Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@medulienka75 aj ja som si ho kupila..takze ti vysiel? juj, tak to som zvedava aj ja..a kedy si ho pouzila? dam ti potom vediet, ako som dopadla...
@harper dakujem za odpoved, ako tak pozeram, tak asi fakt vsetky tehu su ine...nevymenime? 😀
teraz ma napadlo...pre malu mam pripravene uz skoro vsetko,chyba mi uz len kozmetika a balik plienok.No co ja?Viem,ze do porodu je este daleko,no co nevidiet je to tu a ja nemam nic do porodnice.Musim si kupit aspon 2 nocne kosele so zapinanim vpredu,podlozky do postele[nemam sajnu co to stoji?]nejake superabsorcne vlozky,tampony do podprsenky.... 😖
A dufam,ze pobyt v porodnici prezijem v pohode a budem si uzivat len malinku....Pretoze ked som bola v porodnici so synom,cely pobyt som plakala za dcerkou 😒 Sibalo mi tera riadne 😠
baby kúpili ste aj stojan na vaničku? alebo ako to budete riešiť? mne sa zdá najvhodnejší taký držiak, čo sa dá položiť na veľkú vaňu. ale takých som nenašla veľa...
@micicka tato nasa je dobra v tom, ze ak si to pozerala tak jeden bok sa da dat dolu a da sa to takou spojovacou doskou pripojit k nasej posteli, a tak v noci ked bude chciet babatko papat, tak nemusim vstavat z postele ale len si ho trosku prisuniem k sebe a je to, a to prisunutie ma nepreberie tolko ako keby som vstala z postele, nakojila potom sa zase postavila a dala babo nazad do postielky. 😎
@karap ja som zatial kupila len jedny ruzove dupacky - vybrala Anetka, a jedny plienky mali minule v akcii, je ich tam tusim 108 a su od 3 - 6 kg. boli za 15e. Nocnu koselu uz mam tiez jednu kupenu, po prvom porode som pouzivala tusim vlozky lydie, to mi odporucali tak ak ich este vyrabaju tak asi nakupim zase tie. tie podlozky nie su velmi drahe, a ja som ich potom este dlho vyuzivala pri malej, ze som jej to davala pod plachtu aby sa mi neprecurala az na matrac, keby nahodou. A ani tampony do podprsenky este nemam. ale zatial ich nepotrebujem. 🙂
@dadak
pockala som do ukonceneho 10 tyzdna a sup ho na to 😎 .A ukazala sa mi jansa ruzova farba 🙂 .Tak sme boli happy.
Tak dufam, ze ti vyjde to po com tuzis 😵 .Daj mi potom vediet
@erikatwix, podla mna uvidite sami, ako sa vas psik s babatkom spolu zohraju 😉.
Kazdy pes alebo domaci milacik je iny a ked sa mu budete nadalej dost venovat, tak si myslim, ze ziarlit nebude mat dovod.
My mame doma macky a tie len z daleka sledovali, co sa noveho clena rodiny mame 😉. Psov mame tiez, ale ti ziju vonku, to je ine.
to mi príde ako veľká výhoda, že sa netreba zohýňať. len neviem či voľnestojací stojan, alebo taký držiak na vaňu a na ten sa položí vanička - čiže by to bolo v tej istej výške.
ten voľnestojací mi príde taký nebezpečnejší, ale netuším prečo 😕
mne kamoska poradila nech si spravim tento test 🙂
este som neskusala 🙂 ale strasne chcem vediet co cakame, ci mozem niake dievcenske veci chystat, lebo po synovi mam chalanskych velaaaaaa 😉
@erikatwix mi mame yorksira, doteraz bola dominantna a stale nechape, ze kto je v domacnosti panom (moj syn) a ked zisti , ze je tu dalsi drobcek, asi spacha samovrazdu 😀 ked bol babo, chodila ho len onuchavat, aj si k nemu lahla v posteli.... ked sa zacal tmelit a plazit, usla pred nim na sedacku ci postel a teraz ked ju nahana len vrci 🙂 ale vie , ze nesmie nic urobit, ona sa ho len boji lebo je este take nemehlo a ona je malinka.... ale niekedy ich pristihnem ako sa maznaju.... hadze jej lopticku.... no napr dnes, ho rafla (akoze) bo jedol a povokoval, ze akoze jej ide dat a potom hned , ze nie nono.... a toto je robil, tak ho schmatla za prst 😀 Jedine co mna stve, ze ked nestihnem odlozit jej misku s granulami hned je v nej, najvacsie lakadlo od malilinka, aj sme kvalitnejsie zacali kupovat, lebo naozaj sa to nie vzdy da ustrazit a chutia mu strase moc 😀
@micicka ja som pri malom mala vanicku vo velkej vani, nebolo to az take hrozne sa zohybat, ved je to v celku rychlovaka, nekupes tam babo pol hodinu.... neskor tam mal taku podlozku a lezal a nakoniec sedel.... pouzivala som ju dost dlho a potom uz velku vanu, no moc tam spekuloval, tak teraz sprchujeme a vana len vynimocne 🙂
My sme kupali maleho kazdy den a dlho, pretoze to bola snad jedina aktivita, pri ktorej neplakal 🙂 a tak to nezohybanie sa sme ocenili 😎
@lenica81 ahoj diky moc a preco prekalibrovat ? to kvoli comu ? nejake baebnky to pnukaju tu na bazariku za 40€ tak neviem ci je to ok cena .
