Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
ahojte kočky, vidím, že ste tu písali o nástupe na materskú. ja sa chcem opýtať na výšku materskej, keď som bola celý čas tehu na PN. Z čoho sa vypočítava materská - či z predchádzajúceho platu alebo z PN-ky?
ak by ste mi vedeli povedať, budem rada. ja tým odborným vysvetlivkám veru vôbec nerozumiem ☹
@micicka a terajšiu PN ti počítali z platu ( teda z jeho vymeriavacieho základu)? tak potom aj MD budeš mať z platu ..... ale teraz od 01.01.2011 je ešte aj čakacia lehota 90 dní ..... teda čo sa týka poberania týchto dávok....ale ak si predtým bola dlhšie zamestnaná, tak by to nemal byť žiaden problém
@veronika1417 ahoj Veronika, aj my mame 200l akvarko, moj manzel je fanatik do toho, preto nas islo porazit, ked sa nam stalo toto...cele sme ho vydezinfikovali, zatial sme napustili vodu+piesok a tie co nam prezili su zatial v mensom, kym bude mat voda vo velkom dobre parametre...no co uz...kupime novem aj ked "starych" nam je naozaj luto.... ☹
Ahojte baby, len teraz som Vas docitala... 😀 my dovolenkujeme s manzelom, tak sem ani nestiha chodit...sme rozlietani, stale niekde behame a dni nam idu....zajtra idem aj ja na "cukrovku", tak som zvedava, dufam, ze bude vsetko OK, potom Vam dam vediet...potom mam 18.8. poradnu a 31.8. mam sono, hadam nam uz potvrdia na 100% co cakame 😵
Dnes uz vyzera byt konecne krajsie, tak som zvedava, tento dazd je strasnyyyyy 😒 ale zase pre nas asi vzdy lepsie ako by bolo cele leto 40 stupnov, len lututjem tie deticky, co maju prazdniny 😖
Tak Vam zatial prajem pekny den 😵
@micicka Vymeriavací základ (hrubý príjem, z neho dostaneš 60% MATERSKÚ) by mal byt z minulého roka. Z tohto roka sa bude počítať len v prípade, že si min. rok nepracovala. Ale musela si byť zamestnaná a poistená (prípadne dobrovoľne pripoistená) min. 270 dní (za posledné 2 roky) pred skutočným dňom pôrodu, nie vypočítaným. (ak máš splnenú podmienku 270 dní tak PN nemá vplyv na VZ.) Aspoň tak vraveli v SP keď som sa bola pripoisťovať.
ahojte tehulky 🙂
@eviiinka tie nohavicky nepotrebujes, skor ich vacsina zakazuju, ale podla mna su prakticke a baby si ich len chvalia 🙂 a daju sa kupit hocikde, kde predavaju aj detske veci, uz som ich videla aj v e-shopoch aj v normalnych obchodoch...
@karap no asi by som si plienky nekupila 😖 to musi byt hrozny pocit a podla mna to nerobi dobre ani ranam, sa mozu zaparit... to naozaj skor tie nohavicky
@denis006 mozno je mala imunna voci kiahnam 🙂 mam kamosku, ktora do teraz nemala kiahne a to robila v skolke a kazdy rok sa tam vyskytli
ahojte,dnesny den nam pekne zacina 😒 pri rannom cesani dcerky som zistila,ze stratila jednu nausnicu.Neviem ci vcera na zahrade,ci dnes pri biti sa z bratom...Musim pozriet po celom dome,no velku sancu na najdenie nevydim.Tie nausnicky sme chceli dat Simonke a Kike kupit vatsie k narodeninam.Tak to vyzera,ze budeme musiet kupovat dvoje 😢 A peniaze nemame ani na jedny.Porazi ma.
Inak,ak mate cas a chut,pozrite do mojho fotoblogu,vcera vecer som si odfotila brucho,malo obrovske rozmery a dnes rano uplne male[vlastne nie male,ale nejak divne vypucene...]pozrite:
vcera tiez nic moc den. isla som pre maleho do skolky, bola tam umyta podlaha a som sa smykla 😒
tak dufam, ze dnesny bude krajsi. aj vam zelam krasny den
@micickatoto ma dosť metie:
Rozhodujúce obdobie zamestnanca:
u zamestnanca sa zavádza čakacia lehota 90 dní (ak nemocenské poistenie trvalo menej ako 90 dní, rozhodujúce obdobie bude celý prechádzajúci kalendárny rok; neprihliada sa na obdobie nemocenského poistenia, z ktorého si uplatňuje nárok) u povinne nemocensky poistenej samostatne zárobkovo činnej osoby a dobrovoľne nemocensky poistenej osoby zostáva rozhodujúce obdobie v zásade nezmenené. Denný vymeriavací základ
denný vymeriavací základ ani úhrn denných vymeriavacích základov na určenie výšky nemocenských dávok z viacerých nemocenských poistení nesmú byť v období od 1. januára 2011 do 31. decembra 2011 vyššie ako 36,7151 EUR.
Max. výška materskej je pre tento rok: 60% z 1116,75€= cca 670€
Ahojte babulky, tak my zajtra balime a odchadzame do Chorvatska. Dufam,ze vsetko bude oki a potom uz len chystat vsetko pre babatko 🙂. Inak babule pocula som, ze velkost babatka sa v tomto obdobi meria podla velkosti hlavicky. Ze kedze babo je vselijak stocene,ze tazko sa da cele odmerat. Poculi ste nieco o tom?
@luci66 peknu dovolenku prajem 🙂 a davaj na vas pozor a vela po ceste oddychujte, ponatahuj sa, poprechazdaj, aby si dlho nesedela 😉
@eviiinka toto som nasla na webe, tak podla toho mozes pripadne pytat aj v obchode 😉
http://www.docsimon.sk/tovar/chicco-mamma-donna...
http://www.webareal.sk/babyoblecenie/eshop/2-1-...
@eviiinka a neviem ci chodis do Brendonu - inak dobry obchod, maju tam vsetko a pekne prehladne vystavene
http://www.brendon.sk/Products/List/jednorázové...
kočky mám otázku ...neviem či hlupu alebo nie, ale tak predsa sa opýtam....mamičky čo už máte detičky, po porode je krvácanie aké?také silné ako menzes, či slabšie ? kolko asi trvá ? alebo to je u každej ženy individuálne ?
@eviiinka Brendon je skoro az na konci Race v BA
hmm... tak si daj www.brendon.sk a tam klikni na produkty a potom v lavom stlpci na Mamicka a potom na Jednorázové nohavičky a hygienické vložky
a to krvacanie je vraj individualne, na zaciatku silnejsie a potom to moze byt len ako spinenie... hovori sa, ze moze trvat to sestonedelie, ale kamoske to trvalo len cca 2 tyzdne

Tak aj ja pridávam fotku bruška 🙂 25.týždeň ,+6 kg , Obvod bruška: 87cm 🙂