Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
mám skor pocit že zo základu, ale niesom si istá...možem ti to zistit, no neviem či je tu dnes kolegynka čoi to má na starosti.....pýtala som sa jej ohladom dovolenky, ci si ju musim vybrat teraz alebo nie, povedala, že ju možem vybrať aj po materskej, nic mi neprepadne a nic sa nemeni .... ale skusim to pozistovat ako to je presne 🙂
baby boli ste alebo chystate sa v BA na 3D, 4D ult. ? chcela by som poradiť kam ísť a ako na tom asi cenovo stojíme v BA 😀
krasne ranko prajem 🙂
@denis006 ja si napr. cerpan dovolenku teraz pred materskou, lebo neviem, ci sa sem potom vratim a teraz mi to dobre padne 🙂 inak ti dovolenka urcite neprepadne a zamestnavatel ta nemoze nutit. Ale podla mna je pre teba vyhodnejsie si zobrat dovolenku, tym padom sa ti aj zvysi prijem v tom mesiaci - namiesto nemocenskej dostanes normalny plat 😉
a dovolenka sa rata podla odpracovanych dni v danom roku, ale prave to chcu v tom novom zakonniku prace zmenit. A neviem co myslis zakladom alebo priemerom... 😒
@blackrose dík za info...práve to neviem, že keď som teraz na Pn a budem následne čerpať dovču z čoho sa počíta....ak z príjmu, tak by to bolo fajn i keď som včera podpisovala dodatok o zvýšení platu platný od 1.7. Bude to mať vplyv už na výpočet nároku na dovolenku? Asi nie..to len ak by som ju bbrala po návrate z materskej alebo z rodičovskej...
@denis006, zamestnavatel od Teba nemoze chciet, aby si si ukoncila PN a cerpala dovolenku. Je to na Tebe a Tvojom lekarovi, kedy Ti ukonci PN a potom mozes bud nastupit do prace alebo cerpat dovolenku 😉.
Dovolenka Ti neprepadne, zvycajne si ju baby cerpaju po ukonceni riadnej materskej a pred nastupom na rodicovsku. Suma je priemer za posledne 3 mesiace (kedy si pracovala - myslim). Ale zalezi na Tebe, ak potrebujes peniaze teraz, tak si ju vycerpaj teraz 🙂
krasny dnik baby 😎 vcera ma napadla taka vec, potom sa mi s tym snivalo, este aj v noci som sa zobudila na to a rozmyslala som... v posledom case mame na slovensku strasne malo takych povodne slovenskych mien.. cim dalej tym viac su tie mena zahranicne... mozno je to tym, ze dnes je anny, ze som drahemu hovorila, ze treba ist jeho starej mamke na hrob, ja neviem, ale cim viac nad tym menom rozmyslam tym viac sa mi paci..anička..anka, aňa..paci sa mi..a ked som to porovnavala s menami, ktore mame vybrate...lea sa paci malej, nejako nepripusta zatial ine meno, ked sme sa s nou rozpravali o tom, ale zase drahy tvrdi..ked je to lea, je to super, ale ako zjemnit to meno? leuška?divne, lejka?to je ako psovi...a plus teraz sa k nam pristahovali novi do cinziaku,maju male babo a je lea.. a viki...pekne, ale malej sa nepaci...nechce viki, nevieme preco.. ked sa dnes brati bianka domov, porozpravame sa s nou o tom.. ale asi to zmenime na anicku, co poviete?
Ahojte baby, ako sa dnes mate?
