Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
baby my ked sme zili v irsku tak som kupila malej prebalovak. krasny troposchodovy.uzasna vec.ako som ju okupkala chytila na ruky zavrela a polozila nan.ziadne ohybanie nic.po mne ho mala v irsku svagrova a po nej este moja segra.bol v 100 percentnom stave po 3 detoch.ale potom sa jednej znamej narodilo decko tak som jej ho pozicala.a uz som ho viac nevidela.akurat co zahlasila ze jej maly upozornujem 10 mesacny do neho kopal tak ho dolamal a dotrhal.skoro som odpadla.to sme akurat odchadzali na slovensko a chcela som si ho sem doviest.nezmohla sa ani na posrate prepac.tak som to potom uz zo slovenska riesila cez segru a nakoniec povedala ze mi kupi novy ze ho nasla na nete za 50e.ku tomu moj bol novinka a stal skoro 200e.no tak som suhlasila.a nakoniec aj tak nic.nedviha telefon ani neltvara segre dvere.za dobrotu na zebrotu. bola to naozaj skvela vec.odporucam !!!!
sorry za chyby uz skoro sppim....
@micicka neviem ako si na tom financne,no ja nem dobre 😠 a tak budem malu kupat tak,ako aj predchadzajuce deti:mam malu vanicku a tu som si vzdy polozila v kuchyni na stol,pripravila kozmetiku,podlozku+ uterak,oblecenie...proste vsetko,aby som od deti nemusela odist a hotovo.Ta vanicka ma aj ,,stopel,, takze vyliat do vedra vodu bola malina...Neskor,ked uz boli vatsi[cca 8m.]supla som ich do velkej vane.
@karap obdobne som kupavala malu aj ja...a tiez uz ked vedela pevne sediet, sla do vane..len s tym rozdielom, ze my nemame velku vanu, ale len sprchovy kut...
@lenka1108 no ci pana, tak to je ozaj za dobrotu na zobrotu..myslim, ze uz od nej nic neziskas...ono to tak byva, ty si to setris vazis a nahodou to raz niekomu pozicias a vrati sa ti to/teda ak sa ti to vrati vobec/ znicene...peniaze za to necakaj, "ved to uz bolo pouzivane"... ja som tiez takto parkrat doplatila na svoje dobre srdce, ze som v dobrej voli pozicala,alebo dala, alebo ked bolo niekam ist taxi zadara a ked som ja potrebovala,ani pohar vody...cosi...
Ahojte kočky,tak my sme včera boli na nákupoch v Poľsku,zamerali sme sa hlavne na ten spomínaný obchod BabyBoo a poviem vám,že sme tam nakúpili nenormálne veľa!Tak ako som počula,naozaj to všetko vyšlo veľmi lacno-pre príklad-sestra si kupovala aj detskú pestúnku za 30 eur, kupovali sme sadu do postieľky 5-dielnu za 50 eur, vaničku /veľkú/ za 3 eurá!!! NAkúpili sme aj fľašky,odsávačky,tampóny do podpiry,cumlíky, vecičky na oblečenie,prebalovaciu podložku,ponožky,vecičky na kúpanie-naozaj sme prišli takmer s plnou výbavičkou a v tom obchode sme nechali cca 180 eur. Keďže sme nakupovali dve tehuľky ledva sme sa do kufra oktávky pomestili. Ešte sme na trhu pokúpili drobnosti-sestra si tam kúpila zavinovačku za 5 eur...čo sa týka kočíkov v BabyBoo niektoré boli oveľa lacnejšie ako u nás,ale niektoré veľmi nie.Ale my sme už kočík neriešili 😉 Chceme tam ísť ešte raz,nakoľko veľa teplých vecičiek ešte nemali a my sme chceli najmä overalíky teplé,kúpili sme však jeden suprový do autosedačky!Pofotím,uvidíte 😉
@adikad Ahoj, v tom BabyBoo majú celé jedno poschodie len kočíky a postieľky-výber nenormálny...a niektoré kočíky sú ozaj v perfektnej cene.My sme tame kúpili len adaptéry na autosedačku,lebo to sme nemali v cene kočíka.Áno,kočík už máme a vyšiel nás lacnejšie tu cez net ako v Poľsku,bola akcia.
@lianka7 super, diky za info 😉 aj my rozmyšlame tam isť, aj keď som rozmyšlala, že keď zratam cestu a všetko že či sa to oplati, ale ako čitam tak určite 😉
@dominika_sk No od nas je to do Targu 70 km a pokupili sme aj so sestrou,kedze ona ma termin porodu dva dni po mne 🙂 takze nam sa ozaj vyplatilo!
@adikad Casualplay tam majú a dosť veľký výber, my sme si vybrali X-lander 2010
@lianka7 my to mame 130 km, ale keďže priatel ma taku robotu, že denno-denne jazdi po celom slovensku a často s nim chodievam, taketo trasy beriem ako niekto 20km 😉 si ma teda navnadila, už sa neviem dočkať 😠 a postielky si nahodou nepozerala?myslim ceny.
