Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
ahoj, ja by som bez Fatry asi ani neprežila ..... a pomáhajú cumlavé tabletky, napr. malox alebo tums - pýtala som sa svojej doktorky a kľudne ich môžu aj tehotné
Ahojte babulky, ako sa dnes mate? ja este stale chodim do prace a uz mi cesta vlakom dava zabrat. Aj vas tak bolievaju krize? Mna vcera vecer boleli a aj nohy a aj dnes rano. Dufam,ze to je normal...Inak som pribrala zatial 5kilov, ale brusko uz vytrca 🙂.
@zvedava17p no ono je take divoke, a dakejeme snad to dobre dopadne.. musime len verit a dufat a hlavne na to nemysliet .. a sned to zmizne niekam prec 🙂
@lianka7 ahoj no u nas je to zdravotnictvo nic moc ale oproti tomuto :D teda aspon co sa tehotenstva tyka prehliadok ... no ja vobec neviem co je to palenie zahy ja som to asi este nikdy nemala .. vsetci mi hovoria ake to je neprijemne a ja neviem .. mozno som to uz aj mala len neviem ze to bolo ono 🙂
@trinka no musim rodit tu lebo tu mam aj priatela a aj mam aa doma uz nemam nikoho takze by som musela byt sama doma do porodu pretoze tolko volna im nedaju ☹ mam aj trochu strach ze ako to dopadne tu no ale tak nespravim stym asi nic .. no aj my sme mali macicku .. a po pol roku som zistila ze to je kocurik 😀 ale uz to ma za sebou.. ten tiez caasto utekal ale vratilo sa tak si myslim ze aj ta tvoja sa vrati ked bude dost vysantena 🙂
@stellamiapiccola dakujeme popravde ani mi nic nemozme spravit .. no baby maju take zlate male bruska ale ja take male brusenko ani nemam 😀 opisala by som sa asi tak ze vyzeram ako keby som prehltla cely melon a ostal mi v bruchu 😀
@deny19 ahoj tak to ma mrzi .. no cakam ze sa to vstrebe alebo to .. len je to taky neprijemny pocit . vediet ze nic nemozes .. no u chlapcov je to o dost castejsie .. inak mi sme sa velůmi bali ze by mu robili ten kateter to sa bal aj ten lekar .. ale nastastie sa zmensili tie oblicky ... ale ved ked sa stym nic nerobi tak si myslim ze to nebude az taky zavazny problem a nasi drobci budu normalne stym fungovat 🙂
Z dnešného usg...bábika má 1115g a zodpovedá 28tt 😵
@palinkova87 ahoooj, ako ste s Nicolasom pochodili vy?
@lianka7 moje presne 0,5kg to ma aj byt, takze Ty si uplne idealna 🙂 mne sa to uz konecne tiez trosku unormalnilo, lebo ten sok co som naposledy prezila ze za dva tyzdne skoro tri kila 😒 fuuu to bolo ale odvtedy som si vahu viacmenej drzala alebo priberala len nejakych do pol kila. Na kyselinu som odbornik 😉 takze takto : ziadne vyprazane jedla alebo mastne, pit mineralku Sulinka nie Fatra ta je slaba a nie je vhodna pre tehu aj ked gynekologovia ju v pohode davaju aj tehotnym, nejest predtym ako si ides lahnut do postielky najviac tak hodku dve predtym ako si lahnes, skvele zaberaju biele burizony das dve tri polievkove lyzice plne burizonov a mas pokoj, mandle - staci pohryzkat par kusov, nejest cerstve pecivo rohliky, chlebik 😉a ked pojdes obedovat nejedz velmi horuce aj to drazdi. Kyselinu dalej tvori aj rajcinovy pretlak, kecup, sladkosti,... je toho strasne vela ale najlepsie je ked sa odsledujes niekomu pomaha aj glg mlieka ked ho pali zaha ale pozor po case moze kyselinu mlieko podporovat. Ja ked to uz nemoem vydrzat tak si supnem naraz dba Tumsi to normlane kupis v lekarni je to lacne a neskodne len rozhryzes v puse a hned to zabera - hlavne v noci alebo vecer ked chces spat. Zo vsetkeho najviac mam overene prave Tums, mineralka Sulinka, burizony to Ti najviac odporucam 🙂
Ahojte babulky nadherne bruska mate 🙂 Drbci rastu jedna radost 😀
@kiribaby vzdy ked budes moct vykladaj si nohy hore, ked sedis aspon na stolicku alebo samliky nejaky a ked mozes tak si lahni a nohy hore, to je to naj 🙂 a vecer ked budes v sprche po umyti si striedaj teplu a studenu sprchu na nozky je to velka ulava a udrzuje to zily elasticke aby sa Ti nevytvarali krcove zily, opuchy a bolesti. Je to skvela prevencia ale aj ulava 🙂
@veronika1417 Mna tiez velmi pali zaha a hlavne vecer..a presne ako pises tiez ked to nemozem vydrzat dam si tums..a povoli aj ked nie uplne..pri dcerke mi pomahali tortove oblatky a aarasidy, ale teraz akosi nezaberaju.
