icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

veronika1417
18. aug 2011

@mysti ja tiez teraz lehnim a mam kludovy rezim je to nuda ☹ a navyse ked som za NTB tak sedim takze malu asi tlacim 😒 ale neviem vydrzat ked lezim mat hore nohy asi mi to zvysuje tlak alebo co. Ked ale sedim tak mam vzdy nohy vylozene bud na stolicke alebo pri bruchu tak skrcene ako keby v tureckom sede. Odkedy beriem aj to magnezium tak sa mi zdaju aj tlaky a aj tvrdnutie slabsie tak asi to oddychovanie s magneziom pomaha

jaruska7
18. aug 2011

@duplinka . aj mna tieto tlaky trápia. a ja mam sedave zamestnanie, tak niekedy neviem ako sa mam posadit. stale sa hmyrim na stoličke. uz som premyslala aj nad vankusom za chrbatom, len sa mi to zda smiesne brat si do prace vankus. (ale doma mi to pomaha).

mysti
18. aug 2011

@veronika1417
@kaia
@jaruska7
@lianka7 dakujem baby za povzbudenie...doki povedal, ze kym sa neotvara krcok, ze je to OK, ale ze radsej spravime opatrenie, keby nahodou...az na tu cukrovku ma teda vobec dnes nepotesil.... ☹

duplinka
18. aug 2011

@jaruska7 tak ja mám niekedy pocit, že mi pomôže jedine, ak ma niekto natiahne 😀 ako na škripec. Zrejme máme drobcov dosť vysoko. No nič, snáď to prejde. Čoskoro sa má otočiť, tak som zvedavá. Zatiaľ je priečne. A s tým vankúšom sa netráp. Možno tým motivuješ aj ostatných 😀 😀 😀

veronika1417
18. aug 2011

@jaruska7 nato kasli ci je to smiesne 🙂 hlavne, ze to pomaha a je Ti lepsie 😉

denis006
18. aug 2011

@mysti hlavne sa drž rád lekára..čo by sme my maminy neurobili pre naše batôšteky....Mne na rizikovej poradni povedal, že keby sa čokolvek dialo, mám utekať do nemocky...aby nebolo neskoro na oddialenie pôrodu a na dozretie pľúcok miminiek, bdávajú na to nejaké injekcie....držkaj sa....
Kamoška rodila na konci 7 mesiaca, odtiekla jej plodová voda, vraj pre nejakú infekciu a maličká mala krásnu váhu cez 2 kg....tak to v pohode zvlládli....ešte vydrž min mesiac! 😉

mysti
18. aug 2011

@denis006 aj mne povedal, ze az by sa cokolvek dialo, ze mam rychlo prist... 😒 ja dufam, ze tam drobec vydrzi az do konca... 😕

palinkova87
18. aug 2011

tak toto je moj bruchales 🙂

karap
18. aug 2011

ahojte,som doma z poradne 😉 Vsetko je ok,mala sa ma dobre.Lekar nemal v plane robit mi utz,no prehovorila som ho.Ved ja sa na to tesim cely mesiac!No nakoniec som utz ani nemusela absolvovat,lebo Simuska vobec nespolupracovala.Bola otocena chrbtom a oboma rukami si schovavala hlavicku.Mam fotku,no ja sama mam problem identifikovat co je co 😠 Mala vazi 1107g,je KP 😲 co ma trosku zacina znepokojovat....No,ved ma este cas sa otocit.
Teraz by sme mali chodit do poradne uz castejsie,no moj lekar urobil uuuplny opak a objednal ma az za 5tyzdnov 😖 Chodim vzdy vo stvrtok a vtedy padne nejaky sviatok,tak ma posunul az na 33tt.No,neva....
Tento vykend budeme mat oslavu:muz mal narodky,svagrina meniny a aj svokra ma tento vykend meniny,tak to spojime,budeme grilovat a oslavime vsetkych jednym vrzom.Uz sa tesim 😀
Tu je foto Simusky:

karap
18. aug 2011

vysvetlivka:na obrazku je hlavicka ,,fotena,, z prava a rucicka,ktorou si Simka hlavicku schovava....Ja to tam vidim,tak dufam,ze aj vy 😀

luseta2000
18. aug 2011

@eviiinka ja som kupila niveu a seba med Johnson nie , vela ludi ma odhovaralo ze ich deticky mali na to alergiu.. ale to je asi individualne

harper
18. aug 2011

tak pripajam sa k tim, co nemaju problemy s cukrom. vysledky testu dopadli dobre.

majoslava
18. aug 2011

@mysti Ahoj 🙂 uff.. to nie je dobre ☹ ale ked budeš spávať s nohami hore tak ti to určite pomôže 🙂 malý sa ti kus posunie hore.. ja mám madrac podložený vankúšami od začiatku tehu a zvyknem si plienkou podviazať kus spodok brucha aby sa mi netlačil dole 🙂

mysti
18. aug 2011

@majoslava Majka, aj ja dufam, lebo fakt ma dnes v pordni nepotesil...ale zase povedal, ze kym krcok drzi, ze je dobre, len ze sa mam setrit a moj muzicke tu postel dostane za ulohu hned dnes... 😠 ale tak snad bude dobre, musim mysliet pozitivne. Myslim vsak, ze ked sa nebudem presilovat, ze to bude dobre 🙂 drobec musi este par tyzdnov pockat.... 🙂

majoslava
18. aug 2011

@mysti neboj bude dobre 🙂 ja mám vankúšami podložený madrac a podľa potreby si len doplnam alebo vyberám... mne povedali že som podvýživená!! a to priberám každý týžden... ale nestredujem sa.... kúpila som si Femibion a o týžden idem do poradni tak sa porozprávam s dokim... lebo neverím už doktorom... si ma len posúvajú...a do nemocnici ma už nedostanú iba na pôrod aj to chcem mať svojho doktora...

