icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

manka
16. aug 2011

@micicka na hemato chodim kazdy mesiac, lebo si picham fraxiparine a kvoli zelezu. dostala som dneska dalsie a pokracujeme
na chirurgii som bola kvoli podozreniu na pruh - v oblasti slabin ma nieco boli ale nejak sami nevedia co...

manka
16. aug 2011

@kiribaby rodila som v Nitre a vobec som nevedela, ze sa chodi aj do nemocnice. dr mi to nespomenul a v porodnici sa nepytali preco som tam nechodila

micicka
16. aug 2011

@manka sem do NR chodíš? ku komu? ja chodím tiež, som u Šimeka a ja pichám clexane. na železo mám len tabletky od gyndoša, asi nemám tú hodnotu až takú nízku, lebo hematológ to nejako neriešil. ja idem zajtra na kontrolu na hemato, už nás to do konca tehu asi neminie, ale tak už 2/3 máme za sebou 😉
aj v prvom tehu si si pichala?

micicka
16. aug 2011

@veronika1417 zlatko, čítam, že ty si tú glukózu vygrckala? som si predtým nevšimla ak si písala. a netreba ho opakovať. respektíve, čo ti merali keď si to v sebe neudržala?

dadka_11
16. aug 2011

@stellamiapiccola prosim ta,co znamena vyklepavat?? hlieny ja nemam, iba syn ma.. a okrem toho dostala som ATB a na druhy den som sa z nich vysypala.. takze mi ich hned zakazala a som doma bez vsetkeho..

micicka
16. aug 2011

@veronika1417 veru hej, hovorila nám že ak sú bábätká v nepohode, veľmi vymýšľajú, ale to musí byť min 2-3 dni, tak uvidíš, zajtra. ak by sa neupokojila, cinkni dokine a tá ti určite poradí 😉

luseta2000
16. aug 2011

@lianka7 ja som to videla v DM ale nevedela som ako sa da zaregistrovat,myslela som si ze to mozes az kedc sa ti narodi?

manka
16. aug 2011

@micicka ano tiez chodim Simekovi.mala som jedno bezplodove tehotenstvo tak mi dal preventivne od 5 mesiaca a tusim spominal ze az do konca sestonedelia ale to sa musim este opytat. teraz idem 20.9
zelezo mi nasiel len popri tom. najprv mi dal maltofer fol ale ked som mala nevolnosti nemohla som ho ani vidiet, tak mam zmenene na sorbifer Hodnoty su uz dobre ale este to mam brat obden "do zasob organov"
pri prvom som nebrala celkom nic a teraz normalne rozmyslam ze si v lekarni kupim ten davkovac 🙂

micicka
16. aug 2011

@manka ja si pichám clexane od začiatku tehu, aj to najskôr že mi dá len anopyrin ale nakoniec dal chvalabohu injekcie. ja som pred tým 2x potratila, tak za to a plus som mala hraničné niektoré hodnoty, ale som za tie hnusné injekcie vďačná 😉 kto vie podľa čoho dá fraxiparin alebo clexane. počula som aj ja, že ešte aj v šestonedelí sa to má užívať, ale nepýtala som sa ho ešte na to, zajtra by som už asi mala.
mne gyndoš predpísal najskôr obyčajný maltofer, potom som mu povedala, že už neberiem femibion, bolo mi to moc drahé a tak mi dáva maltofer fol aj ho ešte stále beriem, ja som nemala problémy. a nevieš aké hodnoty železa si mala?

lianka7
16. aug 2011

@veronika1417 Mňa musí mm odfotiť 🙂

lianka7
16. aug 2011

@luseta2000 Ja som poprosila predavačku,ona mi dala prihlasovací formulár,ktorý som vyplnila,potom som jej ukázala tehu knižku,ona ma zaregistrovala a dala mi bonusovú knižku pre tehotné mamičky so zľavami.Keď sa bábätko narodí,prídem do predajne doplniť údaje o ňom,aby som mohla využívať aj zľavy na kojenecké potreby 😉

veronika1417
16. aug 2011

@micicka moje ono mne to dali najprv na doma, ze to mam vypit a po dvoch hodinach prist, no nepodarilo sa lebo vypila som skoro dva deci a naraz suuup vsetko von 😒 tak som volala doktorke a ona ze aby som prisla v pondelok. Cely vikend som mala kyselinu a uplne roztrepany zaludok ☹ velmi mi pomahalo kysle mlieko acidko, vzdy ked mi ostavalo zle a dala som si glg tak mi to upravilo. Potom v ambulancii este jeden pokus no este marnejsi ako ten predtym 😀 tak to vzdala a vzala mi krv na lacno. Dnes som mala volat a povedala mi, ze ak bude co len jeden ukazovatel naznacovat cukrovku, budeme to riesit nastastie vsetko mam v poriadku tak povedala, ze nemusim chodit.

