Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@tatiana1983 ono s epi je to tak, ze musia pockat, az su kontrakcie na istej urovni, potom ti ju pichnu... osobne pocit bol taky, ze s epi kontrakcie istej urovne boli podstatne slabsie ako bez nej... no, len ju musia pichnut v pravy cas... mojim dvom kamoskam ju pichli, ale neucinkovala velmi... 😉
@lianka7 ja som nebola operovaná laparoskopicky, ale mávala som často zápaly v malej panve ☹ a asi sa mi porobili zrasty. Tiež ma na jednom mieste strašne pichalo a bolelo, tak som bežala ku doktorke a tá mi s chladnou hlavou povedala, že ako rastie maternica, tak mi tlačí na tie miesta, kde boli zrasty, musí sa to potrhať 😒 a bude dobre. A naozaj o pár dní ma už nikde nič neťahalo, nebolelo a malá sa môže rozťahovať po celom brušku 🙂
@zrzulienka Takze len pretrpiet a bude ok?Neohrozuje to male?Ja to vydrzim,len nech je drobatko ok....
Ahojte, dneska som sa pozerala do zrkadla a normalne sa mi zda ze sa mi zmensilo brucho, neviete cim o moze byt, nestalo sa vam to? poradte lebo zacinam mat strach ☹
@stellamiapiccola dakujem za radu ja mam za sebou dva porody jeden som sla cisarskyma ten druhy som normalnwe rodila len je to tak po roku tak nam to dako vyslo .. 🙂 neplanovane a ja mam moc velky strach s porodu ..takze urcite si ju am
@majoslava ak mna to zaujalo uz sa len na poradni opitam co je lepsie co epidrual.alebo gel ale urcite si jedno stoho vyberem
@lenica81 to som pocula ze nie kazdej zabere niektorej vraj tk dobreb zaucinkovala ze viac menej citili lentake tlaky ..a niekto vraj mal kontrakcie stale rovnake ..no dufam ze mne zabere 🙂
@slimme
@kaia
babeny aj ja mam posledny tyzden pocit ze mi brucho vobec nenarastlo, ba ze sa mi zmensilo...spolutehotna kamoska tvrdi ze rozdiel nevidi, ale ze naozaj akoby nerastlo, ale za to ona rastie paradne...hodim vecer foto sem, poviete mi vy...oki?
@eviiinka no vidis to? ale nedavaj tie noze co to rozsekaju na kasu ako na halusky, ale do struhaca...teda aspon ja mam taky robot, ktory ma dve nadoby a jedna je na skasovatenie veci a druha na struhanie, mletie masa a tak... 😉
jaj inak dnes som mala akcny den 😎 rano som bola zdochnuta, nechcelo sa mi ani z postele vyliezt mala uz aj s trubkou behala, aby ma zobudila 😀 😀 potom total leniva kava so susedou a ked som prisla domov, zacala som sa krutit, vyumyvala som okna po malovke, vyupratovala cely byt, balkon, vydrhla komplet kupelku, muzovi som vycistila tie veci co na malovanie-stetce valceky vedra atd... este aj varit, s malou sa hrat, no proste musim sa pochvalit, sikulka som bola...ale verim ze dostanem hubovu ked pride domov a uvidi to, bo on ma k nicomu nechce pustit... 🙂
@tatiana1983, ja si gel tiez kupim, ma to pomoct v jednoduchsom klzani babatka 🙂. V kombinacii s epiduralom by to mohlo byt celkom znesitelne 😎
dnes u zubara, lebo na preventivke mi nasiel kaz, tak som si to vytrpela... ale uz mi prestava ucinkovat injekcia a nastupuje bolest.
ahojte kočky, dlhšie som sa neukázala, a keďže je dnes úžasné počasie, sedím doma a mám čas čítať 😀
o akom géli to píšete? prosím vysvetliť trošičku, nech viem po čom sa mám pozerať 😉 ďakujem moc
ahojte kočky,
dnes e už trochu lepšie, kríže ma už tak strašne nebolia ale brucho mi stále tvrdne, ja som neuroila dnes nič, viac-menej len ležím, malý sa hral pri mne, kreslil si, čítal mi knižku, behal s autíčkami, asi pochopil že maminka musí ležkať aby bola jeho sestrička ok, no zlatý bol celé doobedie, dúfam že mu to vydrží 🙂
aj u nás prší a doobeda bola aj taká búrka, že von ostala tma ako keby bolo už desať večer
čo sa týka epidurálky, ja som ju nemala a ani nebolo potrebné ,malý bol za 3 apol hodinky na svete, to šitie bolo síce nepríjemné ale aj o sa dalo vydržať, ja ju nezvažujem ani teraz, vydržíme, mna desí predstava že sa pichá k mieche, to radšej vydržím kontrakcie aj šitie
a čo sa týka brucha, tak ja ho mám stále malé, suseda si ma stále doberá, že ona mala takéto brucho v 3 mesiaci, ale čo chcem ked malá je nahrčená stále dolu...uf nech už je 2. augusta a nech mi doki povie že sa to napravilo a že je všetko ok....pri synovi som mala presne tento istý problém a musela som ležať až do pôrodu od 24tt do 38tt, ani dr. vtedy nedúfal, že to dotiahnem až do toho 38tt
Ano, britsku modru, teraz drzi dietu lebo je tucna 🙂 mas aj macicky aj kocurikov?
@stefie sikovnica... ja dnes tiez ako na baterky, varila som nedelny obed, lebo mi dojde segra z pariza, boli na vylete a ze chce nieco normalne, aj s polievkou, no fasa... a este kupelka, wcko, vysavac... 😉 a maly mi tu k tomu pobehoval pomedzi nohy...
@micicka nemaj boja, nejako bude, ale nepocuvaj dobre rady starych materi, bo teraz je uplne ina doba... a tiez strasidelne historky z porodu a ziadne videa... to nepomoze... treba verit, ze to bude pohoda... 😵
@henrieta44 tak si uzivaj leharo, ked je to potrebne a kvoli dovci sa netrap, joj, kolko dovoleniek nas este caka... 😉 moj Vilko ma velmi nevyslisi, ked si chcem oddychnut, bud s nim, alebo matozim po byte... 😀
@kaia
@lenica81 jaj baby ďakujem vám 🙂 to si aj ja hovorím, že koľko žien to zvládlo, prečo by som nezvládla ja 😉 ale ja som sa pôrodu bála už pred x rokmi, keď som o tehu ešte ani neuvažovala. po dvoch potratoch som zistila, že pôrod bude to najkrajšie - keďže sa dopracujem k bábätku 🙂
len ja keď niečo nepoznám do detailov, tak som nesvoja 😀 😀
jedno videjko som už pozrela, to bolo úplne v pohode (bez zvuku), tak iné už pozerať nebudem 😀
@henrieta44 no ty máš akého zlatého synčeka, keď sa takto pekne sám prehral, no detičky sú vnímavé a určite pochopil, že potrebuješ kľud 😉

@luppita rozdiel je jednoznacne aj v cene 😀 ale predovsetkym v stadiu tehotenstva, maly 3D ultrazvuk sa robi zvycajne v 14-16tt, velky 3D v 24-28tt, idealny je vraj 25tt 😎 Takze sup sup sa niekam v predstihu objednat, v BA to robia napr. v GynFiv, Femme sro... 😉