Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@zvedava17p moje ja keby ratam od vahy co som schudla tak mam 7 kg hore a moja vravi ze som presne podla tabuliek a dokonca som citala ze norma je 7-10kg na nas tyzden. Inak ak to ratam od vahy co je zalozena knizka tak nejakych 5kg tak ale podla mna sme uplne super ja poznam take co pribrali ovelaaa viac 🙂 ved nemusi byt kazda maminka chuducka aj ked potichucky zavidim 😉 ja mam tiez prdelu a aj prsia tak hadam si to teraz neodrezem 😀
@lianka7 no tam odbocis a ides este dalej a pred prvou odbockou do lava je taky dom a tam je viac lekarov, http://www.zzz.sk/?profil=5516, daj vediet ako ste sa dohodli.
@veronika1417 ved to ...tiez si myslim, ze by som mohla byt aj chudsia, ale zase ani tucna nie som.....a to ze mi narastie zadok som ratala, vzdy som bola taka prdelata 🙂
@zvedava17p ved aj ja tak je jasne, ze nebudem ako prutik ked som tehotna a zavreta doma ☹ navyse ked mi konecne zacalo chutit papat 😀 teda chuti mi uz od stvrteho mesiaca tak ale som rada, ze sa mozem najest lebo ten prvy trimester bol strasny len som slabla a slabla... hruza
@veronika1417 ved to ... a myslim, ze hladovanie drobcovi skodi aj tak viac....ale mam ja maksi a skrateny krcok, tak mam zaroven oddychovat, ziadne dlhe prechadzky a nohy hore....tak nevim co bude o mesiac 🙂
@zvedava17p ja sa riadim aj podla tohoto http://tehotenstvo.academy.sk/index.php
@zvedava17p no a zda sa Ti ze by si nejako vela jedla? Alebo nejako velmi kaloricky?
@veronika1417 jem co mi chuti, ale nemam pocit, ze sa prejedam
@zvedava17p tak mam pre Teba novinu sme uuuplne normalne 😀 len nemame to stastie, ze sa to na nas tak nelepi ale najdolezitejsie je aby sme boli my a aj deticky zdrave 🙂 ja idem v pondelok do poradne a napisem Ti co na to povie moja ak by sa nezacala vyjadrovat tak sa jej normalka opytam.
@veronika1417 🙂
@eviiinka ja som nebola nestihmas stahujeme sa a este k tomu nam prerabaju byt tak zufalstvo ☹ super tak sa popytaj , vsetko zisti a daj vediet 😀 , ja mam az po 20/8 .Inak vcera som bola v eurovei Hm a kupila som si kratase, konecne som nasla tehotensku modu a mali tam take rozkosne makkucke overaliky pre babatka , ale etse som nekupila, kupim asi az ked sa narodi podla velkosti 🙂
@stellamiapiccola to je krasne to je odkial?
ahojte tehulky dlho som tu nebola tak som mala aspon co citat.cez vikend sa mi urobila hrcka pod pazuchov tak som vcera bola na gynde,vrajje to ok ale objednala som sa na sono prsnikov a podpazusia.dnes som bola na glukoteste,bolo to celkom ok az na tu prvu hodinu kedy mi bolo dost zle.este musim si dat urobit interne.vysledky glukotestu neviem vraj vysledky poslu doktorovi.
co sa tyka kocikov bexa-kamoska ma objednavala z e-kociky a je spokojna 🙂 je celkom sikovny a nieje ani tazky mam odskusane.inac ja som tam pisala mail ze by som sa rada prisla pozriet osobne na kociky,tak mi odpisali ze nieje problem,poslali mi cislo ze mam zavolat a dohodnut sa kedy by mi to vyhovovalo.takze ak mate cas a nieje to pre vas daleko mozete si ist skuknut kociky aj osobne a to iste mi napisali a na "svet kocikov" 😉 😉
@luseta2000 http://www.mebliknabytok.sk/ z Poľska a predajňu majú v BA
babulky poradte najlepsiu ohrievacku na stravu a mliecko ☹ aspon znacku. Dakujem
Baby, co uz mate nakupene pre mrnatko? Mam pocit, ze este nic nemam a pritom je toho plna skrina.. 😒 Mate uz aj kocik?
