icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

veronika1417
5. aug 2011

ja som baby mala v noci take krce v lytkach, ze rano som nevladala stat na nohach tak ma to cele svalstvo bolelo ☹ musela som si to rozmasirovat, ponatahovat a az potom som mohla niekam prejst ale cim viac som si to natahovala a zatazovala tym bolo lepsie ale asi mi chybaju aj nejake vitaminy. Musim nasadit to magnezko a asi aj B vitamin skusim ☹ - kvasnicovu pomazanku 😉

veronika1417
5. aug 2011

@kiristinka1 ahojky poslala som Ti IP 🙂

zuzka051
5. aug 2011

no dnes "super deň",robila som parené buchty a tak som sa oparila s parou že ,čo som mala retiazku na ruke tak ju tam mám vytlačenú.a štípe to ako sviňa 😢

stefie
5. aug 2011

@eskymacik17 to nie je o tom, ci narastu, alebo ci su velke...ide o to, ci su dobre mliecne zlazy..ja mam tiez len take "vyrazky" aj pri bianke som mala a kojila som skoro 9 mesiacov a mrazak stale plny mlieka... a u dktorky zelam vela stastia, zeby si sa neotvarala.. 😉 potom daj vediet...
@lenka1108 juuuj aka som rada, ze su v poriadku...tak ech sa dievcence pekne drzia a rychlo priberu, zeby z toho inkubatora sli cim skor domov k maminke 😉

lianka7
5. aug 2011

Ahojte kočky,len na rýchlo sa vám hlásim...brušenko pekne rastie,som zvedavá koľko som nabrala kíl,uvidím v pondelok ráno keď budem doma a stúpim na váhu,ale bruško je teda statočne 😀 Držkajte sa,a opatrujte bábetká🙂

stanislava2
5. aug 2011

@veronika1417 to magnezium je ti asi treba ale ja som sa aj kdesi dočitala že netreba spat na chrbte ale len na boku pretože v polohe na chrbte váha dietatka tlaži na nejaku žilu v tele a aj ta može sposobovat tieto neprijemne krče.Mne sa to stalo minuly tyžden a je pravda prebrala som sa v krči v polohe na chrbate.ja tažke v spanku sa stražit mali by vymysliet take niečo ako pajonček že ta to v noci zvonenim zobudi aby si sa uložila na bok 😀

kaia
5. aug 2011

@luppita, mne nikdy termin neposuvali a to som obidve babatka citila naozaj velmi skoro (syna v 17.tyzdni a teraz malu uz v 16.tom). Pri prvom sa ma na to ani nepytali a drzali sa terminu vypocitaneho podla poslednej MS.
Asi zavisi od lekara ... 😒. Ale mat dvoch, tak to Ta chapem 😒 😒

henrieta44
5. aug 2011

ahojte kočky, práve som sa zobudila po hodine a pol spánku, potrebovala som to ako sol, celú noc som sa prehadzovala čo mak strašne boleli kríže a ráno ma do nôh schytili ntak príšerne kŕče, že som skoro spadla ked som sa postavila že si natiahne lýtka 😖 😖 😖 a od rána som tak namrzená, že hrôza, hlaavne nech sa ku mne nik nepribližuje 😖

micicka
5. aug 2011

ahoj kočky, ako sa mi máte, dnes máme zase letný deň a ja som ešte aj žehlila, no hrôza, normálne mi z toľkého tepla prišlo zle ☹

čítam, že aj vy máte kŕče. raz ma chytili v noci, veru dosť silné. ale teraz ako beriem pravidelne magnezko len ráno, také slabšie - našťastie.
@veronika1417 aj ja mám dosť nízky tlak a to magnézko v pohode zvládam. neviem teda aký máš ty, ja niekedy klesnem až na 85/45
ale samozrejme, keď som u doktora, tak ukážkový 😀

micicka
5. aug 2011

@henrieta44 to spanie v noci asi bude stále horšie a horšie, aj ja veľmi zle spím. jedna vec, že musím chodiť viac krát na wc a potom, snažím sa spať len na ľavom boku a už mi to dosť vadí. tak sa vždy len na chvíľku prehodím do inej polohy, potom dávam pozor, aby som v nej nebola dlho.... no strach
a dnes aj mňa síce až nad ránom aj brucho aj kríže začali bolieť a trvalo to dosť dlho, až som myslela, že budem utekať k dokimu, ale prešlo to, tak snáď to nevadí

adikad
5. aug 2011

@dzejny22
@eskymacik17 Moj je od zaciatku o 4 dni mensi,teraz v 24tt+5 mal 645g
Tu je taka tabulka http://www.alinka.sk/c/priemerna-dlzka-a-vaha-p...

