Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@veronika1417 s tým nočným kopkaním som to mala rovnaké ako ty, 3 noci po sebe som sa takmer nevyspala, čo som sa stále pretáčala, menila polohy, ale maličká vždy začala vystrájať, tiež sa mi zdala až prehnane aktívna, ale na 4.deň naopak takmer celý deň vrátane noci prespinkala, no a dnes počas dňa kopkala tiež pomenej, asi sa už unavila, isto je to v norme, bábätkám sa mení režim, preto tie zmeny v aktivite 🙂
@dominika_sk Dominika, ja som kupovala dig. teplomer bezdot. v lek. DR. Max. Tuším tento mesiac majú v zľave...na zadoček do nemoc. rybaciu masť a domkov sudocrem, tiež odsávačku nasoplík na vysávač.
@kiribaby fuuu dakujem, pomaha to ked citam, ze to je bezne 😉 moja nezvykla takto vystrajat, zdalo sa mi to jednoducho moc. Hlavne, ze dnes je uz kludnejsia nemusela by uz tak vyvadzat veru 😀 mam ju radsej ked sa mi parkrat ozve ja ju pohladkam a spinka dalej 🙂 takto mi to vyhovuje a nie, ze cely den ako keby tancovala dupak 😀 navyse tym klopkanim mi drazdila maternicu a z toho mi aj tvrdlo brucho a neprijemne 😒
@lianka7 jeeee, ake malinke..aj ja chceeeeeeeeeem 🙂 🙂
@veronika1417 jejo, aj ty mas celkom drobne brusko 😉 aj ked tohtotyzdnove sa mi vidi vacsie, si sa dobre napapkala, co? 😀
@veronika1417 juuuj ze "pupek" 😀 😀 no nic, idem drahemu povedat nech ma cvakne, ze sem smarim ten moj "pupek" 😀 😀
@stefie ani ja som o tom nepocula, pokial ma to nestretlo.anembryomola. normalne dve ciarky na teste, plodovy vacok na ultrazvuku. ibaze na dalsom tiez len vacok bez plodu. tam este bola moznost, ze je plod len mensi ako ma byt. na tretom ultrazvuku zase nic a to uz som zacala aj spinit, tak to bolo potom jasne. jedina zahada, ze mi nebyvalo zle. to som sa cudovala a uz teraz viem preco
@stefie veru to som uz mala ranajky za sebou a myslim, ze aj dvakrat 😉 😀 no daj nech mrkneme aj Teba 😉
@manka teraz je to uz ale kraaasny 27tt a na sone uz vidis krasne miminko, ze??? Navyse mas krasneho synceka 😉 drzim Ti palce nech vsetko dobre dopadne!!!
@stefie prečo by si nevydržala do novembra?
no baby, pridavam svoje, mam 95cm v pase a +10kg.
@palinkova87 ja neviem, vraj som moc velka, v porovnani s predoslym tehu... a plus to, jak ma doki na minulej poradni vystrasil, ze sa mi skratil krcok o polovicu, ze ani on neveri, ze vydrzim...uvidime co povie teraz...mam poradnu 25.-teho a ma mi robit aj morfo...
@stefie ja idem zajtra na poradnu.. či rastieme.. bo sme mali 900g, ale oni stále počítajú termin 2hého novembra.. takže preto sa im to nezhoduje.. ale tak čo pojdeme sa kuknut ako priberame. .
a vy ako kukám všetky čakate babule 🙂))) 😀 😀 😀
@palinkova87 nas naposledy nemeral, vraj bude robit "kompletku" teraz ze nema vyznam... tak som tiez zvedava kolko sme pribrali 🙂 naposledy ked sme sa boli merat tak mala 357g...a to uz bolo straaaaasne davno...
@stefie mas brusko, ale inak si chudulinka az no 🙂
@stefie to myslíš v 20týždni nie? my sme mali v tedy 524g 😉 predtýmto meraním sme mali 680g a teraz sme po troch týždnoch mali 900g.. no tu v Holandsku robia sona, ked niesu potiaže tak ta od spodu nepozeraju iba miminko kontrolujú .. ja som na rizikovom takže mna sleduje gyn.
@palinkova87 @stefie ja mám poslednú známu váhu ešte z morfo usg, v 19tt+2 sme mali 293g..tiež mi to už príde ako večnosť, najmä keď všade čítam, že teraz by sme mali mať okolo 900-1000g! Zajtra mám poradňu, už sa neviem dočkať nových info o bábätku 😵
@kiribaby no ja neviem,čo tu majú za tabulky.. bo v 28týždni tu by si malo mat bábo 980g he..