@luseta2000 preto prekalibrovať aby ti signalizoval keby dieťatko prestalo dýchať, lebo by to mohlo skreslovať, teda aspoň aj ja som tak počula, tiež nad monitorom uvažujem ale môj manžel to razantne odmieta, nechce totiž aby už malá bola od narodenia vystavená žiareniam, takýto bol aj pri synovi, vysielačku mi dovolil kúpiť až ked mal syn 2apol roka aj to len preto že sme išli na svadbu a malého som potom dali spať na hotelovú izbu, ale ani som ju skôr nepotrebovala, lebo som bola stále pri ňom
@luseta2000 ozaj a nebála si sa ísť na tú dovolenku, mala si nejaké problémy nie? my sme mali odchádzať zajtra ale nakoniec nejdeme, nechceme riskovať, lebo ma už týždeň dosť bolia kríže a malá mi tlačí na krčok, tak mi to doki neodporúčal a priznám sa že aj tak by som z tej dovolenky nič nemala lebo by som bola ako na ihlách zakaždým keby ma niekde pichlo
@micicka ja som kupila taketo niečo aj , keď 1x som sa ohýbala ale to už nechcem , lebo ma boleli kríže.páčili sa mi aj iné , ale zase som pozerala na cenu stačí toto
@kaia
@luppita
@marvis
@stellamiapiccola babulky ďakujem za vaše postrehy a skúsenosti. uvidím, čo si nakoniec zaobstarám, zatiaľ som len vo fáze úvah 😀 ale máme malú kúpeľňu, takže potrebujeme určite niečo, čo sa dá zložiť a schovať.
@erikatwix ahoj erika..ja som odjakziva mala psika.. predtym sme mali takeho najdusika, ktory neznasal deti, asi ho tyrali decka na ulici, kym som ho nevzala k sebe a s mojou prvorodenou sa znasal celkom dobre, kym mu raz nepreplo a z nicoho nic doslova do nej skocil 😢 ked mala bianka 8,5 mesiaca..mala si stvornozila po byte a ja som stala vo vchodovych dverach aj so psom. on sa zrazu zvrtol a chnap..nastastie sa nic nestalo, ale musela som ho dat prec, lebo drahy zavelil bud on alebo pes.. ale chodime ho dodnes navstevovat, pamata si na mna aj bianku a odvtedy ani krivo nepozrel na nu..k inym detom pristup odvtedy nema... /pre istotu a pokoj v dusi majitela aj mna/ a ked mala bianka 2,5 roka doniesli sme si domov bradacika z utulku, tetraz fenku, mala 8tyzdnov a znasaju sa skvele.. podla mna je to o povahe psika.kamoska ma pri malom dietati pitbula a je vsetko ok a druha ma yorkieho a neznesie krpca.. mala by si skusat ako tvoj hafik znasa deticky 😉

@erikatwix ja nemám takúto skúsenosť. ale z počutia - havko môže žiarliť.
my sme mali doma labradora - ževraj miluje detičky, ale až od 4 rokov. museli sme dávať pozor na neter, lebo pokiaľ bola nižšia od neho, bol schponý ju chňapnúť. akonáhle dosiahla jeho výšku bolo všetko v úplnom poriadku.
ale nemali sme ho od narodenia, tak nevieme, čo si zažil.