zvedava17p
16. aug 2011

@luci66 babu s liekmi na stitku neuskodis, to sa len dodava do tela liekmi hormon thyroxin, v mnozstve, v ktorom si ho telo nevie samo dostatocne vyprodukovat a skor nedostatok moze babu uskodit...ja sa liecim na stitnu zlazu dlhodobo a na zaciatku liecby som mala vysloveny zakaz otehotniet, kym sa mi nedostane liekmi stitka do normalu

micicka
16. aug 2011

@veronika1417 juj tak to si mala teda riadne napínavé ☹ ale tak hlavne, že je všetko v poriadku 😉

harper
16. aug 2011

tak pridavam foto, skusala som jedny stare plavky, co som nikdy nenosila. v sobotu mame ist do mederu. myslite ze v nich mozem ist medzi ludi, ktori ma nepoznaju a urcite uz nikdy v zivote neuvidia.

dominika_sk
16. aug 2011

čaute baby, dlhšie som tu nebola, ale dnes som bola v tescu a nakupila som detsku kozmetiku, maju tam na ňu myslim 30 alebo 40% zlavu, neviem presne, tak utekajte nakupovať ak ešte nemate 😉

milek
16. aug 2011

@harper V pohode :D si predsa tehotna , tak nebudeš vyzerat ako modelka ja sa tiež gulatím už mam + 10 kg aj nechty na nohách mi dajú zabrat kým ich ostrihám . 😀

eviiinka
16. aug 2011

@dominika_sk a aku si kupila ? a čo všetko ? 🙂

eviiinka
16. aug 2011

@milek s tými nechtami mám aj ja problém 😀 a k nim sa pridáva aj holenie noh a taaaak 🙂 😀

harper
16. aug 2011

@milek nechce sa mi teraz jednorazovo investovat 50 - 70€ do plaviek, co som dnes volala do jedneho obchodu. a o tich nechtoch ani nehovor - riesila som to teraz v sobotu 😀

dominika_sk
16. aug 2011

chcela som niveu, ale kamoška ma odhovorila, že si mam kupiť johnson, že je lepšia, tak keˇteda bola v akcii, tak som nakupila johnson. kupila som taky šamponik s pumpičkou na telo aj vlasky, šampon osobitne sa mi zdal zbytočny a drahy, potom olejčeky dva, jedno telove mliečko ukludňujuce, puder a mastičku nejaku sensitive.aj obrusky vlhčene boli v akcii, tak som si kupila dvoje a ešte tampony do podprsenky. počkaj, však to odfotim a pridam tu.
@eviiinka

palinkova87
16. aug 2011

@milek hihiii.. stými nechtami to mám teda aj ja problem.. minule som chcela,že idem nalakovat.. no vzdala som to hehe 😀 😀 😀 😀

milek
16. aug 2011

@eviiinka Hej všetky procesy skrášlovania od pása nadol mi idú ťažšie a ťažšie ale nejak to do toho novembra vydržím.
@harper Ja som bola v júli tiež na kupalisku v dvojdielnych plavkach a v poho, trošku niektorý divno pozerali ked som plavala v plaveckom s bruchom von ale ved nežijeme v stredoveku a kvoli jednemu dnu by som ozaj nevysolila 50 eur to viem aj lepšie investovat.
Ináč mne malý včera iné rošambo robil také hrče po bruchu až sa mm pýtal či ma to nebolí.

harper
16. aug 2011

@palinkova87 lakovat???? som rada, ked ostriham 😀 😀 😀

eviiinka
16. aug 2011

@dominika_sk juuuuj tak to už mas všeko 🙂 ja s aneviem rozhodnut co kupit, ci NIveu alebo Johnson ... viem že chcem určite kupiť rybaciu masť, maju to v lekarni a kamošky hovorili že je to velmi dobre .. fot fot 🙂

dominika_sk
16. aug 2011

@eviiinka takže toto mam a myslim, že viac netreba. akurat ešte mastičku na ritku si musim v lekarni kupiť.

eviiinka
16. aug 2011

@milek presne ako píšeš, ja som už oboznámila drahého že sa bude starať o moje dolné partie 😀 som zvedava ako to zvládne s lakovaním nechtov 😀

eviiinka
16. aug 2011

@dominika_sk paraaada , mas vsetko 🙂

majoslava
16. aug 2011

@harper pravdaže môžeš 😀 aj ja plánujem isť zajtra sa kúpať ale mám len polovičné plavky tak si oblečiem tielko na ramienka aby som nevytrčala bruško 😀

@milek @eviiinka ja som si dnes holila nohy... to sa ešte dalo.... iné nie... nechty som tiež chcela že si ostrihám ale vzdala som to ☹ zajtra si na to nájdem čas lebo to bude asi na dlhšie 😀 😀 strašne mi puchnú nohy....

dominika_sk
16. aug 2011

@eviiinka no už skoro, ešte pampersky, teplomer, košelu do porodnice a vložky a mam všetko. ja som taky stresak že niečo nestihnem, že do konca augusta by som chcela mať všetko naporiadok 😵 už mam aj oprate a požehlene 😝