@palinkova87 a koľko by si podľa ich tabuliek mala mať?
@kiribaby no mal by mat v 28týždni 980g tak teraz neviem naozaj kolko...
@palinkova87 tabuľky sú tabuľky, aj tak každé bábo rastie a priberá rozdielne 😎
Ja pre info konzultujem túto zelenú tabuľku, som zvedavá, aké hodnoty budeme mať v skutočnosti 🙂
@kiribaby zajtra ti poviem, či bol tabulkoví xixi 😎
@manka no ja som ten maltofer cmúľala len na začiatku, teraz ho normálne zapijem vodou a je, cmúľanie mi trvalo príliš dlho 😀 ja som mala naposledy 98 a to som ho už užívala a Šimek mi doslova povedal, keď chcete tak to berte - ako keby ho vôbec nemusím brať, to ma zaskočila tá jeho reakcia! neviem, či sa urazil, že mi ho predpísal gyndoš a nie on...
neviem ani ja presne ako je to pri pôrode, to sa musím popýtať, lebo už je hádam aj čas vedieť čo a ako. ja do témy trombofilie tiež nechodím, len sem tam nakuknem, ale len občas...
ozaj a ako ti prišiel na to, že si riziková? mala si nejaké príznaky, či ako si sa na hemato vlastne dostala?
zajtra sa zase určite zabudnem popýtať na kopec vecí ako sa poznám 🙄 ale tak snáď nezabudnem všetko 😀
@dadka_11 vyklepávať hlieny znamená dať dieťa cez koleno ako sa hovorí prehnuť a klepkať po chrbte tým vyklepeš hlieny a neusádzaju sa na priedušky . mooooc účinné vážne
moj maly vazil v 25+3dni 725g.teda neviem ci to nebolo presne 25tt.tak by to celkom sedelo.
na poradnu idem buduci utorok tak ho hadam nejak odmera 😉
prave som dosla z kina boli sme s babami na film Cigan.strasne som sa nudila pri tom a zaspavala.hovorim taketo vecerne vyjazdy uz niesu premna 😉
@zvedava17p tak to si pis ze som chudulinka...sak ja sm mala necelych 50kg pred tehu a bolo aj take ze som mala 46, len som zacala brat vitaminy, pribrala som na 50 a vtedy som zistila ze som tehu...a to pri vyske 175cm..sak ja vyzeram jak vykrmeny pavuk 😀 😀
@palinkova87 no, ten uzv mi rbil ked som bola 20tt+4..
@micicka ja si zvyknem napisat papierik, ze co vsetko sa chcem spytat, lebo tiez som furt zabudla...teraz mam papier vlozeny v knizke a on si ho precita a vysvetli mi, odpovede na otazky co tam mam 😉
@kiribaby aj ja kontrolujem podla tejto tabulky, ale zatial sme boli furt aj dlhsi aj tazsi...ale to bola aj bianka...a narodila sa normalne na termin a aj velkost bola normal.. 3,5kg a 52 cm...
@stefie mne robili 20+6

@micicka zelezo ked som to dobre pozrela tak 112. Ale hovorim v nemocnici mi to vysvetlovali ze tento liek najprv upravi krvny obraz a potom sa uklada do organov ktore ho potrebuju. U inych je to naopak. Preto ho este mam brat
Ale ten maltofer cmulat mi uz islo hore krkom
Tie injekcie bol na vazkach. Vysledky som nemala zle ale mam viacero rizikovych faktorov. A ked spomenul pozdni potraty, tak som sa nechala presvedcit, ked uz som to dotiahla do 5. mesiaca...
potom som aj nakukla sem do temy trombofilia ale vacsinou vsetci mali tu leidensku mutaciu, to ja nemam / ja mam prothrombin a mhtr/ a bavili sa len o tom a o nejakych hodnotach, ktore konkretne si ja nesledujem. Tak tam ani nechodim debatovat
len ma hned napadlo, ci nebudem nejak viac krvacat pri porode.ale tusim na zaciatku spominal, ze to su male davky. to sa ho este musim opytat,ci sa to dava aj na porod.aj ked ako viem dopredu, kedy presne budem rodit. viem ze ked je sekcia v ten den sa nema pichat