Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@dominka757 Presne moč sa predsa kontroluje na každej poradni.....
@micicka naposledy som bola 8. 7. a potom som bola 18. 7. na tom ,, 3D ultrazvuku,, ... uvidime ako dopadnem 😕
@lianka7 mne ho vazne len raz kontrolovali... a to bolo tusim na minulej poradni prvykrat...
@dominka757 tak to skoro ako ja, posledná poradňa 19.7., najbližšia 11.8., medzitým som mala to 3D sono, ale to som si vybavila inde, môj doki také nerobí.
no nič zlatko, nenervač sa, a verím, že tvoj doki nič nepodcení! držím palčeky, nech už strúha dobrotu! 😉
babulky idem od vás dnes. majte sa pekne a užívajte si drobcov, zakiaľ ako tak poslúchajú 😀
@dominka757 @lianka7 babenky ja chodím do poradni každý druhý týždeň... sa mi to zdá až prehnané... musím nosiť moč, zmerajú mi tlak a musím sa odvážiť... doki ma pravidelne skontroluje od spodu či sa neotváram, spraví sono a premeria malého... popýta sa či je niečo nové... a takto to prebieha každý druhý týžden...
@kaia to ano... švagriná chodila posledný mesiac každý týždeň 🙂 mne už teraz stačí ked sa musím trepať každý druhý a v takomto počasí... ale potešil ma s tým, že ma objednáva na také dni ked nie je tehotenská poradňa 😀 ... "že v tedy má samé tehotné a musela by som dlho čakať".... ako keby som ja nebola tehotná 😀 😀 😀
@majoslava no,ja si nemyslim,ze je to normalne v tomto stadiu. to mam este tri mesiace trpiet? urcite je na to aspon nejake cvicenie,alebo nieco. ja som dnes ledva dosla domov,je uplne jedno,ci stojim,sedim,chodim,boli a boli. plus ma bolia aj panvove svaly,tak chodim ako kacica. ved to je este moc skorooo.
@sonicka07 ahoj aj mna strasne boli chrbat,ale skor v tej krizovej casti..a to mi kazdy hovori ze nemam velke brusko,pribrala som zatial len 3 kg.. vobec tak si to vysvetlujem ze ma maly tlaci skor do krizovej casti a tym padom sa nevyduva smerom dopredu do bruska..🙂
ale bola som teraz na takom cviceni pre tehotne a fakt sa mi strasne ulavilo,aj ked by to chcelo pravidelnost..kupim si asi fit liptu aj domov a ked odkukam vsetky cviky budem cvicit aj doma..tak skus ci u vas v okoli nerobia nieco take..
@sonicka07 aj ja si myslím že je to skoro... ale povedal mi len toľko že musím vydržať a stále ma kontroluje či sa neotváram... ked som bola v nemocnici tak mi povedali že mám uzku panvu a som nizka (160cm) tak sa mi panva rozťahuje tak preto mám bolesti...
vytiahla som fit loptu a aspoň pri PC nej sedím...
@lerenard dikes,dobry napad. loptu mam doma,aj nafuknutu,len neviem na tom cviky. to som si kupila na prvy porod,nakoniec som ju ani nepouzila...mozno najdem nieco na nete. dikes
ale inak to ma nenapadlo,ze babo moze byt otocene smerom do krizov a tlaci. asi to tak bude. ale mne sa vyduva riadne brucho aj dopredu... 😝
ooooooo 😵 ja mam take krasne videa ako krpec blazni v brušku, ale nie všetko 😠 vždy keď som stlačila nahravať, alebo pokračovať, posobilo to naňho ako ukludnenie, ale aj tak som rada 😉
@sonicka07 našla som niečo http://www.femibion.sk/index.php?pid=cvicenie
@sonicka07 ono ani nie vsetky cviky suvisia s tou loptou len ide o to ze sa ti na nej lepsie sedi,lebo sa rozlozi vaha..mozno by pomohlo len pred pc na nej sediet ako vravi majka.. a tie cviky,su to skor take dychacky a uvolnovanie chrbta ale no fakt mi to pomohlo a to som tam bola len raz..
a teba uz boli chrbat asi z tej vahy🙂 ja si tu len u seba neviem vysvetlit ze ved este ziadnu vahu nenosim🙂
uz sa tiez hrozim, ze ak to takto bude dalsie tri mesiace, amen tma,cakala som to tiez az tak ku koncu..🙂
@majoslava no ved toto,aj ja by som sa asi🙂 preto chcem na tomto cviceni nieco odkukat a potom mozem aj sama doma cvicit..nerobia u vas nieco? alebo na predporodnej priprave by podla mna tiez mali ukazat take zakladne cviky..
co mam inak taku knizku o tehotenstve, su tam popisane nejake cviky,ale to na posilnenie panvoveho dna,na chrbat ani nie..
ahojte baby. neviete preco mi nejde v nastaveniach ta kolonka kde sa meni tehotenstvo a podobne? napise mi to ze neexistuje ked na to kliknem.chcela som tam zmenit meno lebo dnes sme sa definitivne rozhodli pre meno Benjamin Liam. 🙂
manzel furt pistal ze chce Benjamina a mne sa z tych "normalnych" mien pacil akurat Liam tak sme sa dohli takto.
poprosim zapisat aj do tabulky. 😉 😉 😉
@majoslava A nechodis nahodou do rizikovej poradne,ked jazdy druhy tyzden?
@dominka757 Samozrejme vysestrenie v kazdej poradni by malo byt meranie tlaku,vahy a kontrola moču-to je základ...a na to mas narok!!!!To predsa poistovna pri kazdej poradni preplaca!Ja som si v Unione zriadila ucet na nete,kde si sledujem,ake ukony mi lekari zapisuju a co poistovna preplaca-pekne tam vidim kazdy pohyv,kazde vysetrenie u lekara a aspon viem,ze si tam neuctuju nieco,co mi ani nerobili...
@luseta2000 co si to tie cvičenia tak to neviem, je to predporodná príprava, musis mat vymený lístok od Dr. potom je to zadarmo, ak som to správne pochopila, ale to ti určite tvoj Dr. da....sestrička mi hovorila, že na Antolskej to začína okolo 30 tt, 12.8. mam poradnu, povei mi to presne 🙂 no super, by sme tam mohli ist spolu 🙂 ja chcem ist este vyskusat cvicenia do Ružinova, tam sa plati 5 € za cvicenie ...
od dnes 100 ♥ 🙂))))
no dneska by mi ml prisť kočik, som zvedava 😠

@dominka757 😠 to je chumajko, ja moč nosím na každú poradňu a vždy skontroluje sestrička, či je všetko ok! kedy si bola naposledy na poradni?