icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

veronika1417
6. júl 2011

@zvedava17p juuj aj mne daj vediet ako bolo 🙂 vy baby mate problem so spankom no a ja som dnes po dlllllhej dobe niekam zaspala, dnes som mala ist na predpripravu 😀 drahy tiez zaspal a aj nas psik 😀 obycajne stavame o 4-5tej rano viem, ze sme ako sibnuty ale my si uzivame kavicku na teraske, no a dnes vsetci sme spali ako zabity a ked som vybehla z postele len sme sa rozosmialy, ze to snad nie je mozne 😀

blackrose
6. júl 2011

@luci66 no je drahsi, teraz v akcii stoji 889 Eur komplet so vsetkym...
tu je aj bezovy, dnes ho ideme pozriet http://www.brendon.sk/Products/ViewDetails/2774...
@zvedava17p ono asi aj zalezi od konkretneho modelu, mozno by tie kolieska isli reklamovat a druhe by to nerobili... ja som z tych kocikov tiez uz na nervy... 😒 mna ta vanicka velmi nezaujala, lebo aj tak pri nom nebudem moct sediet, kedze zaberie cely zadok auta
@majoslava ja vyuzijem kocik aj na zahrade, babatko bude spinkat aspon na cerstvom vzduchu 🙂

blackrose
6. júl 2011

@veronika1417 aspon ste sa pekne do ruzova vyspinkali 😀

veronika1417
6. júl 2011

@blackrose nooo podla mna aky trapas 😀 tak ale vazne sa mi velmi dobre spalo a uz ked si tak dobre pospal aj drahy a aj nas krpaty hafan tak muselo byt nieco vo vzduchu alebo co 😀

blackrose
6. júl 2011

@veronika1417 a budik vam nezvonik??

mysti
6. júl 2011

Ahojte baby, tak sa hlasim, po 4 dnoch ma konecne prestala boliet hlava, vcerami uz bolo fajn, aj som sa riadne vyspla,a bola som strasne rada!!!!! 😀 konecne...a vcera som sa tesila, ze bude pekne pocasie, no aby nahodou...skaredo je dnes strasne!!!!! 😠
Ale inak sa mam faj aj drobec, vcera kopal ako o zivot 😀
A Vy ako sa mate? co mate nove????? 😵

zvedava17p
6. júl 2011

@blackrose ved uvidime, ja som neo nekukala, lebo sa mi zdali predne kolieska malicke a kamoska ma s fusion najlepsie skusenosti....ale jkazdy moze mat ine....ale ako pozeram, zase neo ma moznost prehadzovania v smere a proti smere jazdy, co je vyhoda....ja som z tych kocikov magor 🙂

dominika_sk
6. júl 2011

inak baby, mne sa už urobilo to kolostrum, či ako sa to vola, ale ja to mam take žltkasto-belave, vyzera to skoro ako mlieko.dva dni ma boleli bradavky jak blazen, som ani podprsenku nemohla nosiť 😢 uplne ma štipali a palili a na treti deń mokre tričko 😕 sa divam, že čo to?!som si stlačila bradavku a normalne mi z nej tečie. 😠

blackrose
6. júl 2011

@zvedava17p ja som pozadovala toto otacenie, takze ja som zase pozerala len na kociky, ktorym sa da prehadzovat sedacka 😉 musis si urcit priority... ale ja si myslim, ze predne kolieska mozu byt aj male... zalezi od viacerych faktorov, nie len od koliesok...
@mysti u nas je krasne 🙂 a aj mna vcera krpata velmi kopkala... cely den nic a potom vecer kopala ako o zivot 😀 sme sa na nej nasmialy 🙂

blackrose
6. júl 2011

@dominika_sk moze byt, niektore baby pisali, ze to uz maju dlhsie... hlavne si to nevytlacaj!

veronika1417
6. júl 2011

@blackrose tym, ze tak skoro vstavame ani nenastavujem budik 😀 niekedy sem tam len tak pre istotu ale kaslala som na to 🙂 som ja ale lenivec. Lehnilo sa nam ale kraaasne a nadherne mi svietilo slniecko do splane toto milujem 😉

mysti
6. júl 2011

@blackrose zavidim krasne pocasie, u nas je take na spanie-uplne depresivne...no a maly poriadne vystrajal, dnes je uz pokojnejsi 😀
@dominika_sk aj mne sa to uz asi tvori, sice nie az tak velmi, ale uz som to spozorovala... 😨

dominika_sk
6. júl 2011

@blackrose čo? prečo nevytlačať?

stefie
6. júl 2011

caute baby... tak ja som si konecne sadla... vcera sme boli s biankou a so susedou na huby 😀 😀 by ste neverili do akych kopcov som liezla a este aj malu so sebou tahala...reku tri sa tahame dohora 😀 😀 ale presli sme...som prisla domov komplet ko, som len psa okupala, malu osprchovala a seba, ale uz o osmej sme sli spat..a dnes rano som az o deviatej vyliezla z postele 😎 pekne kavicka so susedou, klebety sidliskove a potom som sa pustila do varenia..teraz som skoncilaaa 😒 na troch horakoch naraz, jak salena... ale ta co, mam na dva dni zas navarene 😀 😀 faajny kelovy privarok s morcacimi prsiami.mnam..

