Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
Mne tvrdlo brusko pri prvom vzdy, ked som vela chodila. Lenze ja som v tom case nevedela, ze ide o "tvrdnutie" a tak som nebrala ani magnezium 😒. Nastastie teraz sa drzim zatial bez problemov, tak duuuufam, ze to takto pojde aj dalej 😉
@dominika_sk aky kočík ste objednávali???
@blackrose ..aj mne tvrdne brusko, je to hlavne nadránom, ked este lezim v posteli...beriem magne B6
ja neberiem magnezium ani ziadne vitaminy, podla mna su to len zbytocne reklamne tahy...no brusko mi tiez tvrdne, ked chodim a tiez nad ranom, moja dr. mi na to nepovedala nic, ked je to iba chvilu tak je to v poriadku...ale zacala ma boliet poriadne chrbtica, boli v sede v lahu pri chodzi, tak sa snazim cvicit natahovacie cviky na fitlopte, na chrbte spim na rovnom matraci bez vankusov a myslim, ze uz druhy den to pomaha... 😉
@eviiinka tak sa jeje spytat hnerd ako budem mat poradnu a poprosim ju o vymenny listok, to by sme sa dohodli to by bolo fajn 🙂 do ruzinova ? moja kamoska tam chodila ale nebola nadsena ale to bolo 2 roky dozadu tak sa to mozno teraz zmenilo. ved povies.
@luseta2000 super, tak sa jej opýtaj a pozistujeme ako to je presne a možme sa dohodnuť 🙂 to v Ružinove našla jedna kamoška odtialto, len zatial nam to nevyšlo a neboli sme tam ...
@lolllka Magnezium nie je reklamny tah je to liek kroty sa dlhe roky uziva pri krcoch a vazne pomaha, men ho predpisala lejkarka kvoli tvrdnutiu abysa mi skludnila maternica, mama nizsie krcok ako by som mala mat tak pre istotu. urcite by som to nepodcenovala.Ja este beriem od 4 mesiaca femibion a je to fajn.Inka som nikdy ziadne vitaminy nebrala a ani si ich nekupoval ale teraz v tehotenstve sa vazne snazim spravit to naj pre seba.
@eviiinka tak uvidite , ozja ja som si myslela ze sme uz v 7 mesiaci ale mama taku knihu a tam je ze sme iba v 6 mesiaci lebo ten je od 23-27 tt a a 7 m od 28-32TT tak som z hoto trochu jelen 😉 Ozja a budes si platit lekara na Antolskej? ja si nechcem zaplatit aj moja Gyn mi povedal ze jet o hlupost a ona ich tam vsetkych pozna, len si musim najst niekoho ku komu budem potom chodit na poradnu. nevies odkedy to je? od 30tt alebo neskor? a chces aj epi?
boze pisem rychlo a ako hotentot a plno preklepov 😎
@luseta2000 7 m je až od 28 ? to som nevedela, už to mám poriadne popletené 😒 ja si nechcem zazmluvniť lekára, počula som že su tam všetci dobrý, tak je to asi zbytočné, tak ako ti hovorila tvoja Dr. 🙂 neviem ako to je, myslim si že posledný mesiac sa chodí do poradne tam kde budeš rodiť, ale ako sa to vybavuje tak to teda neruším 😒 musim sa opýtať sestričky v poradni nech vieme ako to chodí 🙂 neviem či chcem epi, ak ti mám povedať prvadu, tak som nad tým ešte nerozmýšlala...ty ?
este k tej epi, bola som sa pozriet s muzom na antolskej v porodnici a celkom sa mi to pacilo a povedali mi ze pokial chcem epi musime ist na pripravu, je to kazdu stredu myslim od 14.00 tej v nemocnici, niekde na prizemi, mam doma niekde ten papier... a celkom sa mi pacil aj ten nadstandardny box 🙂
@luseta2000 nič si z toho nerob, aj ja 😅
@eviiinka no ja som sa pytala na tu poradnu a povedala mi ze cca od 30-32 tt si musim najst gyn v nemocnici kde chces rodit, Najdes si na nete kedy maju poradne a sadnes si do cakarne s listkom alebo nejakym papierom od tvojej lekarky a cakas kym ta nezobere 😀 takze na antolskej aj 2 hodiny ..a potom uz chodis k menu do poradne
@luseta2000, cela epi priprava v stredu o 14.00 hod trva cca 15 min aj s otazkami buducich mamiciek 🙂. Oboznamia vas o tom, ako sa to aplikuje, co pozitivne to prinasa a ake su rizika. Podpisete papier o tom, ze ste boli informovane a to je vsetko. Este je potrebne epi predtym uhradit a mat krvne vysledky nie starsie ako 2 alebo 3 tyzdne (to si nepamatam).
