Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@kaciatko81 tak to je super, velmi sa teším s tebou, že je všetko tak ako má byť 🙂
@stefie ja som mala tlak stale nizky - cca 112/70, teraz mam este nizsi - v poradni som mala uz 3x za sebou 100/65 😒 no co uz...aspon mozem kafe 😀 ale nie je to zase dobre pre moj organizmus, preto sa snazim byt na slnku minimalne... inak moj manzel ma zase tlak vysoky - berie aj lieky, tak sme sa smiali, ze nas drobec ho bude mat idealny 😀
leto mam rada ked viem, ze ideme na dovolenku-minuly rok sme sa uz takto nevedeli dockat, jaj super bolo, tento rok len doma "Malta" 😀 ale co uz, hadam buduci s drobcom sa pojdeme cvachtat aspon na kupko kustik-alebo naozaj potom len ten bazen u starkej 😀
Naš malinký je presne taký istý ako vaše bábetká 🙂 ked chodím ani neviem že som tehotná a ked si lahnem alebo oddychujem, už sa vrtí a vrtí 🙂 cez víeknd sme sa tak nasmiali doma 🙂 moj drahý sa rozprával s malým, že keby videl ako ho mama vyparádila 😀 (mala som tielko, ktoré ma z predu vela gorálok a trblietok na brušku), malý kopal ako divý, raz na jednej raz na druhej strane .... 🙂 tak sme sa smiali že už teraz sa spikli proti mne chlapi moji 😀 ale aj tak ich luuuuuubim nadovšetko na svete ....
Kočky boli ste sa už kupať tento rok aj v bazéne ? Ja som bola, Dr. mi povedal, že v tom nevidím žiadni problém a zatial klop klop nič, žiadny zápal ani nič podobné 🙂
@mysti fiiitak to si mala celkom dobry tlak...ja ked mam vysoky tak mam okolo 100-110/60-70 😀 😀 u mna je bezny tlak tych 80-90/50 nanajvys 60... a to nehovorim teraz v tehu, ale vo vseobecnosti..je jedno ci je leto a ci zima... a kafe...mne dr odporucil, ze mozem spokojne aj tri cierne denne, ale odkedy som tehu tak nemozem..pali ma zaha...takze len nesca s mliekom..
som hotova a to je len pol druhej 😖 Fandila som si,ze dnes zvladnem marhule aj uhorky,no z marhulami sa rypem uz 4 hodiny a este musim sterilizovat jednu varku...Uhorky budu musiet pockat do zajtra,sak aj ja som len clovek 😖
Chvalabohu,deti su dnes celkom dobre,v pohode sa hrali same na zahrade.Ta starsia [3,5roka]aj dohliadala na brata [2 roky]tak mi pomahala,susurka moja.Teraz obaja spia[diki Ti,o Boze]a ja dufam,ze si este stihnem na chvilku nohy vylozit....
Ja leto neznasam a teraz ked som tehotna,este viac.uz nech je jesen.
Inak,Simke sa zavaranie vooobec nepaci 😖 Celu dobu,co som umyvala pohare,polila marhule a ukladala ich do poharov,kopala jak odusu...Asi som ju tlacila,bo som bola opreta o pult a ona kopala proti nemu 😀
Ahojte tehulky, konecne sa hlasim spat. Som bola od piatka v nemocnici nasej krasnej v Trnave, lebo som dostala silne krce v podrusku a krizoch a sami doktory nevedeli z coho. Nelka je v poriadku, vysledky mocu, krvi su OK tak ma pustili domeno. Vidim,ze ste toho zase pekne popisali 🙂. ja idem zajtra na morfo konecne a pomaly zacnem nakupovat aj vecicky nejake.Inak ked mi robili vsemozne testy teraz povedali,ze ma zvyseny cukor a stale malo zeleza. na testy na cukor este len pojdem. Baby co s tym,ked je zvyseny cukor, ako sa to lieci v tehu neviete nahodou?Zajtra sa mam hlasit u mojho dokiho tak som zvedava. Inak co som bola stastna,ze som 1.5kg pribrala tak pri tej "luxusnej" nemocnicnej strave som to asi aj zhodila spat. Inak som bola prekvapena z mileho personalu na rizikovom, ale otrasnej stravy a wcok a to tam su vsetko buduce mamicky...co uz. Inak dopovali ma stale s infuziami tak snad to nelke neuskodilo, ma cca 350g, som ju dnes videla na utz kontrolnom ked ma prepustali 🙂. Mimochodom gratulujem k babenkam, babule musim uz zacat nieco nakupovat konecne.
