Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
Tak babenky ja som sa pýtala o tom glukózovom teste že čo a ako a toto povedali:
Test sa robí od 24. do 28 gestačného týždňa aby sa ešte stihlo v prípade potreby liečiť. Pri teste vypijete nalačno presne stanovené množstvo glukózy a odbermi krvi z prsta sa zisťuje, či váš organizmus dokáže do dvoch hodín spracovať vypitú glukózu tak, aby hladina glukózy v krvi bola v medziach normy. Pokiaľ je po dvoch hodinách hladina glukózy v krvi zvýšená, t.j. nad 7,8 mmol/l, máte gestačný diabetes.Glukózotolerančný test by mali absolvovať všetky tehotné ženy! Takže asi tak.
Niekedy mám tiež ťažké srdce na môjho lekára, ale keď čítam ako prebiehajú vaše poradne tak som rada, že ho mám. Moja poradňa je vždy na min 30 min. Váha,odbery, problémy, kecanie o čom potrebujem vedieť, ultrazvuk a tých vyšetrení čo som už absolvovala sa nedá ani popísať. Moja tehotenská knižka je už hrubá skoro 1 cm čo mi pripínajú kadejaké vyšetrenia. 🙂
@lianka7 to nie je mozneee??? aka babulka? babulku mam ja a Ty mas Paťulka 😀 to natahovanie a nevedomost je brutal, no tak ich lubime, ze nam to uz nakoniec je uplne jedno 😉 ja sa s Tebou budem tesiť aj z babulky aj z Paťka - nech uz je to cokolvek 😀 na foto je krasne srdiecko male 🙂 na tej prvej foto vyzera uz ako dospelak a na poslednej ako babulko malinke 🙂 urcite si si to uzila, teda az na tie mierne soky ohladne pohlavia 😉 ste krasni obaja alebo obe 😀
@micicka Ja zijem v Irsku a ziadne testy na cukrovku tu nerobia ... iba vynimocne, ak je zvyseny cukor v krvi alebo v rodine sa vyskytla cukrovka ... a zatial nejake problemy tu zeny nemaju. Ani s mojim prvym synom som nebola na testoch a vdaka Bohu, vsetko je ok 🙂
@veronika1417 No vidis to aky zvrat nastal? 😀 😀 😀 Na dalsie 4D ideme o dva tyzdne,tak sa uz neviem dockat,lebo zazitok to bol uzasny,ani neviem ako ta hodinka zbehla co sme tam boli...dufam,ze nabuduce bude viac akcny/na,lebo teraz len spinkat chcelo 🙂
@lenkakrchova tak ale keď je to tu normálne, prečo to neabsolvovať. tehu cukrovku má cca 2-5% všetkých tehuliek čo je málinko... problémy nemusia byť, pokiaľ nemáš cukrovku tak prečo by aj. a aj keď niektorá má cukrovku a nevie o nej, nemusia sa prejaviť žiadne extra problémy. každá z nás má právo odmietnuť testy a kontroly.
u nás v rodine žiadna cukrovka, u mňa žiaden cukor v moči alebo v krvi a nakoniec cukrovku mám. bohužiaľ toto sa nedá nijako ovplyvniť.
ja keby mám na výber, či ísť alebo nie, tak by som šla 😉
Moja mamina pracuje na diabetologii, tak mam miernu vyhodu oproti vam, lebo ta nas kontroluje doma vsetkych priebezne 🙂 Tak aj na odbery, ci nas nechytila tehotenska cukrovka idem k nej 🙂 A to cakanie v tych cakarnach u diabetologoch vam nezavidim ://///
Ja som dodnes ani nevedela, ze som tehotna, az na nejake tie kopanceky a vykukajuce brusko 🙂. Mne sa dnes na pravej ruke urobila riadna hrca z nicoho nic a ledva som prstami pohla a cely den mi je zvlastne, strasne sa potim, nic nevladzem :/ Mali ste niektora nieco podobne? Dost ma to vylakalo :/
@micicka vsak ano, ale ked to tu nerobia tak ja sa nejak nad tym netrapim ... beriem to tak, ze tu to nerobia kazdej tehu 🙂 A ostava mi len verit, ze bude vsetko v poriadku 🙂
@lenkakrchova to jasné, to tiež chápem. nič nenarobíš keď tam jednoducho neposielajú, je tam iný systém a treba sa mu len prispôsobiť 😉
verím, že bude všetko v poriadku 🙂
Ahojte babule,nie som si ista,ci sa to tu rozoberalo alebo nie, ale mama za sebou testy krvi+testy na cukrovku a vsetko ok az na zvysenu cinnost stitnej zlazy hormonu TSH. Mate s tym niektora skusenost?Aky to moze mat vplyv na babatko?Vo stvrtok idem na endokrinol.tak som zvedava.Ale v 12tt mi tie testy robili a vtedy bola stit.zlava v norme.
Ahojte kočky,včera som sa bola zaregistroval v DM drogerie,aby som dostala tu Babybonusovu knizku. Su tam rozne zlavy na produkty ako olej na potieranie bruska, praci prasok Lovela,digitalny teplomer a pod.Povedali mi,ze ked sa narodi male,tak pridem este do predajne doplnit info o bábätku a budem môcť využívať dalšie zľavy-pre potreby bábätka...Celkom fajn,treba to využiť 😉
To faaaaakt je potrebne potvrdenie??? ☹ Moj gynekolog ma teraz do 31.augusta dovolenku 😢 😢 😢
@lianka7 Aj ja som sa už registrovala 🙂
Citam, ze sa bavite o cviceni 😉. Ked som chodila na profilaxiu (cvicenie) pri prvom tehotenstve, tak odo mna potvrdenie od lekara nikto nechcel. Stacila len tehotenska knizka 🙂. Asi to funguje rozne 😒
@lianka7, ja som tomu cviceniu velmi nedala 😒. Predtym som chodila pravidelne na aerobic, body work atd... a toto mi pripadalo velmi nudne a pomale (ved jasne, prisposobene buducim mamickam) 🙂.
Bola som tam asi 3 x a potom som to zabalila. Urcite je dobre to skusit! Teraz mam tolko pohybu okolo Arturka, ze dalsie cvicenie fakt nepotrebujem...

@mysti ahoj ano tam... 😒 môj doki má dovolenku tak ani nevie že som tam bola... o týžden idem k nemu tak sa mu posťažujem 😠 a chcem si ho zavolať ku pôrodu... už som na 100% rozhodnutá lebo ked som videla tú ochotu doktorov....
ja ešte nemám nič nachystané ale chcem si tento týžden už nakúpiť aj pre seba a pobaliť si tašku lebo boli tam mamičky už vo 8 mesiaci ... tak aby som mala nachystané keby náhodou....
ja som mala výsledky cukru hned nemusela som čakať na výsledky...