icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

mackoxxx
22. aug 2011

@veronika1417 Vôbec sa nám nedarí priberať. Mám len +4kg, to sa DR. nebude páčiť. Obdivujem dievčence čo toľko stíhajú. Ja len spím a spím. Mám problém sa zobudiť a najesť. A to už nehovorím o varení. Všeobecne varím rada. Teraz to beriem ako trest. Uvidím čo bude na ultrazvuku 31.8. snáď aspoň drobec priberá keď ja nie. Utešujem sa len tým, že tak som to mala aj pri prvom tehu.

mackoxxx
22. aug 2011

Po prvom pôrode (bol rýchly a ľahký) ma chceli postaviť na nohy po cca 10 hodinách a sa mi neskutočne klepali. Aj som sa cítila dobre ale bola som oslabená. Tak tie dristy, že porodí a ide ďalej 🙄 . 😝 😠

kaia
22. aug 2011

@mackoxxx, to priberanie je uplne individualne. Na niekoho sa to lepi rychlo a na niekoho nie 😎. Vobec by som si z toho tazku hlavu nerobila, pretoze ak sa babatko vyvija spravne a Ty priberas menej, o to lepsie 😉.
Ja som zatial pribrala 2 kg a velmi sa z toho tesim 🙂.
Inak aj mne sa nohy po porode klepali este niekolko hodin, neviem si predstavit, ako napr. v Anglicku, ak je vsetko v poriadku poslu mamicku s babatkom po siestich hodinach domov 😝. Niezeby som chcela kysnut v nemocnici, ale fyzicky si to neviem predstavit 😒.
Ked ma mali pustit po tych 4 dnoch domov, tak som si nevedela predstavit, ako si v aute sadnem 😝, ale domov som sa samozrejme nevedela dockat.

veronika1417
22. aug 2011

@mackoxxx joooj stastna to zena 🙂 ved 4kg si este v norme aj ked je to zrejme len babatko a Ty nic, poznam baby aj moja svokra co nerpibrali nic alebo skoro nic a maju zdrave deticky 😉 ved aj moj manzel je zdravy krasny chlap 😀 len ja ked vidim tie krasne maminky a potom ked tlacia tie kociky s postavou modelky... o vies ticho sa takym zavidi 😉 😀

kaciatko81
22. aug 2011

ahojte, ja len narychlo, pozeram, ze riesite priberanie...
@mackoxxx ja som nazaciatku schudla asi 6kg a naspat som dala zatial len jedno. babatko pribera pekne a ani jednemu dr, u ktoreho som bola ten moj vahovy stav nevadi... vraj ked je babo ok, tak to nie je dolezite 🙂

veronika1417
22. aug 2011

@zvedava17p ja sa pre istotu vazim vzdy hned rano ako sa este nicoho nenapijem, nenajem a stokrat sa vycikam 😀 len nech je to co najmenej 😀 tak ale tri tyzdne som si vahu udrzala takze som v celku spokojna lebo som tu jeden cas dost intenzivne riesila, ze buuum za tyzden a pol skoro tri kila 😠 to ma dost prekvapilo lebo som sa zlakla, ze uz sa to nezastavi a vlastne som sa nijako neobmedzila a ustalo to. Ja sa idem teda sledovat, ci to bude vychadzat 0,5kg na tyzden 😀 aj ked moc tomu neverim, urcite na mna zase pride ta jednorazovka a nalepi sa na mna zopar kilov naraz 😀 😀 😀

veronika1417
22. aug 2011

@mackoxxx @kaia som rada, ze suhlasite somnou, ze to podla mna nie je mozne aby zena hned po porode fungovala ako predtym akokeby sa nic nestalo "len" porodila. Ja som sice este nerodila ale ked tehotenstvo dokaze toto s nami narobit tak porod beriem ako nejaky vcholovy vykon co musime podat a nie aby som potom okopavala zemiaky 😀

mysti
22. aug 2011

@veronika1417 aj u mna to bolo presne tak, do 5 mesiaca som pribrala 2kg, ale potom to islo rapidne hore...
v siestom +3,5, potom zase +4kg hore, co som bola az zdesena, pretoze sa vobec neprepchavam, ani nejem viacej, vela vybeham a stale priberam...ide ma porazit...8.9.mam dalsiu poradnu, az mi povie, ze som probrala zase nejakych +4 kg, tak ma drbne, pred porodom budem ako sud!!!!! ma porazi...aj ked kamoska ma ukludnuje-ona pri malej pribrala +22kg a teraz ma 52kg...takze schudnut sa to da.Ja sa necitim nejaka velka a doki povedal, ze mozem mat vela vody v tele, lebo vela pijem a mam aj kosti tazke od malicka, ja aj ked som bola chudunka som vzdy vazila okolo tych 56-58kg...tak neviem, ale nechcem uz priberat... 😕 😖

