Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@lianka7 moje ja nevyvolavam paniku, len sa pytam ked to niekto berie ako paniku nuz nech si zistuje rovnako ako ja 😉 ved na to sme tu nie??? Myslim, ze uz to tu bolo niekolkokrat spominane, ze si mame pomahat. Vraj sa to uz nebude ratat za 4 roky ale za dva a su tam zmeny ... no ale vsetko to je mimo pokial to neprejde a neschvalia co aj dufam. Sabinka sa posstupne meni na Melaniu 🙂 nejako stale nemame jasno v mene pre nasu bambulku. Ty sa mas ako? Si urcite v praci, vsak? Ty spolocensky maniak 😀
@veronika1417 no to je smola na socialke robia aj "divny" ludia čo neporadia ani keby neviem čo, ale aj na nete je toho dost popisaneho a ja osobne by som na tu socialku sla aj 3x pre istotu bo z vlastnej skusenosti viem ze tam robia aj taky čo by tam byt nemali bo nič nevedia a somariny hovoria
@kaciatko81 s tym rodicovskym a jeho kratenim to zatial len vlada vymysla tak hadam neschvalia, predpokladaju to niekedy na september. Je to dost blbe lebo si to vazne neviem ani len predstavit a pritom som neni ziadny povalac dostala som sa do tejto situacie uplne beznym sposobom a to sa veru moze stat komukolvek ☹
@tinika vies ked mne to potom potvrdili aj vo firme kde som pracovala a aj u sestry na mzdovom a ona robi pre veliku firmu ☹ myslim, ze jednoducho nemam narok tak ale este skusim. Dakujem, ze aspon Ty sa snazis mi pomoct a podrzat ma. Dakujem 🙂
@veronika1417 Moja a to vážne nemáš nárok na materskú?????Nechce sa mi nejako veriť...asi to s mm presondujeme."trošku" sa v zákonoch vyzná 😝 potom ti napíšem do IP.
Mel teda bude?Aj to je peknučké a neobvyklé. Ja som síce v práci,ale pomalinky sa zbieram na odchod 😵 a potom už len 3 dni. A zajtra nás čaká veľká poradňa s morfo utz....nevieme sa dočkať! 😉
@lianka7 juuuj aj ja mam zajtra poradnu ale mimi neuvidim tak ale aspon zase budem pocut, ze je vsetko oki 🙂 no nemam aspon tak mi povedali tety uradnicky ☹ opisem Ti celu moju situaciu do IP aby si vedela aky som ja pripad a ked teda mozete mrknite sa mi na to, urcite vam budem obom velmi vdacna aj ked asi sa nezmeni to co mi povedali. Tak zajtra budem na vas mysliet nech je vsetko v najlepsom poriadku 🙂 a hlavne si Patka poriadne pokukaj a uzi 😀
@veronika1417 No super,napíš mi,ja to nechám mm preštudovať-uvidíme... 🙂
Aj ty máš poradňu?Super,budem na teba myslieť,nech dobre dopadne...a ďakujeme,pokukam 😀
@blackrose jaaaj, no nie, nemylim, len ja to volam materska, tych 190 eur 😎 ja že mysliš to znižovanie toho rodičovskeho teda,ale veď aj to, tam sa počita vymeriavaci zaklad za posledny rok, nie?! neviem, v tomto sa nevyznam.ja som na zmluvu nerobila vobec, takže ani ja nedostanem matersku, len rodičovsky, ale aj tak tomu hovorim materska.
@zvedava17p No práve, ja som ho tiez nikde nevidela a to som bola v BA, aj v Prahe, az na dovolenke v Andaluzii som ho videla v jednom obchodnom dome🙂
@veronika1417 Ono je to tak, že Ti nikto neporadí pokial sú to výhody pre Teba, ja som mala šťaštie, že som robila personalistku a naša mzdarka mi to poradila, nemala som o tom ani tušenie, a to som vtedy ešte nevedela že dostanem o rok vypoved a teraz som na marodke a len vdaka tomu ze som si priplacala mam teraz marodku vyssiu ako ked som pracovala....