stefie
5. aug 2011

@micicka aj ja mam taky nizky tlak ako ty, ale ani u dr nieje vyssi ako 90/60 a tiez mi nedovolil brat magnezium...takze ho ani neberiem, ked mi tvrdne brucho dam si buscopan a ked mam krce /co nastastie mam zriedkavo v tomto tehu/ mam draheho 😀 😀 kazdy vecer mi masiruje nohy... 😉

micicka
5. aug 2011

@stefie hej zakázal ti magnézko? no ten môj hovorí, že nevadí keď je nízky a hlavne mám viacej piť. no tak neviem. ale ja som našťastie po magnezku ešte necítila žiadne problémy.
to máš super drahého, keď ti takto nôžky masíruje 😀
mne ten môj dnes kúpil krásnu kytičku, že sa mu zdám byť nejaká smutná 😉 no máme to my mužov 😉

stefie
5. aug 2011

@adikad o 15g nie je mensi...vsetko je len priemerne...musis brat aj to, aki ste velki vy dvaja s drahym...urcite zena, kt. ma 150cm a jej polovicka o nic viac nebude mat dieta take velke ako zena co ma 175cm a jej muz dva metre...nedrzte sa tak velmi tabuliek...

stefie
5. aug 2011

@micicka n ieze mi ho zakazal, ja som toto tehu ani magnezko nebrala este... a drahy je tak uz roky navyknuty 😀 😀 ja sa vyvalim na gauc a on uz nejako automaticky berie nozky a masiruje...

adikad
5. aug 2011

@stefie ale podla utz a PM mi od zaciatku robi 4 dni rozdiel
No ja som prcek mam 158 cm a mm 185 cm 😀

veronika1417
5. aug 2011

@stanislava2 no na toto si zvykam od zaciatku tehu ☹ ja neviem spat inak ako na chrbte aj kvoli bolestiam chrbtice a tak sa len budim a prevraciam sa na bok 😒 no ale niekedy asi spim dost tvrdo 😖 ale snazim sa. To s tym tlacenim miminka som citala aj ja a aj som sa na to pytala gyny a aj na predporodnej nam to hovorili a vraj najlepsi je lavy bok.

veronika1417
5. aug 2011

@lianka7 ahoooj no uz pekne cupkaj domkov, uz by som chcela brusenko vidiet aspon na foto 🙂 pozdrav manzelika a drzte sa! papa

veronika1417
5. aug 2011

@micicka no ved toto zboznujem . Doma mam taky, ze mi nevie tlakomer pomaly odmerat vypisuje eror a u doktorky vsssetko vporadku 😖 a pritom ja mam vzdy nizky tlak tak neviem ako to sestricka meria, ked mrknem do knizky ze 120/80 len krutim hlavou, tolko som v zivote nenamerala. Ja ked som brala magnezko tk mi nerobilo dobre tak ale mzno teraz ked ho telo skutocne potrebuje tak ho budem lepsie zvôadat alebo si kupim nejaku silnejsiu mineralku a sem tam budem pit.

micicka
5. aug 2011

@veronika1417 doktorovci asi majú nastavené tie tlakomery 😀
skús magnézko keď budeš doma, aby si sa odsledovala ako bude telo reagovať a uvidíš, možno ho fakt nebudeš môcť brať.

veronika1417
5. aug 2011

@micicka ja som ho brala minuly rok a bolo to dost brutal tak ale budem aspon po kuskoch nech to telu nechyba alebo ho budem doplnat nejako inak. Napr. tie mineralky, nieco vymyslim 🙂 len nech miminku nic nechyba 🙂

slimme
5. aug 2011

Ahojte, dneska som presne 27+0tt, tak pridavam foto🙂

eskymacik17
5. aug 2011

@adikad takže sme v norme 😀

stefie
5. aug 2011

@slimme ja zacnem 27 az v pondelok a mam cca take, priatel hovori, ze mam mozno kus vacsie 😀 😀

henrieta44
5. aug 2011

kočky ja som vám ešte ani nepochválila že už máme domka krásny kočík pre našu bambuľku, sa z neho vytešujem ako malé decko, prikladám foto

henrieta44
5. aug 2011

ešte máme k nemu objednaný takýto fusak a tašku

kiribaby
5. aug 2011

@henrieta44 teším sa spolu s tebou a zdieľam zelený ošiaľ 😀 tiež máme aj fusak v zelenej 🙂

lenica81
5. aug 2011

@henrieta44 kraaaaaaaaaaaaaaasa... 😵 a aj @kiribaby zelena je super... my mame iba fusak sice, ale mame bundu, vestu a pllllllno vela veci na oblecko... lebo predsa je to relativne neutralna farba... 😅

veronika1417
5. aug 2011

@slimme jeeej pekne brusko 🙂 baby co vy vobec nikto nepriberate??? len krasne male bruska ale kila na viac nikde nevdim 😉

sonicka07
5. aug 2011

@mysti mna uz asi mesiac bolia panvove svaly. nepostavim sa bez toho,aby som sa niecoho chytila. je to velmi neprijemne teda. a zachvilu pridu opuchy noh,zaha....no,nejak to uz dorazime. 😉