icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

micicka
25. aug 2011

@lianka7 s nami si robia čo chcú už teraz 😀 príde tato a hneď poslúchajú! neviem čím to môže byť, ale možno nepoznajú tú ruku, ten tep tak dôverne. ale myslím, že sa neboja ale ich to ukľudní, ale fakt netuším prečo 😅

hori
25. aug 2011

@stellamiapiccola ja som tiez prvy raz mala v porodke letiskovy kufor... 😉 ten stredny, ale zbaleny bol na prasknutie... 🙂 sestricky, co mi ho pomahali prenasat z oddelenia na oddelenie, si to velmi pochvalovali, ze nemusia vlacit v rukach... 🙂

micicka
25. aug 2011

@veronika1417 ja si to tiež užívam a veľmi sa teším, keď kopká. ale včera večera sa nejako rozbesnila, sem tam mi kopla do mechúra, že som si skoro cvrkla, tak som sa rozhodla, že ju drahý ukľudní 😉
posledných pár dní sa stane, že ma šťuchá chvíločku v úplne pravidelných intervaloch - ako keď bije napr. naše srdce, tak tak do mňa šťuchá. minule mi bolo povedané, že je to možno štikútka... ale každý deň?

andrejkag
25. aug 2011

ahojte aj ja som zvažovala odber pupočníkovej krvi, kedže pred 6 rokmi pri synovi sme to dali odobrať, chcela som aj teraz, ale ked som videla na stv reportérov môj názor som zmenila 😒 rozhodla som sa už len platiť na ďalej uskladnenie synovej krvi (to je nejakých 20 eur ročne) aj ked jeho kila presiahnu jeho váhu, stým že možno by sa to dalo využiť pri druhom (dúfam že nikdy na to nesiahneme) 🙂
to je môj názor 😉

micicka
25. aug 2011

kočky ako je to s depiláciou voskom v tehu? nemáte nejaké info, či to môže nejako škodiť, či sa to môže alebo radšej nie? nebaví ma a ani mi to už veľmi nejde žiletkou, tak by som najradšej šla ku kozmetičke, lebo už som zarastená ako opička...

veronika1417
25. aug 2011

@micicka ano o stikutke som pocula a vraj prave toto su tyzdne kedy to mozeme citit velmi intenzivne 🙂 moja sestrenica rodila cca pred mesiacom a jej maly stikutal niekolkokrat za den a vraj je to uz az vadilo 😒 tak ale hovorila to aj lekarom a vraj je to oki. Aj teraz ked je uz na svete dost casto stikuta 🙂 vraj v brusku prehltnu viac plodovej vody a vtedy sa miminkam stikuta, chudatka male ved taka stikutka vie byt veru poriadne otravna 😉

dena
25. aug 2011

@kaia ano...mam to vsetko nastudovane...toto bude moje tretie dieta a mozno aspon jemu to dam odlozit...ved som citala, ze je pouzitelna aj pre surodencov...ale stale nie som presvedcena o "zazracnosti tejto tekutiny"...tak uvidime, aj ked uz toho casu nieje vela, lebo vraj aj mne musia urobit akesi krvne testy

harper
25. aug 2011

@micicka spytaj sa kozmeticky, ale pocula som ze babatko tiez precituje bolest, ktoru citis aj Ty. uz to hadam do konca nejako vydrzis. 😉

dena
25. aug 2011

@andrejkag a preto teraz neviem...v podstate som bola rozhodnuta dat pupocnikovu krv uskladnit, ale teraz fakt neviem co si o tom vsetkom mam mysliet 😝

micicka
25. aug 2011

@harper veď popýtam sa, ale kto vie aké má ona o tom vedomosti. chcela som sa dať "odchlpiť" teraz a potom ešte raz, nech mám nejaký čas pokoj aj po pôrode.... rozmýšľam, že vyskúšam (ak mi to kozmetička odporučí), uvidím či to bude veľmi bolieť a ak áno, vykašlem na to....

micicka
25. aug 2011

@veronika1417 tak to som nevedela, že je to z toho, že si "lognú" trošku vody 😀 zapíšem si do otázok a spýtam sa asi dokiho 😀

veronika1417
25. aug 2011

@micicka jasne opytaj sa ja som to citala na tehotenskej kalkulacke 🙂 uz neviem v ktorom tyzdni to bolo spominane ale je to niekde tam, skusim mrknut 🙂 🙂

kaciatko81
25. aug 2011

ahojte 🙂
k tej pupocnikovej krvi, ja som sa pytala znamej, je detsky onkolog a povedala, ze ked tak to darovat, ze ona by to urcite pre vlastne potreby uskladnovat nedala... takze u nas rozhodnute.
baby a co hovorite na ockovanie proti tbc? to je to v nemocnici, teraz tiez velmi diskutovane. ja mam zle reakcie na ockovanie, tak sa trosku bojim, kedze vela babatiek ma z toho zle reakcie 😒
@micicka ja som zasa citala, ze si tym babatka trenuju branicu.
inak, ja som stale v podstate nepribrala... uz to aj mne zacina byt trosku divne, aj ked doktori vravia, ze nevadi... je tu este niekto taky?

veronika1417
25. aug 2011

@micicka tak tu to je : Môže sa mu aj čkať. Budeš to pociťovať ako malé pravidelné pohyby. 23 týždňové bábätko v brušku aj zíva.

