Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
Aj ja som potrebovala odsavačku lebo malý sa po mesiaci rozhodol že nebude papať s prsníka a tak som musela odstrekovať a davať mu cez flašku.
@lolllka Ja som práve dneska objednala kočík mutsy joey, povodne som nechcela tak skoro kupovať ale je o dost zlacnený tak som to vyuzila...http://www.ondalek.cz/produkt/mutsy-hluboke-luz... a sportová cast je tu http://www.ondalek.cz/produkt/mutsy-sportovni-s... ibaze vo farbe champagne...
@dena ja ed som mala take bolesti ako ty popisujes cca pred mesiacom, tak sme nakoniec dosli na to, ze to bolo slepe crevo....
@karap mas pravdu...ani ja nejdem flase kupovat zatial, ved ked sa podari budem kojit aspon tak dlo ako bianku a ked aj nie, dokupi sa... vysielacky takisto nie, lebo budem vzdy nablizku a aj pri malej sme sa bez nich obisli..ani monitor dychu sme nepotrebovali...cez den som bola nablizku a v noci...aj ja aj priatel mame tak krehky spanok ze len pohyb trosku ked sa mala prevracia na druhy bok a sme hore..a bolo tak aj ked bola malinka... a k odsavacke som sa vyjadrila uz..my sme museli kupit, lebo tu v porodnici nepozicaju absolutne nic a ked mi kazala sestra "odstriekat si" plakala som od bolesti... @dominika_sk
ale veď sa na mňa nehnevajte, veď čakam prve 😕 flaše sa pišu všade, na tych tabulkach čo treba kupiť, tak si kupim, veď aj neskor ich využijem, @karap vysielačky mi budu na to, že keď budem vonku, alebo budeme v zahrade/u rodičov, ktori maju niekolko poschodovy dom, tak si myslim že sa zidu a tu odsavačku, keď ju použijem dam ju potom nejakej kamaratke a ak nie, tak ju predam.ešte neviem...veď som pisala, že som čitala taku diskusiu, že to všetky baby odporučali, tak som si myslela, že si ju kupim...nebuďte na mňa zle 😀
@dominika_sk nie sme na teba zle, ved vidis, ze piseme ti len tie svoje skusenosti, ktore mame deti 😀 😀 😀
a je kazdeho osobna vec co uzna za vhodne ze vyuzije 😉 a kupi...
@stefie ale veď to som tak ironicky so smajlikmi 😉
takze som to presla cca od 239 strany a snad som dopisala vsetkym ktore uz v tabulke boli pohlavie babatka. Dufam ze som nikoho nevynechala, ak ano ospravedlnujem sa a dajte vediet, doplnim. Inak dnes som bola zase na odber krvi kvoli stitnej. Tie hranicne co som mala boli take ze jedno cislo bolo mimo dobrych vysledkov ostatne su dobre. tak ak to teraz uz bude dobre, potom uz budem mat pokoj. dali mi papier ze to mam odovzdat v porodnici, tak nabuduce jej poviem nech mi to zapise do tehu knizky, ved je tam na to miesto, nie? Uz tam mam poznacene ze som bola aj uz zubara, ktoremu mimochodom idem zase v pondelok, ale len na preventivku.
Co ste tu pisali za kociky, tak ja by som uz tiez chcela objednat ale ako si sa bojim, i ked drobcek sa ozyva i ked nie vo velmi pravidelnych intervaloch ale zatial to beriem tak ze je este maly a citim ho len ked sedim, lezim, alebo v klude stojim. asi pockam do pondelka ked mam ten ultrazvuk a potom sa do toho pustim tiez. vyhazem vsetky male vecicky a dam to vsetko oprat a zacnem zehlit a skladat. nech nemusim potom s velkym bruchom vsetko robit. a musim zistit ci treba este nieco dokupit, predsa len to bude zimne dieta a nie letne ako to prve. uff, ale som sa rozpisala 🙂
@dominika_sk Nič si z toho nerob, kazda ma to svoje odskusane tak radia podla seba, ale mne tiez radila kamoska odsavacku, tiez si kupim tu najlacnejsiu,nebudem za to vyhadzovat kopec penazi, monitor neviem ci kupim,mojej sesternici to zachranilo chlapceka...a vysielacky su celkom fain aj ked to nieje nevyhnutnost...ja som si tiez uz kupila flasku lebo bola za dobru cenu a urcite nebude pit hned z pohara ked prestanem kojit 🙂 aj tak je to individualne a kazda vyuzije to co bude potrebovat a zase ja nemam tolko penazi aby som to potom kupila vsetko naraz, postupne si kupujem to co uznam za vhodne aby to potom nebolo naraz tolko penazi...ale urcite Ti nebudem pisat ze je nieco zbytocne a nebudes to potrebovat alebo naopak...
