icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

kaia
26. aug 2011

@stellamiapiccola, super, ze mozes chodit v noci na WC 😉. Ja si to dovolit nemozem, zobudila by som Artura 😝. On ma taky slaby spanok, ze je hned hore a za to mi to teda nestoji 😝.
Inak s tym vyspatim az za tri roky ... 😉.
Ja sa spolieham sa iba nato, ze Artur si zvykne spavat vo svojej izbe kym sa narodi Carla a Carla bude narozdiel od Arturka "spavec" 😎

lianka7
26. aug 2011

@adikad Vybrala som si dr.Papcunovu,vraj je dobra 😉 Pojdem za nou v oktobri...som sa rozhodla.

lucia2312
26. aug 2011

@harper rada by som v tabulke bola udaje:vek 24,porodnica Cadca,dievcatko Sofia termin 23 a 26 november

mysti
26. aug 2011

@kaia uz nech su, fakt sa velmi tesim

@veronika1417 presne take pocity mam aj ja...ked je aj u nas dobre, tak tiez planuje, ako ideme malovat izbicku, aj drobceka pohladka...vtedy je to super...ani nas drobec nema rad ked sa rozculujem, kope ma ako o dusu 😀

adikad
26. aug 2011

@lianka7 Hej, hej ona je v Aduse, vsak? Robila niekedy primarku na detskom, ja som synovi brala kartu od jeho dr.,lebo sla do dochodku a ta co prisla miesto nej mi nejak nesedela a rozhodovala som sa medzi dr. Papcunovou a dr. Surgentovou, ale tu druhu mam tu na sidlisku, takze vyhrala ona.

lianka7
26. aug 2011

@kaia Boze,ja keby som v noci nemohla ist na WC asi by som zosalela...ja aj 3xkrat idem niekedy 😀

lianka7
26. aug 2011

@adikad Ano ona je v Aduse a jej sestru-dr.Timkovu mam ja ako obvodnu dr. a je to suprova dr.Ona mi ju odporucila 😉

lianka7
26. aug 2011

@stellamiapiccola Takže ešte správu po pôrode musí mm doručiť pred prvou návštevou?Myslela som si,že stačí sa ozvať,že sme z pôrodnice doma...no uvidím aký je postup u tejto pediatričky,ktorú som si vybrala...

trinka
26. aug 2011

@lianka7 v aduse som bola, nejaka Kolačikova- Kovačikova? Neviem... presne... aaale to vieš, celý týždeň sa niečo rieši a ja som už normalne fyzicky aj psychicky vyčerpana, cele dni doma s malou zatvorena- v tých teplach sa nikde nedá... nemam sa s kým ani porozprávať, moj drahy sa oženil momentálne s prácou do ktorej beznádejne zamilovaný... takže tak... a vcera som vstavala o piatej aby som im všetko nachystala, cajik- veci... prišla som uplne hotova s testu- tak akurat sa na chvilu vystrieť a skoro som odpadla vo dverach- plienky miesto v koši pri dverach, riady ani nenaložene v umývačke, neustlate, spinave veci pri posteli, nevyvetrane- no proste nič neurobene... tak som musela rýchlo poupratovať, lebo nam mali o jednej doniest gauč a chceli prísť betonovať predsieň.... proste to na mna tak dolahlo, že som si po dlhom čase poplakala...
inak čo sa doktorky týka, tak my chodime k Surgentovej a vybavovali sme ju k Lili myslím okolo 35 tt.
@stefie ja som tiež zvedava ako finančne zvládneme splacat auto a ešte odkladať na hypoteku... bude nám treba vyriešiť bývanie... ach jo...

stefie
26. aug 2011

@stellamiapiccola ja so zachodom astastie az taky problem nemam, ale mne rano mala vstava niekedy uz pred pol siedmou a ja kd sa raz prebudim, uz zaspat neviem...a teraz to este viac zatazuju tie peniazky 😖 stale musim rozmyslat, co robit aby sme sa pozbierali nejako.. uz rozmyslam aj nad tym, ci si nevezmem do opatery nejake babatko este, ale drahy sa boji ze to teraz s bruchom a biankou nezvladnem.. 😢

kaia
26. aug 2011

@lianka7, u nas stacilo prist so spravou rovno k nej aj s babatkom. Asi ma kazdy iny postup, dohodni sa s Tvojou pediatrickou, aby si vedela co a ako... 😉.