micicka
18. aug 2011

@denis006 ja by som uvítala takú podtému, tiež som "cukríček", ale ja meriam doma pred jedlom a po jedle. ja som mala po 2 hod. hodnotu 8,14, môj diabetológ povedal, že mala byť do 7,8

karap
18. aug 2011

@mysti bud rada,ze cakas prve a mozes si dovolit odpocivat 😉 Predstav si,ze by si uz nejake dietatko mala[alebo aj dve]To by bolo....Setri sa,nechaj sa od muza ,,hyckat,, a bude dobre.Drzim palce

deny19
18. aug 2011

@eskymacik17 ahoj a kedy mate termin?

eskymacik17
18. aug 2011

ahoj no mame na 2.november ale najnovšie na 8 novembra .. tak uvidime.. ale tu sa termin nemeni pokial sa neposunie o viac ako 10 dni .. a vy ?

denis006
18. aug 2011

@micicka mne nepovedali koľko má byť, ale len to, že sa ešte uvidíme...počula som, že znížili hranice pre diabetes v gravidite, lebo bolo veľa úmrtí detičiek s hraničnými hodnotami 😠 ...tak nech nás radšej kontrolujú 🙂

mackoxxx
18. aug 2011

@mysti Držím všetky palčeky. Radšej sa drž rady lekára a oddychuj. Ináč mám 37 sestru, ktorá sa narodila v siedmom mesiaci a už vtedy to zvládli a je z nej už trojnásobná mamina. No aj tak by bolo lepšie keby ste to dobojovali do termínu. Takže u teba nie hlavu hore ale nohy a vegetiť!!!!!!!

deny19
18. aug 2011

@eskymacik17 my mame 5.11 ale neviem myslim ze to bude skor 😉 a rodit budes na SK alebo UK?

micicka
18. aug 2011

@denis006 presne ako píšeš, radšej nech nás kontrolujú, nech sme pod dozorom. za prvé na diabetológii a za druhé aj u gyndošov. mne gyndoš povedal, že bude častejšie merať bábätko, aby sme vedeli ako rastie 😉 a ešte sa nám o štíhlu líniu postarajú 😀 ale nejakú tú čokoládku by som si dala 😉

eskymacik17
18. aug 2011

@deny19 ja som si tiez myslela, ze skor ale stale sa to nejako posuva :D a to som na zaciatku tvrdila ze to nemoze byt novembrove ale ze to bude septembrove 😀 😀 😀 no musim rodit tu. lebo keby som chcela doma tak by som tam bola sama .. mama aj priatel pracuju tu a tolko volna by im nedali ☹

stefie
18. aug 2011

@kaia vsak.?ani mne sa nevidi zrby mala @karap tolko kil..sak ma super telo.🙂)

lolinkamaminka
18. aug 2011

baby, vela z vas tu pise o tom tvrdnuti bruska, ako to spoznam? lebo ja mavam obcas take pocity ze sa mi to tam cele napina aj mam brusko na dotyk tvrdsie, ale pripada mi to ako ked babo meni polohu ze proste natiahne tu maternicu alebo co...poradite mi? boli to nejako alebo ako to spoznam? a ked mi netvrdne brucho, je to zle? dakujem

lenkakrchova
18. aug 2011

tak a uz aj my mame kociar, je uuuuuplne krasny a zatial co som ho skusala na synovi som max. spokojna i ked tento kociar som predtym neskusala ... len som ho videla 🙂

denis006
18. aug 2011

@micicka ja si až teraz uvedomujem, ako často za deň pociťujem, že som hladná 😠 ....hne´d som si dnes urobila light obedík...ryža a stehienka + zeleninka...uvidíme čo na to záha...aspoň viem čomu vďačím za tých +1O kg

veronika1417
18. aug 2011

@lolinkamaminka aaale co si??? 😕 len bud rada, ze sa Ti to nedeje. To nie je dobry signal aj ked vlastne moze organizmus len nacvicovat a pripravovat sa na porod. V nasich tyzdnoch tehotenstva to vraj nie je neobvykle ale nemalo by to prekrocit 5-10krat za den a nesmie to trvat dlho. Je to neprijemny pocit, neboli len je to naozaj velmi neprijemne. Mne to zacina tak, ze od spodu prechadza taky pocit akokeby trpnutia az hore, cela maternica teda brucho ostane tvrde a strpnute, citim napatie a taky zvlastny tlak. podla mna ked sa Ti to stane hned to spoznas.

ninka23
18. aug 2011

@mysti Ja som tak bola v nemocnici s prvou. Nohy vysoko, nepohodlne, zaspával aosm na boku, ale našťastie soms a neotvárala ako kamoška, tú museli zašiť.
@duplinka Aja mám pocit, že mám bábo vysoko a tlačí mi vnútro na rebrá. Beriem magnézium, železo a proti nadúvaniu Espumisan. Zaberá to. a ešte musím striedať polohy - sed, státie chôdza. Spímna boku. NTB na bruchu už krpec neznesie 🙂 A v práci máme aj fitloptu na sedenie, takže ju mám teraz vyhradenú ja a pri sedení mám viac pohodlia. Nemám ju celý čas , len 1 hod. dopoludnia a 1 popoludní a je to super.( A to som ju nechcela...)
...Inak dnes ako som popoludní prišla od lekára, mala som stuhnuté brucho, tak som si ľahla a zmohla ma únava a na hodinku zdriemla. 😉
...Zajtra ráno mám glukózový test... Dúfam, že bude všetko OK.