Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@luci66 jeziiiis to je zlate 😀 ze nozkpu skrabka cielko 🙂 rozkosne...
ozaj baby, traz budem za debila ja... stale tu hovorite o tvrdnurti bruska, oki, mam tiez..lenze vy vravite ze niekolkokrat za den?? 😲 mne ked strvrdne tak aj na niekolko hodin v kuse...dokonca pred par dnami som mala od jedneho dna obeda do druheho dna vecera STALE tvrde ako kamen...to som bola u mamy, takze to bolo dost o nicom, ani k dokimu ani nic... vam zmakne a potom stvrdne zas alebo ako to??ravim, mne stvrdne a nepolavi...potom uz nastupia bolesti a uz len sa modlim, aby to preslo...dokonca minuly tyzden, aj ked mam magnezko zakazane, som pila dvakrat sumivy...pomohlo sice, ale nie nadlho..
Ahojte, dlho som tu nebola, mali sme notebook v oprave. Maly sa ma super, ja sa neotvaram, ale uz sa neviem dockat na ultrazvuk tam idem 7.9. uz nech to je 🙂 Malinky ma stale kope, prevaluje sa ze len pohybujuce hrce vidno. A super je, ked citim ako prejde zlava doprava nozkou ci rucickou po celom bruchu. Taky zvlastny dobry pocit. Zatial som pribrala 8kg, nejak sa mi to rozbehlo 🙂 Ale toto teplo ma nici uplne najviac, najhorsie ze sa nemozem ist kupat, jedine ku sestre, ale ta byva 40 km a to sa mi tam nechce kazdy den trepat...
ahojte tehulky 🙂 dufam, ze dnesny den vydrzime a prezijeme v zdravi... hrozne teplo uz takto skoro!
@mysti blahozelam k vyrociu 🙂 my budeme mat 12 rokov v decembri, tiez mi to pride neskutocne 😉 ale uzasne 🙂
@luci66 malinka je krasna 🙂 a aka akrobatka! 😀
@stefie mne vacsinou stvrdne max na par minut, vsade pisu skor o sekundach... toto tvoje je urcite zvlastne, povedz to dr.
@ajvetka my sme boli pred par dnami na kupku tornali..je tam aj umely bazen-plavecky, aj prirodny, a taka super vodicka, ze som sa odvazila vliezt dnu a zaplavat si...super pocit 😉 som druhykrat tehu, ale kupat som sa bola prvykrat...doteraz som nemala odvahu...a rozpravala som sa tam s jednou tehu babu /za dva tyzdne ma teramin/ a vravela ze este pred dvoma tyzdnami sa kupala aj ona..ze jej doki poradil, ze po kupani, ked dojde domov tak spravit rosalginovy vyplach odspodu a bude to oki...spravila som si a necitim nejake zmeny, zeby daka infekcia alebo daco 😉 skus..
@blackrose aj mne sa to vidi divne..popytam sa...stvrtok mame poradnu, aj morfo tak sa popytam... 😉
hojte tehulky...tak kočík máme úspešne kúpený...boli sme preň v Trenčíne, máme to len hoďku cesty ale tiež mi neskutočne spuchli nohy asi najskôr z tepla....ale boli sme aj na Bytčianskej zmrzline, trošku som zhrešila...manžel mi ju takmer nechcel kúpiť...včera sme začali s vyspravovaním stierok a dnes pokračujeme, snáď do stredy domaľujeme...Chcela som jednu stenu do kuchyne červenú ale nakoniec sme zvolili bordovú....už sa neviem dočkať kedy to všetko bude aj upratané...Je tu niekto, kto má energie na rozdávanie, že by prišiel pomôcť? A ak to všetko stihneme, tak štvrtok, piatok bude kupko...juchúúúú
@stefie ahojky aj mne tvrdlo ale tiez len na par min nanajvys nejaka pol hodka a to som uz mala obavy ☹ pisu, ze je to v nasom mesiaci normalne ale nesmie to byt castejsie ako 5-10krat za den, nesmie to trvat dlhsie ako hodinu a nesmies citit ziadne bolesti a ani krce, tak sa sleduj a urcite konzultuj s doktorom. Mne ked to zacalo tak som lezala a nohy hore a hoci aj ja mam nizky tlak snazila som sa do seba dostat magnezko. Polku rano a polku na noc vtedy som ten tlak az tak necitila ved vyskusaj. Nebola som u doktorky lebo mala dovolenku ale potom mi poriadne vynadala, ze som mala ist k zastupujucemu lebo to nie je sranda ☹ tak opatrne!
@stefie ja som pri prvej mala zapal po kupani, brala som capiky, tak pri druhej som sa kupala len po stehna, cize vlastne ani nekupala. A tu v BA su vsetko take kupka 🤐 🤐 🤐 ze uz hlasili aj infekciu na jednom a inak tam kazdy moci a vela ludi tam chodi... A vzdy PO LETE v spravach hlasia, kde vsade nieje vhodna voda na kupanie. Ale ten Rosalgin moze byt dobry. Sestra ma plavecky bazen, to mam istotu, ze nic nedostanem. A akurat mi brat volal, ci k nemu nepridem od stredy, on ma tiez bazen, takze sa budeme macat aj s babami. Plus budem mat na starosti 5 deti, 7 maciek a 6 psov 🙂 veselo bude 🙂
@denis006 a preco nemozes zmrzku? mas tehu cukrovku??? 😕 ved to mozes takto hresit ak nemas zdravotne problemy 😅
@blackrose my sice malovat nejdeme ale ideme stahovat spalnu aby mala nasa mala svoje miestecko, poskladat postielku, namontovat svetielko nech je vsetkon pripravene a nech mame pokoj uz len dopinkavat nejake drobnosti budeme lebo u nas sa ani inak neda manzel ma v praci toho vela a chodi neskoro domov a cim viac sa budu blizit vianoce tym to bude horsie takze nech to radsej je vsetko prichystane 😉 ozaj ktovie ci to nepride skor 😉
@veronika1417 ved prave, preto aj ja uz mam skoro vsetko prichystane a teraz uz chceme dat dokopy aj izbicku... uz len postielku potom kupit 🙂 na materskej uz budem len vecicky prat a zehlit a upratovat si izbicku, aby bola tip top 🙂
Ahojte, som tu síce nová, ale som veľmi rada, že mi kamoška poradila túto stránku, dozvedela som sa tu veľa dobrých rád. Keďže môj termín vychádza na 17. 11. rada by som tu s Vami aspoň do vtedy podebatovala a vymenila pár skúseností 🙂 Je tu nejaká tehuľka, ktorá sa chystá rodiť v tomto termíne v Nitre??