veronika1417
22. aug 2011

@mysti ja teda neviem moje ale podla mna aspon, co som citala mas vahu presne podla tabuliek na 27tt a Ty si v 30tt takze sa netrap, si na tom dobre. Ak som dobre zratala 9,5kg norma je do 12kg v 29tt. Ja mam tiez poradnu a aj sono 8.9 a neviem s dockat. Tie baby co dokazu tolko schudnut obdivujem, niekto zhadzuje kila lahko a niekto sa trapi aj s jednym. Moj manzel ked si povie fuuu asi dam dole 4kg ma to behom tyzdna dole 😕 to mne by trvalo minimalne mesiac a aj dva a aj to by som nevydrzala drzat nejaku dietu ☹

mysti
22. aug 2011

@veronika1417 ja dufam, ze to dam dole...inak mam aj ja problem s "pevnou volou" a budu vianoce...ach jaj, bude tazke odolat pochutkam 😀 ale teraz nejake diety uz neriesim, len sa musim kus obmedzit...nech fakt este za dva mesiace nie som ako slon 😠

trinka
22. aug 2011

@karap my tiež tak zriedkavejšie sexujeme... ☹ tvrdne mi potom brucho a mávam krče a z vnutra ma všetko štipe 😒 nechapem, pri malej sme fungovali normálne a prestali sme v den porodu... a teraz, nielen že nemam chut, ešte mi to ani nie je prijemne...

veronika1417
22. aug 2011

@mysti ved jasne asi tie co priberame by sme si mali dat trosku pozor, uz davno neplati to ze nam to moze byt jedno ved sme tehotne. Podla mna aj lepsie budeme zvladat porod a potom tie dni po porode, ved urcite sa lepsie hybe tej co ma menej kil ako tej co ich ma moc 😉

veronika1417
22. aug 2011

@trinka ja mavam tiez trosku tvrdnutie, aj take mierne krce ale nie silne a to stipanie ... po kazdom sexe by sa mala zena osprchovat a ja som si na to spomenula a hodila som si sprchu a velmi to pomohlo. Predtym ako som bola tehu nesla som vzdy do sprchy ked bolo po... ale teraz idem a pomaha to 😉

sona367
22. aug 2011

@karap teda ked to čítam je to na neuverenie ...klobúk dole 😉 ... ja som sa len chcela opýtať či nejak nevadí keď si čupnem alebo sa pre niečo zodvihnem .... zatial mi to nejaké veľké problemy nerobí ale chcem mat istotu ze tým bábätku neublížim

majoslava
22. aug 2011

ahojte babenky... :D ja som dnes úplne off.... včera sme boli celý deň v lese (na skorušine) variť guľáš a grilovať... tak ma to zmorilo... nie som schopná sa odtrepať ani do obchodu...
čítam že tu preberáte kilečká.... ja už to neriešim... pribrala som už 12kg ... verím, že pri malom to rýchlo zhodím... 🙂

blackrose
22. aug 2011

@veronika1417 no ja som do teraz pribrala takmer 6 kg a to do 23 tt som pribrala 3 kg a zvysok teraz za mesiac 😅 ale urcite nepriberam 0,5 kg za tyzden... raz nepriberiem nic a potom aj kilo a pol... tento tyzden som pribrala 0,8 kg...
do teraz som sa tesila, ze ako malo priberam a mam pocit, ze teraz uz to ide "dolu vodou" uz aj na nohach citim, ze som pribrala, nie len brusko... a to je nezvyk! 😀 ale inak som stale v pohode a tesim sa, ze nemam uz teraz na seba 10 kg

veronika1417
22. aug 2011

@majoslava no tvojich 12 je ale este stale na podvyzivu 🙂 co Ti doktor minule povedal 😉 😀 ale dolezite je ci sa citis dobre a vladzes, ze Ti nechybaju nejake ziviny 🙂

blackrose
22. aug 2011

@trinka @veronika1417 ja mam od druheho trimestra takmer nonstop mykozu, takze svrbenie mam takmer stale ☹ a to sa umyvam vzdy po sexe...

blackrose
22. aug 2011

@sona367 urcite je lepsie veci zo zeme dvihat cupnutim a nie zohybanim...
babatku neublizis, skor ide o to, ze ti moze tvrdnut brusko... mne skoro stale tvrdne brusko, ked si neuvedomim a zohnem sa

majoslava
22. aug 2011

@veronika1417 to mi povedali v nemocnici... vo štvrtok idem do poradni tak som zvedavá čo na to povie môj doki... začala som brať znova vitamíny Femibion... vyzerám a cítim sa normálne... tak neviem o čo mu išlo... asi sa ma chcel rýchlo zbaviť a nevedel čo napísať do správy...