Ja mam s Antolskou fajn skusenost, rodila som tam prveho syna, dokonca odporucam aj ten nadstandart box 🙂. Ked som rodila ja, tak vsetky ostatne boxy boli obsadene, tento je dobry v tom, ze mate uplne sukromie, oplati sa 😉
@kaia super a na tu epi mozem ist hocikedy? aj 2 tyzdne pred porosom aj 2mesiace? a to si mam tak dlho dopredu platit? a tie vysledky krvi mi urobi moja gyn?
@luseta2000 aha, tak takto to je ... dakujem, to som vobec netušila ako to chodí .... no fasa, na Antolskej mas pravdu že si posedíme dosť dlhý čas 😒 no čo už.....jaaaj neznášam nemocnice a čakárne 😠 ale tak zvládneme too 🙂 a davas si espi. ? nezabudni sa popýtať aj ty v poradni, na tu predporodnu pripravu aby ti dali listok 🙂
skoda ze na Kramaroch nie je nadstandard box ☹ celkom sa mi to paci, ani nie tak kvoli tomu, ze ja by som mala sukromie, ale ze by som nepocula vykriky a stonanie inej rodicky...
ahojteeeeeee @micicka ja som dostala kufríkaj 1x aj teraz , ale teraz som sa pýtala kedy ho dostanem tak mi ho friiiško objednali 😀
@luseta2000, na pripravu sa zvycajne chodi v obdobi, kedy uz chodis do poradne do nemocnice. Ja som bola v nejakom 37 tyzdni. Co sa tyka uhrady, tak to je tiez jedno, ak epi nevyuzijes, tak Ti peniaze vratia, ale musis ju mat vopred zaplatenu, aby Ti ju pichli 🙂. Ja som pocas toho pichania este musela ukazat potvrdenie o zaplateni 😝.
Krvne testy Ti uz robi lekar na Antolskej, ku ktoremu chodis do poradne. Vacsinou chodis k tomu, ktoreho si chces zazmluvnit alebo ak si nechces zazmluvnit nikoho, tak ides do tej cakarne, do ktorej chces 🙂.
Lekar Ti vezme krv, posle Ta opat na EKG a to je myslim vsetko. Chodis tam potom kazdy tyzden. S tym cakanim je to na dlhsie, je tam vacsinou vela bab 😉
@eviiinka jasne ale ja ju mam az 25/8 ,
jaaaj, tak to ja ju mam 12.8. .... tak ja pozistujem ako to je presne 🙂 už si bola na tej glukoze ?
@kaia aha ja som na EKG este nebola a pytala som sa gyn a ta mi povedala ze ked budu potrebovat tak mi spravia pri porode 🙂 dikym moc za info , ta ako skusena vies toho viac ako my prvorodicky 😀
@eviiinka pozistuj🙂 bola a vsetko dobre len ma prvy krat tak pichla do prsta ze az sama sestricka nadskocila , smykla sa jeje ihla a ja som to dostala teda riadne hlboko, bolest strasna 😖 . doniesla som moc , vypila hnusny cukor a 2 hodiny cakala, skoro sa pocurala, a umrela od smadu a potom zasa moc, pich do prsta a vysledky mala moja lekarska do 3 dni , uplne v poriadku 🙂
tak super, teším sa že je všetko v poriadku 🙂 ja sa ebojím ani inekcie, ani tej hnusnej vody, ale toho že 2 hodniny nemožem ísť cikať :( ved ja sa zbláznim ....

ahojte kocky 🙂
mne teraz dva dni dost casto tvrdne brusko... 😒 aj som si zvysila magnezium, tak dufam, ze to uz prejde, ale najhorsie je, ze mi tvrdne ked som v klude a nie ked sa namaham... ☹