baby,asi budem vypadat ako blba,kedze cakam uz tretie a vsetko okolo tehu by som mala mat v malicku,no toto som nezazila ani pri jednom....Uz asi 5-6x za posledne 3 tyzdne som zazila strasnu bodavu bolest v mieste medzi bruchom a stehnom.V tej priehlbine[snad chapete co myslim]Dnes ma to chytilo cestou z potravin,co bolo teda uuuzasne 😖 Bola som z oboma detmi,v ruke taska z nakupom....Musela som zastat,skrcit sa a tu bolavu oblast si mierne stlacat.
Keby sa deti rozhodli,,zdrhnut mi,, tak mam smolu,behnu rovno na cestu.Nastastie boli poslusni a cakali,kym ma to prejde[cca 10minut som tam stala jak debil]
Neviem ci sa mi natahuju slachy,kedze maternica je uz dost velka,alebo mi chyba nejaky vitamin....
Poradnu mam za tyzden,tak sa na to musim spytat.
Zazivate to aj vy?Alebo je len moje telo uz take ,,opotrebovane,,?
ahojte 🙂
baby kupujete si fusak do autosedacky??? Nemyslite, ze bude stacit deka?
Som uz z toho jelen...
@anicka87 ja necakam, lebo v mojom okoli boli kamosky, ktore museli posledne tyzdne prelezat, tak pre istotu nech mam vsetko uz doma... a tiez sa mi s velkym bruskom asi velmi nebude chciet chodit po obchodoch a cestovat do mesta... 😉
toho je vela... ani neviem co vsetko mam 😅
nejake deky, podlozky, prikryvky (3 ks), latkove plienky (10 ks), osusku (zatial mam 1 ks), plienky jednorazove (2-5 kg a 3-6 kg), vlhke utierky, kozmetiku (olej, sprchac, krem, krem na zapareniny), zopar body a dupaciek newborn, body a dupacky do 3 mesiacov, kosielky, teplaciky, svetrik, teply overal (ten este nemam)... oblecenia mam vela po kamoske tak ani neviem co vsetko tam mam...
este musim kupit kefu, hrebienok, noznicky na nechty, odsavacku na sopliky
samozrejme kocik, postielka, pripadne prebalovaci pult/komoda, obliecky do postielky 😉
fuuuha, takto v rychlosti uz mi nic nenapada... 😅
Ahojte kočky 🙂 tak dnes som bola konecne po mesiaci v poradni a nic moc no ☹ Dostala som konecne maleho 3D fotku, je krasny, potom sem pridam, dufam, ze konecne aj foto veciciek aj bruska, len som skoro stale v robote alebo nieco robim, nemam vobec cas 😒 No, k tej poradni... Objednali ma na tu cukrovu vodu o 2 tyzdne... Ale maleho nemerali ani nic...ani vahu ani dlzku.. len mi spravil dve fotky chrustikovej tvaricky.. pozrel mi krcok, skontrolovali mi moc a tlak a to bolo vsetko..Je to normalne? Lebo ja vazne neviem ☹ Ved babatka sa maju vzdy merat a pozerat ci je vsetko v poriadku nie? poradnu mam zase az 9.9. ...co robili vam baby ktore ste boli teraz v poradni?
@dominka757 Mne na poradni nepozeraju tiez babo, spyta sa na pohyby, skontroluje moc, tlak a krcok, este mi meral od pupuku po lonovu kost brucho ... nic viac. Tiez ma najblizsie caka test - cukrovka. Naposledy som videla malu na 3D co som sla sama...
@dominka757 @gee99 ja mám posledný morfologický usg v 20tt...tiež by som už maličkú rada videla ☹ poradňu mám až o týždeň, musím vydržať! No a glukozo-tolerančnému testu sa asi vyhnem 😝 Dr.mi nič nespomínala, ani mi nedala odporučenku..

@veronika1417 za cele tehu 6 kg....myslim, ze ty sa bat nemusis, nie je vela doktorov co im to az tak vadi