icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

kiribaby
13. júl 2011

@luci66 cozeee tak to je mi luto, ze si takto pochodila ☹ Nechapem, preco nevzali manzela dovnutra, ja ked som bola na morfo, tiez sme dlho cakali v cakarni a videla som, ze predo mnou sa dovnutra hrnuli cele familie, uplne bez problemov, aj so mnou bola moja mamina normalne vnutri, pozerala na obrazovku, bola z toho nadsena!
Hmm a 70 E je tiez pekny peniaz, smutne 😒 Ja som platila 25 E a uplne detailne vsetko poukazoval, opisal...
Ale tiez som zaznamenala aj negativnu skusenost na malom 3D - a to som bola vo vychytenom sukr.centre..takze tak.. Bohuzial, ked mame velke ocakavania a tesime sa, sme nakoniec najviac sklamane...
V kazdom pripade, blahozelam k Nelke, najdolezitejsie je ze je v poriadku 😉

kaia
13. júl 2011

@luseta2000, podla mna velkost vanicky vobec nie je dolezita 😉. Babatko aj s fusakom sa zmestia do kazdej a podla mojich skusenosti, nas syn presedlal do sportovej verzie v piatom mesiaci, pretoze ho nebavilo lezat a nic nevidiet 😎. Na nasom kociku bola vanicka jedna z najmensich a nemyslim si, ze je to nejaky handicap kocika 😎

blackrose
13. júl 2011

@luci66 a to som nad cunderlikom rozmyslala aj ja... dnes som prave pisala mail sestricke od dr. Holana, ze ci mozem zobrat aj muza, povedala, ze jasne, tesia sa na nas a ze ci to budem mat nahrate aj na CD, tak na to pi napisala, ze za to si musim doplatit a bude ma to stat namiesto 78 Eur 105 Eur 😕
Nechapem, to akoze len napalenie na CD-cko ich stoji 27 Eur????? Nevedia co by si uz za to asi pytali... ☹ a nebud smutna, chapem, ze to pride luto, aj mne by bolo a velmi, hlavne kvoli mm... ale ako vravis, dolezite je zdravie Nelky 😉

blackrose
13. júl 2011

@luseta2000 ja si tiez myslim, ze nam na velkosti zalezat velmi nemusi, lebo nebudeme mat polrocne babatko vo fusaku vo vanicke... kym vyrastie, tak bude bez fusaku a pravdepodobne v sportovom 😉

luseta2000
13. júl 2011

no ja neviem niekto pise ze zalezi niekto ze nezalezi .. asi mate pravdu , babulky ja som dnes uplne hotova, bola som v poradni lebo v piatok cestujeme autom do chorvatska tak pre istotu a lekarka ma vydesila ze sa mi skracuje krcok maternice a trosku tvrdne brucho. ja som mala od zaciatku nizko polozenu maternicu ale inak musim zaklopat ukazkove tehotenstvo, ziadne bolesti, zaiadne krvacanie nic a az dnes. tak som uplne revala .. poslala ma hned na antolsku na USG kde mi " mila " sestricka povedala ze ked nie som objednana ma nezobere a lekar tam uz nie je a to bolo 11.30 ! ( a pritom moja gyndaska napisala na papierik ci ma nemozu zobral lebo to a to aj bez objednania) tak ma potom poslala na centralny prijem , kde ma vysetrila MUDR. BERTOLDOVA strasne zlata, a povedala zue vsetko ok ale zajtra rano ma objednali na USG tak idem . Inak mam normalne strach ma tak vydesili .. co sa moze stat ak sa skracuje krcok a co to znamena...

eskymacik17
13. júl 2011

ahojte baby mam taky problem , kym som bola v irsku bolo všetko v poriadku ale teraz ked som bola na kontrole tu u slovenskeho odbornika tak mi povedal, ze nas maly ma vačšie oblicky dvojnasobne, vysvetlil mi aj rizika tykajuce sa toho. za tri tyzdne mame ist na kontrolu a tam sa uvidi co a ako .. chcem sa vas spytat ci tu nie je nejaka buduca mamicka ktora ma podobny problem ako my alebo nejaka ktora tymto presla ..

blackrose
13. júl 2011

@luseta2000 co sa tyka kocika, tak to tvrdia vacsinou tie, ktore mali babo napr. v lete a musia ho mat tristvrte roka vo vanicke a fusaku, nam netreba hladiet na tu vanicku az tak...
a co sa tyka krcku... ak sa ti skracuje krcok, tak to moze znamenat predcasny porod, ale zalezi aj od toho ako velmi sa skracuje... vacsinou, ked sa zacne skracovat, tak odporucaju kludovy rezim, PN-ku a lezat... ak by sa ti skratil uz velmi, alebo by tvrdnutie brucha bolo caste, tak sa ide do nemocnice...
toto iste sa stalo kamoske a od 23tt je v posteli a cca od 28tt v nemocnici... teraz je 34tt a neodide od tial skor ako s babatkom...
na tvojom mieste by som velmi zvazila cestu autom, auto natrasa, sedis tam skrcena a to tiez neprospieva krcku... z tohto dovodu sme my tento rok dovolenku radsej zavrhli.