Neviete mi prosím povedať, či bude vadiť ak nepôjdem k zubárovi?bola som nedavno a nechala som tam kopec penazi lebo nemam preventivku, ale hlavne by som sa tam asi povracala 🙂 ide mi o to ci je to povinne alebo mam iba na to narok ako tehu...dakujem
@slimme no ja neviem aby si potom nemala nejaky problem ked budes ziadat o nejake prispevky, napr. pri tom prispevku pri prvom, druhom a tretom dietati, je mimo ineho povinne navstevovat pravidelne od stvrteho mesiaca gynekologiu. ja tiez zubara velmi nemusim, hlavne odvtedy co mi rozmasakroval jeden zub mudrosti, ked mi ho isiel trhat bez rontgenu. ale teraz som si nasla ineho a tiez nemam preventivku a robil mi jeden zub. a kedze ma teraz nic neboli, tak som sa objednala na pondelok na preventivku k nemu a budem potom aj k nemu chodit. a tiez mam problemy s napinanim u zubara takze zo zasady len na lacno k zubarovi 😉
ahojte, ja som sa tu uz riadne dlho neukazala... aj pas si musim upravit... 😅
min. vikend sme tu mali svokrovcov a zostali az do utorka, kedy dosla moja mama, na striedacku... v stredu sme sli do madarska, boli sme sa vo stvrtok a piatok kupat v lipote... a cez vikend sme vegetili, dnes mama odisla, tak mam cas aj na MK... 😀
@dominika_sk ja som si kupila odsavacku po tyzdni od navratu z porodky, lebo maly malo priberal, a ja tapa som ho zle dojcila, tak na rozbeh... a kedze na zaciatku dobre spaval, tak som si v noci musela odsat, lebo inak bolo podo mnou mokro... 😨 davala som do mrazaku a potom z toho pri prikrmoch robila kase... 😉 velmi spoko... v porodke som ju nemala... a k tym flasiam a cumliku... ked dojcis, flasu netreba... neskor by som volila nejaky uciaci poharik s naustkom... jednej mojej kamoske sa mala odstavila v 8,5 mesiaci a pila z flasky a doteraz, je starsia od mojho o 3 mesiace nevie pit z poharika... co moj zvlada, len mu nesmiem naliat deci, bo si mysli, ze je to sranda prevelka vylievat... 🙄 😀 a cumlik do porodky ani nahodou, ta sestricky ukamenuju... 😅
a teraz mame aky stav dievcata versus chlapci... 😀
@harper tak hadam tie vysledky budu ok... 😉
@slimme velmi pekny kociarik za rozumnu cenu... si ho aj live skusala...
som sa rozsupla... 😅
taakze z tich co su v tabulke celkom 59 tehuliek, vekovy priemer 28 rokov a zatial vieme ze by malo byt 21 chlapcekov a 18 dievcatiek. Tot vsjo 🙂
ozaj, som sa chcela opytat, uz sa vam niektorej spravila tehu maska na tvari... take pigmentove smuhy... lebo pri 1. tehu som mala pod jednym okom taky maly fliacik a teraz kukam, a uz mam pod oboma a take vacsie... viem, ze to potom zmizne, teda ze nebudem nejaka vynimka a nezostane mi to... 😔

...baby, uz sa obzerate po kociku?...kupovali ste uz niektora...?