Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@luci66 no ja tiež papám na čo mám chuť 😉
Ahojte baby, po očku vas tu obcas sledujem 🙂 Vidim, ze riesite uz aj kila, tak ja som v 22 tt a mam plus 4,5 kg - vyslo to hore za necely mesiac 😲 Ale zda sa mi, ze je to vidiet len na brusku, ktore je naozaj dost velke, inak su mi veci dobre, takze zadok a stehna zatial nebadam, ze by nabrali. Dost ma ale vylakalo, ze som tak rychlo nabrala a uprimne, jest mi chuti velmi, mam sedave zamestnanie, takze sa obavam, aby ma na salu nemuseli dogulat ako sud piva 🙂 Po zelenine som hladna ako vlk, velmi rychlo mi pretravi, vypijem 2 litre denne uplne v pohode, ale hlad ma neopusta :D Co vravite na napr. takyto odporucany jedalnicek ( z netu pre maminy), stacilo by vam to na den?
Raňajky:
* Musli s mliekom
* Ovsená kaša
* Biely jogurt s kúskami čerstvého alebo sušeného ovocia
* Jogurt s orechami
* Sójový jogurt s tekvicovými semiačkami
* Krajec celozrnného chleba s tvarohovou nátierkou a bylinkami
* Nasucho opečený toastový celozrnný chlieb pokvapkaný olivovým olejom, s rajčinami a bazalkou
Obed
*
Zapekané zemiaky so syrom a zeleninou
* Miešaný šalát s avokádom, kúskami kuracích pŕs a slnečnicovými jadierkami
* Fazuľový šalát s rajčiakmi, paprikou, cibuľou, cesnakom, avokádom a citrónovou šťavou
* Losos so zázvorom, citrónovou šťavou a zeleninovým šalátom
* Dusené kuracie prsia s brokolicou a ryžou
* Marinované kuracie prsia s jogurtovým dressingom (nízkotučný biely jogurt, citrón, cesnak, štipka horčice, pažítka alebo bylinkové korenie podľa chuti), hlávkový šalát
* Ryža s kúskami lososa (alebo inou rybou), špargľou, zelerom, olivovým olejom a citrónovo-horčicovým nálevom
* Celozrnné cestoviny s vlašskými orechmi a brokolicou
* Kuracie prsia s cibuľkou, karotkou, orieškami, zázvorom, kapustou a celozrnnou ryžou
Večera
* Filé s hlávkovým šalátom, bylinkami, rajčinami, čiernymi olivami a zemiakmi
* Tuniak so zeleninou pripravenou na pare, zemiaky
* Tuniakový šalát so zelenými fazuľovými strukmi, rajčinami, zemiakmi, vajíčkom natvrdo a s bylinkovo-citrónovým nálevom
* Losos so sezamovými semiačkami a miešaným šalátom
* Marinovaný tofu syr so zeleninou a celozrnnou ryžou
* Karfiol v petržlenovej omáčke, hlávkový šalát s karotkou
* Suchá pšeničná placka plnená kukuricou, cukinou, baklažánom, pomixovanou fazuľou, štipka čierneho korenia
* Kuracie prsia zapekané s hráškom, špenátom, cibuľou, posypané syrom
* Celozrnná ryža s ovčím syrom, vlašskými orechami, bazalkou
Desiata a olovrant
* Syr mozarella s rajčinami a bazalkou
* Cottage syr s krajcom celozrnného chleba
* Ovocie: čerstvé alebo sušené
* Ovocný šalát (banány, pomaranče, grapperfruity, jahody, kiwi...)
* Zelenina: mrkva, kaleráb a pod.
* Mussli
* Jogurt
@dadda02 no moja, ja tak isto.. ja byvam stale hladna a stale aj papam.. pri prvom som veru takto vôbec nejedla.. ja som uz pribrala pomaly 6 kg,co som tehotna.. a ten jedalnicek je super.. normalne som zase hladna a idem sa najest.. ale coho??? ved uz som dnes asi vsetko zjedla.. 🙂)
@dadka_11 No, ved to, ze ten jedalnicek je sice super, ale to by sme nan minuli asi vacsinu financii urcenych na stravovanie rodiny. Celkovo, ked citam, ze 40% stravy by malo tvorit ovocie a zelenina, dalsie silne percenta celozrnne pecivo a same zdrave (financne pomerne narocne) potraviny, tak to co by som zobrala popri praci este nejake fusky 😒 Snazim sa aspon o vecerne prechadzky rychlou chodzou, ale co to pomoze, ked skoro cely den musim sediet na zadku za PC? A hlad nepusti? :D Tak som rada, ze aspon nie som v tejto "slamastike" sama 🙂
@stefie tak už je aj po plackách 🙂 všetky su v brušku 😀 ked som začala struhať zemiaky, aj som to olutovala, že som sa nato dala 😉 ale zvlááádla som to 😀 ake bolo kupko ? my sme nakoniec nesli, zacalo nejak fukat a zamracilo sa, no zatial nič, žiadny dážd .. ty si to ako zvládla s deturencami ? 🙂
ja jem takisto všetko na čo mam chuť, akurat odkedy som bola v nemocnici nejem mjonezy, tatarsku, zmrzlinu a hotove pomazanky, inak si dam uplne všetko.