ahoj dievčatá , aj vám je tak teplo ako mne a dusno? 😒
@stellamiapiccola u nas je dnes celom fajn, ráno bolo dosť teplo, teraz sa troška zatiahlo, aj popršalo, tak hned sa lepšie dýcha 🙂
@stellamiapiccola ze teplo a dusno? som komplet ko..u nas je 34 v tieni, na slnku tak 80 minimalne 😀 😀 som bola u kamosky teraz na kafco, len cez ulicu, cca 5 minut z domu, ale zomierala som vonku..a tien len na dvoch miestach, normalne som spomalila a uzivala si tien..nohy doslova ako papuce, zily navrete na prasknutie, aj na rukach aj na nohach, az to boli..no des..
taaak baby, čo sa tyka oblečenia pre bejby, už mam všetko.niečo od krstnej, niečo nove a niečo z bazariku. ke´d tak nad tym rozmyšlam, už mi chyba len-postielka, vanička, kozmetika, plienky, monitor dychu, baby sitter,flaše,zavinovačky a chcem aj tu elektricku hojdačku-tiež kupim na bazariku 😎a ešte aj odsavačku na mlieko a na sopliky.zabudla som niečo?!pomožte mi. pridavam aj par fotiek, je to tam všetko spolu, ja som neni taka fanatička ako niektore tu, čo si fotia "každu ponožku zvlašť"lezie mi to na nervy,ale keď ma niekto kopu čas, samozrejme prosim... 🙄
@mysti u nas to iste, ja mavam tlak 90/60 a priatel sa lieči na vysoky ☹
@eviiinka aj tu popršalo , ale zase je hnusne dusno
@stefie akože zavídím ti 🙂
@dominika_sk no aká parádna výbavička , ja som dostala od kamošky po malej tak sa teším že nemusím moc kupovať 🙂 ale ako sa poznám oko uvidí a nekúp to 😀
@dominika_sk super, tak ty uz si babatko takto vybavila 🙂 mne hovorili, ze odsavacku na mliecko nemam dopredu kupovat, ze ju mozno ani nebude treba, a ze ak ano, tak sa dokupi
@dominika_sk jeee, ta ty si dobre vybavena uz 😉 taaake kopy toho nemam ani ja po bianke 😎
@stellamiapiccola nooo veru mas co 😖
@kaciatko81 dofrasa, ja tiež ešte neviem čo ako, ale zase som čitala diskusiu tu na mk,že či je dobre mať odsavačku a baby pisali, že je dobre si ju zobrať už do porodnice, že ktore ju nemali, posielali manželov ju rychlo kupiť, že ju všetky využili a že ke´d ju nepoužiješ tak ju možeš predať.tak som na važkach aj ja, tiež to nestoji 5 korun ☹ ja neviem teda...
@stefie ja keby som nepodostavala tolko veci, tiež by som nemala skoro nič...
Ked pisete o vybavicke, tak som cez vikend triedila veci po Arturkovi a tie uplne chlapcenske som zbalila do velkeho mechu a niekomu tym urobim radost 🙂. Este musim najst vhodneho obdarovaneho, ale uz na tom pracujem 🙂.
Do "pouzitelnych aj pre dievca" som po par nakupoch zamiesala trochu ruzovej a oblecko uz mame tiez.
dominika_sk, mne sa velmi zisli chranice bradaviek, maly sa nevedel v nemocnici normalne prisat a cez tieto chranice to super islo. Kojila som tak asi pol roka uplne bez problemov a bolesti (mojej) 😎 😎.