kaciatko81
26. aug 2011

ahojte 🙂
@micicka @hori no ja som zatial stale v minuse... z toho co som schudla na zaciatku som nabrala asi len kilo... doktori sa tvaria v pohode, ale nemalo by sa na mna aspon nieco uz nalepit?
@lucia2312 ja mam 25.11.
@veronika1417 @mysti u nas je to to iste... manzel stale v robote a ked pride domov tak je rad, ze si moze vylozit nohy :-/ a s tou dovolenkou sme si to aj my planovali, len neviem, ci si ju stihne zobrat, kym sa babo narodi 😔
baby, este som sa chcela spytat, na to ockovanie proti tbc... ja sa dost bojim tych reakcii, dost sa o tom v poslednej dobe hovori, hm???

lianka7
26. aug 2011

@trinka Ach moja,tak to ta uuuplne chapem....mna zatial depky obchadzaju aj ked niekedy mam ozaj na male...a este pri tych vsetkych povinnostiach co mas okolo domu a malej...Keby ti muzi boli trosku chapavejsi... 😒 A myslim,ze cim viac sa budeme blizit k terminu,tym viac budeme od nich zavislejsie...
Ja som tiez bola u tej diabetologicky v Aduse,prijemna lekarka.

lianka7
26. aug 2011

@kaia No pojdem tam a dohodnem sa,aby som nechaosila potom pred porodom 😀

hori
26. aug 2011

@kaciatko81 pamatam si, ze pri prvom tehu sa to na mna zacalo lepit az posledny mesiac - 3 kg, celkovo som vtedy pribrala 8 kg... , moja mala ma teraz podla sona 1162 g, takze este sa na vahovy prirastok mozem tesit... 😉
ale inak poznam babenku, ktora pribrala za cele tehu 6 kg, z toho dieta vazilo 4 kg... a bolo to celkom v pohode... aj doktori to asi beru tak, ze cim menej priberies, tym lepsie... teda asi s ohladom na vahovu kategoriu...

kaciatko81
26. aug 2011

@hori no pred tehu ma nebolo malo, min. rok v lete som zacala viac cvicit a inak jest a zacalo to ist dole... na zaciatku mi byvalo zle, islo dole dalsich 6kg a hore zatial jedno... na poslednej kontrole-skoro 3t, malo babo 680g, tak uvidime... ako v podstate sa nestazujem, aspon nebudem potom zapasit s kilami... len stale nechapem, ze ked babo pribera, tak kde tie kila su...

mackoxxx
26. aug 2011

Dobré ráno babenky. Tak ja som sa vyspala až, až a ak by som mohla (dcérka nedovolí) tak by som ešte išla "trošku" pospať.
Ak pôjdeš k pediatričke, tak si opíš aj číslo telefónu a adresu. Odo mňa to chceli v pôrodnici (posielajú tam výsledky).

veronika1417
26. aug 2011

@mysti no vidis 🙂 je to len o tom, ze makaju a maju toho plne zuby. Tesia sa spolu s nami len oni na roziel od nas nemyslia na miminko cely den lebo si to nemozu dovolit. My mame stastie, ze ich mame v brusku a su s nami 24hod denne oni sa vsak musia v prvom rade postarat o nas.

lianka7
26. aug 2011

@mackoxxx ďakujem za radu 🙂

kaia
26. aug 2011

@kaciatko81, co sa tyka ockovania TBC, tak to je povinne (ak sa nemylim). Maleho ockovali asi tyzden po narodeni do ramienka, ostava po tom taka jazvicka ☹. U nas reakcie neboli ziadne, ale vyskytnut sa mozu 😒

trinka
26. aug 2011

@lianka7 mne je z toho tak smutno... normalne som posledný týždeň taká nijaká z toho... a moj drahy jednym ucho dnu a druhým von... vcera to ale riadne prepískol, tak potom mi kupil fialku... truhlik...