@veronika1417 ja nie som nijaky expert, ale posudzuju sa posledne 2 roky pred porodom a na vymeriavaci zaklad sa berie rok, ktory nasledoval pred rokom porodu... ale ako je to s PN a vypovedou, netusim... skus sa tu spytat na MK vo fore ohladom materskej, tam pisu experti... 😉 ja som aj v teme februaroviek 2010, a niektore to riesili aj tak, ze sa zamestnali na mesiac v decembri a to sa im bralo ako podklad pre vymeriavaci zaklad... ale uz teraz neviem, ci je to stale mozne, ci tuto moznost uz tiez nejakym zakonom neprekazili... 😒
@veronika1417 Sranda, aj my sme mali dlho vybraté meno Melánia ak to teda bude dievčatko a teraz smne to zmenili. Moje vysnívané bolo vždy Klára ale manželov brat nám to meno vyfúkol. No a Melánia je super, len manžel ma ukecal na iné...
@slimme tak to ho ja na zivo potom neuvidim 😀
Ahojte maminy, mate niektora skusenosti s http://www.dormeo.sk/prislusenstvo/dormeo_fresh... ??? zvlhcuje vzduch dostatocne? najma v zime ked sa kuri a doma je naozaj suchy vzduch. hmm?? dakujem za info 🙂
@slimme jej tak to mas super 🙂 je skoda, ze nepomozu ked mozu a to ich ta pomoc cloveku nic nestoji ☹ jedna obycajna rada
@lenica81 no ved uvidim nejako sa este popytam aj ked nedavam tomu nejaku velku sancu ☹ ale nechapem ako nieco take na co ma clovek narok mozu odopriet cloveku ktory je v situacii kedy jednoducho potrebuje pomoc od statu.
@dominika_sk to som ti nepisala ja tu spravu ohladom materskej, ale @veronika1417 😉
@slimme ja som nad tym menom nikdy neuvazovala raz som ho pocula ked tancovala Melania Kasenčakova a to som si povedala, ze chuda ake hrozne meno ma 😉 no ale teraz sa mi paci. Som tu uz pisala ako ju budem volat : malinka Meli, Melinka, vacsia pubertiacka Mel a mlada, dospela zena ale aj starsia to je jedno bude Melania. Podla mna je to vkusne meno aj ked vsetci krutia nosom 😉
baby,mne je dnes az do placu ☹ Uz tyzden ma pobolieva ucho,reku snad to prejde,no dnes v noci som sa zobudila z totalnou bolestou.Mam zalahnute v usoch a z toho bolaveho sa mi siri taky cudny,hnilobny zapach.Hrozne ma boli ☹ Cistila som si ho palickami,sprvoti som ,,vytahovala,, tmavohnedy smradlavy maz a ku koncu uz aj z primesou krvy....
Ja viem,ze by som mala okamzite ist k lekarovi,no rano o 9-tej tam uz milostpanko nebol [on tam chodi ako sa mu chce]a aj ked zajtra nabehnem hned rano,vypise mi urcite len listok a posle ma do TT k usnemu ☹ A co z detmi?
Snad bude moct ostat muz doma,no uz popredu viem,ze bude lamentovat okolo toho....Iste mi navrhne,aby som isla aj z detmi 😲
Aby ste boli v obraze:auto nemame a TT je od nas 20km 😖
Fnuk-fnuk
@karap to by si nemala zanedbat, ja som sa zo zapalu ucha liecila 2 tyzdne... a to som to nemala az take ako to popisujes ty... najlepsi je zasah doktora, on ti ho aj pekne vycisti... a ako vravis, tak ta urcite posle na ORL, podla mna by si tam mala ist aj sama bez papierika a poziadat mm, aby zostal doma
ahojte baby.. 🙂
@zvedava17p A možno aj hej, možno som nebola v tom správnom obchode 🙂
@veronika1417 NO práve ako keby to išli z ich peňaženky 🙂
ludia, nas sused normalne ze teraz pili vonku drevo...... 😅 je to normalne pri 34 stupnovych horucavach? na slnku teraz pilit drevo??????? 🙄

@lenica81 @mysti tiez nad kupou kosielok vobec neuvazujem... nakupila som body a tricka (vacsinu z bio bavlny) prakticke na nosenie aj obliekanie/vyzliekanie 🙂