@dominika_sk ja som tiez bolarada, ze som si zobralado porodnice odsavacku mliecka, lebo mne sa nalievali prsia neskutocne..ale potom, cca o mesiac som ju uz skoro vobec nepotrebovala..mala stihala vypit..sem tam som este nejakych 200ml z oboch prsnikov vysala, apotom kedsom bola chora mala spotrebovala 😀 mala som to v mraznicke.. ale zase ze by som ju az tak velmi vyuzivala..na zaciatku ano... a potom ked uz to nebolelo, len sa mi mocilo tricko, ked sa same mliecko spustilo uz sme vedeli, ze bobulka bude musiet papat 😀 😀
@dominika_sk ja som si povedala, ze ak taketo nieco bude treba tak manzela vyzeniem kupit 😀 spravim si prehlad, co asi chcem aby vedel a bude.
kocky, idete niektora rodit na antolsku?
@eviiinka este som si nevybrala, ale viem ze nechcem rodit tu v Presove, najlepsie by bolo do Kosic ked tak...ja som mala vyborny vikend, bol tu za mnou brat s priatelkou (prisli az z TT) tak sme im ukazovali mesto, mali sme velku grilovacku, boli sme na vylete a tak..a zase realita 😒 nevadi, ved leto je este pred nami, tak snad bude toho programu viac 😀
@dominika_sk odsavacka mlieka je zbytocnost.Najlepsia odsavacka,su usta Tvojho babatka.No ked mas zbytocne vela penazi,kup si.Neskor predas.V porodnici [teda tej mojej]nam v pohode odsavacky pozicali.Potrebovala som ju len 1-2 dni,kym sa mi rozbehlo mlieko aj to len ked maly spinkal a netahal.Lebo v prvych dnoch deti skoro stale spia a nechce sa im tahat.
Aj odposluch je podla mna zbytocnost.Ved aj tak budes stale blizko maleho.
A flase a cumle...to tiez ne-e.Ved budes kojit.Naco Ti budu flase?
@dominika_sk Mne sa vysielačky pri malej zišli,.máme velký rodinný dom takže ja som ich dost často používala, ináč ked som ju čakala už som mala pre ňu nachystanú hádam celú výbavičku ale teraz ma to ešte akosi nechytilo, ale čo veď ešte je času 😀
Jaj neuveritelne mi tresti hlava ja uz neviem co mam robit
@dominika_sk no ja by som bez odsavacky nemohla existovať. Maly bol do 4 mesiacov iba kojeny a to toho poriadne popol a ešte som si musela každý den odsat. Takze ja odsavacku odporúčam.
@dominika_sk ja som tiez odsavacku nepotrebovala a mala som ju len pozicanu od sesternice. a napr na kramaroch sa tiez dala pozicat a to ma asi vacsina porodnic a mozno bude stacit potom kupit ked pojdes domov. Vysielacky som pri malej nemala - byvali sme v trojizbovom byte a ak som chcela byt v inej izbe tak som ju jednoducho ked spala preniesla aj s celou postielkou ci uz na chodbu aby som ju videla s kuchyne alebo do obyvacky. Teraz sme vo velkom dome a tak dam babo spat tam kde budem mat v plane sa zdrziavat. ci uz na prizemi kde bude v obyvacke postielka alebo na poschodi kde budem mat postielku v spalni.
@luci66 ja som mala minuly tyzden, tiez dost silne bolesti, krce v podbrusku, ale hlavne vemli silne pichanie v pravom boku ☹ tiez mi nezitili, ze co to moze byt ☹ avsak jedine co zistili, tak to, ze mam v sebe neaky zapal, ale nevedia aky 😎 babatko je v poriadku, aj morfo ultrazvuk vysiel dobre...tak veru neviem
@dominika_sk ja som odsavacku v podstate nemala, a bola som poriadna dojka 😀 deti som kojila dost dlho 🙂 pri prvom mi ju kamoska pozicala, ale cim, viac som mlieko odsavala, tym to bolo horsie. vydrzala som to tri dni...potom mi moja doktorka poradila, ze ak budem mat velmi naliate prsia a babatko, nebude chciet, mam si dat teplu sprchu a tak som to zacala praktizovat, obcas som poriadne ostriekala kachlicky v kupelni mliekom 😀 ale co je najpodstatnejsie, ako keby si to prsia samy zacali regulovat a mlieko som mala presne tak, ako deti si pytali papat

@mysti ja leto milujem, aj slnko, ale s tym tlakommam aj ja teraz problemy.... takze viem o com hovoris...