ahojte baby :D Tak uz sme aj my po kontrole :D a sme uplne v poriadku, vaha 395g a 100% chlapcek :D Aj nam prekne grimasky robil 🙂 A tak prosime sa aj my dat do tabulky :D meno Šimon/ Michal 🙂)
@dadda02 Ahojky ja som na tom asi ako Ty 🙂 najprv som nepriberala pekne vaha stala len brusko sa mierne vyduvalo no a za posledne dva tri tyzdne nabehlo brusko a uz aj 4 kg??? Normlane nechapem 😕 gyna je spokojna ja sice tiez no aj trosku prelaknuta, ze co to 😀 tak ale je pravda, ze mi chuti papat a tazko sa obmedzujem a ten jedalnicek co si dala no fuuu... ja rano jem celozrnny chlebik ale vzdy dva lebo jeden mi jednoducho nestaci a aj na veceru 😉 dam si s maslom a so sunkou a som spokojna 😉 no neviem si predstavit ako sa mam zacat trosku brzdit 😒
@lianka7 srdiecko mojeee 🙂 to muselo byt krasne, ja som tiez nevedela na koho sa skor pozerat, ci na mm alebo na monitor ked bol mm prvykrat vovnutri na sone 🙂 je to neopakovatelna chvila ktora neskutocne zblizo dvoch teda v nasich pripadoch troch cloviecikov 😀 tesim sa s Vami.
@manka mozno aj pozerali ale boli v poriadku tak to nerozoberali .. nas drobcek ma ale dvojnasobne vacsie ako ine babatka tak to vyzera ze by to mohol byt problem ☹
@eviiinka juuuuj ty lakomica 😀 😀 ani jednu si mi nenechala? 😝 asi sa uz budem musiet prinutit aj ja spravit, bo toto uz hroooza 😎 😎 kupko bolo super, boli sme od stvrtej do siestej, ale nakoniec same s biankou, dokonca som vosla s nou do detskeho bazena, ale nesadala som si, len som stala, takze sice zopar frkancov, ale nenamocila som sa komplet...horsie bolo po kupku, bo sme sli s malou do lidlu po chrumky a usla mi a vysla pred obchod, zistila ze tam nie som, tak sa vratila dnu, ale edzitym som ja uz vysla von a jej nebolo, skoro som infarkt dostala ☹ ale nakoniec sme sa nasli 😉 😉
@dadda02 ja sa tiez nijako neobmedzujem, schrupnem vsetko co vidim a na co mam chut 😀 co sa vahy tyka, tak posledne to bolo 6,5kg, pred dvoma tyzdami, ale ja som zaciatkom roka jedla take vitaminy na pribratie a ze som tehu som sa dozvedela az v 9tt..a vlastne az vtedy som tie vitaminy prestala brat..ale ked pocitam od noveho roku som pribrala cca tych 6-8kg..
krasne ranko 🙂
@luci66 no ak by si mala potvrdenu tehotensku cukrovku, tak to je ine, ale to nie kvoli sladkostiam je babo velke, ale kvoli samotnej cukrovke. Ak sa potvrdi, tak musis samozrejme mat specialnu dietu a ak je silnejsia, tak sa picha aj inzulin. Ale inak sa nemusis obmedzovat. Ja sladke papam malo preto, lebo mi nejako prestalo chutit, inak by som si urcite dala 😉
@afra blahozelam k chlapceku 🙂
Bre ranko tehulky, ako sa dnes mate? My sme sa celkom dobre vyspinkali, nebolo tak sparno a rozmyslam, co budem dnes jest..Som rozmyslala nad nejakym fajn rizotom alebo co, neviem...