@janap24 skus tu mineralku niekedy staci jeden dva glgy a niekedy ju popijam cely den. Netreba ju nechat vyprchat ani prevarat len tak ako ju otvoris sa napi je to najlepsie co mozem vsetkym odporucit. Ja som sa uz ako decko trapila s kyselinou a nic lepsie mi nezabralo, ziadne lieky nic ☹ strasne trapenie a odkedy pijem toto je mi ovela lepsie 🙂 a pomaha aj po opici vyplavovat alkohol z krvi, vela ludi to zneuziva 😀 😉 Sulinka sa vola je to taka zelena flasa a nie kazdemu chuti, moja segra nechape ako ju mozem pit jej vraj chuti ako soda bikarbona no ja na nej frcim roky a nedam na nu dopustit.
@kiribaby ahoj moja.. no tak my sme v 29/0 a máme 1111gramov,
ja som uplne spokojna.. baby.. bo pred týždnom sme mali 900gramov a teraz 1111🙂 a tie jednotky sú pekne xixi 😀 aj doktorka bola spokojná tak som rada🙂
@palinkova87 kraaasne jednotky 😀
@veronika1417 Skusim ak ju najdem v obchode za skusku nic nedam 🙂
@palinkova87 Super tesime sa s vami ..my ideme az 5.9. tiez som zvedava ako vyrastol drobcek 🙂
@veronika1417 no 🙂)) jednička je xi.. ale ked ukazovala na obrazovku tak tam boli dva písane 1128g a 1111 tak neviem poriadne ktoré z tých dvoch.. lebo som jej moc nerozumela.. bo oni Holandania tak zvláštne rozprávajú 😠
@janap24 len skus naozaj mne pomaha tak hadam aj Tebe pomoze 🙂 ta tvoja mala je krasna a ma peknucku fotku s tym lyzatkom v ruke 😉 opat sa tesim, ze cakame babulku 🙂 vzdy ked vidim nejake pekne dievcatko tak ma to takto potesi 😀
@janap24 no my sme na dalšiu poradnu objednaný 29.8. 🙂 juj naštastie.. ja by som už teraz nevydržala nevidiet ho hihi... ja som tu na rizikovom... takže nás kontroluju poriadne.. 🙂 aby sa mi nestalo nahodov niečo také ako predtým na SK 😔 😔 😔
@palinkova87 oni tak chrochcu nie??? 😀 ale ved hlavne je, ze babatko pribera tak ako ma a dobehlo co malo 😉 gratulacia velika!
@veronika1417 tak tak.. presne.. chrčia oni velmi hihi.. 😀 a ešte ktomu,ked to tak rýchlo povedia amen tma.. ďakujeme velmi pekne 🙂 no som zvedavá hlavne aký budeme veliký,ked sa narodime 🙂))
@palinkova87 Jaaaaj No my sme naposledy videli drobceka v jUni :( a teraz az v septembri a tu uz bude posledne sono pred porodom. To je dobre ze ta kontroluju aspon nic nezanedbaju.
@veronika1417 Dakujme vtedy mala este asi rocik apol teraz je to uz velka slecna a zivanica 😀 Ja sa tesim na chlapceka, ze bude zmena troska, ale ak by bolo dievcatko tak by som si ho znovu paradila.. vsetko ma nieco svoje do seba 🙂 hlavne nech su zdrave to je podstatne.
@janap24 ja som tiez malu videla velmi davno ☹ vlastne v 20tt kedy mi robil sono, ktore trvalo cca 2 min aj s oblecenim ☹ tak ale isla som aspon na to 3D ale aj to sa mi zda uz davno. Ja idem 8.9 a neviem sa dockat kedy ju opat uvidim a velmi ma zaujima ako sa ma, kolko vazi, meria lebo toto vobec netusim. Nasa mala mala v 25tt nejakych 720gramov a teraz mi dost narastlo brusko a aj otazelo a mala ked lahne na mechur joooj uz je ju je ten pas? 😲
CAWKO POPISE MAMICKY KTORA MA TERMIN V NOVEMBRI

aj mňa v poslednom čase páli záha, a to hlavne večer keď idem spať. Pýtala som sa pani doktorky odporučila mi piť Fatru (bola som prekvapená lebo som myslela že je nevhodná pre tehotné ženy), ale niekomu pomôže keď si dá pár glgov. švagrina mi poradila suchú kôrku z chlebíka, ale nemôže byť čerstvý. mne sa kyselina robila z marhúl v akomkoľvek stave. verím, že nájdeš ten správny spôsob.