Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
Caute, nic si z uvah o navrate do prace nerobte 😉.
Ja som normalnu matersku nikdy nezazila a ani nezazijem 😒. Pri malom som robit neprestala (ajked som praci venovala kratsi cas) a inak tomu nebude ani teraz 😒. Je to tak, ze nieco za nieco ... 😝
Ahojte baby, do porodnice si vezmite tmavu osusku!!! A na ritku som ja davala rybiu mast, predavaju to v lekarni, umyvala som kozmetikou Johnsons, maju aj najlepsie sampony aj oleje, ale nazaciatku som mastila len olivovym olejom z lekarne. Plus si kupte lieh na pupcek, to predavaju tiez v lekarni. A vezmite si papuce plus slapky do sprchy! A fotak plus nabijacku. Ja ked som bola v porodnici, vzdy som si vyberala postel pri okne, aby som male mohla rozbalit, vyzliect a dat na slniecko kvoli zltacke. Podprsenku na kojenie budem riesit az neskor, lebo este sa mi zvacsuju prsia, normale mam 80 B, no ked som kojila, mala som 80-85 D. A v Tescu predavaju take podprsenky latkove, po dvoch balene, jedna biela a druha ruzova, su lacne a dobre aj pocas kojenia.
@luppita Dakujeeeeem krasne 🙂
Ahojte kočky,tak aj ja sa pridávam ku kočkám,ktoré ani nemajú do pôrodnice veci nakúpené,ale tak ja mám toho času pomerne dosť oproti tým,čo sú na začiatku mesiaca...a ani problémy žiadne ma neurgujú premýšľať nad zbalením takže klíďo-píďo 😎
Ja som dnes bola na záverečnej skúške v Prešove,dostala som niekoľko kreditov,takže moje dieťatko zažilo dnes trošku adrenalínu 😀 Dnes ma ešte mm pozýva na večeru,takže vysoko príjemný deň. 😉
@mackoxxx ja so sa išla prihlásiť na DPN, prvý mesiac som si ho začala platiť a v tom som zistila, že som tehotná, tak som to zrušila, lebo by mi to nevyšlo do materskej (270 dní), ak by som porodila skôr. Je mi to ľúto, že to tak dopadlo. Ale určite bysom si pri druhom babatku začala skoršie platiť. U mňa bol problém s tým, že som menila aj bydlisko a aj prácu (pobočku), tak som nevedela kde sa mám ísť (kde sídli Sociálna poistovňa) a v mojom rodnom meste, boli pani strašne neochotné dať tlačivo, ja by som ho vypísala a mama by ho tam zaniesla. (čo už tentokrát mi to nevyšlo).
ja som pri synovi používala mydlo niveu a olejček aviril,neskor krém niveu pre deti,aj teraz to tak bude.teda ak nebude žiadny problém.a tiež ešte nemam nič opraté,ani zbalené a ešte mi aj pár veci chýba ale času je ešte dosť aj ked sa to už blíži 🙂
@mackoxxx my teda tiez mame hypoteku, ktoru sa snazime momentalne refinancovat ale mam aj dnp, len pri prvom som o tom nevedela, ale teraz si platim do maxima, tak dufam ze tam slecna vydrzi aspon do 25.9. kedy budem mat splnenu tu podmienku 270dni.
A uz som doma aj z poradne, ktora bola jasnacka bez uzv. Ale objednali ma na 14.10 o 15,30 a moze ist so mnou zase aj mala, ktora chcela ist uz aj na dnesnu poradnu. 🙂 Pan doktor ma pochvalil, ze som vzorna pacientka a na dalsiu poradnu ma objednal az na 3.oktobra, lebo vraj ma moze vykazat v poistovni len raz do mesiaca 😒 , tak ale ked je vsetko v poriadku, na co tam budem chodit castejsie, a rada by som sa vyhla aj raz do tyzdna dochadzaniu do poradne na kramaroch mesiac pred tp.
@harper Aj moja dcérka dnes bola so mnou na poradni. Chcela vedieť či sa náhodou pán Dr nepomýlil. Naša chce sestričku 🙂 🙂 🙂 . Ale je to istý chlapec. Tak jej Dr. poukazoval hlavičku, chrbátik, nožičky, pipíka (ale toho tam nevidela, alebo nechcela vidieť). Nakoniec sa jej lekár opýtal na meno tak jej Dr. prečítal akej povahy bude jej braček. Boli sme tam skoro 45 min. Ale bolo to také príjemné a uvoľnené. Nakoniec aj moja princezná uznala, že brat bude super. A kade chodí tade rozpráva čo mám v brušku 😀 😀 .
Neviem ako je to s ultrazvukom ale mne ho robí vždy na každej poradni. Platila som len 4D ultrazvuk za DVD a foto a raz za fotku zo 4D tiež len tak mimo poradne aby som mohla nalepiť do knihy. Ináč nie a to už som bola min. 7 krát v poradni od 10-tého týždňa + 1 UZV na potvrdenie tehu, takže dosť. Mám výhodu, že ho má lekár priamo v ordinácii (prepne mi vždy aj na 4D síce bez foto a videa ale zadarmo) a ja sa z toho vytešujem.
