icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

kaia
4. aug 2011

@luppita, vidis? To je mozno dovod, preco my mame maleho "nespavca" 😉. Kavu som v zivote nepila a nas maly je extremne aktivny od narodenia, vzdy velmi malo spal a ma neskutocne vela energie 😝.
Mozno by som to s tou kavou mala zacat praktizovat aspon teraz, nech si pri sestricke trochu oddychneme 😎

alama
4. aug 2011

Ahoj, mamicky ktore uz mate dietatko do 3 rokov veku, vcera som nahodou zistila info ohladom Prispevku na starostlivost o dieta. Narok ma aj rodic, ktory je na materskej, najviac do 6 tyzdnov od narodenia dalsieho dietata. Ja som o tom nevedela a som rada, ze som to zistila, lebo u nas to robi 2x41,10 EUR a to za dva mesiace 😉
Skuste pozriet na stranke: http://www.upsvar.sk/socialne-veci-a-rodina/sta...

eviiinka
4. aug 2011

@mysti ja som si včera kupila, také šede letné tehulkovské v H&M a su perfektné 🙂 skus sa tam pozrieť ...

blackrose
4. aug 2011

@kaia a ja som presne pre toto prestala pit kavu v tehu 😅 aby mala nebola nespavec a ako vidim teba, tak sa to moze aj obratit 😔 😀 no ved uvidime...

@eviiinka @mysti a nedali ste si tam citron? ja mam pocit, ze mne to pomohlo... ja idem znova buduci tyzden, tak dufam, ze to bude rovnake ako na zaciatku tehu, ked mi to nevadilo 🙂

alama
4. aug 2011

@lenka1108 ahoj, dufam ze malicki aj maminka su v poriadku. 30.tyzden je skoro, ale uz je to celkom OK, moji mali sa narodili v 31.tyzdni a su zdravi (klop,klop), boli mesiac v nemocnici (z toho maly 2 a mala 3 tyzdne v inkubatore), pri porode vazili 1440 a 2100 g. Maly mal problem s dychanim a museli ho operovat, ale ziadne nasledky nema, mala bola od zaciatku v poriadku. Ono to zavisi aj od pohlavia, dievcatka su lepsie pripravene. A vraj dvojicky su oproti mono detickam lepsie pripravene na predcasny porod, pretoze optimalny termin porodu dvojiciek je ukonceny 37.tyzden (a nie 40. ako u mono deti). Kolegyna tiez rodila v 31t. chlapcov a su tiez v poriadku.
Drzim palce, nech je vsetko OK, daj potom vediet.

eviiinka
4. aug 2011

@blackrose dala mi tam sestrička aj citrón, no nemám pocit, že by mi to pomohlo 😒 aaale, prežili sme to, tak je to ok .... už prešli 3 dni, tak snad sestrička nezavolá a je všetko v poriadku 🙂

blackrose
4. aug 2011

@eviiinka kym si to nevyvracala tak je ok 😉 porod bude horsi 😉 😅 netreba na to mysliet, urcite to bude ok 🙂

eviiinka
4. aug 2011

@blackrose mala som na mále, ale zvládli sme to 🙂 juuj ani mi nehovor o porode zatial 😖 mám z toho dosť strach ☹

zlamal.i
4. aug 2011

@lenka1108 jej nadherne fotky tvoja mala je krasna a ta posledna fotka ma dojala az k slzam 🙂

veronika1417
4. aug 2011

@luppita to ja si sem tam dam aj z coca coly, takej vychladenej to ma v poslednej dobe preberie lepsie ako kava. Dnes to ale uz boli stavy na mna normalne som sa len motala a tocila sa mi hlava, bola som ako matoha 😠

kiribaby
4. aug 2011

Ahojte! práve kopírujem fotky a vytešujem sa, ako krásne rastieme! Pozrite same 😀
Ku káve...ja som príchodom tehotenstva chuť a arómu kávy úplne znenávidela - aj to ma utvrdilo o začínajúcom tehotenstve 🙂 celý 1.trimester som sa jej úspešne vyhýbala, ale s návratom apetítu sa mi vrátila aj chuť a láska ku káve, začala som cappuccinami a slabými espressami s mliekom, teraz už klasické espresso, migrény ma obchádzajú a tlak sa mi krásne zvýšil zo 100/60 na 130/70, akonáhle cítim, že na mňa ide horúčava a zahmlieva sa mi pred očami, dám si šálku kávy a som fit...