luseta2000
13. júl 2011

@blackrose diky za info neviem co mam robit , este uvidime zajtra ale uplne ma to soklo ☹

kaia
13. júl 2011

@luseta2000, ja som nemala letne babo a tvrdim to 😉. Artur sa nam narodil 30.9., domov z nemocnice sme prisli zaciatkom oktobra, co nie je az taky rozdiel oproti tomu, ako sa nam narodia nase novembrovcata 😎.
Je to vec nazoru a skusenosti.

kaciatko81
13. júl 2011

@luci66, tak to sa ti necudujem, ze si sa citila oklamana... mne robila morfo moja dr na antolskej, neplatili sme nic,ked mna volali dnu bol tam este jeden dr, tak manzel pockal vonku, ale hned ako ten dr vychadzal ho pustil dnu. dr nam vsetko ukazala, popisala, sice nemame foto ani videdo-skusali sme natocit, ale nase babatko nema rado utz, ale vieme, ze drobcek je ok a to je hlavne
@luseta2000 asi by som tu cestu zvazila. ja som doma od 8tt, myslela som, ze na leto pojdem do roboty, ale tvrdne mi brusko tak som poctivo doma. vcera som sa bola prejst a nieco som popratala a dneska zasa horsie. ta cesta a natriasanie asi nie je to najlepsie. ale uvidis, co ti povie dr. kamaratka ma maleho novembroveho z minuleho roku a vravela, ze ta vanicka je dolezita, on mal skoro 4.5 kg, a ze ked ho naobliekala a dala do fusaku, tak bol uplne natlaceny, a to ze mala jednu z tych sirsich vaniciek

luseta2000
13. júl 2011

@kaciatko81 dakujem a ako sa citis? ja si to neviem predstavit byt doma ale jasne ked budem musiet tak samozrejme , ja si mylsim to iste ze v zime ked bude naobliekane babo je to ine ako v lete. ved uvidime.
nemate niekto skusenosti s chicko kocarom? nasla son 1 co sa mivelmi paci.

kaciatko81
13. júl 2011

@luseta2000 ked to neprezeniem s pohybom tak fajn 🙂 vies, ja som si to tiez nevedela predstavit, ale ked treba tak treba, nepomozem si, u nas to bolo dost zlozite, aby som vobec bola tehu, takze som vdacna, ze je vsetko v poriadku. mne zisitli potom aj infekciu, brala som antibiotika, buduci tyzden mam poradnu, tak mi asi znova budu robit testy (hrozili mi tam antibiotika do zily v nemocnici), ale krcok drzi.

luseta2000
13. júl 2011

@kaciatko81 tak di velmi drzim palce aby bolo vsetko v poriadku

dena
13. júl 2011

@luci66 aj ja som bola u dr. Cunderlika, minuly tyzden. objednana som bola na 19.00 a do vnutra som sa dostala az o 20,00. ☹ do ambulancie som isla najprv sama a tiez som sestrickam povedala, ze tam pri utz chcem mat manzela... ale akosi na to pozabudli (tak ako u teba) 😎 ja som to este povedala potom aj doktorovi a ten ho dal zavolat. A asi som teda urobila dobre. Nam povysvetloval uplne vsetko co sa dalo, aj fotku dal a stalo nas to tiez 70eur. Ja som tam isla pre to, lebo som nebola na amnio a bolo mi povedane, ze co dr. Cunderlik povie, tak to tak aj urcite bude...

marvis
13. júl 2011

@luci66 Ja som tiez bola u dr.Cunderlika.Aj som vyse hodinu cakala na vysetrenie. ☹ Uz je tomu 4 tyzdne.Ale nelutujem.Vsetko povysvetloval,poukazoval, manzela hned zavolali.Je to zvlastne ze tvojho nie,lebo co tam boli baby predo mnou,tak kazdeho manzela volali.A neviem ci zdrazel,ja som platila 60eur.

manka
13. júl 2011

ahojte. ani nam sa nevyhybaju problemy. cez vikend som spadla na betonovom chodniku, cely bok mam narazeny.
dnes som bola u dr., spravil mi rovno aj poradnu, nech nemusim znova chodit. babo aj placenta su nastastie v poriadku. aj som sa pytala na pohlavie, videl to asi na dievcatko, ale ze neni to idealna poloha. 30. ideme na 3d, tak dufam, ze sa ukaze. potom dam fotky. budeme platit 50 e

co sa tyka kocikov, ja som za velku vanicku. moj syn je aprilovy a v auguste uz musel do sportaku a to ani fusak nemal....

