icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

henrieta44
8. aug 2011

@stefie mňa chytili v sobotu, ked sme gulášovali dve po sebe také kontrakcie, že som sa veru už tiež videla v nemocke, ale hned som si šupla mangezko a ľahla somsi z nohami hore, tak mi to potom prešlo, ale poviem ti že som sa tak vystrašila že by nik ani zastrúhaný vlas do zadku nevopchal.

veronika1417
8. aug 2011

@denis006 @stefie baby opiste ten pocit ked prichadzaju poslickovia 😕

lolllka
8. aug 2011

@henrieta44 Heni som sa rozhodla ze pojdem k dr. tu v ZA, kvoli tym uzasnym zapcham pod Strecnom... 😉 ..no a jasnacka, ze dam vediet.. 🙂

henrieta44
8. aug 2011

@mimajesa čo viem tak počas rodičovskej nemôžeš poberať PN z DNP, ale skús sa informovať na sociálnej poisťovni, lebo stále sa tam niečo mení, tak ani boh neviem, ja už som tiež na PN od piatku, tak som strááááášne zvedavá koľko mi vyrátajú PN ku

henrieta44
8. aug 2011

@lolllka tak som zvedavá, a počuj hod sem nejakú fotečku aj ako ti rastie bruško, nech máš pamiatku 😉

henrieta44
8. aug 2011

baby, ja som teda druhorodička ale o nejakých poslíčkoch som ešte nepočula, vysvetlite mi to prosím, lebo si pripadá ako teliatko

adikad
8. aug 2011

@mimajesa ahoj skus sa spaytat v tejto teme https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/dobrovolne-nemocenske-poistenie/

No tak dnes som bola na ten glukozovy test, no na pocudovanie mi to s tym citronom chutilo, len ma prekvapilo, ze mi 3x brali krv zo zily a raz z prsta. Mam celu ruku dopichanu ☹ Vysledky mam v poriadku, tak to je hlavne.

lolllka
8. aug 2011

@henrieta44 ...urobim ti radost draha.. 🙂 😉

denis006
8. aug 2011

@veronika1417 ťažko to opísať....začalo to pobolievaním brucha ako pri menzese...súčasne mi tvrdlo bruško v určitých intervaloch ale interval sa našťastie neskracoval a trvalo to celé asi 3 hodinky a samo od seba to prešlo...v deň pôrodu mi praskla voda a kontrakcie som dostala až v pôrodnici asi 3 hodinky pred samotným pôrodom, resp 2 godinky po prasknutí vody...

mimajesa
8. aug 2011

jeej dík hned to idem omrknuť

luseta2000
8. aug 2011

@dominika_sk kukp si radsej magnezko v tabletka a n ie sumive , to mi povedala mopja doki, ze nie je dobre sumive n a zuby v tehotenstve. aj ja mam krce a strasne v noci a to beriem magnezko 2-3 x denne !

veronika1417
8. aug 2011

@denis006 mne sa stava ze ma boli brucho ako pri menstruacii v noci, normalne sa na to zobudim mam tvrde brusko ako skala tak ale sup vycikam sa a prejde to. Bolesti nemavam casto ale to tvrdnutie mavam aj pocas na a dost aj rano

karap
8. aug 2011

ahojte,ale je dnes kuva cas 😒 Prsi,je zima....vcera som urobila 21 poharov leca[sa tesim]a dnes zavaram uhorky.Cele doobedie som sa rypala z umyvanim,lebo boli strasne spinave a kedze som doma sama z oboma detmi,musela som ich umyvat na etapy,stale som od toho odbiehala...nebavi ma to.Chvalabohu,deti pred chvilou zaspali[robila som pri nich dozor a skoro som zalomila aj ja]tak pojdem rychlo natlacit tie uhorky do poharov.Sterilizovat je uz malina.
Neviem uz ktora to tu spominala,no ja mam za sebou 2 porody a poslickov som nemala ani raz.Takze tiez neviem ,,o com tocite,,
Zda sa mi,ze porod je este vec velmi vzdialena,no ked tak pocitam,tak za 11tyzdnov to moze byt tu 😲
No ake ja mam stastie,tak este aj za 15 tyzdnov sa budem gulat.Mojim detom sa veru na svet nechcelo.Obe som rodila az koncom 42tt.

veronika1417
8. aug 2011

@karap to ja som zvedava do akej velkosti dokaze to brcho este narast 😀 a ked si predstavim, ze teraz bude rast najrychlesie a aj priberat miminko no brutal 😀 ja sa budem asi tiez poriadne gulat 😉

gee99
8. aug 2011

Ahojte, chcem sa Vas spytat, kupovali ste/mate/budete kupovat monitor dychu Babysense II, Angelcare alebo inu znacku?! ... pri prvom dietati som monitor dychu nemala, vobec som to extra neriesila i ked som vedela, ze to existuje a dost sa o tom pisalo..., mala som len klasicku vysielacku... diky za vas nazor.

lucifa
8. aug 2011

@stellamiapiccola dakujem za privitanie

lucifa
8. aug 2011

@kaia tak dufam ze vsetko prebehne v poriadku. a uz som aj zvedava na toho maleho drobca. 🙂

denis006
8. aug 2011

@veronika1417 akonáhle mi začne tvrdnúť bruško, tak si dám magnézium...niekedy stačí 3x1 a niekedy aj viac...skús si ho tiež nasadiť...ak to nepomôže, tak min. na infúzie do nemocnice...ja som v prvom tehu užívala 8 tablit magnezia denne

veronika1417
8. aug 2011

@denis006 ja som citala, ze to tvrdnutie je normalne pokial nie je viac ako 5-10krat denne, ze to telo len trenuje a pripravuje sa na porod. V pondelok idem do poradne a opytam sa gyny tie menstruacne bolesti nemavam vasto len parkrat som to citila a slabucko.

