Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@majoslava ďakujem, vitáám 🙂) ja som od začiatku tušila že to bude chlapček
@tatiana1983, ja som povodne nebola rozhodnuta, ci ju chcem, ale pre istotu som bola na "pouceni", ktore organizovala nemocnica a bolo povinne + som uhradila poplatok. Funguje to tak, ze ak Ti ju z akehokolvek dovodu nedaju, poplatok Ti vratia 😉.
Ked zacal porod, tak sa ma moj porodnik opytal, ci epidural chcem, opytala som sa jeho, ci by si on dal a on, ze ano 🙂. No tak som si dala aj ja.
Lekarka mi zaviedla do chrbta kanilu (nic hrozne) a dali mi epi 😝. Musim povedat, ze sice mi v bolesti nepomohla, ale velmi mi zrychlila cely porod. Od kedy som ju mala, porod trval ani nie 2 hodiny 😉.
Dam si ju zase, mozno druhy krat zaberie 😎
takze ono ti bolesti cize kontrakcie netlmi .... ☹ ony ti ju pichnu len pred porodom ...ja som myslela ze ti ju pichnu skor a ze necitis take silne kontrakcie a aj porod potom ze je lahsi ..ja som teras citala ze je aj daky gel ..a to ma dost zaujalo asi si to dam 🙂 ale dakujem za radu ..a za tvoju skusenost ...
@henrieta44 hlavne sa upokoj, hlavne ze sa krcok neotvara... lez s nohami hore, ale tak,ze si celu postel nadvihnes, nielen nohy, lebo to si zase budes tlacit na brusko a to tiez nerobi dobre. Takze celu postel mat treba trosku sikmo. Drzim palce, uvidis, vsetko bude dobre 😵
@henrieta44 to je velmi fajn, že mas takeho super muža 🙂 ved čo , nič sa nedeje, na dovolenku pojdete nabuduce 🙂 hlavne ze babulka kopka a ozýva a ti 🙂 neboj sa všetuuučko bude v najlepšom poriadku 🙂
@dominika_sk kráááásnučky je maly 🙂 super, že je všetko ok 🙂 teším 🙂 ja by som tiež chcela isť na 3D, no neviem či mám kedže som už bola na morfo.utz., ale to je niečo ine 🙂 kolko si platila zato ? nevies do ktoreho týždna sa to robi ?
@eviiinka stoji to od 20-30 eur, podla toho ako bude vidno maleho,čiže kolko to bude trvať. hovorila mi, že raz robila 3d aj tri dni pred porodom, ale to bolo vynimočne, lebo vtedy ma už malo miesta a ak nie je hneď dobre otočene, len ťažko sa otoči do spravnej polohy,ale zda sa mi, že hovorila že idealne je to do toho 28.tt.fakt možem len odporučať!!!je to skvely zažitok, ke´d vidiš ako ziva, ako sa naťahuje a všetko 😵
@kiribaby noooo, čo ti poviem 😒 tak si treba urobiť vylet do žiliny 😎
@dominika_sk 😀 asi tak nejak 🙂 ja osobne sa na velke 3D nechystam, mam za sebou male 3D a morfo usg, takze som max.spokojna, len som chcela poskytnut info o cenovych relaciach v BA.
@henrieta44 hlavu hore 🙂 magnézium ti pomôže... aj ja ho beriem od začiatku som brala 6x denne a teraz už len 3x... a ked budeš spávať s nohami hore maličká sa posunie 🙂
@tatiana1983 aj ja som niekde čitala o tom géle a tiež nad tým uvažujem...myslím že mám niekde leták v prenatal boxe
ahojte tehulky @tatiana1983 určite si ju daj, prečo by si mala trpieť stať sa môže že nezaberie , keď ti ju dajú už neskoro... ja som mala spinal ale nestihly ma poučiť ako čo lebo mala som byť poučená v pondelok a voda mi odtiekla v piatok v noci 20 dní pred termínom , ale ja som mala sekciu a bohužial mi to nezabralo začali ma rezať tak som zhukla, že ma v momente dali do celkovej, ale všetko prebehlo inak za 15 min ... každý je iný neboj, ale môj názor daj si ju 😉
@henrieta44 ak sa da nechodit po schodoch, nemala by si behat, namahat sa...magnezium urcite zaberie a lez s nohami hore...mne toto pomohlo a je uz vsetko v poriadku..