My sa mame celkom fajn, az na to, ze sa citim strasne velka, ako kosatka, ide ma z tohoto pocitu porazit...zacinam byt nemotorna, pripadam si strasne tucna (akoze nemam na mysli brusko), ale stehna a zadok, strasne...ja som v tych partiach nikdy chuda nebola, ale teraz si naozaj pripadam ako bomba...len silne dufam, ze po porode zhodim 😠
@stefie anička je krásne meno, moje dve byv.spoluziacky porodili pred mesiacom, maju dcerky - jedna je Anička a druha Barborka 🙂 , dalsia spoluziacka ma Sáru, potom Julianku...všetko krásne mená 🙂
babulky neviete mi niektorá poradiť dobrý recept na rybaciu pomazánku ? 🙂
@stefie ja by som chcela miesto Isabellky Lenku, ale manžel si postavil hlavu... takže nechce ustupiť, tak si zvykam na Izzynku...
My máme plno Aničiek- je to pekne meno... 🙂
Ja som dnes bola u urologa, pretože mam nejaku infekciu, vcera ma poslala lekárka z poradne, lebo som mala pozitivnu bielkovinu v moči. Tak mam asi nejaku infekciu vo štvrtok budu vysledky. Strasne ma poboilievaju kríže na pravej strane, a kedže som mala predtým koliky, tak ma teda nepotešili bolesti chrbta... 😠 aspon v tehu by ma to mohlo obísť. zatial to vyzera nadejne, lebo nemam zdurenu obličku... takže fakt asi infekcia...
@lianka7 ako sa máš? chystás sa na cvičenia?
@lenka1108 vasimi foto si mi dokazala, ze som sa velmi mylila ohladom 3D foto (4D) a krasny je tvoj syn, naozaj, super foto, uz sa neviem dockat stvrtka, dufam, ze aj ja take pekne mat budem 🙂
@eviiinka kamoska bola tu http://www.novedieta.sk/ GYN FIN.... 3D tam stoji 65eur.... bola spokojna, ja som tam volala vcera a dali mi termin az o 3 tyz, tak som to zrusila a ideme do Hlohovca (urobime si vyletik), tam to stoji 45e (aj na konikovi pisu baby len v superlativoch na ten hlohovec a Dr co tam robi) + volala som vcera a dali mi termin hned na stvrtok 😲 tak sa neviem dockat 🙂
@karap @ harper dakujme baby lebo zavinam mat n ejkae nervy 🙂 ze nic neviem a nic nemam
@karap vidis to ma nenapadlo 😀
@denis006 Ahoj ak si nevycerpas dovoelnku pred NASTUPOM NA matersku tak ta ti bude preplatena po dohode so zamestnavatelom, urcite sa ti viac oplati vycerpat si dovolenku ako mat PN. za dovolenku mas viac penazi.ja by som si ju vycerpala, aj teraz si cerpam vsetko co mozem mat na dovolenku ma omnoho vyssiu vyplatu
@trinka dufam, ze to nebude nic vazne, ja som mala nieco podobne nedavno, strasne bolesti, akoby v krizoch, ale len na jednej strane.... ani postavit som sa nemohla, ani lezat ani nic, bolesti priserne.... zistili mi niaky zapal a aj atb mi dali a tie zabrali supersky, odvtedy som OK,klop klop klop 🙂 skore uzdravenie 🙂
@denis006 a este som ti zabudla napisat ze som sa bavila s nasimi babami na ekonomickom a tie mi povedali ze ak si ju nevycerpas PRED nastupom na matersku tak zamestnavatel ti ju nemusi podla zakona drzat az do nastupu po materskej (3 roky) ti nikdo nebude drzat dovolenku, Zamerstnavatel ti moze po dohode drzta dovoelnku do marca 2012 a potom ti prepada a ani ti ju nepreplati .

kočky potrebujem poradiť. Od 6tt som na PN. Na materskú ma lekár vypíše okolo 27. sept., čo je 8 t pred termínom pôrodu. Mám dovolenku ešte nečerpanú. Zamestnávateľ trvá na tom aby som ukončila PN a vybrala si dovolenku pred nástupom na materskú...Oplatí sa mi viac teraz čerpať dovolenku alebo pred návratom z materskej do práce? Nechcem prísť o euráče. 😀