kaciatko81
26. aug 2011

@kaia ja viem, ze je povinne ☹ ale v urcitych pripadoch sa da tomu myslim nejako vyhnut. dokonca som uz pocula, ze od januara by sa to malo rusit... ja reagujem na akekolvek ockovanie velmi zle (doktorka ma vzdy paniku 😀 a co nemusim nedavam ani sebe), tak sa dost bojim, ze co toto spravi s babatkom...

lianka7
26. aug 2011

@adikad Ozaj nevies ci je v pondelok predporodna priprava,ked je sviatok?Chcem konecne ist a teraz mi napadlo,ze je volno...

lianka7
26. aug 2011

@trinka No vidis,aspon mas peknu fialenku 😀

afra
26. aug 2011

@lucia2312 Ahoj, nie si sama 🙂 ja mam termin 25.11. v Cadci, tak sa mozno stretneme 🙂) Ides chodit na predporodnu pripravu? lebo ja sa neviem rozhodnut 🙂

mackoxxx
26. aug 2011

@kaciatko81 Neviem kam život zaveje tvojho drobčeka. Aby sa nedostal do oblasti, kde sa neočkuje a mohol by nastať problém. Naše maminky sú odvážne, pretože u nás sa už choroby utiahli do pozadia a preto by ju drobček nemal od koho dostať. Myslím, že riziko pri očkovaní je podstatne menšie ako potom liečenie chorôb "tretieho sveta". Ale to je len môj osobný názor.

mysti
26. aug 2011

@veronika1417 ano, mas pravdu-viem, ze nemozu na male mysliet cely den, ale kus viacej pozornosti by fakt potesilo...ja mam pocit, ze on si mysli, ze som "len tehotna", no len keby si to skusil...asi by mal na to iny nazor 😠 ale chlapi si to nevedia ani len predstavit, co to je, oni si myslia, ze je to "len tak"...ale ako sa citime my, to ich netrapi. Ze s takym bruskom sa pohybovat je dost narocne, musela som sa vzdat spanku na bruchu a od vtedy sa poriadne vyspat neviem... 😠

hori
26. aug 2011

@kaciatko81 ja to tipujem na hormony... lebo keby som nebola tehotna a zrala tolko, co teraz, tak nemam + 2kg, ale minimalne + 10 kg... tak u mna taky paradox... 😉 ale moc sa netesim, uz mam skusenosti, ze potom kojenim neschudnem, ale naopak priberiem... ako pri prvom tehu som v porodnici nechala 10 kilov, strasne som sa vytesovala a do pol roka som ich mala naspat ani som si nevsimla ako... 😒 akurat, ze som nemala uz co porodit... 😉

kaciatko81
26. aug 2011

@mackoxxx ja viem a presne pre toto zvazujem... ja mam bohuzial v okoli dost deticiek, ktore prave po tom ockovani museli brat antibiotika, pripadne absolvovat operacie... a tym, ze ja mam taku reakciu aku mam, je toto riziko zvysene... a ono, kam ho zavedie, ked som isla do zahranicia, kde bolo pozadovane ockovanie proti tbc, musela som absolvovat testy, pretoze to, ze ta zaockuju ako babatko nie je zaruka toho, ze tie protilatky mas aj v dospelosti... nechcem, aby si ma zle pochopila, nie som tazko proti ockovaniu len sa bojim, aby som mu neublizila viac ako mu pomozem
@hori ja sa stravujem, myslim, velmi v pohode... ale asi na tych hormonoch nieco bude... a nestras, zasa dufam, ze to nenaberiem potom 😀

mackoxxx
26. aug 2011

@hori To poznám. Počúvala si ako ja "zaručené" rady len jedz aby si mala dobré mlieko? 🙂 🙂 🙂
Mlieka som mala až až ale aj kilečiek pribúdalo až až. Teraz sa budem snažiť aby už váha neporástla. Či sa podarí neviem ale skúsim 😉