vies co ono to je individualne. Zalezi aj od mesta aj od agentury a od toho aku zmluvu maju s tou ktorou poistovnou a navyse kazde dva mesiace sa poplatky menia lebo kazde dva mesiace uzatvara poistovna novu zmluvu s predporodnou. Ja mam Union a doplacam 38 eur, Vseobecna 55 eur, a ta tretia uz neviem ktora tam bolo nejakych 20 eur myslim ak si dobre pamatam. Opytaj sa tvojej gynekologicky urcite Ti da nejaku adresu predporodnej. Je to nejakych 10-13 hodin a u nas to vychadza kazdy druhy tyzden jedna hodina ale je mozne, ze vy to budete mat inak zavisi od toho ako sa dohodnete.

veronika1417
29. jún 2011

@meminka ja ich zajtra musim poslat naspat a aku velkost si si dala? Ja som si myslela, ze ked budem mat vacsie cislo tak bude lepsie lebo mi brusko narastie no ale v tychto by som mohla chodit az tak v 9 mesiaci ak vobec 😉

veronika1417
29. jún 2011

@henrieta44 jeeej daj fotecku nech mrkneme a inspirujeme sa 🙂

veronika1417
29. jún 2011

@henrieta44 jaj prepac ked som citala dalej tak uz som zbadala ze si dala 🙂 dohanam co vsetko ste popisali ale na Tebe vyzeraju uplne perfektne 🙂 super Ti sadli 🙂

mysti
29. jún 2011

@kukina79 ja som to zehlenie tiez odkladala uz od minuleho tydna, len to najhlavnejsie som pozehlila, ale uz sa musim pripriet. Doriadila som konecne kuchynu - vyhadzovala som a riadila vsetky skrinky 🙄 tak mozem teraz zehlit...ale zapnem telku, aspon sa kus odreagujem.... 😕

trinka
29. jún 2011

Ahojte kočky, konečne mam trošku času tak si idem spätne prečítať čo ste napísali... a pochváliť vám krásne brušinká 😀 medzi tým Vám pridám moje brušo a našu Izzy neposednú. Máme aj video, ale to som dala len FB, lebo tu sa pridať nedá. Fotky aj video je trochu rozmazané, lebo mala v kuse so sebou narabala... a ano pipik nam nedorastol... 😀

kukina79
29. jún 2011

@mysti ja si dam vzdy zavazok, ze ked pridem s prace domov pozehlim, heh no to bolo rano a vecer ked pridem domov na nic ine nemyslim len nohy konecne vylozit, bo ich mam ako 100kg a na zehlenie len kuknem a poviem vsak cez vikend urobim...no a takto to taham dokolecka, kym si poviem vsak tricka uz ani nemusim zehlit, aj tak sa na brusku same narovnaju a priatel si kazde rano sam ozehli koselu 😀 a ostatne priebezne ako to clovek potrebuje...jaj leniva so jak pes... 😎