veronika1417
22. aug 2011

@majoslava aaa tak to hadam nie... to by uz bol aky debil... tak ale kaslat na to hlavne nech ste obaja vporiadku a mate to co potrebujete 🙂 tvoj doktor ta pozna tak nech to skontroluje a uvidis 😉

janap24
22. aug 2011

Ahojte babulky
My sme napr. namali sexik asi mesiac a pol..manzel by aj chcel ale ja nemam chut a aj sa bojim:( take tulkanie to ano to mavame :D
dnes sme boli v poradni a aj z mocu podla nejakeho papierik ami vysiel cukor.. tak z vysledkami ma moj gynekolog poslal na endokrinologiu..vsade maju plno do konca roka a anormalne mi povedali ze bud pockam alebo si zaplatim prednostne 20 eur.. som skoro odpadla..jej vravim ale ved vidite ze som tehotna a cakat nemozem..tak mi povedala ze si mam zaplatit 20eur a nevidi problem..nastastie som isla hladat dalej a vzali ma hned za poplatok 7 eur..To je ale ovela lepsie ako 20 tak som tam ostala 🙂 No vraj to na diabetes nevyzera ale musim byt sledovana.. Brali mi krv na nejake hormony 2.9. mam ist na kontrolu.
Co sa tyka priberania Ja ked som otehotnela mala som 62kg potom som schudla na 60 a teraz mam 68. do piateho mesiaca som nepribrala nic a teraz to ide akosi rychlo..Ked som bola tehotna s dcerkou tak som za cele tehu pribrala 12 kg..teraz to vyzera ze to bude viac..
Zajtra nas caka kontrola na hematologii.. Som sa rozpravala so ssestrickou vravim zeleza mam malo, cukru mam vela.. tak sa smiala ze si to dietatko nejak vykompenzuje..No len aby:(
Este som sa vas chcela opytat z casu na cas sa mi objavia henoroidy, a v poslednom case som si vsimla ze som nejaka zo spodu opuchnuta.. lekar ma pozrel ale len skonstatoval ano je to navrete.. to bolo vsetko co mi nato povedal... mate niektora nieco podobne? este nam kontroloval krcke a vraj nalez je v poriadku tak aspon to.. a dal mi nejake tablety zo spodu na vytoky..Neublizi to podla vas babetku?
Juj ale som sa rozpisala..tak nic prajem vam pekny slnecny dnik uffff 😎

dena
22. aug 2011

dievcta, no ked toto tu tak citam az sa mi toci hlava, ze 2 kg alebo 4 kg ste pribrali 🙂 tak to ja som asi neaky ukaz 😉 ja som sa ani jedno tehotenstvo neako extra neprejedala a vyzaralo to vseliako 😝 pri prvom som pribrala 34kg 😎 pri druhej 26kg 😕 a pri tomto krpcovi som zatial pribrala 10 kg 🙂

sumattra
22. aug 2011

Ahojte my mame termin na 11.11ty 2011 cha ale pochybujem ze to vyjde presne takto 🙂

janap24
22. aug 2011

@sumattra kraaasny datum 🙂

veronika1417
22. aug 2011

@blackrose tak sme na tom uplne rovnako 🙂 aj ked ja aj tusim z coho priberam lebo maskrtim, sladke mi vazne chuti 🙂 dnes som zosrotovala celu jogortovojahodovu Milku no brutal sa hambim 😅

veronika1417
22. aug 2011

@blackrose vies co, ja som to tiez mala ale len jedenkrat no stacilo mi teda 😕 aj mi dala take tabletky na vkladanie ale este aj po dobrati som mala pocit, ze to este stale nie je vyliecene. Isla som ku gyne a vysvetlila ze i napriek tomu, ze som lieky dobrala citim sem tam svrbenie a doktorka mi dala najeku vodicku cim to potrela a hned som mala pokoj. Ja som vzdy pouzivala intimky no teraz nemozem, ked som mavala to svrbenie tak som ich skusila vylucit no a odvtedy mam pokoj. Skus aj ty mozno Ti to pomoze.

sumattra
22. aug 2011

@veronika1417 Ja som doteraz pribrala 11kg (29 tyz.) mne lekarka nakazala aby som sa neprejedala koli mojim cievam (mam zrazeninu v nohe a beriem injekcie na rozriedenie krvi). Takze to nerobim ale aj tak sa mi podari zjest cez den viac cokolady ako by som chcela. Skor mi vecer vobec nechuti, a maly ma o 2 tyzdne naviac kg. Takze jedna cokolada hore dole 😎

janap24
22. aug 2011

@sumattra Aj ja si picham injekcie clexane do brucha.. vraj az do konca sestonedelia..Pichas si do brucha alebo uz do stehna.nevies od kedy sa picha do stehna? vraj to boli ovela viac.

veronika1417
22. aug 2011

@sumattra no mne doteraz stacili dva tri rady a dnes som ju sfukla celu 😀 strasne mi chutila. Drahy sa bude cudovat ked pride z prace a cokoska nikde 😉