Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@slimme no mne je este aj ta baba nesympaticka hoci tancuje skvele 🙂 ale ved este si to mozeme rozmysliet aj ked ja uz chcem mat v tomto jasno. Ja som strasny ziarlivec 😉 ja keby viem ze mm bol do nejakej zakukany tak meno nedam ani za nic! 😀 neznasam tak meno Kata - vsimni si ze ho ani len pekne nenapisem 😀
@veronika1417 ja idem na poradnu vo stvrtok a tiez nebude sono :( no v zakone je napisane ze:Poistenkyňa, ktorá je tehotná alebo ktorá sa stará o narodené dieťa, má nárok na materské, ak v posledných dvoch rokoch pred pôrodom bola nemocensky poistená najmenej 270 dní.
takze si musis spočitat do terminu porodu spatne, či za posledne dva roky si bola poistena (teda zamestnana) aspon 9m(presne 270dni). Teda od 11/2009 dp 11/2011 či si bola zamestnana tych 270dni, ako si pisala vypoved si dala v 11/2010 tn. ze ak od 11/2009 do 11/2010 si robila, to je presne 12m a to je viac ako 270dni ak dobre počitam tak 395dni za predpokladu ze si robila od 1.1.2009 do 30.11.2010, podla toho byti narok mal vzniknut, ak si bola zamestnana riadne na prac. zmluvu a teda ti boli platene odvody na nemocenske poistenie.
@veronika1417 hihi moja mamca maju v praci jednu a vojaju ju melanka 🙂 ale to je taka tava 🙂) inac pekne meno
@tinika to moj svokor vykrikuje, ze sa jej budu posmievat 🙂 ze on ked bol maly tak jednu tak s chlapcami nahanali a vykrikovali Melaňa, Melaňa,... 😀 nevie sa s tym menom zmierit 😒 no ale musim priznat, ze takto to meno znie strasne 😒
@veronika1417 na kazde meno niekto niečo vymysli, kasli na druhych mne tak znechutili par mien a som povedala ze kaslem ludi 🙂
@tinika vsetko bolo platene, mala som riadny pracovny pomer len ja som tam bola aj PN ale tak to by malo byt tiez v poriadku, nie? ved za to ja nemozem ked ochoriem. Uz mam z toho riadny bordel lebo som to brala, ze narok mam a ta pani na socilake ma totalne sokovala ked mi oznamila, ze nie. Brala som to tak, ze ona tomu predsa musi rozumiet ked tam pracuje a pozerala aj v PC.
@blackrose promiň 😅
@veronika1417 Mojko posli mi tu IP,aby sa mm na to mohol pozriet!
@veronika1417 aj PN sa počita do doby poistenia, ved si zober ja som teraz pn a narok na matersku budem mat 🙂 no ako nevravim ze mam pravdu, ale zase ktovie ake maju zaznamy v pc a podobne, chod este raz a poriadne sa opytaj a hlavne pamataj ze 270 dni za posledne dva roky by si mala splnat a tym padom aj narok na md by si mala mat a ak tak sa pytaj, či sa to da este nejako dobrovolnym poistenim, lebo dačo sa mi mari ze ukončene poistenie(v tvojom pripade to zo zamestnania) sa spočitava s existujucim, čo by bolo to dobrovolne. a ja este idem tiez niekde zsitit.
@lianka7 poslala som hned len na Lianka a nie Lianka7 tak ale uz som preposlala, prepac mojo 😒
@tinika dakujem si zlata, zajtra mam tu poradnu a ak mm bude moct este v praci chybat uz aj tam letiiim 🙂 klasika dovolenku mu nedali tak vzdy vsetko vybavujeme za behu.
@veronika1417 skoda, a som včera bola na sp som sa mohla pytat
@veronika1417 no čo som dostala odpoved na jednej stranke tak vraj nebudes mat tu MD ale stale mi neide do hlavy tak zistujem este.skoda ze si nezistovala tu skor lebo by sa dalo ze by si mala aj maximalnu
@tinika to nic, uz teraz si mi vela pomohla 🙂 mozno ked sa znova informujem usmeje sa na mna stastie aj ked vela od toho necakam aby som nebola opat sklamana.
@tinika aaale ved vidis ako na to baby reaguju a ja som si to zistovala a myslela som, ze na kompetentnych miestach 😒 volala som im tam hned ako som zistila ze som tehotna a to bolo v marci a skusala som kadeco ale nik mi neporadil, len ze je nam luto a dvere sa zatvorili ☹
@veronika1417 takak by si si dala dnp narok by si mala ale len na minimalnu MD.
A preto ti nevznika narok lebo ochranna lehota po skončeni zamestnania je 8mesiacov a to ti uz ubehli,
@veronika1417 ak by si aj začala platit dnp, spočita sa ti to zo zamestnanim, ale mala by si tak cca 197eur matersku čo je trapne kedze rodičak je 190, takze zbytočne si to budes platit :( ,lebo uz nestihas poriesit vysku amterskej
baby, neviem ci ste to uz riesili, tak ma potom kludne sprdnite 😉 ake kociky mate vybrane pre babatka, kedze sa narodia vlastne do zimy..aby bola dost velka vanicka a tak...lebo ja stale neviem, ako sa zariadime....
ahojteeeeeee @slimme ahoj keď si tehotná máš nárok na dve kontroly ja som už na jednej bola 🙂 no ak nepôjdej nič sa nestane , len každý nemá dobré zúbky a v tehotenstve si náchylnejšia na kazy 😒
no dievčatá ja neviem aké meno dám malej tie čo som zadala asi nie 😒
@stellamiapiccola tiež máme problém s menom pre dievčatko,,, čo sa mne páči-manžel zruší a opačne
@karap rozhodne utekaj k usnemu..naozaj...sak mozes matž silny zapal stredneho ucha a to moze byt v tehu veelmi nebezpecen...k svojmu obvodnemu ist nemusis uz, tie vymenne listky uz netreba a mm povedz ze s dvoma detmi tehotna v buse, alebo taxi v tych horucavach..nech neblazni...sama budes mat co prezit, nie ese dve deti a vysedavat v nemocke...
@dominika_sk Ahoj prosim ta podla coho si kupujes veci , ja som nikde nic nenasla a ani neviem co poriadne do porodnice ☹
ahojte nebola som tu asi 3 tyzdne a pomaly 50 stran uff uff 🙂
pred chvilou sme dosli domov a dnes sme kupili, teda mimo toho co mame doma prve dupacky - pekne ruzove so zajacikmi - vybrala Anetka. Co budeme mat budeme vediet az v pondelok po piatej poobede 🙂
@stellamiapiccola Dakujem za info, lebo niekto spomínal ze su za to postihy na príspevkoch...tak som sa bála 🙂
@harper..diky🙂idem skusi polistovat, aj ked neviem, ci to najdem🙂
@tinika ahoj, nechcem sa vam moc motat do debaty,ale je pravda ze musis splnat 270 dni pred nastupom na MD. a rata sa tam aj PNka do toho.. ja si este plus platim dalsie dobrovolne poistenie,aby som mala tu najvyssiu. skoda,ze sa neda doplatit spätne, tym kockam ,ktore to nestihli..
takze vela stastia 🙂

@veronika1417 Ja som to meno tiež zo začiatku nemala rada, prišlo mi také hrozné a ešte k tomu bol do tej holky mon manzel zalubený ked bol mladý, a potom som tiež videla tu tanečnícku ako varila v servítkoch na markíze a strasne sa mi to zapácilo 🙂