@dominika_sk Tak to ti verím,ani 120 km nie je také strašné 😉 Postieľky stáli od 50-90 eur.Od úplne najjednoduchších,po vyrezávané,farebné.
no určite pojdem kuknuť 😀
Baby mám dilemu... švagriná chce aby som jej išla o mesiac krstiť malého... ja nemám žiadny problém, ale veľa ľudí mi hovorí, že tehotná by nemala isť do kostola krstiť iné dieťa.... že to nie je dobré.... možno je to len povera... neviem čo mám robiť lebo švagriná sa už aj urazila... a neviem prečo nechce počkať dva mesiace pokým porodím...
ahojte babeny...myslite ze sa hodi fialova farba do postielky aj pre chlapca?este nevieme co to bude a spalnu sme riesili do fialova...tak nech to ladi
@22nikuska ja mam konkretne tuto: http://www.e-baby.sk/product/mega-sada-do-posti... ale maju z nej (alebo inych vo fialovej) aj menej pocetne sady 🙂
Pripajam foto zavinovacky, aby si mala predstavu o realnej farbe 😉
@erikatwix takto to bude vyzerat. Nancy je s detmi stale, ked boli baby male, mohli ju aj tahat za kozu, usi a tak... Ale vzdy len dovtedy, kym ju to nebolelo. Ked lezi v pelechu, tak ju nemozu vyrusovat, aby sa vyspala. Vzdy som im to vysvetlovala a napominala ked jej robili zle. Ona je 100% pes ku detom. A Domka mi vzdy vylievala misku s vodou, hadam aj 100 krat, ale nakoniec sa to odnaucila. a granule do vody davala. Teraz maju baby super vztah ku zvieratam, starsia mi chyti od pavukov, cervy, husenice vsetko az po hady 🙂
ahoj kočky.
videli ste niekde sady do postieľky aj bez baldachýnu?
dievcata,viem ze je este skoro,no...Chcem sa spytat svagrinej,ci mi pojde za krstnu malinkej a kedze aj ona je tehotna [10tyzdnov za mnou]bolo by fajn krstit spolu.Hostina by nas vysla lacnejsie a aj rodina by sa zisla 1x miesto 2....No,kedze ja rodim v polovici novembra a svagrina az koncom januara,neviem ci to nebude neskoro.Viem,ze ona nebude chciet krstit uplne malicke babo[aj prvu krstili az 2 mesacnu,ked uz bola ,,vypiplana,,],no to bude mat moja Simka uz 5mesiacov 😖 nechcem ju mat tak dlho nepokrstenu....No,neviem ako to vyriesime.Musim sa poradit zo svagrinou[este som sa jej ani nepytala,ci by bola ochotna mi ist]
@micicka ja som kupila tu na bazare peknu sadu do postielky:hniezdo+navlecky+plachta za 25eur.ta holka mi pribalila zadarmo aj paplonik 🙂
baby, podporte ma,aj vam sa to stava?tyždeň je všetko ok, maly v brušku vyvadza ako blazon, kope ma do mechura,kope po celom bruchu, niekedy až tak, že to citim v konečniku a potom zrazu na dva dni pride taky utlm, že som cely čas v strachu. kope ovela menej a slabšie, ani necestuje z jednej strany na druhu a najhoršie je, že ja ho vobec nemožem zobudiť, ke´d sa moc bojim. nezabera ani sa najesť, ani sladke, ani lahnuť si na chrbat a štuchnuť si do bruška...nič.vobec sa nezobudi. potom zase začne sam od seba kopať.može to byť to, že je inak otočeny, že dva dni može byť v takej polohe že ho citim menej, alebo myslite že sa mu striedaju intervaly kedy je viac aktivny alebo menej?už sa mi to stalo asi trikrat, že mal taketo dva, tri dni, že bol menej aktivny,ale myslim že ma každa pochopite že sa bojim.stava sa to aj vam?prešla som tu cele forum o kopkani a veruu som sa aj zasmiala, tak som to tu musela skopirovať.jedna žena pisala to čo ja, že niekedy kope menej a toto urobil jej manžel :prečo sa to v kuse nemrví, aby sme boli spokojné? Mňa dnes ráno manžel na posteli upokojil názornou ukážkou (dobre sme sa zasmiali ) ukazoval mi, že či si viem predstaviť, že by som mala celý deň robiť toto: a začal kopať, rozhadzovať rukami, otáčať sa vraj, aby bola maminka kľudná tak reku nie 😀

@lenica81 no kutrala som po tej stranke teraz kus a nasla som toto: http://eskrina.sk/nosice-ergo/2248-nosic-ergo-b... ... takto vyzera aj ten nas batoh,len my mame vpredu este jeden zips na vlozku a kapucnu.. ale kedze som to vyuzivala len doma, nepouzila som to... niekde najdem stare foto a poslem ti ho...ak najdem a nezabudenm na to, ako to v poslednom case so mnou je furt.. 😉