blackrose
6. júl 2011

@dominika_sk vraj to moze sposobit predcasny porod, lebo to aktivuje nejaky hormon, ktory sa bezne aktivuje pri kojeni

kaia
6. júl 2011

@blackrose, ja som tiez bola proti ciernej na kociku, ale pred mesiacom sme si boli pozriet jeden surodenecky "Mima", nakoniec nas tam ocaril normalny single kocik Maxi Cosi "mura" a kupili sme si ho v ciernej (inu farbu nemali) 😉.
Skonstatovali sme, ze sa da dekorovat pre obidve pohlavia a co sa tepla tyka, tak uz testujeme sportovu verziu s Arturkom a je to OK. Nemam dojem, ze by mu bolo napr. v modrom menej teplo. Nase novembrove babatka budu v lete v sportovej casti a mozme im tam dat kludne nejaku letnu deku v inej farbe a na slnku ich ajtak spat nenechame 😎.
Svetly kocik bude haklivy na zaspinenie (v aute, ochytany atd...).
Co sa tyka koliesok, zavisi, aky mate teren. My ho mame na prt, takze sme potrebovali velke nafukovacie kolieska 😉

dominika_sk
6. júl 2011

@blackrose no diky, už som pokakana ☹

luci66
6. júl 2011

@majoslava Ja idem na cukor 4.8, to budem tusim 25-26tt.

kaia
6. júl 2011

@dominika_sk, nic si z toho nerob. Ja som pri Arturkovi mala kolostrum od 6 mesiaca, je to uplne normalne.
Nechaj to tak, ak ho budes mat vela, tak si daj do podprsenky tampon 🙂. Aspon vies, ze sa Ti spusti potom mliecko 😉

luci66
6. júl 2011

@blackrose Krasny kocik, ale nad nas limit 😒

dominika_sk
6. júl 2011

@kaia som prešla cely google a hladala som kolostruma predčasny porod a ani jeden odkaz.tak hadam dobre bude. 😉

kaia
6. júl 2011

@dominika_sk, neviem, mozno z toho vytlacania. Tak to nerob, ja som to tiez nerobila a nic sa nestalo 😉 . Dokonca sa Artur narodil 6 dni po termine 😒

blackrose
6. júl 2011

@kaia jeeeej, super 🙂 tesim sa z tvojho nazoru, pekne si mi to vysvetlila a mam radost 😀 ale ideme pozriet jeden bezovo-cierny, aj ked az tak velmi sa mi nepacil, ale uz som si zvykla, cierny je podla mna krajsi 😉 a ako vravis, da sa pekne dodekorovat 🙂 tento kocik ma zadne kolieska dofukovacie a je odpruzeny, co je super, lebo u nas nie su cesty zrovna vydlazdene mramorom 😀

@dominika_sk nebud! to ze sa ti same spusti, je prirodzene, len ide o to, aby si si ho sama nevytlacala... 😉

blackrose
6. júl 2011

@luci66 no hej, je drahsi, ale sme si s mm povedali, ze sa to oplati, pretoze vzdy sa da za krasnu cenu predat na rodicovskej sa peniazkom potesime 😉 😀 a zase setrime a inych veciach co budem mat od svagrin - postielka, prebalovaci pult, vanicka, atd. atd.

kaia
6. júl 2011

@blackrose, my sme s manzelom taki kocikovi maniaci 😉. Mame Stokke, je uzasne, ale nie je vhodne na nas teren, takze je zlozene v aute a chodime s nim do mesta. Ked sme zistili, ze Stokke kolieska nie su dobre na nas teren, tak sme si kupili Teutoniu Spirit, ktoru teraz predavame, pretoze sme urobili "upgrade" a nasej buducej Carle sme kupili to Maxi Cosi 😎.
Slubili sme si, ze to bude nas posledny kocik 😀

blackrose
6. júl 2011

@kaia 😀 tak ale su aj vacsi maniaci, zatial si v norme 😉
ja som rozmyslala nad Teutoniou Cosmo alebo BeYou

henrieta44
6. júl 2011

@dominika_sk nemusíš sa báť, ja som si minule jednoducho musela ,,odtsriekať aj tú trošku čo mi išla, lebo som mala strašne napäté prsia, ako skala tvrdé až mi to bolo nepríjemné, tie čo už majú bábo a kojili ho vedia o čo hovorím, takže som si tiež prsia postláča, kolostrum odstrekla a bolo dobre, nič sa nestalo, ked je súdené aby sa niečo stalo, tak sa tomu aj tak nevyhneš....neboj nič 😉

henrieta44
6. júl 2011

u nás som ten maniak len ja, manželovi je to jedno, ale aj tak neviem aký chcem, no rozhodne musí byť do terénu, lebo tie naše cesty achodníky najmä v zime, to je des a hrôza. kedže som z kúpeľného mesta, tak sa u nás kôli podzemným teplým prameňom nesmie používať technická soľ a potom to v zime na našich cestách a kodníkoch vyzerá ako hotový makadam 😀 , samý hrb a dieťa je vydrgotané ako keby ste sním chodili po koľajniciach, takže určite musí mať kočík dobre odpružené a nafukovacie kolieska, ja rozmýšľam nad kočíkom zn. X-lander, alebo ESPIRO,

henrieta44
6. júl 2011

ozaj kočky a ako ste na tom z nakupovaním výbavičky???

blackrose
6. júl 2011

@henrieta44 ja som len zacala a mam fakt len zopar drobnosti... ale vela veci uz mam slubenych, tak aj preto nenakupujem vela