eviiinka
4. aug 2011

@kiribaby krásne bruško, také malinkééé 🙂 to len ja som ako slon ? ☹

luseta2000
4. aug 2011

@eviiinka ano presne 😀

kiribaby
4. aug 2011

@eviiinka ale čo by si bola ako slon 😀 moje je možno na 6.mesiac menšie, ale v skutočnosti je myslím väčšie ako na fotkách... každý deň je iné, záleží, ako je maličká otočená 🙂

stefie
4. aug 2011

@eskymacik17 ahoj, som na tom presne rovnako...to ze sa tvori mliecko, je normalne...aj ja uz mam cca tyzden tak viacej..a vraj sa mohlo takto skorej objavit aj preto ze drobcek tlaci na krcok a tym telo dava znamenie ze sa chysta na porod..ale pokial sa neotvaras, j to ok...to mi povedal moj gyndos..hlavne sa setri a bud cim viac "hore nohami" aby si ten krcok odlahcila a drobcek aby sa posunul vyssie 😉 😉 😉

stefie
4. aug 2011

@lenka1108 joj zle som klikla...drzkame vsetkym trom palce, urcite budu v poriadku...teda dufam v to.. musi to byt strasny strach, ale snad vsetko dobre dopadne... ☹ 😉

veronika1417
4. aug 2011

@kiribaby jeeej Ty mas ozaj malicke brusko 🙂 kraasne 🙂 ako sme si priali aby nam ich uz bolo vidiet no teraz by mi nevadilo ak by na chvilku postalo 😉 najlepsie tak do deviateho mesiaca ale samozrejme tak aby mimi bolo v poriadku 😉

eskymacik17
4. aug 2011

@stefie ahoj , no ved toho sa bojim aby som sa neotvorila, uvidim co mi povie ta doktorka . inak ja som si cely cas myslela že ani mlieko mat nebudem pretože mi prsia ani trosku nenarastli ani necitim že by som ich mala tažšie

mackoxxx
4. aug 2011

@kiribaby Jéj aké krásne malé bruško. Ja som už ako vagónik. 😉

zvedava17p
4. aug 2011

Ahojte, aj ja pridavam bruseno, mam pocit, ze uz som ako slon 🙂, obvod 96 cm

veronika1417
4. aug 2011

@zvedava17p ze slon??? videla si Ty niekedy slona? 😀 pekne malinke brusko mas 😉

zvedava17p
4. aug 2011

@veronika1417 na tych foto naozaj bude nieco zmensujuce , v skutocnosti ho mam riadne 🙂...a aka bola predpriprava?...ja idem zajtra

veronika1417
4. aug 2011

@zvedava17p ja Ti ani neviem minule hovorila, ze budeme preberat sono skratky a ze nam to povysvetluje a namiesto toho nam vysvetlovala tehotensku knizku 😅 tak ale mozno som nepostrehla, ze to zmenila lebo ona dost odbocuje a odbieha od temy tak ale tehotenstvo je strasne siroka tema 😀

lenka1108
4. aug 2011

@alama
@stefie

tak babatka sa narodili dnes rano o 8. su v poriadku. jennifer ma 850g a jessica ma 1190g. dychaju same a mensia este lepsie ako vacsia. su malunke.dlzku neviem.. zatial co ich vysetrovali tak su zdrave diky bohu. maminka je ok este ich nevidela iba ich tato ich videl.su v inkubatore a prvych 24 hodin ze sa rozhodne.dakujem ze ste drzali palce. dufam ze budu v poriadku aj nadalej.

veronika1417
4. aug 2011

@zvedava17p a co si nespravis aj nejaky album? ved som isla, ze mrknem ako Ti rastlo a Ty tam nemas foto 😕 ja som sa najprv fotila tak aby mi nebolo vidiet tvar lebo som sa nechcela velmi medializovat 😀 ale teraz uz kaslem na to 😉

veronika1417
4. aug 2011

@lenka1108 juuuj tie su drobunke 🙂 take babiky malinke 🙂 ale tesim sa, ze to dobre dopadlo a vela, vela sil aby to zvladli co najlepsie!!! a aj maminka samozrejme 🙂

zvedava17p
4. aug 2011

nieco vymyslim, len sa este musim s tymto laptopom vzit 🙂...furt nieco stlacim ani neviem ako 🙂

dena
4. aug 2011

ahojte dievcence 🙂 tak konecne sme z dovci doma...aj som si zopar stran precitla, ale vy ste take aktivne, ze to by som citala asi dost dlho 🙂

sonicka07
4. aug 2011

@lenka1108 som rada,ze babetka aj mamicka su v poriadku. je super,ze take malinke babetka maju uz velku moznost prezit. moja kamoska prisla o babetko v 27tt. bol to chlapec. dost na to myslim zrovna teraz,ked som v 27tt. ja mam pocit ze moj malinky by urcite prezil,lebo rastie ako z vody(alebo len moje brucho?). dnes sa ma zakaznicka v robote spytala,ze ty uz nemas daleko do porodu,ze? 😀 len 3 mesiace!!!!!!!!!!! .

sonicka07
4. aug 2011

inak moja kolegyna ma termin 5 dni predo mnou a nema ziadne,opakujem este raz,ziadne brucho! dlho ani nevedela,ze je tehu. je to mlada holka,stihla ako prutik. trolinku ma gulate brusko,ale to je vsetko. bola som v soku. teraz nas vsetci v robote porovnavaju a mam z toho traumu.haha