@tatiana1983 ja som rodila uz dvakrat...prvy raz este take nieco tu nebolo a ten druhy som si ju dala pichnut... nelutujem a urcite si ju dam aj teraz 🙂 mne pomohla velmi...utlmila mi bolesti, ale co je hlavne obycajne po samotnom porode (co je snad najhorsie) nasleduje sitie a to som vobec necitila...
a zase pršííííí..... ☹
Ahojte! Posielam foto môjho bruška z 23tt, bilancia na váhe + 7kg, z toho +2kg za posledné 2 týždne dovolenky 😎 Bábätko sa mrví, vykrúca viackrát denne aj v noci, kopančeky sú deň za dňom silnejšie, konečne už nie som jediná, kto ich cíti 🙂 Pri priložení ucha k brušku už aj budúci tatino počul tlkot srdiečka 😉 Veľmi sa tešíme a odpočítavame dni do očakávaného dňa príchodu našej princezničky, necelých 17 týždňov pred nami! juchúú 😵
@dena ja som pri prvom epi nemala, moja mama ma ukecala, ze naco, ze ona to zmakla tak aj ja musim a bla bla.... samotny porod bol znesitelny aj bez, ale to sitie potom, skoro som odpadla od bolesti (sil ma cez 45min) 🙄 . tento krat si ju isto dam pichnut a to len a len koli situ.
Ahojte kočky
@henrieta44 to mi je ľúto,ale pred zdravie a bezpečnosť teba a bábätka je to asi najrozumnejšie...určite si dovoleniek ešte ako celá rodinka užijete 🙂
Bavíte sa tu o epi...no ja tiež nad ňou trošku uvažujem,ale svojho dr.som sa ešte nepýtala. Ani nie tak pre kontrakcie,ale pre šitie,toho sa obávam viac.
Baby,neviem,či niektorá z vás ste boli operovaná laparoskopicky-ja áno-2x krát,naposledy pred 2 rokmi...Od soboty sa mi objavujú pichavé bolesti v pravom boku-tam kde mi operovali vaječník a slepák-sú to neznesiteľne silné bolesti,ktoré po niekoľkých minútach ustúpia-bábo si asi naťahuje nôžky-podľa polohy ich má práve tam a strašne mi tam tlačí.Máte niektorá podobné skúsenosti?
@kiribaby aky je rodiel medzi malym 3d a velkym (asi v cene, ale inak?) kde v BA si na tom bola? Kolko dopredu sa tam objednava. Ja som neskutocne zvedava co cakame, naposledy v poradni sa babo hambilo a nic neukazalo.... tak rozmyslam, ze na tom 3D to vidiet bude.... je aj niako limitovane , ze do ktoreho tyz je najlepsie mile 3d a do ktoreho velke? 🙂
@dominika_sk Krásne fotočky,blahoželám 😵
@henrieta44 hlavne sa upokoj, mysli trošku pozitivne a uvidiš, dobre bude 😉 prišlo sa na to skor, ako ti začali nejake problemy s tym spojene, takže kašli nato, ak budeš mať doma bordel ako v tanku 😀 pekne lež, vylož si nohy, sprav si šumive magnezium-predstav si že si na dovolenke a maš nejaky drink 😀 a všetko bude dobre 😉 držim palce 😉
@lianka7 diky 😉 ja sa neviem vynadivať 😵
Ahojte babulky co znamena ked ma doktorka chce poslat na rizikovu poradnu??????????????????????
@dominika_sk To ti verím,musí to byť zážitok 😵 😵 😵

@mymimi 🙂 no my sme dnes boli na poradni a presunula mi dátum pôrodu na 15.teho novembra, tak uvidíme, rada by som bola keby to bolo 11teho, vtedy je Martina a drahý ma meniny, pekný darček by to bol 🙂