mackoxxx
8. aug 2011

@dominika_sk Mne manžel kúpil vo štvrtok sadu do postieľky 7-dielnu. Je tam: Baldachýn, vankúšik, perinka, obliečky na vankúš a perinku, hniezdo a vreckár. Táto sada stála 35€ + 5€ dali za stojan na baldachýn. Všetko kupoval v Poľsku na trhoch v Nowom Targu. A vzor je na nete. Predáva sa aj u nás ale podstatne drahšie.

mackoxxx
8. aug 2011

@henrieta44 Ani ja som žiadne nemala. Už som si myslela, že som divná 🙂 .

zrzulienka
8. aug 2011

@mackoxxx jeeej, presne tento vzor som si vybrala aj ja, ale v Jablonke a je to len 3-kombinácia - hniezdo a obliečky a stálo to 15 Eur (ja som nechcela baldachýn). A pozerali ste tam aj kočíky??? či kúpite tu na Slovensku? Ja som pozerala na trhoch a 3 kombinácia (naklikávacia, odľahčená konštrukcia) vyšla 280 Eur a že ak ho zoberiem hneď dá mi ho za 250 Eur - no nemali sme už miesto v kufri 😔

mackoxxx
8. aug 2011

@zrzulienka Kočiare mužiček nepozeral. Ja už mám jednu dcéru a mám po nej kočiar (škoda, že v ňom chcela sedieť len 11 mesiacov). Teraz potrebujem dokúpiť len vajíčko. Ak by som našla niečo schopné ale určite nie nové tak si kúpim. Ja by som sa rozhodovala takto: zimné dieťa: veľká vanička, veľké kolieska a určite musia byť 4- ľahká manipulácia a vytiahneš aj do schodov, musí mať pérovanie kvôli hojdaniu, mať veľký dolný košík - kopec vecičiek a nákup a musí byť ľahký. Aby si si vedela sama poradiť aj do autobusu. A tiež aby sa dalo dať babatko v smere aj proti smeru jazdy.

micicka
8. aug 2011

@stefie
@denis006 baby napíšte aj nám prvorodičkám ako sa prejavujú poslíčkovia. mňa veru sem tam začne bolieť podbruško a niekedy sa k tomu pridajú aj kríže 😨

micicka
8. aug 2011

no a moje výsledky glukotestu nie sú dobré 😢 v piatok mi dajú nejaký ten prístrojček na meranie cukru a budem merať a budú ma kontrolovať až do pôrodu 😖 nemám piť sladké vody, džúsy, jesť menej cukríkov - no a ja pijem len minerálku a sladkosti skoro žiadne 😠 tak neviem ako ho znížim ten cukor 😒

kaciatko81
8. aug 2011

@micicka vela zeleniny, tmave pecivo-pozor, vela z nich jeprifarbovanych karamelom!, pozor aj na ovocie, zemiaky, ryzu...

lolinkamaminka
8. aug 2011

ahojte maminy, tak som sa zamyslelela, ze uz to mam za necele tri mesiace a bolo by dobre vediet ako to vlastne funguje co sa tyka porodu, vyberu nemocnice a tak...viete mi niektora poradit? zaujima ma hlavne , ze ci sa musim nejako dopredu nahlasit alebo objednat do nemocnice, ci je mozne si vybrat kde chcem rodit, ako to byva s vyberom porodnika a taketo veci...som prvorodicka a teda nemam ani sajnu ako to byva 😅 som z PO tak ak sa najde aj nejaka Presovcanka co uz to pozna tak sa len potesim 🙂 dik

veronika1417
8. aug 2011

@micicka kolko Ti namerali? mrkni si tu dietu co davaju babam a podla toho sa trosku obmedz ak papas nieco co tam nie je

mackoxxx
8. aug 2011

@lolinkamaminka Ahojky. Tak ja som rodila v Prešove. Posledný mesiac som už chodila do starej pôrodnice. Tam som sa aj dohodla s pani Dr. k pôrodu. Dnes sa už platí, tak sa bude musieť podpisovať aj zmluva. Ak budeš v termíne (myslím 2 týždne pred termínom) a budeš mať problém, tak si ťa tam nechajú až do pôrodu a budú ťa sledovať. Skús si prečítať toto: https://www.modrykonik.sk/forum/porodnice-a-doktori/porodnice-v-presove/ . Predsa len ja som rodila v roku 2003 a dnes je už veľa preveľa zmien. 🙂 . A možno sa tam stretneme. Ja mám termín 9.11.

veronika1417
8. aug 2011

@micicka inak aj ja som zvedeva ako dopadnem ☹ mam tusaka, ze nie moc dobre lebo uz parkrat mala doktorka podozrenie, ze mam vyssi cukor ale po kontrole to bolo vzdy oki. Rano mi aj byvalo niekedy dost zle,... preto sa tak trochu tomu aj branim tak ale v piatok ma to veru neobide. Viem, ze sa to da odmietnut ale to by som neurobila, ved ide aj o babatko. Nebojkaj oni vedia, co robit a je dobre, ze to budu mat pod kontrolou.