@luci66 no, 3D sa nekonalo, sestricka mi vysvetlila, ze to sa zvlast objednava, vo vyssom tt tyzdni, ked je uz babo vacsie, ale dr. mi vsetko pekne poukazoval, bol mily a mala som dnu aj doprovod a vedela som o tvojej skusenosti, takze ma nic negativne neprekvapilo
@dadda02 Ahoj, obedy a vecere zneju lakavo, spravila si mi chute 😀 Presne takyto typ jedal mi vyhovoval pred tehotenstvom, avsak urcite nie teraz! Stale papam zeleninku, celozrnny chlebik atd, avsak vo vacsom mnozstve a na ranajky by mi musli s jogurtom alebo krajec chlebika s tvarohovou natierkou nestacili (predtym to boli moje standardne ranajky)... Hladna som skoro stale 😅 a kludne si dam predjedlo, hl.jedlo a dezert, neobmedzujem sa.
@luci66 spominala si sladke... doteraz som prijimala cukor iba z ovocia resp. kompotov, malokedy cokolada atd. Avsak aktualne som na dovolenke - uz ranajky zacinaju croissantom s dzemom, kava s cukrom.... ako som spominala na obed si dam aj dezert, takze poslednych 12dni hladina cukru stuuuupa, ale tak ked mi chuti, preco si nedopriat, navyse posledna dovolenka vo dvojici, to by vyzeralo, keby som sa stresovala kvoli kilam, na to bude dost casu po porode 😎 Luci, zbytocne nad tou cukrovkou nerozmyslaj, vies ako to byva, cim viac na nieco myslime a rozoberame to, aj si to nakoniec privolame 😔
@eviiinka wow iba 1kg, blahozelam, si z tych stastnejsich 🙂 Pred dovolenkou som mala +5kg, teraz po 2tyzdnoch hodovania to bude istotne omnoho viac 😅 takze v pondelok dodam presny stav vahy 😀 Osobne sa mi ale nezda, ze by som sa vymykala normalu, navyse mam 174cm, brusko pekne rastie, akurat rozsirujuce sa boky ma netesia, ale s tym si nepomozem, prirodu nezastavim 😒
ahojte baby, takze kilecka riesite.... ☹ ja som od zaciatku pribrala 6kg, posledne 3,5 za mesiac, od zaciatku to islo tak +1kg, +1,5 a potom +3,5kg....poradnu mam buduci tyzden vo stvrtok, tak som zvedava, co ukaze vaha...to budem 25tt. Ja myslim, ze som pribrala aj na stehna aj zadok, ale ja som tam priberala stale...ale nie zase az tak strasne, vacsina mi ide do bruska a to dufam rychlo zlezie dole.... 😕
Aj u vas bola taka strasna burka????? u nas vnoci, teda lepsie povedane nadranom a rano strasne hromy-blesky.... 😕
@kiribaby Ja som tu cukrovku nadhodila len preto, ze ako som bola teraz v nemocnici tak mi doktorka povedala,ze mi vysiel mierne zvyseny cukor a pritom mi sladke v tehu moc nechuti. Ale na cukrovk. testy idem 4.8. Som to hovorila mojmu dokimu a povedal,ze nemam sa tym zatazovat, my si spravime vlastne testy tak som zvedava, nechcem to privolavat samoska, len som bola zvedava na co to ma vplyv
Ahojte kočky, neviem ci aj vy,ale ja mam straaasne vela energie-az sa toho desim...Pridem domov z prace a pustim sa do umyvania okien,upratovania,prania,zehlenia...potom pride mm domov a stale ho taham vonku na prechadzky..A unavu si uvedomim,az ked vecer zalahnem do postele-ale je to taka otrasna unava,vsetko ma boli,az sa mi chce plakat. A ked si poviem,ze dnes nic nerobim,neviem vydrzat....tolko energie som nemala ani nepamatam...len nie je dobre ze unavu pocitim az v posteli.Potom ani zaspat neviem,co ma vsetko boli. A mm pri mne melie z posledneho 😉 Aj drobec ma kope,ked sedim...jemu najviac vyhovuje pohyb 😀
ahojte 🙂 pozeram, ze riesite kila a vahu. to som tu jedina, kto este nic nepribral? ja som stale v minuse... ten jedalnicek je ako pre mna, len mne velmi nechuti maso, bola by som schopna vyzit na zelenine...
@lianka7 aj mna chyta vela energie, ale ja som doma. minule som sa isla prejst, potom som si len doma nieco lahke urobila a hned reagovalo brusko, takze ja energia, neenergia, musim sa krotit 😒

@luci66 ja jem malo sladkosti, cukor skor prijimam v ovoci a obcas kde tu nejaky kolac... podla mna ide skor o zbytocne kalorie, ktore tebe ani babatku nedodaju vyzivu a tak sa premenia na tuky 😉
inak si myslim, ze babatku cukor neuskodi