manka
13. júl 2011

@eskymacik17 nam oblicky ani nepozerali....

dominika_sk
13. júl 2011

fuuuu baby, dneska velky upratovaci deń-doobeda vybavovačky, sedela som za volantom keď bolo 32° a potom vypratavanie pivnice, Marianko moj vytepoval vonku dva koberce 😵 ja som vytepovala sedačku a kuchynske stoličky, zajtra si spravim generalny uklid, povysavam a poumyvam poriadne pod gučom a tam kde bol koberec a pozajtra ke´d budem mať všetko hotove, bude pršať 😀 maly tieto moje aktivity zatial zvlada, citim sa v pohode, aj kopka aj pospinka, ale očividne nema rad auto 😨 vždy taaaak hystericky kope 😠 dufam, že keď sa narodi, pominie ten jeho odpor k autu...veď všetky deti sa rady vozia v aute, fakt su len vynimky 1 z milona,nie?!

lianka7
13. júl 2011

@luci66 Ahojte kočky,tak sme naspäť..urobili sme si aj vychádzku a menšie posedenie v meste...mali sme čo oslavovať 🙂 Náš Paťko je potvrdený na 100%-dr.nám hovorí-vidíte ako "tasí šabličku"? 😀 😀 😀 Všetko krásne pomeral,všetko nám povysvetľoval,trošku dlhšie hľadal jednu obličku,ale nakoniec našiel 😉 Má krásnych 25 cm,sme objednaní v 26.tt na glukózový test, na krv a na EKG...Paťko nám aj zakýval,bol nádherný a keby ste videli mm ako sa dojato pozeral na utz...skoro som sa rozplakala 😅 Bol 1.krát na utz 😵 😵 😵

zvedava17p
13. júl 2011

@luci66 toto mi ani nehovor, idem k nemu zajtra

eviiinka
14. júl 2011

taketo sme mali bušenko asi tak pred mesiacom 🙂 teraz je dvakrat take 🙂))

eviiinka
14. júl 2011

@eviiinka tak asi , nič, neviem prečo sa mi tu otáčaju fotky takto, ked v PC ich mam normáln 😠 e

eviiinka
14. júl 2011

Dobré ránko babulky 🙂 .) 🙂

stefie
14. júl 2011

kraaaasne raaanko damy 😉 co sa dnes chystate robit? ja viac-menej oddychovat, pretoze vcera to bolo tazke, doobedu vybavovacky, poobede som s malou bola sama, tak sme sli na kupko, potom k bratovi a mame, no nestihali sme ani tatinkovi veceru pripravit 😉 som vecer odpadla ako vybita baterka 😀 😀 a dnes ked som bola vencit, nevladala som vyliezt 20 schodov..nohy spuchnute este ani osem nebolo a tlaky v kolenach neskutocne.. 😒

blackrose
14. júl 2011

krasne ranko prajem 🙂
@lianka7 to si bola na tom morfologickom, vsak? Blahozelam k 100%-tnemu Patkovi 😵

lianka7
14. júl 2011

@blackrose Ahojky, ďakujeeeem 😵 ano bola som na morfologickom a vzala som aj mm.

eviiinka
14. júl 2011

@stefie Dnes mam taky ulietaný deň :( v robote som len pol dňa, potom vybavovačky a potom kupko s drahým 🙂 no najprv si musim urobiť zemiakové placky lebo od včera mám nane strašnúúúú chuť 😅
Včera som upratovala, no najhoršie bolo vysávanie, v tomto teple zo mna tieklo ako z krhly :(

blackrose
14. júl 2011

@lianka7 ja sa neviem dockat zajtrajsku 🙂 ja som tam pisala, tak tiez viem, ze mm mozem vziat so sebou, tak sa tesim, ze uvidi aj on nasu krasavicu... teda dufam, ze nam pan doktor nepovie nakoniec, ze to bude krasavec 😉

lianka7
14. júl 2011

@blackrose Mas sa naco tesit...bol to uzasny pohlad,hladiet na mm a sledovat jeho dojatie-fakt som sa tam skoro rozplakala...ked sme vysli vonku,povedal mi,ze nic krajsie este nevidel 😵 A aj dr.uzasne spolupracoval,vsetko mu vysvetloval 😵
A drzim prsty,aby to bola krasavica 😀

kaia
14. júl 2011

Ahojte, aky mate nazor na kupanie sa v bazenoch?
Zvazujem to, kedze je tak teplo, ale nerada by som nieco lapla... 😠 . Dakujem za feedback 😎