stefie
25. aug 2011

no caute, tak idem dociavat, co ste popisali, tak budem po kazdej strane prispevat ako furt 😉
@mysti ja som bola v nedelu na kupku,termalnom, potom som si urobila vyplach rosalginovy a necitim sa nejako zle..ani palenie, svrbenie, alebo zmena farby vytoku, ale dnes som bola v poradni, doki mi kontroloval ten krcok, ci sa neotvaram a videl zmenu vo vytoku... aj mi predpisal klion.. takze neviem...

no a teraz k tej poradni vam este napisem.. bambula je predsa bambula, bola so mnou dnes mamina, velmi sa vytesovala ze vidi takto "nazivo" svoje vnucatko 😀 malinka je v absolutnom poriadku, vsetky organy su ok, vazime 1179g, krcok sa neotvara, ani sa uz viac neskratil, ale anka je stale dolu hlavou a tlaci nan..ale za ten mesiac ziadna zmena, tak som spokojna.. dnes sa nam podarila aj fotecka, ale natrapil sa asi 20 min, kym princezu natocil nejako, takze foto pridam tiez 😉 malinka sa modli/bohvie po kom to ma, kedze sme obaja neverci 😀 /a doki povedal ze je to tabulkove dieta a to ze mi tlaci na ppanvove kosti, ze bohuzial, ja som chuda, mala ma malo miesta, tak sa vopcha kde sa da, ale ze to ze mi tlaci hlavickou na panvu by mi malo vlastne aj pomoct, lebo sa panvove kosti viac roztiahnu a tym sa ulahci porod 😅 jo a vcera sme sa vazili a merali a moja modelkovska postava sa zmenila na hrustickovsku 😀 😀 😀 mam 61kg, a miery 85-95-97...volakedy, este pred tymto tehu to boli 85-60-87..takze ritisko mi narastlo riadne 😝 😀

harper
25. aug 2011

@micicka na stranke najmama som nasla ze horuci vosk, laser a este nieco sa v tehu neodporuca, skus si to vygooglit.

stefie
25. aug 2011

@stellamiapiccola fiiiha, tak to si kolko uz toho stihla?ja mam postielku vysuchanu veci pre seba niektore prichystane, pre babo v skrini, ale neoprate este a nic viac...kocik este stale kvasi v pivnici, nevycisteny... 😕
@henrieta44 juuuj je mi velmi luto, ze sa take strasne stalo ☹ drzim palce, nech sa rychlo zotavi z tohto soku a nech to nevzdava...

stellamiapiccola
25. aug 2011

@stefie no snažím sa 😀
dnes idem konečne na kozmetiku jupííííííí 18.00 sa teším 😀 po 3 mesiacoch

stefie
25. aug 2011

joj a ozaj baby, ste daktory den pisli ze divne tvarovane brucha...si kuknite ako mne malinka puci ritulu..vidiet to podla pupka a tmavej ciary na bruchu...fotila som v pololahu vcera poobede 😎

dominika_sk
25. aug 2011

takže tak 😝

janap24
25. aug 2011

@mysti Ja som bola.. ale napr. vcera sme boli s malou ale ja som sa nekupala, lebo beriem tablety zo spodu ..kebyze nemam problem s tym idem..ono zalezi ake odolne mas telo voci plesniam a podobne.

mysti
25. aug 2011

@stefie...ahoj, tie kilecka Ti veeelmi zavidim ... ja som 61 nemala ani pred otehotnenim 😠 ja som uz taka strasna gula, je mi samej zo seba zle aj z tych mojich kil....ani nebudem pisat kolko vazim, ale je to strasne 😢

stefie
25. aug 2011

@micicka mici, ano spokojne ta stikutka kazdy den...vraj sa len viac nahlta plodovej vody...mne mala niekedy aj dva alebo trikrat denne stikutka..dnes som sa na to pytala dokiho a povedal ze to je v pohode...treba sa napit nam a do 10 minut to ustupi...mne to zabera...

a malu tiez uz ked nezvladam skludnit ja, tak ju ukludnuje drahy 😀 zoberie kremik a urobi dva osohy v jednom...aj malinku uspi, aj mne brusko natrie 😉

stefie
25. aug 2011

@mysti no a to som uz 11 od zaciatku tehu pribrala...ale doki povedal ze to je v pohode, nemam sa stresovat a takto pekne vela papat aj nadalej... 😉 sak mne este 3-4kg chybaju, aby som mala normal vahu, aku by som na svoj vek a vysku mala mat 😀 bez tehu samozrejme

zvedava17p
25. aug 2011

Baby, vy ste toho opat popisali, precitam vecer 🙂...bola som sa vcera fotit u kamosky a tak sem pridam jednu foto mojho drobceka 🙂

micicka
25. aug 2011

@kaciatko81 no ja som tu taká, ale o mne vieš 😀 ja podľa dnešného váženia +1,5kg, čo je podľa mňa skoro nič 😉
@harper no idem googliť o tom vosku, radšej to potom nechám tak...

@stefie skúsim to s tým pitím, aj ma to napadlo, ale hovorím si, že ako by to mohlo dieťatku pomôcť, musím odsledovať 🙂 dnes sme ešte neštikútali 😉

stefie
25. aug 2011

@micicka no vidis 🙂 my prave teraz uz druhykrat 😀 😀

hori
25. aug 2011

@kaciatko81 aj ja som tu taka, doteraz mam + 2 kg, lenze ja som sama osebe riadne tazka vaha, takze som len rada... 😉

zvedava17p
25. aug 2011

@henrieta44 🙂))))...ani neviem co povedat,....

zvedava17p
25. aug 2011

@henrieta44 teraz som vas docitala a vsimla som si, ze som dala namiesto smutnych smejov opacnych...takze este raz ☹(((...nech co najskor smutok nahradi stastie