@stefie no brat ma poprosil ci ich postrazim a lepsie u nich na dome ako u nas v byte. a tie zvery su v pohode, este mojho psa tam beriem. Macky ma zaockovane, pravidelne odcervene, dokonca su aj vsetky vykastrovane 🙂 Inak by som tam nesla. A moje baby sa tam straaasne tesia, brat ma aj obrovsku trampolinu, takze mozu skakat zabky 🙂
@mery1988 ahojky ja som z okolia NR a termin mam 20.11.2011 takze bliiizko 🙂 mozno sa aj v porodnici stretneme 🙂
@veronika1417 ahoj, no tento termín mám podľa lekárov ale pravdepodobne budem rodiť asi o týždeň neskôr, takže je to dosť možné 🙂
@veronika1417 už máš za sebou vyšetrenie na teh. cukrovku?
ahojte tehulkyno dnes je na nevydrzania iba sedim v dome ani na zahradu nemozem co je tak horuco.trochu som povysavala ale uz nevladzem.dnes som sa vazila tak zasa kilo na viac po tyzdni.uz mam 7kila naviac.uz sa mi aj tazko chodi do schodov.objednala som si uz aj kocik ktory som si samozrejme predtym bola osobne pozriet.je nadherny.presne taky aky som chcela.ten podvozok je uzasny uz sa neviem dockat.aj matrac som si tam objednla ,vanicku,sedacku ku kociku a fusak si doplatim len 4eur lebo davaju zadarmo ku kociku.
http://www.e-kociky.sk/?592,ballerina-leather-c...
ahoj baby.tak mam po poradni. maly je ok a ked mi doktor povedal kolko vazi som skoro odpadla.mame 1392g 🙂 povedal ze mozem ratat s tym ze bude mat mozno aj 4 kg ked sa narodi.no slahne ma.som mu povedala nech ho potom porodi on. 😉 akurat co sa mu nelubilo ze neni otoceny hlavickou dole.sak sa stale prevraca tak sa hadam do konca tehu otoci tak ako ma. na matersku nastupujem presne o mesiac 23.9.uz mam aj papier vypisany koli socialke.pribrala som zatial 1 kg.a to sa mu moc nelubilo.povedal ze na buducu poradnu nech pridem aspn o 3-4 kg tazsia.no uvidime 😉
idem ja do sprchy a vyvalit sa na gauc lebo toto horko je strasne 😠 😠 😠
Ahojte baby,chcem sa spytat na tie newborn plienky..viem ze ste sa tu uz o tom bavili. Neviete mi povedat kolko asi bude treba tych uplne najmensich? lebo aj tie 2 v poradi mini, mi pripadaju riadne malinke tak aby som zbytocne nepokupila vela..dakujem🙂 A s pediatrom,ku ktoremu bude chodit male, sa treba kedy asi dohodnut? ved este mame cas,len tak informativne aky je postup🙂
A inak dufam ze to vsetky prezíjeme tento tyzden,zbehla som rano do obchodu ze nebude este tak teplo,ale uz sa mi hlava tocila poriadne cestou naspat a este bolo len 10 hodin,uff..
@stellamiapiccola @kubkomatko dakujem kočky... 😉
@lerenard mne kamoska povedala, ze mam mat aspon dva baliky tych newborn plienok, mam zatial dva, ale male, tak si este 2 male alebo 1 velky kupim. Ale taktiez zalezi od miminka, ake velke sa narodi a ako rychlo bude priberat, ale ten jeden balik ti vydrzi tak 6-8 dni a su do 5 kg, tak podla mna v pohode minies 2 baliky.
@veronika1417 dakujeeem ... 😉
@luci66 no krásna princezná 🙂
@zlamal.i krásny kočiarik! a praktický.
@lerenard ja som kupila normalne newborn- aj pri malej som ich mala a to mala 48 cm, a 2950 a boli jej kus veľké 😀 😀 to je foto v porodnici ešte, takže podla mna ti budu dosť, a potom uvidiš
@mery1988 no mam 😒 ale neudrzala som v sebe tu sladku gebuzinku takze mi len brali krv nalacno a kedze nejake dva ukazovatele boli velmi dobre tak tam uz viac nemusim chodit 😀 ale predtym ma varovala, ze ked sa jej to nebude zdat tak budem musiet chodit tak ale bola spokojna a ja som tiez lebo sladke milujem a neviem si predstavit, ze by som ho musela uplne vylucit 😉
@trinka jooj toto si pamatam 🙂 aj mojmu krsnatu bola velka ta najmensia pleinocka a to nepatril k malinkym detickam ale je to strasne zlate tie male bruska 🙂

@trinka a ze ako v deviatom 😀 😀 😀 zlata si mamina aj s bruskom 😉