@majoslava ale nejako to zvládneme. hlavne nech sú naše babätká zdravé. dúfam, že stihneme dostavať domček a bude mať aspoň moja kde prespať keď sa bude starať o ten môj pokladík. ja by som rada zostala doma aj do tých 3 rokov maličkého. ibaže mm má neistú prácu a hypotéka na domčeku, i keď veríme že to nejak v zdraví zvládneme. (len či si zvyknem na to že budem od pokladíka odlúčená ked teraz všade chodíme spolu 🙂 😀 )
@majoslava Materská sa poberá 34 týž. Takže ak si na DNP tak je lepšie ísť čo najneskôr na MD (teda 6 týž. pre pôrodom nie 8) a predpokladá sa, že od januára by nám pridali ešte 6 (na 40) týždňov Ináč finančne by mali pridať 5%(PN máš 55%, MD teraz je 60% a od 1.1 by mala byť 65% všetko z VZ )) čo tiež nie je zlé.
Viem, že je to finančne dnes ťažké. Ja som si však nevedela predstaviť ísť skôr. Ten malý poklad vás tak opantá, že ak ho nebudete mať pri sebe tak budete cítiť, že vám čosi chýba. Moja dcérka má už 8 rokov ale keď spí u babky tak ja nemôžem ani spať čo sa mi zdá že je doma bez nej nejak ticho a smutno. To máááááámi a táááátik bude take čarovné, že sa radšej uskromníte finančne ako citovo.
Snáď toto fórum potiahneme zdarne aj po pôrode a potom uvidíme čo nastane a či nezmeníte názor alebo možno aj mne nastane situácia a budem musieť nastúpiť do práce. Dnes človek nevie čo bude o pol roka. 🙂
Ahojte, tak ja mam poradnu az bud tyz, sa uz neviem dockat, budu mi robit niake odbery , ale hlavne utz, pozrieme babatko, kolko vazi.... ja fakt netusim ako ju mam ulozenu v brusku, ale kope ma stale len dole, no som zvedava. Mavam v poslednej dobe bolesti podbruska, presne tam kde ma okopava, ked sedim ci lezim , tak nie, ale ked sa dviham , alebo chodim tak to dost boli, uz to trva niaky ten piatok, tak som zvedava co mi na to Dr povie. no do nemocnice ma nedostane... podla mna ide o unavu, teda pretazenie tam dole, mala tam kope a veru cely den sa nezastavim, lietam okolo maleho, do obchodu, von, tam a hentam a vkuse v pohybe.... asi by som mala viac oddychovat, ale stale nemam nic nachystane pre malinku, tak depkujem a stresujem, ani seba som este nepobalila, strasne stavy mam , ze nic nestiham....
uz mam + 7 kg 😝
z kozmetiky sa mi osvecil pre maleho jonson , sudokrem a to je tak vsetko, ja babatko nebudem ani kremovat (ak nahodou, mam niveu po malom), ani olejcekovat..... este musim plienky kupit, utierky.... ostatne zajazdy 🙂
uz mame aj meno konecne bude to malinka Sara 🙂
a k tym peniazom, ja som si nestihla platit DNP, respektive ked som chcela zacat uz som bola tehu 😠 pri malom som mala slusnu matersku a potom tych 256 eur (uz to sa mi zdalo malo) a tiez sme vela hovorili o navrate do prace.... ale mm sa super stara, maka jak drak, ma 2 roboty (aby sme mali na prezitie a hypo a ostatne ucty), no dan za to je , ze je doma minimalne a ak nahodou tak spi ... teraz si to uz vobec neviem predstavit 190eur na starsieho mi vezmu aby som dostavala 190 eur na mladsie.... takze jedny prachy a 2deti. Byt doma s malym je to najkrajsie co ma postretlo a rovnako by som chcela byt aj s malou, ale to asi nepojde, takze o rok ked pojde drobec do skolky, mala pojde do jasiel a ja do prace ☹ ☹ ☹ no mozno sa dovtedy nieco stane, mozno sportku vyhrame 😀
@majoslava mám nárok na 2 kontroly tak rada ich využijem, chcela som si dať aj hygienu,ale počkám po pôrode lebo mám popri tehotenstve ako zubárka povedala citlivé zuby čo je normálne 🙂
mam pocit ze to tehotenstvo nema konca baby 😒 citim sa jak sud, neviem sa uz pomaly ani obut a fakt ma nebavi chodit kazdych 20 minut cikat 😖 Chcem 11. november kocky
joj babenky ked to tak citam som stastna ze poberame matersku z ciech tam je to teda podstatne lepsie 🙂
ja už sa teším ako pošlem mojej super šéfke, poštou že nastupujem na materskú č.2 ahahaha ona čaká ako ma vykopne v januári aaaaaaaaaale nemôže
pardon ze som sa vam tu tak vtrela 😉 ja len ze
@jaruska7 tych 270 dni neni do materskej ale do porodu 🙂
Zajtra stretnutie s financnym poradcom - ponuka refinanc nasej hypo - o 30tis€ viac ako mame teraz a o 60€ mensia splatka mesacne. Vyzera to tak, ze mame fakt "velmi vyhodnu" hypo. 😠 Tak som zvedava ako to dopadne.

aj ja premýšľam nad tým, že by som sa vrátila do práce po tých 40 týždňoch materskej, len neviem aké bude maličké a či mi vôbec dovolia chodiť v týždni na pár hodín do práce. Na moje miesto nikoho ešte neprijali a akosi ani nemajú záujem to riešiť (naše vedenie). I keď všeličo sa môže zmeniť, keď sa narodí maličké a uvidím ho.
Škoda, že musíme nad takýmito možnosťami (návrat do práce) premýšľať, lebo nám štát nedokáže poskytnuť primerané ohodnotenie za výchovu nových občanov.