Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@eviiinka Každá sme iná, každý pôrod je iný. Čo boli pri prvom nemusí platiť pri druhom pôrode. Dôležité je len aby bol drobec OK. Ty sa dokážeš dať do poriadku rýchlo. Nič iné Ti neostáva 🙂 🙂 🙂 Mnoho vecí proste len tak prejdeš a nebudeš nad tým dlho uvažovať. A ver tomu, že je jedno či budeš krvácať 2 dni či 2 týždne. Budeš sa snažiť všetko stihnúť a ešte si aj oddýchnuť, že ani nepostrehneš ako to ubehlo.
@mysti jaaaj verim Ti, clovek sa stara, pyple a potom?... mne sa to tiez parkrat stalo ked som dokupovala a teraz to robim tak, ze hned ako som zakladala som nakupila rybky a uz viac nedokupovala a odvtedy je vsetko oki 😉 taky zlepsovak 😀 tak ale je pravda, ze teraz uz odolam lahko kedysi ked som zbadala nieco pekne v akva shope tiez som nakupovala 😀
@eviiinka Našla som odpoveď aj od lekára: odpovedá doc. MUDr. Miroslav Korbeľ, CSc.: Šestonedelie (6 týždňov = 42 dní) je obdobie, počas ktorého sa organizmus ženy „prelaďuje“ z tehotenského stavu. Počas tohto obdobia sa zvinuje maternica (zmenšuje sa) a vracia sa do pôvodného stavu. Po pôrode sa odlúči od steny maternice placenta (plodový koláč) a na stene maternice zostáva jedna veľká ranová plocha. Keby sa po pôrode cievy (cez ktoré tiekla do placenty zo steny maternice krv) neuzatvorili, žena by vykrvácala. Po pôrode sa však maternica kontrahuje (sťahuje). Stiahnutím maternice sa cievy stlačia, na ich koncoch sa vytvoria krvné zrazeniny, a takýmto mechanizmom sa upchajú (zavrú) a žena nevykrváca. Každá rana potrebuje nejaký čas na zahojenie. Rovnako je to aj s maternicou. V prvých dňoch po pôrode odchádza z maternice krvavý sekrét (lochie). Približne na tretí až štvrtý deň po pôrode sa tento krvavý sekrét mení postupne do hneda. Táto farba môže trvať do ôsmeho až pätnásteho dňa po pôrode. Medzi ôsmym a pätnástym dňom sa začína farba sekrétu meniť do žlta. Potom sa sekrét číri a farba sa mení na sklovitú. Sklovitý hlienový výtok môže trvať až šesť týždňov po pôrode. Charakter a farba výtoku zodpovedajú štádiám hojenia ranovej plochy v maternici. Časový horizont zmeny charakteru lochií môže byť podľa okolností rôzny. Závisí to od toho, či žena rodila prvýkrát alebo opakovane, jedno dieťa alebo dvojčatá či trojčatá, či rodila spontánne alebo cisárskym rezom, aký je jej zdravotný stav.
Ahojte 🙂 čitam že tu preberáte pôrod 🙂 kamoška v noci porodila dievčatko 😀 jej manžel mi akurát písal že pôrod trval 2 hodky a nebolo to nič strašne 😀
@mackoxxx ale ak napr. minulý rok som bola zamestnaná... aj tento rok a od 30.06. som ukoncila prac. pomer a 01.07.2011 som uzatvorila nový .... tak vymeriavací základ sa počíta z toho nového zamestnania .... ale musí byť splnená čakacia lehota t.j. 90 dní pred očakávaným poberaním dávky. to je tým myslené to čakacie obdobie .... ale počas neho nesmieš byť PN ...
@harper Ahojky ja by som Ta chcela porposit zmenu mena zo Sabinky na Melaniu 🙂 uz to menit nebudeme 😀
nahodou som nasla tento clanok o krvaci po porode:
Hojení místa, kde byla placenta, trvá až 10 dní a behem této doby budete mít krvavý vaginální výtok, nazývaný „ocistky“. Den ci dva po porodu jsou „ocistky“ jasne cervené, jako silné menstruacní krvácení. Poté se sníží jejich množství a budou tmave hnedé; pak se objeví naružovelý výtok a po 10 dnech slabý bílý výtok. V tuto chvíli budete vedet, že se místo placenty zcela zahojilo. Postup hojení muže být rychlejší u kojících žen, protože, když díte saje z bradavky, stimuluje delohu, aby se stahovala, a hojení tak trvá kratší dobu. Dokud „ocistky“ neskoncí, nemela byste mít pohlavní styk a behem dne byste mela dbát na hygienu v oblasti hráze (mezi ritním otvorem a vulvou – vnejšími pohlavními orgány), aby se do pochvy nedostaly bakterie.
@veronika1417
dobry vyber.. 🙂 nasa Melania bude mat 4 roky 😎
@eviiinka Brendon je smer raca az skoro na konci po pravej strane je velke parkoviskio a tam milion obchodov aj lidkl, Dm drogeria a aj Brendon
baby aj ja by som sa chcela spýtať že ako to bude u mna , ked som na materskej a ta by mala končiť až v aprily,kedže druhe sa narodi v novembri tak ta prva mi skončí a budem začinať novu teda v nov.musim isť do roboty povedať že idem na dalšiu MD?treba isť ešte niekde?a kolko budem dostavať penazí?som z toho jeleň
@veronika1417
@micicka teraz sedim v cakarni, idem na poradnu, ked pridem domov, zmenim.
@luseta2000 jaaaaaj, ja už viem je to taký komplex večší nie ? presne viem, tade chodíme s drahým na ryby 😀
@medulienka75 jeeej to fakt??? ja ani nepoznam nikoho s tym menom 🙂 ale je krasne 🙂 som rada, ze nejaka taka slecna uz tu pobehuje 😉
@micicka pekne meno 🙂 ja som velmi tuzila mat Natalku ale je ich toooolko vela ☹ som sa jedovala lebo to bolo najoblubenejsie meno roku ...2009,2010... 😖 ale hned si pod tym menom predstavim krasne usmievave dievcatko s peknymi veselymi ockami 😉
@lenka1108 jeeej aky ste zlaty a tam kde mala drzi tu slnecnicku je strasne zlata fotecka 🙂
@zuzka051 ak sa nic nezmenilo,tak budes dostavat tych 256eur.Po pol roku klesnes na 190.ked budes koncit u ginekologa[pred odchodom na matersku]on Ti da papier a ten zanesies zamestnavatelovi.On ho posle do socialnej poistovne,ktora Ti potom bude tu vyssiu matersku vyplacat.
Ja som na tom rovnako ako Ty,no nejdem z materskej do materskej,ale uz do tretej materskej.Tak ja asi uz tu zvysenu nedostanem.....

@mackoxxx 🙂