icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

stefie
27. aug 2011

@lianka7 neboooj uz mi je fakt dobre 🙂 ale nebudem podcenovat..

micicka
27. aug 2011

@lea162 no pekný prístup!! 😠 na čo ti robili test, no na figu borovú!! a super termín 19. sept. ale keď k tomu ona tak pristupuje, nepredpokladám nejaký extra záujem od doktora! skús prečítať tú českú stránku (možno si ju už naštudovala). ja tiež nevážim, ale snažím sa dodržiavať tie základné pravidlá - nič sladké, čo niekedy nie je ľahké, častejšie jem a snažím sa jesť hlavne tie nesacharidové potraviny a menej príloh. ty asi nemáš ani glukometer na meranie cukru, to by ti aspoň trošku pomohlo, že ktoré potraviny ti nevyhovujú, lebo aj to je u každej tehulky iné, každé telo inak reaguje na potraviny.
ja som už zistila a to platí určite pre všetky, že kupované klobásky nieee, kupované mleté mäso nieee. pečená kačica, kapusta a kúsok knedle áno 🙂 teraz riešim grahamový rohlík, lebo vyzerá to tak, že nie je pre mňa vhodný, ale musím to ešte preveriť 😀 lebo dala som si napr. lečo a rohlíkom a hodnota dosť vysoká, alebo rohlík, šunka, tvrdý syr a tiež hodnota vysoká, takže na budúce dám miesto rožka polystyrén a uvidíme, potom napíšem 😀

luppita
27. aug 2011

@kiribaby ja mam velmi rada ikeu, celu spalnu mam zariadenu z ikei : nabytok LEKSVIK aj postel malemu teraz taku kupime http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/S698...
aj kavlita je fajn, nabytok uz mame niekolko rokov a stale funguje a vyzera na 100 percent 🙂
mala bude mat postielku po drobcovi http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/7020... ..... 🙂 🙂 🙂

kiribaby
27. aug 2011

@luppita presne túto bielu Hensvik postieľku mám aj ja vyhliadnutú! 🙂 ktorý matrac si k nej kúpila? a tie dve výšky na matrac vám stačili alebo ste robili aj dodatočné dierky na medzipolohy?

luppita
27. aug 2011

@kiribaby madrac mame tusim tento http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/1015...
s postielkou som mega spokojna, mam tuto, akurat na tejto su oba boky plne, ja mam len jeden bok. Tie 2 polohy uplne stacili, ani ma len nenapadlo robit dalsie dierky.... skoda ze tu nie je k nej niaky podrobny popis, ak je to taka ista ako mame, tak super je , ze jedna ta dlhsia strana sa da dat uplne prec a vznikne z toho akoby postel, tak ju mame teraz, aby si drobec zvykol, ze na jednej strane nie je ohraniceny a naucil sa tak spinkat bez padu, zatial uspesne 🙂

veronika1417
27. aug 2011

@stefie joooj to mi je luto ☹ drzte sa! Bud kludna, hlavne ze si pod dozorom lekarov a Anicka a aj ty budete urcite v poriadku. Myslim na vas

mackoxxx
27. aug 2011

@lolinkamaminka Prečo chceš ísť skôr na materskú? Skrátiš si jej poberanie a prídeš o peniažky. Skôr nabehneš na rodičovský príspevok a ten nieje žiadna sláva.

mackoxxx
27. aug 2011

@stefie Držte sa kočky. Doma to zvládnu, len oddychuj. 😉

lenka1108
27. aug 2011

@stefie drzkaj sa myslim na teba.urcite bude vsetko v poriadku.

stellamiapiccola
27. aug 2011

@stefie moja drž sa , neboj bude to dobré!!!

kaia
27. aug 2011

@lolinkamaminka, co keby si lekarovi povedala normalne pravdu? Ze by si chcela ist 8 tyzdnov pred?
Ved jemu to moze byt predsa jedno... 🙂

kaia
27. aug 2011

@stefie, fiha, tak opatrne so sebou a ziadne uvahy o opatrovani dalsieho dietata 😠. Zelam rychly navrat domov a vela setrenia sa! 😉

lolinkamaminka
27. aug 2011

@kaia to mas pravdu 😔 uvidim aku bude mat doktor naladu a podla toho sa ho skusim na to spytat. len ma stale brzdi to, ze ci on nemusi napisat do spravy nejaky dovod ze preco ma posiela na predcasnu matersku 😒 ale tak myslim ze je dost ludsky a pochopi ma aj ked ku nemu budem uprimna 🙂

lolinkamaminka
27. aug 2011

@mackoxxx minimalna doba poberania materskeho je stale 34 tyzdnov, bez ohladu na to kedy nastupujes na MD, takze suma bude stale ta ista... 😎 ale pre mna je dolezite nastupit co najskor, z osobnych dovodov, tak ma zaujimalo ze ci ma niekto s tym skusenosti, a v akych pripadoch teda doktori posielaju mamicky na MD skor... 🤐

kaia
27. aug 2011

@lolinkamaminka, moja kolegyna bola uplne fit a nechala sa bez problemov vypisat 8 tyzdnov 😎. Nevidim v tom ziadny problem, urob tak, ako Ti to vyhovuje 🙂

lolinkamaminka
27. aug 2011

@kaia dakujem, povzbudila si ma 🙂 hadam s tym teda nebude problem 😉 a keby mi to nahodou nevyslo tak sa predsa svet nezruti, najpodstatnejsie je aby mala prisla na svet vtedy ked bude pripravena ona a aby bola zdravucka , no nie ? 🙂

mackoxxx
27. aug 2011

@lolinkamaminka Ku komu chodíš? Aj ja som z PO. Ale nemyslím, že by bol problém Ťa vypísať ak lekára poprosíš. Ten odchod na MD som myslela tak, že pre jej nástupom máš plat, prípadne PN čo je určite viac ako RP. Ak však máš na to vážny dôvod, tak len popros Dr, určite Ťa vypíše.

lea162
27. aug 2011

@micicka heh .. aaaaach tak co mam jest ..hadam ma porazi uz .. rano sa zobudim a nemam predstavu co mam jest na ranajky nie to este cely den .. a to mi v nedelu konci dovolenka a ak zacnem robit tak to sa hadam aj zblaznim ... robievam od 4tej 5tej poobede a koncim niekedy kolo 10tej v noci ... predtym som robila dlho ale teraz mi nedavaju vela hodin koli tomu ze som tehotna ... no na matersku idem az 4 tyzdne pred terminom tak neviem ... hadam to zvladnem s tou stravou .. ale ked sa tak nato spatne pozriem pred tym ako mi zistili ten cukor som to naozaj prehanala so sladkym ... a hlavne 4 dni pred vysetreni kedy som bola po velmi dlhej dobe na sk a sladkosti som len tak hadzala do kosika ,... nemohlo to byt aj tym ... .. snazim sa tak upokojovat ak vysadim vsetky jednoduche cukry a budem jest castejsie malo by to byt v poriadku ne ... 😒

he a drzim palce s grahamovym rozkom daj potom vediet 😀

woman04
27. aug 2011

@stefie Veľmi držím palce,nech ste obe ok 🙂

stefie
28. aug 2011

@kaia no to mi uz doslo ze z opatrovania nic 😒 ale tak snad sa nieco vymysli..bude sa musiet,ved moje deti su prvorade

Joj a ste straaasne zlate ze na mna myslite..dakujem vsetkym 🙂))
😠prave bola pri mne sestricka a vraj dnes normalnou cestou domov nepojdem..

stefie
28. aug 2011

@henrieta44 juuj tak iz jedna novem brovka je??ja spm skoro vcera bola tiez:( nastastie si to bambulka rozmyslela...a ty nad takymi vecami ani nerozmyslaj mne tu vkuse setricky opakuju ako ma mala este kooopu casu..

tinika
28. aug 2011

@stefie ahoj ty si v nemocke? ja som bola v piatok ale ze vsetko ok tak ze mozem domov ale keby dačo mam prist

tinika
28. aug 2011

@lolinkamaminka a nebolo by ti lepsie ist na PN? a matersku v riadnom termine? aspon ti bude dlhsie po narodeni chodit

stefie
28. aug 2011

@eskymacik17 uf to co je za pristup tam?? Mna kontroluju teraz cca kzdu hodinu malej robiaodozvy mna stale pozeraju..uz mi to aj na nerv lezie.esre stale som na vzdycharni ani na odd ma nechcu preozit keby nahodou..hovorim im dobre mi je neveria mi.ani sadnut si nemozem len lezat na boku.joooj.

stefie
28. aug 2011

@tinika noo veru,zachranka maa vcera poobede donieslaa.mala som silne tlaky a uz vraj caste kontrakcie tak ma tu neechali este minimalne dnes bo este beriem injekcie na dovyvijanie plyc malej keny sa to zvrtlo a predsa by som zacala rodit..

palinkova87
28. aug 2011

@stefie ahoj čo si v nemocnici? 😖

palinkova87
28. aug 2011

@stefie pane bože, čo to??? si sa ponatahovala? a či to z ničoho nič? 😕

tinika
28. aug 2011

@stefie tak drzim prsteky nech mala si to rozmysli a este v brusku troska pobudne, ja som mala 24hodinove pichane v bruchu ale vsetko ok zatvorena na 100 zamkov, prietoky v poriadku, ctg tiez aklen ze akto neprejde mam prist, dnes uz lepsie ale som nespala skoro celu noc bo maly stale kopal, nevedela som si najst polhu divne mi bolo .(

lolinkamaminka
28. aug 2011

@mackoxxx ja chodim ku Dandarovi. myslim ze s tym nebude taky problem, on je super 🙂

karap
28. aug 2011

ahojte babulky 🙂 prave som prisla domov od svokrovcov....
Minulotyzdnove hice som prezila[ledva-ledva]lebo svokrovci maju byt a tam sa v lete neda fungovat.Aj vnoci boli neskutocne horucavy ☹
V piatok sme boli na kupalisku a bolo supeeer.Uzasne som si to tam uzila,aj som si zaplavala,no parada.Este raz by sme chceli stihnut tento rok[no neviem,ci stihneme,lebo v stredu koncia a ktovie,ci nam vijde este pocasie]
Trosku som sa bala o malinku,no prezila to v pohode,vobec jej studena voda nevadila a ja sa citim v pohode,tak snad som nic nechytila....
Simonka je riadne aktivna a silu ma teda ohromnu 😲 Ked ma kope,tak mi az ,,tvrde kopceky vyskakuju,, skoro pod rebrami.Inak som zvedava v akej je polohe,lebo ju citim az pod rebrami a o chvilocku sa zase natahuje,ze ma kope do oboch bokov...
Zrovna som sa vazila a mam +4,5 kg 😲 co je teda riadne cudne,ze takto malo priberam.Vlaste uz skoro 2 mesiace stojim na vahe.....No brusko rastie,mala sa ma dobre,tak je snad vsetko ok.....